Tijdens een vakantie Volterra wandelt u bijna letterlijk de middeleeuwen binnen. Stenen huizen, geplaveide straatjes en eeuwenoude kerken vormen het decor in deze Italiaanse stad. De sfeervolle terrasjes en het adembenemende uitzicht op de glooiende heuvels van Toscane zorgen voor een romantisch tintje. En vanwege de ligging nabij culturele steden als Lucca, Florence en Pisa is een stedentrip vanuit Volterra zo gemaakt.

Op vakantie naar romantisch Volterra

Hoog op een heuvel in de Italiaanse regio Toscane ligt Volterra. Een middeleeuws stadje met stenen huizen, smalle straatjes en historische kerken. Vooral de 'Duomi di Volterra' is een bezoek waard. Binnen deze sober ogende kerk wacht een decor van kleurrijke fresco's, marmeren pilaren en een rijk versierd, gouden plafond. Via deze kathedraal van Volterra wandelt u zo de geplaveide straatjes van de stad in. Stenen bogen, hier en daar een sfeervol terrasje en fleurige bloempotten passeren de revue. Vergeet tijdens een vakantie Volterra niet om bij de oude stadsmuren de zonsondergang te bekijken. Als de zon achter de Toscaanse heuvels wegzakt is het uitzicht adembenemend.

Vanuit Volterra op stedentrip in Toscane

Omdat Volterra op een uurtje rijden ligt van Pisa en Siena én op anderhalf uur rijden ligt van Lucca en Florence is een stedentrip zo gemaakt. Bij Kras kunt u tijdens een vakantie Italië niet alleen Volterra bezoeken, maar ook deze andere culturele steden van Toscane kunnen bekijken. In Pisa mag een bezoek aan de scheve toren niet ontbreken. Terwijl u in Lucca van een 'pizza margherita' smikkelt op historische grond. Het centrale Piazza dell’Anfiteatro is namelijk gebouwd op de restanten van een Romeins amfitheater waar gladiatoren vroeger voor spektakel zorgden. Breng tijdens een vakantie Volterra ook een bezoek aan Florence, de hoofdstad van de renaissance, om de kunstschatten in het Uffizi-museum te bekijken. Welke Toscaanse steden gaat u allemaal bewonderen vanuit Volterra? Bekijk snel de verschillende aanbiedingen van Kras!

Verfijn uw keuze
2 vakanties Volterra
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

7,8
29 beoordelingen Vakantie Italië Volterra door reizigers van Kras