Wandelvakantie Jordanië

8-daagse wandelreis door Jordanie o.l.v. een deskundige gids naar o.a. Jerash, Amman, Mount Nebo, Petra en Wadi Rum

Jordanie_MountNebo_66792862s
v
Nebo
Jordanie_MountNebo_66792862s
IG
  • Bijzonder & onvergetelijk
  • Enthousiaste, deskundige wandelgids
  • Met o.a. wereldwonder Petra en de Dode Zee
  • 1 overnachting onder de sterrenhemel in de Wadi Rum woestijn
  • Reizen in een kleine groep; max. 6 deelnemers
Wandelvakantie Jordanië
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)

Prijzen en boeken

Uw voorkeuren

x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

Retourvlucht Amsterdam-Amman met Royal Jordanian
Handbagage en ruimbagage
• Luchthavenbelastingen en brandstofheffing
• Engelssprekende chauffeur
• Vervoer in een Hyundai H1 minivan (of gelijkwaardig) met airconditioning en wifi
• 6 nachten verblijf in middenklasse hotels en 1 nacht in een tentenkamp in de Wadi Rum-woestijn
• 6 x ontbijt, 3 x (picknick)lunch en 2 x diner
• Lokale Engelssprekende wandelgids in Jerash, natuurreservaat Dana, Beidah (Klein Petra) en Wadi Rum
• Per jeep door Wadi Mujib incl. Engelssprekende gids in de wintermaanden
• Informatiegids van Jordanië

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Optioneel (direct bij te boeken)
• Reis- en annuleringsverzekering

Bijkomende kosten ter plaatse
• Fooien
• Entreegelden
• Eventuele optionele excursies
• Eventuele verplichte stadsgidsen
• Visum
Klik hier voor de details van alle bijkomende kosten ter plaatse (onder voorbehoud van prijswijzigingen en koersverschillen)

Extra informatie• Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 6
Maximum aantal deelnemers aan deze reis: 6
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 8 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Kaart

Dagprogramma

v

Jordanië is onvergetelijk! Tijdens deze nieuwe wandelvakantie verkent u te voet de culturele én natuurlijke hoogtepunten van dit prachtige land. Zo zien we de verborgen stad Petra, is het heerlijk dobberen op het zoute water van de Dode Zee en overzien we evenals Mozes het Beloofde Land vanaf Mount Nebo. Deze klassieke ingrediënten vormen een perfecte aanvulling op onze wandelingen. Samen met lokale gidsen wandelen we onder meer door het natuurreservaat Dana en door de zandduinen van de Wadi Rum-woestijn. Het spectaculaire slotstuk van deze reis wordt gevormd door de Wadi Mujub, het laagst liggende natuurreservaat ter wereld.

Open alle items

Dag 1 • Amsterdam - Amman

U vliegt vandaag vanaf Amsterdam naar Amman. Op de luchthaven staat de Engelssprekende chauffeur u al op te wachten. We overnachten in een hotel in of nabij Amman of Madaba (transfertijd max. 45 minuten).

Dag 2 • Jerash en Ajloun (ca. 9 km / 4,5 uur)

v
We vertrekken naar de indrukwekkende Romeinse stad Jerash, één van de best bewaard gebleven antieke steden van Azië. Alexander de Grote zou de stad in de 4e eeuw voor Christus hebben gesticht, maar de eerste sporen van bewoning gaan zo’n 6.500 jaar terug. Geniet van het prachtige gerestaureerde forum, de tempel van Artemis, het theater en de grote centrale hoofdstraat met colonnades. Een indrukwekkende stap terug in de tijd. We maken een natuurwandeling rondom Jerash, waarbij we onderweg lunchen bij een lokale familie. Op de weg terug naar Amman maken we nog een stop bij het Islamitische kasteel Ajloun. De uitzichten vanaf het kasteel over de Jordaanvaallei zijn ronduit spectaculair.

Dag 3 • Madaba, Mount Nebo en Dana natuurreservaat (ca. 5,5 km / 3 uur)

v
Jordanie_MountNebo_66792862s
Jordanie_MountNebo_66792862s
+1
In de ochtend gaan we op verkenning in Madaba. Natuurlijk brengt u een bezoek aan de Byzantijnse kerk met het beroemde 6e-eeuwse vloermozaïek van de landkaart van Palestina. Ook is het genieten van het prachtige uitzicht vanaf de toren van de kerk van Johannes de Doper. Vervolgens door naar Mount Nebo, gelegen net buiten Madaba. Vanaf deze berg zag Mozes het Beloofde Land. Vanmiddag verkennen we te voet het grootste natuurgebied van Jordanië, het Dana Natuurreservaat. De wandeling is niet al te zwaar, duurt ongeveer 2 uur (ca. 1,5 km) en wordt begeleid door een lokale gids. In het Dana natuurreservaat leven meer dan 700 vogelsoorten en zeldame zoogdieren; vergeet uw verrekijker niet! Onderweg zullen we stoppen voor een picknicklunch. Overnachting in of nabij Dana.

Dag 4 en 5 • Petra (ca. 5,5 km / 5 uur)

v
Een tweedaags bezoek aan het wereldwonder Petra. Deze roze-rode stad lag eeuwenlang verborgen achter een lang en nauw ravijn. De imposante façades, tombes en tempels zijn alle uit rotsen gehouwen. Op dag 4 staat ons een (conditionele) uitdaging te wachten. We wandelen naar het afgelegen klooster (Monastery), het grootste monument van de stad. Alleeen de deur is al 8 meter hoog. Dit te aanschouwen is de klim van 800 traptreden zeker waard! Op dag 5 nemen we het trappenpad naar de High Place of Sacrifice, vanwaar we genieten van een schitterend uitzicht over Petra.

Dag 6 • Wadi Rum (ca. 7 km / 4 uur)

v
Op naar de Wadi Rum, beslist één van de meest spectaculaire woenstijnlandschappen ter wereld en een absolute must tijdens ons verblijf in Jordanië. Samen met een gids maken we een 2 uur durende wandeltocht door de woestijn, met onderweg een picknick. Daarna maken hier een ca. 2 uur durende jeeptocht, waarbij we onder meer de graftombes van de Nabateeërs, wandschilderingen en de schitterende natuur aanschouwen. In de avond genieten we van de zonsondergang in de woestijn en een traditioneel diner bij de bedoeïenen. Ook de nacht brengen we door in de bedoeïenen tentenkamp. De sterrenhemel is overweldigend. Wat een bijzondere ervaring.

Dag 7 • Wadi Mujib en Dode zee

v
Op weg naar de Dode Zee maken we een stop bij Wadu Mujib, de 'Grand Canyon van Jordanië'. Hier krijgt u vrije tijd om een wandeling van 2 á 3 uur te maken door deze schaduwrijke kloof. Het is een wandelgebied voor avonturiers, waarbij waadschoentjes zeker van pas komen. Links en rechts metershoge rotswanden, watervallen, stroomversnellingen... de natuur is hier onbeschrijfelijk mooi. Hierna reizen we verder naar de Dode Zee. Het water met een zoutgehalte van maar liefst 27% wordt vaak voor geneeskrachtige doeleinden gebruikt. Plons in het water om de wonderlijke ervaring van het blijven drijven te ondergaan. Overnachting in een hotel bij de Dode Zee.

*Let op: de wandeling door Wadi Mujib is alleen mogelijk bij goede weersomstandigheden. Van november t/m maart staat het water te hoog en zullen we daarom een wandeling maken in een hoger gelegen gebied. Een 4x4 jeep met lokale Engelssprekende gids zal ons van de ene naar de andere indrukwekkende waterval rijden.

Dag 8 • Amman - Amsterdam

Transfer terug naar de luchthaven van Amman (transfertijd max. 45 minuten). Later volgt uw vlucht naar Amsterdam.

Kenmerken van de reis

De wandelingen duren ca. 3 tot 5 uur. De max. stijging/daling is tussen de 200 en 550 m. Er wordt gelopen over wandelpaden en in natuurgebieden. In het voorjaar kan het voorkomen dat we in Wadi Mujib stukken door ondiep water moeten lopen. Dit maakt de wandeling een stukje zwaarder. Houdt er rekening mee dat bij slecht weer en veel regen de wandeling door Wadi Mujib niet door kan gaan.

Het niveau van deze reis is ingeschaald op 2, klik hier voor meer informatie over deze indicatie.

Een goede uitrusting is het halve werk!

Zorg daarom altijd voor goede wandelschoenen met profielzolen, rugzak, zonnebrandcrème, zonnebril, warme, comfortabele kleding, regenkleding, korte broek, windjack, handschoenen en een hoed. In de winteravonden kan de temperatuur flink afkoelen, neem altijd warme kleding mee. Denk verder aan een zaklamp en neem altijd water en iets te eten mee.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Vlucht

Royal Jordanian

v
Royal Jordanian
Royal Jordanian

Hieronder vindt u de belangrijkste informatie over Royal Jordanian, zoals bagageregels en incheckmogelijkheden. Overige informatie vindt u op de Engelstalige site van Royal Jordanian of neem contact op met het service center van Royal Jordanian op telefoonnummer 023-55 55 230.

Bagage

Elke passagier kan kosteloos 1 stuk ruimbagage meenemen van maximaal 23 kg. Ook mag er 1 stuk handbagage worden meegenomen van maximaal 7 kg en een maximale afmeting van 51 x 41 x 23 cm. Een laptoptas, handtas of cameratas mag hiernaast nog meegenomen worden, maar moet wel samen met de overige handbagage binnen de 7 kg vallen.

Het vervoer van een rolstoel en rollator is gratis. Voor het meenemen van overige afwijkende bagage kunt u het beste contact opnemen met ons contact center of kijk op de site van Royal Jordanian.

Inchecken

Online inchecken is niet mogelijk wanneer u bij Kras geboekt heeft en in groepsverband reist. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Royal Jordanian.

Service aan boord

Maaltijden en (non-)alcoholische dranken zijn inbegrepen.

Aan boord is een on demand entertainment systeem met keuze uit meer dan 100 films, maar ook tv-series, documentaires, videogames, muziek etc.

U kunt aan boord contant of met creditcard betalen.

Voorwaarden

• Bij het boeken van uw reis dient u de eerste voornaam en achternaam van alle reizigers - exact - zoals in hun reisdocument staat op te geven.
• Indien er kortingen of toeslagen m.b.t. de vlucht van toepassing zijn, dan worden deze automatisch meegenomen in de prijsberekening.
• Het vluchtschema en genoemde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij, wij hebben hier geen invloed op.
• In uw reispapieren worden de exacte (lokale) tijden vermeld.
• Wij wijzen u erop dat als uw terugvlucht vóór middernacht vertrekt en ná middernacht landt in Nederland uw reis effectief één dag langer is dan uw geboekte reisduur. Houd daar ook rekening mee bij het afsluiten van uw reisverzekering.

Hotels

Hieronder vindt u voorbeelden van hotels tijdens deze rondreis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Houd er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren, ca. 8 dagen voor vertrek.

Hotel Salome **+ - Madaba

v
+1

Het hotel is gelegen in het historische stadje Madaba. Op 10 minuten loopafstand zijn de belangrijkste bezienswaardigheden te vinden als de kerk van Johannes de doper. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, restaurant, bar, terras en lift. De kamers zijn comfortabel ingericht en beschikken over telefoon, airconditioning en televisie. De badkamer heeft een douche en of bad en toilet. In het gehele hotel is gratis wifi beschikbaar.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dana Hotel - Dana Village

Het Dana hotel is een simpele accommodatie met een schitterende ligging bij het natuurreservaat van Dana. Uw kamer beschikt over basisvoorzieningen als een bed en badkamer met wastafel en douche. Op het dak van het hotel is een terras waar u kunt genieten van lokale specialiteiten en van een uitzicht over het park.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Edom *** - Petra

v
+2
+1

Het hotel ligt op 2 minuten loopafstand van de ruïnes van Petra en de Schatkamer. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant en bar/lounge. De kamers zijn voorzien van minibar, televisie en telefoon. De badkamer met bad/douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Zawaidah bedoeïenen tentenkamp - Wadi Rum

v
+13
+12

De tenten zijn voorzien van bedden/matrassen, dekens, lakens, kussens en handdoeken. Gedeelde toilet-/douchefaciliteiten (aparte gedeelten voor dames en heren). Er is een gezamenlijke ruimte/tent die traditioneel is ingericht en waar het eten geserveerd wordt (op authentieke wijze klaargemaakt!). Bij het tentenkamp wordt vaak een kampvuur opgestoken voor een extra bijzondere ervaring.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ramada Resort Dead Sea **** - Dead Sea

v
+9
+8

Langs de oever van de Dode Zee ligt het Ramada Resort Dead Sea. Het resort beschikt over een receptie, twee restaurants, bar, gratis wifi, zwembad, spafaciliteiten, fitnessruimte en privé-strand. De kamers zijn voorzien van een telefoon, televisie, gratis wifi, airconditioning en minibar. De badkamer heeft een bad/douche en toilet.

Wandelen

Algemene informatie wandelreizen

v

Tijdens een wandelvakantie bent u in beweging en ontdekt u de meest prachtige bestemmingen. Door u zo goed mogelijk te informeren zult u uw vakantie zo optimaal mogelijk beleven.

Open alle items

Groepswandelreizen

Bij onze groeps-/wandelreizen verblijft u in één of meerdere accommodaties, vanwaar dagelijks mooie wandeltochten in de omgeving worden georganiseerd. Het busvervoer* naar het beginpunt van de wandeling en vanaf het eindpunt naar de accommodatie is inbegrepen. Bovendien wandelt u in een groep onder leiding van ervaren wandel-/reisleiding, soms aangevuld met lokale gidsen (m.u.v. de reizen die we uitvoeren i.s.m. andere aanbieders, zoals Aktiva-tours. In deze gevallen geldt hetgeen dat op het tabblad 'Inbegrepen' wordt vermeld).
* indien busvervoer niet mogelijk is wordt er gebruik gemaakt van openbaar vervoer.

Individuele wandelreizen

Reist u liever met uw eigen gezelschap, maar wilt u toch zeker zijn van een goed hotel én de mooiste wandelroutes? Dat kan bij Kras op verschillende manieren. U verblijft in een uitstekend hotel vanwaar u elke dag een andere wandeling in de omgeving kunt maken of naar het volgende hotel wandelt. Vaak is er de keuze uit korte en langere wandelingen, en u kunt zo helemaal uw eigen tijd indelen. Fly-drives: de vliegreis, huurauto en hotels zijn geregeld. U rijdt ter plaatse een mooie route waarbij u in verschillende hotels verblijft en uiteraard elke dag een mooie wandeling maakt.
NB: het kan voorkomen dat u gebruik dient te maken van het openbaar vervoer om naar het beginpunt van de wandelroute te reizen of om van het eindpunt van de route naar het hotel te reizen.

Nordic Walking reizen

Nordic Walking is nog altijd een populaire buitensport in ons land. Veel van onze wandelreizen zijn tevens geschikt voor Nordic Walking.

Winterwandelreizen

Gedurende het winterseizoen bieden we enkele winterwandelreizen aan. Verkent u met ons de besneeuwde wereld van bijvoorbeeld Oostenrijk te voet, denkt u dan wel aan een goede uitrusting. Stevige bergwandelschoenen en telescoopstokken vormen de basis. We raden u ook aan om een paar sneeuwijzers (snowsteps) mee te nemen. Dit zijn rubberen 'antislipzooltjes' die van spikes zijn voorzien en u onder uw schoenen kunt aanbrengen. Bij bevroren of verijsde sneeuw kunnen ze u voor een lelijke val behoeden. Denk verder ook aan water-en winddichte kleding, een dagrugzakje met wat te eten en te drinken en Gamaschen (een soort slobkousen), die voorkomen dat sneeuw in uw schoenen stuift. Kleedt u niet te warm aan, meerdere dunne lagen zijn het beste.

Wandelreizen voor elk niveau

Onze wandelreizen zijn geschikt voor recreatieve wandelaars en zijn uiteenlopend in zwaarte. Van belang zijn bijvoorbeeld de dagafstanden en door welk gebied wordt gewandeld. Om u een indicatie te geven van de zwaarte van onze sportieve reizen , hebben we een systeem ingevoerd, die u globaal een idee geven van het niveau van de meeste wandelreizen. Omstandigheden als het weer en uw fysieke gesteldheid hebben wij uiteraard niet in de hand, maar zijn ook van essentieel belang.

Het aangegeven niveau is bedoeld als een aanwijzing, die u kunt gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij u past. De wandelreizen vereisen een normale conditie en voldoende wandelervaring.

Niveau 1: gemakkelijke tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
Niveau 2: gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties dient u te beschikken over een goede conditie en voldoende wandelervaring.
Niveau 3: stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Een uitstekende conditie evenals voldoende wandelervaring is vereist.

Wandelroutes

De wandelroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het wandelseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure en/of op internet.

Bij groepsreizen bepaalt de reisleid(st)er uiteindelijk het definitieve programma. Eventuele facultatieve excursies gaan alleen door bij een minimum van 20 deelnemers.

Routeboeken en kaarten

Bij al onze individuele wandelreizen zijn routes en/of kaarten inbegrepen. Deze ontvangt u ter plaatse OF voorafgaand aan uw reis (per post of digitaal). Indien u de routes vooraf digitaal ontvangt, ligt er op uw vakantiebestemming ook een papieren versie klaar.

Veiligheid

Als fietser en wandelaar bent u extra kwetsbaar. Kras beveelt u dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Daarnaast adviseren wij u met klem om op de fiets een valhelm te dragen. Bij slecht weer is het raadzaam om een reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen zijn valhelmen evenals veiligheidshesjes verplicht gesteld. U dient zelf zorg te dragen voor de juiste uitrusting. Gepaste kleding biedt u naast bescherming ook comfort. Vergeet ook uw regenkleding, zonnebrand, pet en zonnebril niet. En… neem altijd water en iets te eten mee.

U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. Kras kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis.

Ontmoet

Ontmoet

v
Ontmoet hiken singles
Ontmoet hiken singles

Leer medereizigers kennen en inspireer elkaar
Ontmoet is een website waar u uw reisgenoten voorafgaand aan uw groepsreis kunt ontmoeten. Hier kunt u elkaar alvast een beetje leren kennen, van gedachten wisselen over de reis of bijvoorbeeld afspreken om samen te reizen.

Zijn er al reacties op deze reis?
Op Ontmoet kiest u eerst bij uw reis een van de vertrekdata. U ziet dan gelijk of er al reacties zijn van medereizigers waarop u kunt reageren of dat u zelf een eerste bericht wilt plaatsen. (Let wel op met het uitwisselen van gegevens. Ontmoet is namelijk voor iedereen toegankelijk zodat reizigers die nog niet geboekt hebben ook mee kunnen praten).

Ga snel naar deze reis op Ontmoet en neem alvast een voorproefje op uw vakantie!