Individuele rondreis Betoverend Jordanië

12-daagse rondreis naar alle hoogtepunten van Jordanië in rustig tempo

Jordanie_RodeZee_Aqaba_12791638s
Jordanie_DodeZee_14131975s
Jordanie_Jerashs
Jordanie.Jerashs
Nebo6_s
Madaba2_s
Jordanie_MountNebo_66792862s
Nebo3_s
Jordanie_2Ammans
Amman4_s
Jordanie.WadiRums
44210980_Wadi-Rum_s
Jordanie_Aqaba_34546540.jpg_s
Jordanie_DodeZee_57116458s
v
Aqaba
Jordanie_RodeZee_Aqaba_12791638s
Jordanie_DodeZee_14131975s
Jordanie_Jerashs
Jordanie.Jerashs
Nebo6_s
Madaba2_s
Jordanie_MountNebo_66792862s
Nebo3_s
Jordanie_2Ammans
Amman4_s
Jordanie.WadiRums
44210980_Wadi-Rum_s
Jordanie_Aqaba_34546540.jpg_s
Jordanie_DodeZee_57116458s
Vanaf1417per persoon
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 19-06-2019
Reisduur 12 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19,50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
GK
 • In aangepast tempo Jordanië ontdekken
 • Woestijn, wereldwonder Petra en de Dode Zee
 • Comfortabel reizen met privéchauffeur
 • Stap in de wereld van 1000 en 1 nacht
 • Met ook de romeinse stad Jerash en modern Amman
 • 12 dagen
 • Bewaren
.10
Individuele rondreis Betoverend Jordanië
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)

Prijzen

Uw voorkeuren

x
 • -
 • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

Retourvlucht Amsterdam-Amman met Royal Jordanian
Handbagage en ruimbagage
• Luchthavenbelastingen en brandstofheffing
• Engelssprekende chauffeur
• Vervoer in een medium auto met airconditioning bijv. een Hyundai Elentra bij 1 t/m 3 personen of een Hyundai H1 minivan bij 4 tot 6 personen
• 10 nachten verblijf in genoemde hotels en 1 nacht verblijf in een bedoeïenen tentenkamp in Wadi Rum
• 11 x ontbijt en 4 x diner (dag 4, 7, 10 en 11)
• Wifi in de auto
• Klein flesje water per dag
• Jeepsafari door de Wadi Rum
• Brochure en kaart van Jordanië

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Bijkomende kosten ter plaatse• Fooien
• Excursies en entreegelden
• visum
Klik hier voor de details van alle bijkomende kosten ter plaatse (onder voorbehoud van prijswijzigingen en koersverschillen)

Optioneel (direct bij te boeken) • Reis- en annuleringsverzekering
• Vip-lounge Schiphol

Kaart

Dagprogramma

Individuele rondreis Betoverend Jordanië

v
Jordanie_RodeZee_Aqaba_12791638s
Jordanie_DodeZee_14131975s
+4
+3

Beleef de sprookjesachtige sfeer van het veelzijdige Jordanië. Comfortabel op stap met uw eigen privéchauffeur, wat een luxe. Ontdek de oudheden, maar ook de hippe straten in de hoofdstad Amman. Uitgebreid de tijd om de unieke rotsstad Petra, terecht benoemd tot wereldwonder, te ontdekken. Bijkomen aan de Rode Zee en dobberen op de Dode Zee. Ook de avontuurlijke en kleurrijke Wadi Rum woestijn en het ruige Dana National Park gaat natuurlijk niet ontbreken tijdens deze betoverende reis. Welkom in de wereld van 1000 en 1 nacht.

Open alle items

Dag 1• Amsterdam-Amman

Bij aankomst op de luchthaven van Amman geeft onze vriendelijke vertegenwoordiger u een warm welkom in Jordanië. U wordt naar het hotel in het levendige Amman gebracht, waar u drie nachten verblijft. Reisafstand ca. 30 km.

Dag 2 • Jerash-Ajloun Castle

v
Jordanie_Jerashs
Jordanie.Jerashs
+6
+5
U vertrekt naar de indrukwekkende Romeinse stad Jerash, één van de best bewaard gebleven antieke steden van Azië. Alexander de Grote zou de stad in de 4e eeuw voor Christus hebben gesticht, maar de eerste sporen van bewoning gaan zo’n 6.500 jaar terug. Geniet van het prachtige gerestaureerde forum, de tempel van Artemis, het theater en de grote centrale hoofdstraat met colonnades. Een indrukwekkende stap sterug in de tijd. Op de weg terug maakt u nog een stop bij het Islamitische kasteel Ajloun. Het kleine museum in het fort geeft u meer inzicht over de historie. De uitzichten vanaf het kasteel over de Jordanvallei zijn ronduit spectaculair.

Dag 3 • Madaba-Mount Nebo

v
Nebo
Nebo6_s
Madaba2_s
Jordanie_MountNebo_66792862s
Nebo3_s
Nebo6_s
Nebo
+4
Madaba2_s
+3
In de ochtend gaan we op verkenning in Madaba. Natuurlijk brengt u een bezoek aan de Byzantijnse kerk met het beroemde 6e-eeuwse vloermozaïek van de landkaart van Palestina. Ook is het genieten van het prachtige uitzicht vanaf de toren van de kerk van Johannes de Doper. Vervolgens door naar Mount Nebo, gelegen net buiten Madaba. Vanaf deze berg zag Mozes het Beloofde Land en zou hier volgens de joodse traditie op de berg gestorven zijn. Optioneel kunt u in de middag naar de indrukwekkende Desert Castles (ca. 2 uur rijden). De Romeinse en Nabatese woestijnkastelen zijn gebouwd tijdens de Umayyad heerschappij in de 7e en 8e eeuw en werden gebruikt als vesting en ontmoetingsplaats. U bezoekt het Amra, Kharraneh en Azraq kasteel.

Dag 4 • Amman

v
Jordanie_2Ammans
Amman4_s
+4
+3
U rijdt naar de Jordaanse hoofdstad Amman. U maakt een stadstour langs de tal van historische bezienswaardigheden, moderne terrassen en winkelstraten. De Citadel, gelegen op de top van een heuvel met een spectaculair uitzicht, is niet te missen. Indrukwekkend is het Romeinse theater in het hart van de stad. Na de rondrit heeft u nog wat vrije tijd. Zoekt u mooie souvenirs, slenter dan door de hippe Rainbowstreet. Via de Kings Highway eindigt in het Dana village, waar u de volgende dag op verkenning kan. Reisafstand ca. 250 km.

Dag 5 • Dana National Park-Shobak-Petra

v
+4
+3
Tijd voor ontdekking van het Dana National Park, een grillig gebied met bergen, valleien en rotsgebieden. Dit grootste natuurreservaat van Jordanië is het leefgebied van vele dieren waaronder de zeldzame Nubische steenbok en Syrische wolf. Neem uw verrekijker mee want ook meer dan 200 vogelsoorten nesten zich hier! Met een gids kiest u een route die bij u past. Via het kruisvaarderskasteel Shobak rijdt u verder naar Petra waar u drie nachten verblijft. Wilt u alvast een glimp van Petra opvangen, boek dan een ticket voor Petra by Night (op maandag, woensdag en donderdag). Een unieke ervaring om door de met kaarsen verlichte kloof te wandelen! Reisafstand ca. 125 km.

Dag 6 • Petra

v
+5
+4
Uitgebreid de tijd voor een volledige kennismaking met de mysterieuze rotsstad Petra, opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De roze-rode stad lag eeuwenlang verborgen achter een lang en nauw ravijn. De imposante façades, tombes en tempels zijn allen uit rotsen gehouwen. Petra maakt ongetwijfeld een grote indruk, zoals het moment waarop de graftempel el Khazneh opdoemt vanuit de kloof Siq. Houd u van een (conditionele) uitdaging? Wandel dan naar het afgelegen klooster, het grootste monument van de stad. Alleen de deur is al 8m hoog, dat te aanschouwen is zeker de 800 traptreden waard!

Dag 7 Petra-Little Petra-Wadi Rum

v
Jordanie.WadiRums
44210980_Wadi-Rum_s
Jordanie.WadiRums
44210980_Wadi-Rum_s
+5
+4
Wanneer u wilt, kunt u in de ochtend nog verder op verkenning in Petra. Een tweedaags entree tickets is slechts 5 JOD extra en er is ook voor een 2e dag voldoende te zien. Vandaag maakt u ook kennis met het minder bekende (maar zeker niet minder mooie!) Siq al-Berid, ook wel ‘Little Petra’ genoemd. Het heeft haar naam te danken aan de hoge kloof en de prachtige façade. In vergelijking met Petra, is de kloof in 'Little Petra' 350 meter waarbij die in Petra 1200 meter lang is. Het is een stille er rustige plek. Op de route kunt u een stop maken bij de oude spoorlijn van Hijaz, bekend van de met 7 oscars bekroonde film Lawrence of Arabia. Op het station ziet u foto's van de Arabische opstand tegen het Ottomaanse rijk die Lawrence heeft geleid. Vervolgens verder naar de Wadi Rum, beslist één van de meest spectaculaire woenstijnlandschappen ter wereld en een absolute must tijdens uw verblijf in Jordanië. U maakt hier een schitterende ca. 2 uur durende jeeptocht door de duinen. Verbaas u over het landschap, de hoge natuurlijke bruggen en de eeuwenoude wandschilderingen. In de avond geniet u van de zonsondergang in de woestijn en een traditioneel diner bij de bedoeïenen. De nacht brengt u door in een bedoeïenen tentenkamp. De sterrenhemel is overweldigend. Wat een bijzondere ervaring. Reisafstand Petra-Wadi Rum ca. 115 km.

Dag 8 en 9 • Aqaba

v
Aqaba
Jordanie_RodeZee_Aqaba_12791638s
Jordanie_Aqaba_34546540.jpg_s
Jordanie_RodeZee_Aqaba_12791638s
Aqaba
Jordanie_Aqaba_34546540.jpg_s
+2
+1
U vertrekt naar het uiterste zuiden van Jordanië voor twee nachten verblijf in Aqaba. De stad is gelegen aan de Rode Zee en aan de boulevard vindt u winkeltjes, leuke terrasjes en restaurants. Heerlijke tijd om te relaxen. Een aanrader is om naar Berenice Beach Club te gaan. Vanuit diverse plaatsen in Aqaba rijden er shuttle busjes naar Berenice Beach Club, direct aan een mooi privéstrand, net buiten Aqaba. Er worden diverse watersportactiviteiten aangeboden, waar u tegen betaling gebruik van kunt maken. Reisafstand ca. 100 km

Dag 10 • Wadi Mujib

v
Na het ontbijt rijdt u via de spectaculaire 'Dead Sea Highway' naar de gelijknamige Dode Zee. Onderweg komt u langs Wadi Mujib*, een spectaculaire vallei gelegen in het Mujib Biosphere Reserve op 410 meter onder het zeeniveau. Wanneer u avontuurlijk bent aangelegd biedt dit park u mooie en spannende mogelijkheden voor hikes door de rivier en tussen de canyons. Vanuit het bezoekerscentrum kunt u zich inschrijven. Twee overnachtingen aan de Dode Zee.

* Wadi Mujib is van november t/m maart gesloten (onder voorbehoud). Het water staat dan te hoog, waardoor de kloof onbegaanbaar wordt. In die periode gaat u naar Wadi Araba Jabal Masuda, waar u ook schitterend kunt wandelen.

Dag 11 • Dode Zee

v
Dode Zee
Jordanie_DodeZee_57116458s
Jordanie_DodeZee_57116458s
Dode Zee
De Dode Zee is met 400m beneden de zeespiegel het laagste punt op aarde en eindbassin van de rivier de Jordaan. Het water met een zoutgehalte van maar liefst 27%, wordt vaak voor geneeskrachtige doeleinden gebruikt. Plons in het water om de wonderlijke ervaring van het blijven drijven te ondergaan! Smeert u zich zeker ook in met de uit de Dode Zee afkomstige modder, om een babyzachte huid te krijgen. Genoeg gedobberd, breng dan een bezoek aan Bethany, de plek waar Jezus door Johannes de Doper werd gedoopt. Een unieke excursie aan de Jordaan Rivier.

Dag 12 • Dode Zee-Amman-Amsterdam

In de vroege ochtend transfer naar de moderne luchthaven van Amman voor de rechtstreekse vlucht terug naar Amsterdam. Reisafstand ca. 30 km.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Vlucht

Royal Jordanian

v
Royal Jordanian
Royal Jordanian

Hieronder vindt u de belangrijkste informatie over Royal Jordanian, zoals bagageregels en incheckmogelijkheden. Overige informatie vindt u op de Engelstalige site van Royal Jordanian of neem contact op met het service center van Royal Jordanian op telefoonnummer 023-55 55 230.

Bagage

Elke passagier kan kosteloos 1 stuk ruimbagage meenemen van maximaal 23 kg. Ook mag er 1 stuk handbagage worden meegenomen van maximaal 7 kg en een maximale afmeting van 51 x 41 x 23 cm. Een laptoptas, handtas of cameratas mag hiernaast nog meegenomen worden, maar moet wel samen met de overige handbagage binnen de 7 kg vallen.

Het vervoer van een rolstoel en rollator is gratis. Voor het meenemen van overige afwijkende bagage kunt u het beste contact opnemen met ons contact center of kijk op de site van Royal Jordanian.

Inchecken

Online inchecken is niet mogelijk wanneer u bij Kras geboekt heeft en in groepsverband reist. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Royal Jordanian.

Service aan boord

Maaltijden en (non-)alcoholische dranken zijn inbegrepen.

Aan boord is een on demand entertainment systeem met keuze uit meer dan 100 films, maar ook tv-series, documentaires, videogames, muziek etc.

U kunt aan boord contant of met creditcard betalen.

Voorwaarden

• Bij het boeken van uw reis dient u de eerste voornaam en achternaam van alle reizigers - exact - zoals in hun reisdocument staat op te geven.
• Indien er kortingen of toeslagen m.b.t. de vlucht van toepassing zijn, dan worden deze automatisch meegenomen in de prijsberekening.
• Het vluchtschema en genoemde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij, wij hebben hier geen invloed op.
• In uw reispapieren worden de exacte (lokale) tijden vermeld.
• Wij wijzen u erop dat als uw terugvlucht vóór middernacht vertrekt en ná middernacht landt in Nederland uw reis effectief één dag langer is dan uw geboekte reisduur. Houd daar ook rekening mee bij het afsluiten van uw reisverzekering.

Hotels

Hieronder vindt u voorbeelden van hotels tijdens deze rondreis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Houd er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren, ca. 8 dagen voor vertrek.

7 Boys Hotel ** - Amman

v
+3
+2

Het 7 Boys Hotel heeft een centrale ligging in Amman, op slechts 15 minuten loopafstand van Zahran Palace. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, restaurant, bar en gratis wifi. In de omgeving is er gratis parkeergelegenheid. De moderne kamers zijn voorzien van airconditioning, flatscreen-tv en koelkast. De badkamer beschikt over een toilet, douche en föhn.

Capri Hotel Suites *** - Amman

v
+3
+2

Het hotel is gelegen in het centrum van Amman met op loopafstand tal van restaurants, supermarkten en barretjes. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, restaurant, bar, terras, fitnessruimte en gratis wifi. In de omgeving is er gratis parkeergelegenheid. De kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van airconditioning, flatscreen-tv en koelkast. De badkamer beschikt over een toilet, douche en föhn.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dana Hotel - Dana Village

Het Dana hotel is een simpele accommodatie met een schitterende ligging bij het natuurreservaat van Dana. Uw kamer beschikt over basisvoorzieningen als een bed en badkamer met wastafel en douche. Op het dak van het hotel is een terras waar u kunt genieten van lokale specialiteiten en van een uitzicht over het park.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Oscar *** - Petra

v
+7
+6

Het Oscar hotel is gelegen op een heuvel met uitzicht op de entree van het wereldwonder Petra. Het hotel beschikt over een lobby met bar, receptie, lift en een buffet restaurant met uitzicht over de vallei. De kamers zijn voorzien van airconditioning en een badkamer met bad of douche. In het gehele hotel kunt u gratis gebruik maken van de wifi.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Aquavista *** - Aqaba

Het hotel ligt op 1,5 kilometer van Palm Beach en Aqaba fort. Binnen 4 kilometer vindt u de haven van Akaba en Aqaba City Center. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar/lounge en gratis wifi. De kamers zijn voorzien van kluis, telefoon, minibar en televisie. De badkamer met bad/douche, toilet en föhn.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ramada Resort Dead Sea **** - Dead Sea

v
+9
+8

Langs de oever van de Dode Zee ligt het Ramada Resort Dead Sea. Het resort beschikt over een receptie, twee restaurants, bar, gratis wifi, zwembad, spafaciliteiten, fitnessruimte en privé-strand. De kamers zijn voorzien van een telefoon, televisie, gratis wifi, airconditioning en minibar. De badkamer heeft een bad/douche en toilet.

Plaatsinfo

Jordanië

v
Jordanie_WadiRum_44242192s
Jordanie_RodeZee_Aqaba_12791638s
Jordanie_Petra_61424602s
Jordanie_MountNebo_66792862s
Jordanie_DodeZee_57116458s
Jordanie_WadiRum_44242192s
Jordanie_RodeZee_Aqaba_12791638s
+6
Jordanie_Petra_61424602s
+5

Jordanië, het land van Lawrence of Arabia en het hart van het Midden-Oosten, is één van de meest gastvrije landen ter wereld met een eeuwenoude beschaving. Het biedt u een bijzonder rijk erfgoed: u kunt er prachtige ruïnes (de ruïnestad Petra, opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO is een absolute must!), opgravingen, burchten, moskeeën en monumenten aanschouwen. Daarnaast kunt u hier het échte Arabië proeven in de talloze soeks (de levendige kleur- en geurrijke markten) of bij de bedoeïnenfamilies. Jordanië is tevens landschappelijk zeer interessant: uitgestrekte woestijnen, vruchtbare valleien, lange stranden (schitterende koraalriffen!) en ruige gebergten wisselen elkaar af. U zult het met ons eens zijn: Jordanië is betoverend!

Midden-Oosten


Anderen bekeken ook
Rondreis Betoverend Jordanië
Rondreis Betoverend Jordanië
 • Wandelen met gids in Dana natuurreservaat
 • Relaxen aan de Rode én de Dode Zee
 • Diverse maaltijden inbegrepen
 • 12 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 06-11-2019
Reisduur 12 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2.50 per boeking
vanaf1199
Fly-drive Betoverend Jordanië
Fly-drive Betoverend Jordanië
 • Per huurauto op ontdekking, alle vrijheid
 • Afwisselende route met alle highlights van Jordanië
 • Een nacht in de kleurrijke Wadi Rum woestijn
 • 12 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 19-06-2019
Reisduur 12 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2.50 per boeking
vanaf1114
Rondreis Cultuurschatten van Jordanië
Rondreis Cultuurschatten van Jordanië
 • Uitgebreid bezoek aan het magische Petra
 • Per jeep door de Wadi Rumwoestijn
 • Unieke overnachting bij de bedoeïenen
 • 8 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 07-06-2019
Reisduur 8 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2.50 per boeking
vanaf849
Individuele rondreis Jordanië cultuur & strand
Individuele rondreis Jordanië cultuur & strand
 • Ontdek wereldwonderen en antieke steden
 • Fijn, in eigen tempo en met vrije stranddagen
 • Mooi uitgestippelde route met privéchauffeur
 • 13 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 21-06-2019
Reisduur 13 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2.50 per boeking
vanaf1388