Individuele rondreis Betoverend Jordanië

Met privéchauffeur in 12 dagen naar álle hoogtepunten van het magische Jordanië

Jordanie.WadiRums
Ajloun2_s
Jordanie_Jerashs
Nebo6_s
Madaba2_s
Jordanie_MountNebo_66792862s
Amra1_s
Amra_s
Jordanie_2Ammans
44210980_Wadi-Rum_s
Jordanie_RodeZee_Aqaba_12791638s
Jordanie_Aqaba_34546540.jpg_s
502628065_Dode_Zee_Israel
v
Wadi Rum
Jordanie.WadiRums
Ajloun2_s
Jordanie_Jerashs
Nebo6_s
Madaba2_s
Jordanie_MountNebo_66792862s
Amra1_s
Amra_s
Jordanie_2Ammans
44210980_Wadi-Rum_s
Jordanie_RodeZee_Aqaba_12791638s
Jordanie_Aqaba_34546540.jpg_s
502628065_Dode_Zee_Israel
Vanaf1417per persoon
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 19-06-2019
Reisduur 12 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
8,0
GK
 • Comfortabel in rustig tempo met privéchauffeur
 • Woestijnen, wereldwonder Petra en de Dode Zee
 • Met ook het Romeinse Jerash en modern Amman
 • En lekker relaxen aan het strand van Aqaba
 • Stap in het sprookje van duizend-en-één nacht
 • 12 dagen
 • Bewaren
8.0101
8,0
Beoordeeld door 1 reiziger van Kras
Individuele rondreis Betoverend Jordanië
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)

Prijzen en boeken

Uw voorkeuren

x
 • -
 • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

Retourvlucht Amsterdam-Amman met Royal Jordanian
Handbagage en ruimbagage
• Luchthavenbelastingen en brandstofheffing
• Engelssprekende chauffeur
• Middenklasse auto met airconditioning, bijvoorbeeld: Hyundai Elentra bij 1-3 personen • Hyundai H1 minivan bij 4-6 personen
• 10 nachten verblijf in middenklassen hotels en 1 nacht verblijf in een bedoeïenen tentenkamp in Wadi Rum
• 11 x ontbijt en 4 x diner (dag 4, 7, 10 en 11)
• Wifi in de auto
• Klein flesje water per dag
• Wandeling van 2-3 uur met gids door Dana NP
• Jeepsafari door Wadi Rum
• Brochure en kaart van Jordanië

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Bijkomende kosten ter plaatse• Fooien
• Excursies en entreegelden
• Visum
Klik hier voor de details van alle bijkomende kosten ter plaatse (onder voorbehoud van prijswijzigingen en koersverschillen).
Tip: uw visum en de meeste entreegelden zijn inclusief indien u voor vertrek de Jordan Pass aanschaft (www.jordanpass.jo).

Optioneel (direct bij te boeken) • Reis- en annuleringsverzekering
• Vip-lounge Schiphol

Kaart

Dagprogramma

Individuele rondreis Betoverend Jordanië

v
+1

Beleef de sprookjesachtige sfeer van het veelzijdige Jordanië. Comfortabel op stap met uw eigen privéchauffeur, wat een luxe. Ontdek antieke oudheden, maar ook de hippe straten van de hoofdstad Amman. Neem uitgebreid de tijd om de unieke rotsstad Petra, terecht benoemd tot wereldwonder, te ontdekken. Heerlijk bijkomen van de indrukken doet u aan de Rode Zee en al dobberend op de Dode Zee. Ook de avontuurlijke en kleurrijke Wadi Rumwoestijn en het ruige Dana National Park mogen niet ontbreken tijdens deze betoverende reis. Welkom in het sprookje van duizend-en-één nacht!

Open alle items

Dag 1 • Amsterdam-Amman

Rechtstreeks vliegt u naar Amman. Bij aankomst op de luchthaven geeft onze vriendelijke vertegenwoordiger u een warm welkom in Jordanië. Heeft u de Jordan Pass aangeschaft? Dan gaat u relatief eenvoudig door de douane. Uw chauffeur brengt u naar het hotel in het levendige Amman, waar u drie nachten verblijft. Reisafstand ca. 30 km.

Dag 2 • Jerash-Ajloun Castle

v
Ajloun2_s
Jordanie_Jerashs
Ajloun2_s
+1
Jordanie_Jerashs
Na uw eerste oriëntaalse ontbijt vertrekt u naar de indrukwekkende Romeinse stad Jerash, één van de best bewaard gebleven antieke steden van Azië. Alexander de Grote zou de stad in de 4e eeuw voor Christus hebben gesticht, maar de eerste sporen van bewoning gaan zo’n 6.500 jaar terug. Geniet van het prachtige gerestaureerde forum, de tempel van Artemis, het theater en de grote centrale hoofdstraat met colonnades. Een indrukwekkende stap sterug in de tijd. Op de weg terug zuidwaarts maakt u een stop bij het Islamitische kasteel Ajloun. Het kleine museum in het fort geeft u meer inzicht over de historie. En dan het uitzicht vanaf het kasteel over de Jordaanvallei... spectaculair! Reisafstand ca. 150 km.

Dag 3 • Madaba-Mount Nebo

v
Nebo6_s
Madaba2_s
Jordanie_MountNebo_66792862s
Amra1_s
Amra_s
+5
Nebo6_s
+4
Op verkenning in Madaba brengt u natuurlijk een bezoek aan de Byzantijnse kerk met het beroemde 6e-eeuwse vloermozaïek van de landkaart van Palestina. Net buiten Madabakomen we aan bij Mount Nebo, vanwaar Mozes het Beloofde Land zag. Volgens de joodse traditie zou Mozes op de berg gestorven zijn. Optioneel kunt u in de middag naar de indrukwekkende Desert Castles (ca. 2 uur rijden). De Romeinse en Nabatese woestijnkastelen zijn gebouwd tijdens de Umayyad heerschappij in de 7e en 8e eeuw en werden gebruikt als vesting en ontmoetingsplaats. U bezoekt de kastelen Amra, Kharraneh en Azraq. Reisafstand ca. 110 km.

Dag 4 • Amman

v
Jordanie_2Ammans
+2
+1
Veilig brengt uw chauffeur u door de hektiek van hoofdstad Amman langs tal van historische bezienswaardigheden en moderne terrassen en winkelstraten. De Citadel, gelegen op de top van een heuvel met een spectaculair uitzicht, is niet te missen. Indrukwekkend is het Romeinse theater in het hart van de stad. Zoekt u mooie souvenirs, slenter dan even door de hippe Rainbowstreet. Via de Kings Highway rijdt u naar Dana Village, ideale uitvalsbasis voor uw hike door Dana National Park de volgende dag. Reisafstand ca. 250 km.

Dag 5 • Dana National Park-Shobak-Petra

v
+4
+3
Tijd voor ontdekking van Dana National Park, een grillig gebied met bergen, valleien en rotsgebieden. Het grootste natuurreservaat van Jordanië is het leefgebied van vele wilde dieren, waaronder de zeldzame Nubische steenbok en de Syrische wolf. Neem uw verrekijker mee, om de meer dan 200 vogelsoorten te spotten. Met een gids kiest u een wandelroute van ca. 2-3 uur. Via het kruisvaarderskasteel Shobak rijdt u verder naar Petra waar u drie nachten verblijft. Wilt u alvast een glimp van Petra opvangen, boek dan een ticket voor Petra by Night (op maandag, woensdag en donderdag). Een unieke ervaring om door de met kaarsen verlichte kloof te wandelen! Reisafstand ca. 125 km.

Dag 6 • Petra

v
+2
+1
Uitgebreid de tijd voor een volledige kennismaking met de mysterieuze rotsstad Petra, opgenomen op de werelderfgoedlijst van UNESCO. De roze-rode stad lag eeuwenlang verborgen achter een lang en nauw ravijn. De imposante façades, tombes en tempels zijn allen uit rotsen gehouwen. Petra maakt ongetwijfeld een grote indruk, zoals het moment waarop de graftempel el Khazneh opdoemt vanuit de kloof Siq. Houd u van een (conditionele) uitdaging? Wandel dan naar het afgelegen klooster, het grootste monument van de stad. Alleen de deur is al 8m hoog, dat te aanschouwen is zeker de 800 traptreden waard!

Dag 7 • Petra-Little Petra-Wadi Rum

v
Wadi Rum
Jordanie.WadiRums
44210980_Wadi-Rum_s
Jordanie.WadiRums
Wadi Rum
44210980_Wadi-Rum_s
+4
+3
Petra leent zich uitstekend voor een tweede verkenningsdag. Een tweedaags entree tickets is slechts 5 JOD extra (of inclusief via de Jordan Pass). Of kiest u voor het minder bekende (maar zeker niet minder mooie!) Siq al-Berid, ook wel ‘Little Petra’ genoemd? Het heeft haar naam te danken aan de eveneens hoge kloof en de prachtige façade. Onderweg naar het zuidene kunt u een stop maken bij de oude spoorlijn van Hijaz, bekend van de met 7 oscars bekroonde film Lawrence of Arabia. Op het station ziet u foto's van de Arabische opstand tegen het Ottomaanse rijk, geleid door Lawrence. Vervolgens verder naar Wadi Rum, beslist één van de meest spectaculaire woenstijnlandschappen ter wereld en een absolute must tijdens uw verblijf in Jordanië. U maakt hier een schitterende ca. 2 uur durende jeeptocht door de duinen. Verbaas u over het desolate en ruige maanlandschap. In de avond geniet u van de zonsondergang in de woestijn en van een traditioneel diner bij de bedoeïenen. De nacht brengt u door in een bedoeïenen tentenkamp. De sterrenhemel is overweldigend, wat een bijzondere ervaring. Reisafstand Petra-Wadi Rum ca. 115 km.

Dag 8 en 9 • Aqaba

v
Aqaba
Jordanie_RodeZee_Aqaba_12791638s
Jordanie_Aqaba_34546540.jpg_s
Jordanie_RodeZee_Aqaba_12791638s
Aqaba
Jordanie_Aqaba_34546540.jpg_s
+2
+1
Op naar het uiterste zuiden van Jordanië voor twee nachten verblijf in Aqaba. De stad is gelegen aan de Rode Zee en aan de boulevard vindt u winkeltjes, leuke terrasjes en restaurants. Een heerlijke plaats om te relaxen en alle indrukken te verwerken. De Berenice Beach Club is een fijn privéstrand, net buiten Aqaba en prima bereikbaar per shuttlebus. Tegen betaling kunt u gebruik maken van allerlei watersportfaciliteiten. Reisafstand Wadi Rum-Aqaba ca. 100 km

Dag 10 • Wadi Mujib

v
Na het ontbijt rijdt u via de spectaculaire 'Dead Sea Highway' naar de gelijknamige Dode Zee. Onderweg komt u langs Wadi Mujib*, een spectaculaire vallei gelegen in het Mujib Biosphere Reserve op 410 meter onder het zeeniveau. Wanneer u avontuurlijk bent aangelegd biedt dit park u mooie en spannende mogelijkheden voor hikes door de rivier en tussen de canyons. Vanuit het bezoekerscentrum kunt u zich inschrijven. Twee overnachtingen aan de Dode Zee. Reisafstand ca. 285 km.

* Wadi Mujib is van november t/m maart gesloten (onder voorbehoud). Het water staat dan te hoog, waardoor de kloof onbegaanbaar wordt. In die periode gaat u naar Wadi Araba Jabal Masuda, waar u ook schitterend kunt wandelen.

Dag 11 • Dode Zee

v
502628065_Dode_Zee_Israel
502628065_Dode_Zee_Israel
+1
De Dode Zee is met 400m beneden de zeespiegel het laagste punt op aarde en eindbassin van de rivier de Jordaan. Het water met een zoutgehalte van maar liefst 27%, wordt vaak voor geneeskrachtige doeleinden gebruikt. Plons in het water om de wonderlijke ervaring van het blijven drijven te ondergaan! Smeert u zich zeker ook in met de uit de Dode Zee afkomstige modder, om een babyzachte huid te krijgen. Genoeg gedobberd, breng dan een bezoek aan Bethany, de plek waar Jezus door Johannes de Doper werd gedoopt. Een unieke excursie aan de Jordaan.

Dag 12 • Dode Zee-Amman-Amsterdam

In de vroege ochtend neemt u afscheid van uw chauffeur, na de transfer naar de moderne luchthaven van Amman. Rechtstreeks vliegt u terug naar Amsterdam. Reisafstand ca. 30 km.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Vlucht

Royal Jordanian

v
Royal Jordanian
Royal Jordanian

Hieronder vindt u de belangrijkste informatie over Royal Jordanian, zoals bagageregels en incheckmogelijkheden. Overige informatie vindt u op de Engelstalige site van Royal Jordanian of neem contact op met het service center van Royal Jordanian op telefoonnummer 023-55 55 230.

Bagage

Elke passagier kan kosteloos 1 stuk ruimbagage meenemen van maximaal 23 kg. Ook mag er 1 stuk handbagage worden meegenomen van maximaal 7 kg en een maximale afmeting van 51 x 41 x 23 cm. Een laptoptas, handtas of cameratas mag hiernaast nog meegenomen worden, maar moet wel samen met de overige handbagage binnen de 7 kg vallen.

Het vervoer van een rolstoel en rollator is gratis. Voor het meenemen van overige afwijkende bagage kunt u het beste contact opnemen met ons contact center of kijk op de site van Royal Jordanian.

Inchecken

Online inchecken is niet mogelijk wanneer u bij Kras geboekt heeft en in groepsverband reist. Voor meer informatie kunt u kijken op de website van Royal Jordanian.

Service aan boord

Maaltijden en (non-)alcoholische dranken zijn inbegrepen.

Aan boord is een on demand entertainment systeem met keuze uit meer dan 100 films, maar ook tv-series, documentaires, videogames, muziek etc.

U kunt aan boord contant of met creditcard betalen.

Voorwaarden

• Bij het boeken van uw reis dient u de eerste voornaam en achternaam van alle reizigers - exact - zoals in hun reisdocument staat op te geven.
• Indien er kortingen of toeslagen m.b.t. de vlucht van toepassing zijn, dan worden deze automatisch meegenomen in de prijsberekening.
• Het vluchtschema en genoemde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij, wij hebben hier geen invloed op.
• In uw reispapieren worden de exacte (lokale) tijden vermeld.
• Wij wijzen u erop dat als uw terugvlucht vóór middernacht vertrekt en ná middernacht landt in Nederland uw reis effectief één dag langer is dan uw geboekte reisduur. Houd daar ook rekening mee bij het afsluiten van uw reisverzekering.

Hotels

Hieronder vindt u voorbeelden van hotels tijdens deze rondreis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Houd er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren, ca. 8 dagen voor vertrek.

7 Boys Hotel ** - Amman

v
+3
+2

Het 7 Boys Hotel heeft een centrale ligging in Amman, op slechts 15 minuten loopafstand van Zahran Palace. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, restaurant, bar en gratis wifi. In de omgeving is er gratis parkeergelegenheid. De moderne kamers zijn voorzien van airconditioning, flatscreen-tv en koelkast. De badkamer beschikt over een toilet, douche en föhn.

Capri Hotel Suites *** - Amman

v
+3
+2

Het hotel is gelegen in het centrum van Amman met op loopafstand tal van restaurants, supermarkten en barretjes. Het hotel beschikt over een 24-uursreceptie, restaurant, bar, terras, fitnessruimte en gratis wifi. In de omgeving is er gratis parkeergelegenheid. De kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van airconditioning, flatscreen-tv en koelkast. De badkamer beschikt over een toilet, douche en föhn.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dana Hotel - Dana Village

Het Dana hotel is een simpele accommodatie met een schitterende ligging bij het natuurreservaat van Dana. Uw kamer beschikt over basisvoorzieningen als een bed en badkamer met wastafel en douche. Op het dak van het hotel is een terras waar u kunt genieten van lokale specialiteiten en van een uitzicht over het park.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Oscar *** - Petra

v
+7
+6

Het Oscar hotel is gelegen op een heuvel met uitzicht op de entree van het wereldwonder Petra. Het hotel beschikt over een lobby met bar, receptie, lift en een buffet restaurant met uitzicht over de vallei. De kamers zijn voorzien van airconditioning en een badkamer met bad of douche. In het gehele hotel kunt u gratis gebruik maken van de wifi.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Aquavista *** - Aqaba

Het hotel ligt op 1,5 kilometer van Palm Beach en Aqaba fort. Binnen 4 kilometer vindt u de haven van Akaba en Aqaba City Center. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, bar/lounge en gratis wifi. De kamers zijn voorzien van kluis, telefoon, minibar en televisie. De badkamer met bad/douche, toilet en föhn.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ramada Resort Dead Sea **** - Dead Sea

v
+9
+8

Langs de oever van de Dode Zee ligt het Ramada Resort Dead Sea. Het resort beschikt over een receptie, twee restaurants, bar, gratis wifi, zwembad, spafaciliteiten, fitnessruimte en privé-strand. De kamers zijn voorzien van een telefoon, televisie, gratis wifi, airconditioning en minibar. De badkamer heeft een bad/douche en toilet.

Plaatsinfo

Jordanië

v
Jordanie_WadiRum_44242192s
Jordanie_RodeZee_Aqaba_12791638s
Jordanie_Petra_61424602s
Jordanie_MountNebo_66792862s
Jordanie_DodeZee_57116458s
Jordanie_WadiRum_44242192s
Jordanie_RodeZee_Aqaba_12791638s
+6
Jordanie_Petra_61424602s
+5

Jordanië, het land van Lawrence of Arabia en het hart van het Midden-Oosten, is één van de meest gastvrije landen ter wereld met een eeuwenoude beschaving. Het biedt u een bijzonder rijk erfgoed: u kunt er prachtige ruïnes (de ruïnestad Petra, opgenomen op de Werelderfgoedlijst van UNESCO is een absolute must!), opgravingen, burchten, moskeeën en monumenten aanschouwen. Daarnaast kunt u hier het échte Arabië proeven in de talloze soeks (de levendige kleur- en geurrijke markten) of bij de bedoeïnenfamilies. Jordanië is tevens landschappelijk zeer interessant: uitgestrekte woestijnen, vruchtbare valleien, lange stranden (schitterende koraalriffen!) en ruige gebergten wisselen elkaar af. U zult het met ons eens zijn: Jordanië is betoverend!

Midden-Oosten


Klimaat

De beste reistijd voor Jordanië

Jordanië heeft een mediterraan klimaat, met warme zomers, frisse avonden in het voor- en najaar en natte & koele winters (het kan zelfs ook sneeuwen!). De beste reistijd is het voor- of najaar omdat u dan geen last hebt van de hoge temperaturen in de zomer en de kou in de winter. De beste reistijd is november t/m maart.

Klimaat Jordanië

Jan Feb Mrt Apr Mei Jun Jul Aug Sep Okt Nov Dec
Gem. temp. (°C)23°25°27° 32° 37° 38° 37° 36° 35° 33°30°26°
groen = de beste reistijd

Beoordelingen

Anderen bekeken ook
Fly-drive Betoverend Jordanië
Fly-drive Betoverend Jordanië
 • Per huurauto op ontdekking, alle vrijheid
 • Afwisselende route met alle highlights van Jordanië
 • Een nacht in de kleurrijke Wadi Rum woestijn
 • 12 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 19-06-2019
Reisduur 12 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf1114
Rondreis Cultuurschatten van Jordanië
Rondreis Cultuurschatten van Jordanië
 • Magisch Petra en per jeep door de Wadi Rum woestijn
 • Unieke overnachting bij de bedoeïenen (apr-okt)
 • Relaxt afsluiten aan de Dode Zee incl. lunch & diner
 • 8 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 16-11-2019
Reisduur 8 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf899
Individuele rondreis Jordanië cultuur & strand
Individuele rondreis Jordanië cultuur & strand
 • Ontdek wereldwonderen en antieke steden
 • Fijn, in eigen tempo en met vrije stranddagen
 • Mooi uitgestippelde route met privéchauffeur
 • 13 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 21-06-2019
Reisduur 13 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf1388
Rondreis Betoverend Jordanië
Rondreis Betoverend Jordanië
 • Wandelen met gids in Dana natuurreservaat
 • Relaxen aan de Rode én de Dode Zee
 • Diverse maaltijden inbegrepen
 • 12 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 06-11-2019
Reisduur 12 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf1199