Cruise Cuba, Caribbean & Rondreis & Meliá Las Antillas

incl. vliegreis, transfers en rondreis en 2 of 5 nachten strand Cuba - Cruise vanuit Havana

3302001_Capitolios
Pool 2s
nl_00252166_s
Melia Las Antillas5_s
Junior_Suite_OV
Nuestra Senora Del Carmen Kerk in Santa Clara
Cuba.Cienfuegoss
46803343_Plaza_Vieja_Havana_Cuba
shutterstock_4186660as
Cuba.Havanas
Cuba.Havana.oldtimers
havana-bayai
shutterstock_1628350ar
94290604_Xunantunich_Belize_s
966206_Xunantunich_Belize_s
Mexico.Cozumels
v
Deluxe kamer
3302001_Capitolios
Pool 2s
nl_00252166_s
Melia Las Antillas5_s
Junior_Suite_OV
Nuestra Senora Del Carmen Kerk in Santa Clara
Cuba.Cienfuegoss
46803343_Plaza_Vieja_Havana_Cuba
shutterstock_4186660as
Cuba.Havanas
Cuba.Havana.oldtimers
havana-bayai
shutterstock_1628350ar
94290604_Xunantunich_Belize_s
966206_Xunantunich_Belize_s
Mexico.Cozumels
LG
 • Met rondreis én hotel Melia las Antillas
 • Per gerenoveerd MSC Armonia
 • Keuze uit 2 of 5 nachten strand
 • Incl. vliegreis en transfers
 • Vertrek november t/m maart '17
Cruise Cuba, Caribbean & Rondreis & Meliá Las Antillas
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)
 • Prijzen
 • Inbegrepen
 • Dagprogramma
 • Het schip
 • Hutten
 • Hotel
 • Extra info

Prijzen

x
 • -
 • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Extra informatie

Maak uw cruise nog specialer met een rondreis door Cuba voorafgaand aan uw cruise en/of verleng uw cruise met diverse nachten aan het strand van Varadero in een heerlijk 4-sterren All Inclusive hotel. Bekijk al onze unieke combinaties met deze cruise.

Inbegrepen

Vliegreis Amsterdam-Varadero v.v. per TUI fly (afhankelijk van uw reisdag kan dit met tussenstop zijn)
• Luchthavenbelasting en brandstoftoeslagen
• Genoemde transfers
• Nederlandssprekende reisleiding tijdens de rondreis
• Entreegelden tijdens de rondreis
• 5 nachten verblijf in toeristenklasse of boutique hotels in een kamer met bad of douche en toilet of 'home stay' bij lokale bevolking, in of nabij de genoemde plaatsen
• Verzorging tijdens de rondreis incl. ontbijt, lunch en diner (beginnend met diner op de eerste dag, eindigend met de lunch op dag 6)
• 7 overnachtingen aan boord van het MSC Armonia**** in een hut naar keuze (klik op een prijs en zie `Bekijk de prijsberekening en boek` voor de reissommen per hutcategorie)
• Verzorging aan boord op basis van volpension, d.w.z.: inclusief ontbijt, lunch en diner (beginnend met diner op dag 6, eindigend met ontbijt op dag 13)
• 2 of 5 nachten verblijf na afloop van de cruise in Hotel Meliá las Antillas****. Uw verblijf op is op basis van All Inclusive
• Het beschreven vaarprogramma
• Havengelden

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 25,00 per boeking
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Bijkomende kosten ter plaatse
• Verplichte servicebijdrage € 9 p.p. per nacht, vanaf april € 10 p.p. per nacht (aan boord te voldoen)
• Excursies en entreegelden

Optioneel (direct bij te boeken)
• Reis- en annuleringsverzekering
Visumkosten
Ruimbagage
Drankenpakket

Extra informatie

BELANGRIJK:
• Bij de boeking dient u uw volledige naam, juiste geboortedatum en paspoortgegevens door te geven.
Uw paspoort moet nog minimaal 6 maanden na thuiskomst geldig zijn (algemene voorwaarden MSC Cruises). Een identiteitskaart is niet voldoende!

Let op! De volgende passagiers zullen niet op deze cruise worden geaccepteerd:
- USA paspoorthouders
- Cubaanse paspoorthouders
- Van origine/voormalige Cubaanse inwoners waarvan de geboorteplaats duidelijk vermeld staat op de documenten. Zelfs indien zij ondertussen een andere nationaliteit en/of paspoort hebben.

• Reizigers naar Cuba dienen een geldige reisverzekering met medische dekking te hebben afgesloten. Mocht u onverhoopt naar een arts of ziekenhuis moeten, dan dient u uw verzekeringspapieren/-pasje en alarmcentralenummers aan te kunnen tonen.

• Voor een bezoek aan Cuba is een toeristenvisum alsmede een re-entry visum verplicht (dus 2 visa). Het toeristenvisum kunt u zelf aanvragen, maar u kunt dit ook door Kras laten regelen, kosten € 20 per persoon, opgeven bij boeking. Voor meer informatie zie tabblad 'Praktische info'. Daarnaast dient u tijdens de cruise aan boord van het schip een re-entry visum voor Cuba aan te schaffen (verplicht), kosten € 15 per persoon, ongeacht de leeftijd, dus ook voor kinderen en baby's. U heeft beide visa nodig omdat u tijdens de cruise twee keer Cuba zult inreizen.

• Voor een bezoek aan Cuba zijn in principe geen vaccinaties verplicht. Voor een bezoek aan Mexico en Jamaica worden bepaalde vaccinaties en een goede bescherming tegen muggen aangeraden Neem ruim op tijd contact op met de GGD voor de meest recente informatie of kijk op www.reisprik.nl/kras.html . Zie ook het tabblad 'Praktische info' voor meer informatie omtrent gezondheid en hygiëne.

• De tijd heeft in Cuba stil gestaan, waardoor de standaarden van de hotels lager liggen dan op andere (Caribische) bestemmingen. Houd er rekening mee dat het eten lauw kan zijn, hotels eenvoudiger zijn uitgerust en vaak kampen met elektriciteitsproblemen (geen warm water / licht kan uitvallen) en achterstallig onderhoud.

Afwijkende annuleringsvoorwaarden
De volgende afwijkende annuleringsvoorwaarden zijn van toepassing:
• tot 121 dagen voor vertrek: 20% van de reissom
• 120-91 dagen voor vertrek: 35% van de reissom
• 90-61 dagen voor vertrek: 50% van de reissom
• 60-21 dagen voor vertrek: 75% van de reissom
• 20-0 dagen voor vertrek: 100% van de reissom

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 10
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 14 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Kaart

Dagprogramma

Voorafgaand aan uw cruise gaat u mee op een rondreis door West-Cuba, u bezoekt tijdens deze rondreis de volgende plaatsen:

Varadero - Santa Clara - Cienfuegos - Trinidad - Viñales - Havana

Daarna vertrekt u op cruise met het MSC Armonia, waar u keuze heeft uit drie verschillende routes (afhankelijk van vertrekdatum):

Route 1: Havana - Montego Bay - George Town - Cozumel - Havana
Route 2: Havana - Belize - Isla de Roatan - Costa Maya - Isla de Juventud - Havana
Route 3: Havana - Belize - Isla de Roatan - Playa del Carmen- Isla de Juventud - Havana

Na uw cruise verblijft u nog twee of vijf nachten in Varadero.

Open alle items

Route 1 (16 dagen): 29dec - 12, 26jan - 9, 23feb

Open alle items

Dag 1: vliegreis Amsterdam-Varadero, transfer naar hotel

U vliegt vandaag van Amsterdam naar Varadero. Na aankomst heet de Nederlandssprekende gids u welkom. Daarna volgt de transfer naar uw hotel in Varadero, gelegen op ca. 30 minuten rijden ten westen van het vliegveld. U verblijft hier vannacht in hotel Starfish Las Palmas, Hotel Aguas Azules of Hotel Playa de Oro.

Dag 2: Varadero - Santa Clara - Cienfuegos

v
Nuestra Senora Del Carmen Kerk in Santa Clara
Nuestra Senora Del Carmen Kerk in Santa Clara
+2
+1
Na het onbijt rijden we naar Santa Clara, waar o.a. een stadstour, een bezoek aan het Vidal Park en een bezoek aan de gepantserde treinen op het programma staan. Santa Clara is het universitair en agrarisch centrum van Cuba en kent een heftige geschiedenis. In december 1958 vochten de Revolutionaire Troepen van Che Guevara een slag met de manschappen van Fulgencio Batista. Bezienswaardig in Santa Clara zijn het monument van de Tren Blindado en het mausoleum van Che Guevara, wiens gebeente hier werd bijgezet in 1997, nadat het werd gerepatrieerd uit Bolivia. Na de lunch in het Los Caneyes restaurant rijden we verder naar Cienfuegos, waar we een boottripje maken rondom de kust. Vervolgens vindt de transfer naar het hotel plaats, waar we zullen dineren in het El Pescador Restaurant. We overnachten in Pasacaballo.

Dag 3: Cienfuegos - Trinidad

v
+2
+1
Na het ontbijt maken we een stadstour met een bezoek aan het Terry Theater en het Valle Palace. We rijden verder naar Trinidad. Trinidad was het centrum van de suikerproductie. Trinidad is de meest koloniale stad van het land, met leuke keienstraatjes, mooie kerken, rustige parken en pastelkleurige huizen. Deze stad staat sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. We maken na de lunch een wandeling door het historische centrum en brengen een bezoek aan het Romantisch Museum. Vervolgens nuttigen we een cocktail in de Canchanchara bar. We overnachten in de omgeving van Trinidad waar we dineren in het hotel.

Dag 4: Trinidad

v
+2
+1
We beginnen vandaag met een bezoek aan de Suikermolens in Manaca-Iznaga, hier vindt u de vallei van suikermolens waar onder andere de 45 meter hoge toren “Torre de Manaca-Iznaga” een prachtig uitzicht biedt over de vallei. Gedurende de 17e en 18e eeuw was de suikerproductie één van de belangrijkste industries in Cuba. We krijgen vandaag uitgebreide uitleg over de geschiedenis van de suikerproductie. Vervolgens zullen we terugkeren naar Trinidad we zullen dineren. Na het diner heeft u de tijd om deze stad nader te ontdekken en kunt u een bezoek brengen aan het centrum en genieten van de live-muziek op straat.

Dag 5: Trinidad - Vinãles

v
Cuba.Cienfuegoss
+2
+1
Vandaag maken we een mooie rit van Trinidad naar Viñales. We stoppen onderweg voor de lunch. In de uiterst vruchtbare velden en valleien van dit westelijke gedeelte van Cuba wordt tabak verbouwd, waarvan de wereldberoemde Cubaanse sigaren geproduceerd worden. U verblijft hier vannacht bij een Cubaanse familie thuis. Bij deze 'Casa Particular' krijgt u een eigen kamer en badkamer met airconditioning in het centrum van Viñales, inclusief diner. Een unieke ervaring met het echte Cubaanse leven!

Dag 6: Vinãles - Havana, inscheping cruise

v
+1
Na het ontbijt maken we een wandeling door de Valle de Viñales o.l.v. een lokale gids. Deze bijzondere vallei wordt getypeerd door vreemd gevormde, steile kalksteenformaties, ‘mogotes’ genoemd. Geniet van het prachtige landschap! We zien hoe de boeren tabak telen tussen de prachtige mogotes. We bezoeken een boerderij en we nuttigen de lunch in een organische farm met uitzicht over de vallei. Aansluitend rijden we naar Havana, waar de rondreis zal eindigen. Vervolgens vindt de transfer plaats naar de haven van Havana, voor de start van de cruise per MSC Armonia.

Dag 7: Havana (Cuba)

v
Plaza Vieja
46803343_Plaza_Vieja_Havana_Cuba
46803343_Plaza_Vieja_Havana_Cuba
Plaza Vieja
+1
In het bruisende oud-Havana, kunt u heerlijk dwalen door de straatjes, over de pleintjes en langs de aristocratische herenhuizen van dit schitterende stadsgedeelte. Deze authentieke koloniale wijk is in 1982 door UNESCO uitgeroepen tot cultureel erfgoed en bezit tal van prachtig gerestaureerde historische gebouwen. Het sociale leven speelt zich hier af op straat en u moet eigenlijk 's avonds even gaan flaneren op de levendige Malecón boulevard, ontmoetingsplek bij uitstek!

Dag 8: Havana (Cuba), start cruise

v
shutterstock_4186660as
Cuba.Havanas
Cuba.Havana.oldtimers
havana-bayai
shutterstock_1628350ar
shutterstock_4186660as
Cuba.Havanas
Cuba.Havana.oldtimers
+7
havana-bayai
+6
Ook vandaag heeft u nog volop tijd voor Havana. Of boekt u aan boord voor één van de interessante excursies?

In de uiterst vruchtbare velden en valleien van het westelijke gedeelte van Cuba wordt tabak verbouwd, waarvan de wereldberoemde Cubaanse sigaren gerold worden. Hier kunt u een plaatselijke sigarenfabriek bezoeken waar u getuige bent van het hele proces van het rollen van de beroemde Cubaanse sigaren. Of bezoek de Valle de Viñales, een bijzondere vallei die getypeerd wordt door vreemd gevormde, steile kalksteenformaties, ‘mogotes’ genoemd.

Omstreeks 18.00 uur gaat de cruise van start en zet het schip koers richting Jamaica.

Een greep uit de excursiemogelijkheden:
• Havana citytour, ca. € 49 p.p.
• Rum & sigaren (duur ca. 4 uur) ca. € 59 p.p.
• Valle de Viñales, ca. € 119 p.p.

Dag 9: op zee

Golven en een oneindig uitzicht. Dat is wat u vandaag zult zien omdat het schip de gehele dag op zee zal zijn.

Dag 10: Montego Bay (Jamaica)

Aankomst: 09:00 uur
Vertrek: 20:00 uur

Jamaica, het land van de rum en de reggae, ligt ten zuiden van Cuba en is hét ideale vakantie-eiland! U vindt hier een schitterende natuur met rivieren, natuurlijke bronnen, tropische regenwouden met uitbundige bloemen, watervallen en niet te vergeten eindeloos lange parelwitte stranden. De bevolking is zeer gastvrij. Interessant zijn ook de kleurrijke stadjes, de pittoreske vissersdorpjes, de uitgestrekte suikerrietplantages en de bruisende markten. MoBay, zoals de baai van Montego Bay door de lokale bevolking genoemd wordt, is het oudste toeristische oord op Jamaica en is ligt aan de noordwestkust van het eiland. De goudgele zandstranden en het heldere water zijn ideaal voor de watersportliefhebbers. Montego Bay is eveneens de plaats waar Columbus aan land kwam tijdens zijn ontdekkingstochten. Het stadje kent leuke, kleine straatjes en heeft een fort die de haven moest verdedigen. Neemt u eens een kijkje bij de Parish Church of St. James of bij de Burchell Memorial Church waar u de cultuur van Jamaica nog steeds proeft.

Dag 11: George Town (Grand Cayman)

Aankomst: 09:00 uur
Vertrek: 15:00 uur

Een greep uit de excursiemogelijkheden:
• Eilandtour en Tiki Beach, ca. € 52 p.p.
• Kayakken, snorkelen en het strand, ca. € 59 p.p.
• Snorkelen bij het rif en scheepswrak & Tiki Beach ca. € 52 p.p.

De Kaaimaneilanden liggen in het westelijke deel van de Caraïbische Zee, ten zuiden van Cuba en ten westen van Jamaica. De Kaaimaneilanden staan wereldwijd bekend vanwege het warme oceaanwater, witte zandstranden en wuivende palmbomen. Omdat het eiland nog steeds door Groot-Brittannië wordt bestuurd, is Engels hier de spreektaal. Toeristische trekpleister van Grand Cayman is het sneeuwwitte strand van Seven Mile Beach, waar u naar hartelust kunt zwemmen, surfen, zonnen en snorkelen. Seven Mile Beach wordt niet alleen in de Caribbean, maar in heel de wereld geroemd om zijn schoonheid. Winkelliefhebbers halen hier hun hart op in de belastingvrije winkels en komen ongetwijfeld thuis met een heerlijke parfum, prachtig kristal of mooie zilveren sieraden.

Dag 12: Cozumel (Mexico)

v
Mexico.Cozumels
Mexico.Cozumels
Aankomst: 10:00 uur
Vertrek: 18:00 uur

Een greep uit de excursiemogelijkheden:
• Tulum Mayan ruïnes (duur ca. 7 uur) ca. € 82 p.p.
• Zwemmen met dolfijnen, inclusief eten en drinken (duur ca. 3,5 uur) ca. € 105 p.p.
• Hoogtepunten Cozumel & shoppen (duur ca. 5 uur) ca. € 49 p.p.

Tijd voor Cozumel! Eenmaal voet aan vaste land waant u zich direct in een geheel andere wereld. De gezellige drukte van het Mexicaanse leven zal u ongetwijfeld bevallen. En het is zeker de moeite om verschillende uitstapjes te maken. Wat dacht u bijvoorbeeld van een bezoek aan de indrukwekkende ruïnes in Tulum, één van de bouwkundige hoogtepunten uit het legendarische rijk van de Maya’s? Ook op Cozumel zelf zijn indrukwekkende ruïnes te vinden uit dit langvervlogen tijdperk. Of wilt u liever eens zwemmen met echte dolfijnen? De koraalriffen voor de kust zijn beroemd bij duikers over de gehele wereld en liggen praktisch op u te wachten.

Dag 13: Havana (Cuba), ontscheping, transfer naar Varadero

Omstreeks 13.30 uur meert het schip weer aan in de haven van het Cubaanse Havana. Hierna volgt de ontscheping en wordt u per transferbus naar Hotel Meliá Las Antillas aan het strand van Varadero gebracht waar u één nacht zult verblijven. Voor meer informatie over uw hotel, zie tabblad 'Hotel'.

Dag 14: verblijf in Hotel Meliá las Antillas

Het 4-sterren hotel ligt direct aan het hagelwitte zandstrand van Varadero. Dit elegante resort is omgeven door groene tuinen en vijvers waar u heerlijk doorheen kunt wandelen. Het resort heeft een prachtig wit zandstrand en helder blauw water en wordt omringd door palmbomen. Een ideaal resort om een paar dagen heerlijk bij te komen van de rondreis en de cruises! Voor meer informatie over uw hotel, zie tabblad 'Hotel'.

Dag 15: Varadero, transfer, terugvlucht naar Amsterdam

Na het ontbijt checkt u uit. Daarna wordt u per transferbus naar de luchthaven van Varadero gebracht. U vliegt per nachtvlucht terug naar Amsterdam.

Dag 16: Aankomst Amsterdam

In de ochtend komt u weer aan op Schiphol in Amsterdam. Einde van een indrukwekkende reis!

Informatie m.b.t. excursies zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Excursies aan boord zijn facultatief. Bij uw reispapieren ontvangt u het reserveringsnummer van de cruise-rederij. Hiermee kunt u, online via de website van de cruise-rederij, excursies reserveren. Betalingen van deze excursies geschieden aan de rederij of aan boord. Excursies kunnen niet via de website van Kras gereserveerd worden.

Het kan voorkomen dat, i.v.m. de vertrek- en aankomsttijden van de vluchten, u niet kunt deelnemen aan de optionele (door de rederij aan boord aangeboden) excursies, op de eerste en laatste dag.

Route 1 (19 dagen): 29dec - 12, 26jan - 9, 23feb

Open alle items

Dag 1: vliegreis Amsterdam-Varadero, transfer naar hotel

U vliegt vandaag van Amsterdam naar Varadero. Na aankomst heet de Nederlandssprekende gids u welkom. Daarna volgt de transfer naar uw hotel in Varadero, gelegen op ca. 30 minuten rijden ten westen van het vliegveld. U verblijft hier vannacht in hotel Starfish Las Palmas, Hotel Aguas Azules of Hotel Playa de Oro.

Dag 2: Varadero - Santa Clara - Cienfuegos

v
Nuestra Senora Del Carmen Kerk in Santa Clara
Nuestra Senora Del Carmen Kerk in Santa Clara
+2
+1
Na het onbijt rijden we naar Santa Clara, waar o.a. een stadstour, een bezoek aan het Vidal Park en een bezoek aan de gepantserde treinen op het programma staan. Santa Clara is het universitair en agrarisch centrum van Cuba en kent een heftige geschiedenis. In december 1958 vochten de Revolutionaire Troepen van Che Guevara een slag met de manschappen van Fulgencio Batista. Bezienswaardig in Santa Clara zijn het monument van de Tren Blindado en het mausoleum van Che Guevara, wiens gebeente hier werd bijgezet in 1997, nadat het werd gerepatrieerd uit Bolivia. Na de lunch in het Los Caneyes restaurant rijden we verder naar Cienfuegos, waar we een boottripje maken rondom de kust. Vervolgens vindt de transfer naar het hotel plaats, waar we zullen dineren in het El Pescador Restaurant. We overnachten in Pasacaballo.

Dag 3: Cienfuegos - Trinidad

v
+2
+1
Na het ontbijt maken we een stadstour met een bezoek aan het Terry Theater en het Valle Palace. We rijden verder naar Trinidad. Trinidad was het centrum van de suikerproductie. Trinidad is de meest koloniale stad van het land, met leuke keienstraatjes, mooie kerken, rustige parken en pastelkleurige huizen. Deze stad staat sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. We maken na de lunch een wandeling door het historische centrum en brengen een bezoek aan het Romantisch Museum. Vervolgens nuttigen we een cocktail in de Canchanchara bar. We overnachten in de omgeving van Trinidad waar we dineren in het hotel.

Dag 4: Trinidad

v
+2
+1
We beginnen vandaag met een bezoek aan de Suikermolens in Manaca-Iznaga, hier vindt u de vallei van suikermolens waar onder andere de 45 meter hoge toren “Torre de Manaca-Iznaga” een prachtig uitzicht biedt over de vallei. Gedurende de 17e en 18e eeuw was de suikerproductie één van de belangrijkste industries in Cuba. We krijgen vandaag uitgebreide uitleg over de geschiedenis van de suikerproductie. Vervolgens zullen we terugkeren naar Trinidad we zullen dineren. Na het diner heeft u de tijd om deze stad nader te ontdekken en kunt u een bezoek brengen aan het centrum en genieten van de live-muziek op straat.

Dag 5: Trinidad - Vinãles

v
Cuba.Cienfuegoss
+2
+1
Vandaag maken we een mooie rit van Trinidad naar Viñales. We stoppen onderweg voor de lunch. In de uiterst vruchtbare velden en valleien van dit westelijke gedeelte van Cuba wordt tabak verbouwd, waarvan de wereldberoemde Cubaanse sigaren geproduceerd worden. U verblijft hier vannacht bij een Cubaanse familie thuis. Bij deze 'Casa Particular' krijgt u een eigen kamer en badkamer met airconditioning in het centrum van Viñales, inclusief diner. Een unieke ervaring met het echte Cubaanse leven!

Dag 6: Vinãles - Havana, inscheping cruise

v
+1
Na het ontbijt maken we een wandeling door de Valle de Viñales o.l.v. een lokale gids. Deze bijzondere vallei wordt getypeerd door vreemd gevormde, steile kalksteenformaties, ‘mogotes’ genoemd. Geniet van het prachtige landschap! We zien hoe de boeren tabak telen tussen de prachtige mogotes. We bezoeken een boerderij en we nuttigen de lunch in een organische farm met uitzicht over de vallei. Aansluitend rijden we naar Havana, waar de rondreis zal eindigen. Vervolgens vindt de transfer plaats naar de haven van Havana, voor de start van de cruise per MSC Armonia.

Dag 7: Havana (Cuba)

v
Plaza Vieja
46803343_Plaza_Vieja_Havana_Cuba
46803343_Plaza_Vieja_Havana_Cuba
Plaza Vieja
+1
In het bruisende oud-Havana, kunt u heerlijk dwalen door de straatjes, over de pleintjes en langs de aristocratische herenhuizen van dit schitterende stadsgedeelte. Deze authentieke koloniale wijk is in 1982 door UNESCO uitgeroepen tot cultureel erfgoed en bezit tal van prachtig gerestaureerde historische gebouwen. Het sociale leven speelt zich hier af op straat en u moet eigenlijk 's avonds even gaan flaneren op de levendige Malecón boulevard, ontmoetingsplek bij uitstek!

Dag 8: Havana (Cuba), start cruise

v
shutterstock_4186660as
Cuba.Havanas
Cuba.Havana.oldtimers
havana-bayai
shutterstock_1628350ar
shutterstock_4186660as
Cuba.Havanas
Cuba.Havana.oldtimers
+7
havana-bayai
+6
Ook vandaag heeft u nog volop tijd voor Havana. Of boekt u aan boord voor één van de interessante excursies?

In de uiterst vruchtbare velden en valleien van het westelijke gedeelte van Cuba wordt tabak verbouwd, waarvan de wereldberoemde Cubaanse sigaren gerold worden. Hier kunt u een plaatselijke sigarenfabriek bezoeken waar u getuige bent van het hele proces van het rollen van de beroemde Cubaanse sigaren. Of bezoek de Valle de Viñales, een bijzondere vallei die getypeerd wordt door vreemd gevormde, steile kalksteenformaties, ‘mogotes’ genoemd.

Omstreeks 18.00 uur gaat de cruise van start en zet het schip koers richting Jamaica.

Een greep uit de excursiemogelijkheden:
• Havana citytour, ca. € 49 p.p.
• Rum & sigaren (duur ca. 4 uur) ca. € 59 p.p.
• Valle de Viñales, ca. € 119 p.p.

Dag 9: op zee

Golven en een oneindig uitzicht. Dat is wat u vandaag zult zien omdat het schip de gehele dag op zee zal zijn.

Dag 10: Montego Bay (Jamaica)

Aankomst: 09:00 uur
Vertrek: 20:00 uur

Jamaica, het land van de rum en de reggae, ligt ten zuiden van Cuba en is hét ideale vakantie-eiland! U vindt hier een schitterende natuur met rivieren, natuurlijke bronnen, tropische regenwouden met uitbundige bloemen, watervallen en niet te vergeten eindeloos lange parelwitte stranden. De bevolking is zeer gastvrij. Interessant zijn ook de kleurrijke stadjes, de pittoreske vissersdorpjes, de uitgestrekte suikerrietplantages en de bruisende markten. MoBay, zoals de baai van Montego Bay door de lokale bevolking genoemd wordt, is het oudste toeristische oord op Jamaica en is ligt aan de noordwestkust van het eiland. De goudgele zandstranden en het heldere water zijn ideaal voor de watersportliefhebbers. Montego Bay is eveneens de plaats waar Columbus aan land kwam tijdens zijn ontdekkingstochten. Het stadje kent leuke, kleine straatjes en heeft een fort die de haven moest verdedigen. Neemt u eens een kijkje bij de Parish Church of St. James of bij de Burchell Memorial Church waar u de cultuur van Jamaica nog steeds proeft.

Dag 11: George Town (Grand Cayman)

Aankomst: 09:00 uur
Vertrek: 15:00 uur

Een greep uit de excursiemogelijkheden:
• Eilandtour en Tiki Beach, ca. € 52 p.p.
• Kayakken, snorkelen en het strand, ca. € 59 p.p.
• Snorkelen bij het rif en scheepswrak & Tiki Beach ca. € 52 p.p.

De Kaaimaneilanden liggen in het westelijke deel van de Caraïbische Zee, ten zuiden van Cuba en ten westen van Jamaica. De Kaaimaneilanden staan wereldwijd bekend vanwege het warme oceaanwater, witte zandstranden en wuivende palmbomen. Omdat het eiland nog steeds door Groot-Brittannië wordt bestuurd, is Engels hier de spreektaal. Toeristische trekpleister van Grand Cayman is het sneeuwwitte strand van Seven Mile Beach, waar u naar hartelust kunt zwemmen, surfen, zonnen en snorkelen. Seven Mile Beach wordt niet alleen in de Caribbean, maar in heel de wereld geroemd om zijn schoonheid. Winkelliefhebbers halen hier hun hart op in de belastingvrije winkels en komen ongetwijfeld thuis met een heerlijke parfum, prachtig kristal of mooie zilveren sieraden.

Dag 12: Cozumel (Mexico)

v
Mexico.Cozumels
Mexico.Cozumels
Aankomst: 10:00 uur
Vertrek: 18:00 uur

Een greep uit de excursiemogelijkheden:
• Tulum Mayan ruïnes (duur ca. 7 uur) ca. € 82 p.p.
• Zwemmen met dolfijnen, inclusief eten en drinken (duur ca. 3,5 uur) ca. € 105 p.p.
• Hoogtepunten Cozumel & shoppen (duur ca. 5 uur) ca. € 49 p.p.

Tijd voor Cozumel! Eenmaal voet aan vaste land waant u zich direct in een geheel andere wereld. De gezellige drukte van het Mexicaanse leven zal u ongetwijfeld bevallen. En het is zeker de moeite om verschillende uitstapjes te maken. Wat dacht u bijvoorbeeld van een bezoek aan de indrukwekkende ruïnes in Tulum, één van de bouwkundige hoogtepunten uit het legendarische rijk van de Maya’s? Ook op Cozumel zelf zijn indrukwekkende ruïnes te vinden uit dit langvervlogen tijdperk. Of wilt u liever eens zwemmen met echte dolfijnen? De koraalriffen voor de kust zijn beroemd bij duikers over de gehele wereld en liggen praktisch op u te wachten.

Dag 13: Havana (Cuba), ontscheping, transfer naar Varadero

Omstreeks 13.30 uur meert het schip weer aan in de haven van het Cubaanse Havana. Hierna volgt de ontscheping en wordt u per transferbus naar Hotel Meliá Las Antillas aan het strand van Varadero gebracht waar u één nacht zult verblijven. Voor meer informatie over uw hotel, zie tabblad 'Hotel'.

Dag 14 t/m 17: verblijf in Hotel Meliá las Antillas

Het 4-sterren hotel ligt direct aan het hagelwitte zandstrand van Varadero. Dit elegante resort is omgeven door groene tuinen en vijvers waar u heerlijk doorheen kunt wandelen. Het resort heeft een prachtig wit zandstrand en helder blauw water en wordt omringd door palmbomen. Een ideaal resort om een paar dagen heerlijk bij te komen van de rondreis en de cruises! Voor meer informatie over uw hotel, zie tabblad 'Hotel'.

Dag 18: Varadero, transfer, terugvlucht naar Amsterdam

Na het ontbijt checkt u uit. Daarna wordt u per transferbus naar de luchthaven van Varadero gebracht. U vliegt per nachtvlucht terug naar Amsterdam.

Dag 19: Aankomst Amsterdam

In de ochtend komt u weer aan op Schiphol in Amsterdam. Einde van een indrukwekkende reis!

Informatie m.b.t. excursies zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Excursies aan boord zijn facultatief. Bij uw reispapieren ontvangt u het reserveringsnummer van de cruise-rederij. Hiermee kunt u, online via de website van de cruise-rederij, excursies reserveren. Betalingen van deze excursies geschieden aan de rederij of aan boord. Excursies kunnen niet via de website van Kras gereserveerd worden.

Het kan voorkomen dat, i.v.m. de vertrek- en aankomsttijden van de vluchten, u niet kunt deelnemen aan de optionele (door de rederij aan boord aangeboden) excursies, op de eerste en laatste dag.

Route 2 (16 dagen): 5 en 19 jan, 2 en 16 febr en 2mrt

Open alle items

Dag 1: vliegreis Amsterdam-Varadero, transfer naar hotel

U vliegt vandaag van Amsterdam naar Varadero. Na aankomst heet de Nederlandssprekende gids u welkom. Daarna volgt de transfer naar uw hotel in Varadero, gelegen op ca. 30 minuten rijden ten westen van het vliegveld. U verblijft hier vannacht in hotel Starfish Las Palmas, Hotel Aguas Azules of Hotel Playa de Oro.

Dag 2: Varadero - Santa Clara - Cienfuegos

v
Nuestra Senora Del Carmen Kerk in Santa Clara
Nuestra Senora Del Carmen Kerk in Santa Clara
+2
+1
Na het onbijt rijden we naar Santa Clara, waar o.a. een stadstour, een bezoek aan het Vidal Park en een bezoek aan de gepantserde treinen op het programma staan. Santa Clara is het universitair en agrarisch centrum van Cuba en kent een heftige geschiedenis. In december 1958 vochten de Revolutionaire Troepen van Che Guevara een slag met de manschappen van Fulgencio Batista. Bezienswaardig in Santa Clara zijn het monument van de Tren Blindado en het mausoleum van Che Guevara, wiens gebeente hier werd bijgezet in 1997, nadat het werd gerepatrieerd uit Bolivia. Na de lunch in het Los Caneyes restaurant rijden we verder naar Cienfuegos, waar we een boottripje maken rondom de kust. Vervolgens vindt de transfer naar het hotel plaats, waar we zullen dineren in het El Pescador Restaurant. We overnachten in Pasacaballo.

Dag 3: Cienfuegos - Trinidad

v
+2
+1
Na het ontbijt maken we een stadstour met een bezoek aan het Terry Theater en het Valle Palace. We rijden verder naar Trinidad. Trinidad was het centrum van de suikerproductie. Trinidad is de meest koloniale stad van het land, met leuke keienstraatjes, mooie kerken, rustige parken en pastelkleurige huizen. Deze stad staat sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. We maken na de lunch een wandeling door het historische centrum en brengen een bezoek aan het Romantisch Museum. Vervolgens nuttigen we een cocktail in de Canchanchara bar. We overnachten in de omgeving van Trinidad waar we dineren in het hotel.

Dag 4: Trinidad

v
+2
+1
We beginnen vandaag met een bezoek aan de Suikermolens in Manaca-Iznaga, hier vindt u de vallei van suikermolens waar onder andere de 45 meter hoge toren “Torre de Manaca-Iznaga” een prachtig uitzicht biedt over de vallei. Gedurende de 17e en 18e eeuw was de suikerproductie één van de belangrijkste industries in Cuba. We krijgen vandaag uitgebreide uitleg over de geschiedenis van de suikerproductie. Vervolgens zullen we terugkeren naar Trinidad we zullen dineren. Na het diner heeft u de tijd om deze stad nader te ontdekken en kunt u een bezoek brengen aan het centrum en genieten van de live-muziek op straat.

Dag 5: Trinidad - Vinãles

v
Cuba.Cienfuegoss
+2
+1
Vandaag maken we een mooie rit van Trinidad naar Viñales. We stoppen onderweg voor de lunch. In de uiterst vruchtbare velden en valleien van dit westelijke gedeelte van Cuba wordt tabak verbouwd, waarvan de wereldberoemde Cubaanse sigaren geproduceerd worden. U verblijft hier vannacht bij een Cubaanse familie thuis. Bij deze 'Casa Particular' krijgt u een eigen kamer en badkamer met airconditioning in het centrum van Viñales, inclusief diner. Een unieke ervaring met het echte Cubaanse leven!

Dag 6: Vinãles - Havana, inscheping cruise

v
+1
Na het ontbijt maken we een wandeling door de Valle de Viñales o.l.v. een lokale gids. Deze bijzondere vallei wordt getypeerd door vreemd gevormde, steile kalksteenformaties, ‘mogotes’ genoemd. Geniet van het prachtige landschap! We zien hoe de boeren tabak telen tussen de prachtige mogotes. We bezoeken een boerderij en we nuttigen de lunch in een organische farm met uitzicht over de vallei. Aansluitend rijden we naar Havana, waar de rondreis zal eindigen. Vervolgens vindt de transfer plaats naar de haven van Havana, voor de start van de cruise per MSC Armonia.

Dag 7: Havana (Cuba), start cruise

v
Plaza Vieja
46803343_Plaza_Vieja_Havana_Cuba
46803343_Plaza_Vieja_Havana_Cuba
Plaza Vieja
+1
In het bruisende oud-Havana, kunt u heerlijk dwalen door de straatjes, over de pleintjes en langs de aristocratische herenhuizen van dit schitterende stadsgedeelte. Deze authentieke koloniale wijk is in 1982 door UNESCO uitgeroepen tot cultureel erfgoed en bezit tal van prachtig gerestaureerde historische gebouwen. Het sociale leven speelt zich hier af op straat en u moet eigenlijk 's avonds even gaan flaneren op de levendige Malecón boulevard, ontmoetingsplek bij uitstek!

Dag 8: op zee

Golven en een oneindig uitzicht. Dat is wat u vandaag zult zien omdat het schip de gehele dag op zee zal zijn.

Dag 9: Belize City (Belize)

Aankomst: 08:00 uur
Vertrek: 17:00 uur

Belize City is de hoofdstad van Belize. In deze hoofdstad is het mogelijk om maya-ruïnes te bewonderen in Xunantunich of Altun Ha. Ook snorkelen in de bekende Shark Ray Alley, een kayaksafari en een stadstour door Belize City behoren tot de mogelijkheden in deze hoofdstad.

Dag 10: Isla de Roatan (Honduras)

Aankomst: 08:00 uur
Vertrek: 17:00 uur

Dag 11: Costa Maya (Mexico)

Aankomst: 07:00 uur
Vertrek: 14:30 uur


In Costa Maya kunt u genieten van de azuurblauwe zee en witte stranden. Ondanks dat de stad de laatste jaren erg gegroeid is, is het nog steeds niet erg bekend onder de toeristen. Voor degene die liever wat verkoeling zoekt is het mogelijk om te winkelen in de uitgebreide winkelcentrum of neem een duik in een van de zwembaden midden in het centrum!

Dag 12: Isla de la Juventud* (Cuba)

Aankomst: 09:00 uur
Vertrek: 15:00 uur


Het eiland Isla de la Juventud, in het Spaans 'Eiland van de Jeugd', is een heerlijke bestemming om geheel tot rust te komen. Voorheen heette het Isla de Pinos (eiland van de pijnbomen), omdat er grote aantal naaldbossen dat er te vinden was. Tussen de 16de en de 18de eeuw was het eiland echter een schuilplaats voor heel wat piraten zoals bijvoorbeeld Francis Drake, Henry Morgan en Thomas Baskerville. Zij noemden het in die tijd Papegaaieneiland en de plaats inspireerde R. L. Stevenson dan ook tot het schrijven van zijn verhaal. Tegenwoordig doet het eiland aan als waanzinnige natuurbestemming. De hele zuidkant van het eiland wordt immers bedekt door het tweede grootste moerasgebied van Cuba. En natuurlijk blijft Isla de la Juventud een trekpleister voor duikers. De koraalformaties zijn er prachtig!

Dag 13: Havana (Cuba), ontscheping, transfer naar Varadero

Omstreeks 09.00 uur meert het schip weer aan in de haven van het Cubaanse Havana. Hierna volgt de ontscheping en wordt u per transferbus naar Hotel Meliá Varadero aan het strand van Varadero gebracht waar u één nacht zult verblijven. Voor meer informatie over uw hotel, zie tabblad 'Hotel'.

Dag 14: Hotel Meliá Las Antillas

Het 4-sterren hotel ligt direct aan het hagelwitte zandstrand van Varadero. Dit elegante resort is omgeven door groene tuinen en vijvers waar u heerlijk doorheen kunt wandelen. Het resort heeft een prachtig wit zandstrand en helder blauw water en wordt omringd door palmbomen. Een ideaal resort om een paar dagen heerlijk bij te komen van de rondreis en de cruises! Voor meer informatie over uw hotel, zie tabblad 'Hotel'.

Dag 15: Varadero, transfer, terugvlucht naar Amsterdam

Na het ontbijt checkt u uit. Daarna wordt u per transferbus naar de luchthaven van Varadero gebracht. U vliegt per nachtvlucht terug naar Amsterdam.

Dag 16: Aankomst Amsterdam

In de ochtend komt u weer aan op Schiphol in Amsterdam. Einde van een indrukwekkende reis!

Informatie m.b.t. excursies zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Excursies aan boord zijn facultatief. Bij uw reispapieren ontvangt u het reserveringsnummer van de cruise-rederij. Hiermee kunt u, online via de website van de cruise-rederij, excursies reserveren. Betalingen van deze excursies geschieden aan de rederij of aan boord. Excursies kunnen niet via de website van Kras gereserveerd worden.

Het kan voorkomen dat, i.v.m. de vertrek- en aankomsttijden van de vluchten, u niet kunt deelnemen aan de optionele (door de rederij aan boord aangeboden) excursies, op de eerste en laatste dag.

Route 2 (19 dagen): 5 en 19 jan, 2 en 16 febr en 2mrt

Open alle items

Dag 1: vliegreis Amsterdam-Varadero, transfer naar hotel

U vliegt vandaag van Amsterdam naar Varadero. Na aankomst heet de Nederlandssprekende gids u welkom. Daarna volgt de transfer naar uw hotel in Varadero, gelegen op ca. 30 minuten rijden ten westen van het vliegveld. U verblijft hier vannacht in hotel Starfish Las Palmas, Hotel Aguas Azules of Hotel Playa de Oro.

Dag 2: Varadero - Santa Clara - Cienfuegos

v
Nuestra Senora Del Carmen Kerk in Santa Clara
Nuestra Senora Del Carmen Kerk in Santa Clara
+2
+1
Na het onbijt rijden we naar Santa Clara, waar o.a. een stadstour, een bezoek aan het Vidal Park en een bezoek aan de gepantserde treinen op het programma staan. Santa Clara is het universitair en agrarisch centrum van Cuba en kent een heftige geschiedenis. In december 1958 vochten de Revolutionaire Troepen van Che Guevara een slag met de manschappen van Fulgencio Batista. Bezienswaardig in Santa Clara zijn het monument van de Tren Blindado en het mausoleum van Che Guevara, wiens gebeente hier werd bijgezet in 1997, nadat het werd gerepatrieerd uit Bolivia. Na de lunch in het Los Caneyes restaurant rijden we verder naar Cienfuegos, waar we een boottripje maken rondom de kust. Vervolgens vindt de transfer naar het hotel plaats, waar we zullen dineren in het El Pescador Restaurant. We overnachten in Pasacaballo.

Dag 3: Cienfuegos - Trinidad

v
+2
+1
Na het ontbijt maken we een stadstour met een bezoek aan het Terry Theater en het Valle Palace. We rijden verder naar Trinidad. Trinidad was het centrum van de suikerproductie. Trinidad is de meest koloniale stad van het land, met leuke keienstraatjes, mooie kerken, rustige parken en pastelkleurige huizen. Deze stad staat sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. We maken na de lunch een wandeling door het historische centrum en brengen een bezoek aan het Romantisch Museum. Vervolgens nuttigen we een cocktail in de Canchanchara bar. We overnachten in de omgeving van Trinidad waar we dineren in het hotel.

Dag 4: Trinidad

v
+2
+1
We beginnen vandaag met een bezoek aan de Suikermolens in Manaca-Iznaga, hier vindt u de vallei van suikermolens waar onder andere de 45 meter hoge toren “Torre de Manaca-Iznaga” een prachtig uitzicht biedt over de vallei. Gedurende de 17e en 18e eeuw was de suikerproductie één van de belangrijkste industries in Cuba. We krijgen vandaag uitgebreide uitleg over de geschiedenis van de suikerproductie. Vervolgens zullen we terugkeren naar Trinidad we zullen dineren. Na het diner heeft u de tijd om deze stad nader te ontdekken en kunt u een bezoek brengen aan het centrum en genieten van de live-muziek op straat.

Dag 5: Trinidad - Vinãles

v
Cuba.Cienfuegoss
+2
+1
Vandaag maken we een mooie rit van Trinidad naar Viñales. We stoppen onderweg voor de lunch. In de uiterst vruchtbare velden en valleien van dit westelijke gedeelte van Cuba wordt tabak verbouwd, waarvan de wereldberoemde Cubaanse sigaren geproduceerd worden. U verblijft hier vannacht bij een Cubaanse familie thuis. Bij deze 'Casa Particular' krijgt u een eigen kamer en badkamer met airconditioning in het centrum van Viñales, inclusief diner. Een unieke ervaring met het echte Cubaanse leven!

Dag 6: Vinãles - Havana, inscheping cruise

v
+1
Na het ontbijt maken we een wandeling door de Valle de Viñales o.l.v. een lokale gids. Deze bijzondere vallei wordt getypeerd door vreemd gevormde, steile kalksteenformaties, ‘mogotes’ genoemd. Geniet van het prachtige landschap! We zien hoe de boeren tabak telen tussen de prachtige mogotes. We bezoeken een boerderij en we nuttigen de lunch in een organische farm met uitzicht over de vallei. Aansluitend rijden we naar Havana, waar de rondreis zal eindigen. Vervolgens vindt de transfer plaats naar de haven van Havana, voor de start van de cruise per MSC Armonia.

Dag 7: Havana (Cuba), start cruise

v
Plaza Vieja
46803343_Plaza_Vieja_Havana_Cuba
46803343_Plaza_Vieja_Havana_Cuba
Plaza Vieja
+1
In het bruisende oud-Havana, kunt u heerlijk dwalen door de straatjes, over de pleintjes en langs de aristocratische herenhuizen van dit schitterende stadsgedeelte. Deze authentieke koloniale wijk is in 1982 door UNESCO uitgeroepen tot cultureel erfgoed en bezit tal van prachtig gerestaureerde historische gebouwen. Het sociale leven speelt zich hier af op straat en u moet eigenlijk 's avonds even gaan flaneren op de levendige Malecón boulevard, ontmoetingsplek bij uitstek!

Dag 8: op zee

Golven en een oneindig uitzicht. Dat is wat u vandaag zult zien omdat het schip de gehele dag op zee zal zijn.

Dag 9: Belize City (Belize)

Aankomst: 08:00 uur
Vertrek: 17:00 uur

Belize City is de hoofdstad van Belize. In deze hoofdstad is het mogelijk om maya-ruïnes te bewonderen in Xunantunich of Altun Ha. Ook snorkelen in de bekende Shark Ray Alley, een kayaksafari en een stadstour door Belize City behoren tot de mogelijkheden in deze hoofdstad.

Dag 10: Isla de Roatan (Honduras)

Aankomst: 08:00 uur
Vertrek: 17:00 uur

Dag 11: Costa Maya (Mexico)

v
Aankomst: 07:00 uur
Vertrek: 14:30 uur


In Costa Maya kunt u genieten van de azuurblauwe zee en witte stranden. Ondanks dat de stad de laatste jaren erg gegroeid is, is het nog steeds niet erg bekend onder de toeristen. Voor degene die liever wat verkoeling zoekt is het mogelijk om te winkelen in de uitgebreide winkelcentrum of neem een duik in een van de zwembaden midden in het centrum!

Dag 12: Isla de la Juventud* (Cuba)

Aankomst: 09:00 uur
Vertrek: 15:00 uur


Het eiland Isla de la Juventud, in het Spaans 'Eiland van de Jeugd', is een heerlijke bestemming om geheel tot rust te komen. Voorheen heette het Isla de Pinos (eiland van de pijnbomen), omdat er grote aantal naaldbossen dat er te vinden was. Tussen de 16de en de 18de eeuw was het eiland echter een schuilplaats voor heel wat piraten zoals bijvoorbeeld Francis Drake, Henry Morgan en Thomas Baskerville. Zij noemden het in die tijd Papegaaieneiland en de plaats inspireerde R. L. Stevenson dan ook tot het schrijven van zijn verhaal. Tegenwoordig doet het eiland aan als waanzinnige natuurbestemming. De hele zuidkant van het eiland wordt immers bedekt door het tweede grootste moerasgebied van Cuba. En natuurlijk blijft Isla de la Juventud een trekpleister voor duikers. De koraalformaties zijn er prachtig!

Dag 13: Havana (Cuba), ontscheping, transfer naar Varadero

Omstreeks 09.00 uur meert het schip weer aan in de haven van het Cubaanse Havana. Hierna volgt de ontscheping en wordt u per transferbus naar Hotel Meliá Varadero aan het strand van Varadero gebracht waar u één nacht zult verblijven. Voor meer informatie over uw hotel, zie tabblad 'Hotel'.

Dag 14 t/m 17: Hotel Meliá Las Antillas

Het 4-sterren hotel ligt direct aan het hagelwitte zandstrand van Varadero. Dit elegante resort is omgeven door groene tuinen en vijvers waar u heerlijk doorheen kunt wandelen. Het resort heeft een prachtig wit zandstrand en helder blauw water en wordt omringd door palmbomen. Een ideaal resort om een paar dagen heerlijk bij te komen van de rondreis en de cruises! Voor meer informatie over uw hotel, zie tabblad 'Hotel'.

Dag 18: Varadero, transfer, terugvlucht naar Amsterdam

Na het ontbijt checkt u uit. Daarna wordt u per transferbus naar de luchthaven van Varadero gebracht. U vliegt per nachtvlucht terug naar Amsterdam.

Dag 19: Aankomst Amsterdam

In de ochtend komt u weer aan op Schiphol in Amsterdam. Einde van een indrukwekkende reis!

Informatie m.b.t. excursies zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Excursies aan boord zijn facultatief. Bij uw reispapieren ontvangt u het reserveringsnummer van de cruise-rederij. Hiermee kunt u, online via de website van de cruise-rederij, excursies reserveren. Betalingen van deze excursies geschieden aan de rederij of aan boord. Excursies kunnen niet via de website van Kras gereserveerd worden.

Het kan voorkomen dat, i.v.m. de vertrek- en aankomsttijden van de vluchten, u niet kunt deelnemen aan de optionele (door de rederij aan boord aangeboden) excursies, op de eerste en laatste dag.

Route 3 (16 dagen): 22 december

Open alle items

Dag 1: vliegreis Amsterdam-Varadero, transfer naar hotel

U vliegt vandaag van Amsterdam naar Varadero. Na aankomst heet de Nederlandssprekende gids u welkom. Daarna volgt de transfer naar uw hotel in Varadero, gelegen op ca. 30 minuten rijden ten westen van het vliegveld. U verblijft hier vannacht in hotel Starfish Las Palmas, Hotel Aguas Azules of Hotel Playa de Oro.

Dag 2: Varadero - Santa Clara - Cienfuegos

v
Nuestra Senora Del Carmen Kerk in Santa Clara
Nuestra Senora Del Carmen Kerk in Santa Clara
+2
+1
Na het onbijt rijden we naar Santa Clara, waar o.a. een stadstour, een bezoek aan het Vidal Park en een bezoek aan de gepantserde treinen op het programma staan. Santa Clara is het universitair en agrarisch centrum van Cuba en kent een heftige geschiedenis. In december 1958 vochten de Revolutionaire Troepen van Che Guevara een slag met de manschappen van Fulgencio Batista. Bezienswaardig in Santa Clara zijn het monument van de Tren Blindado en het mausoleum van Che Guevara, wiens gebeente hier werd bijgezet in 1997, nadat het werd gerepatrieerd uit Bolivia. Na de lunch in het Los Caneyes restaurant rijden we verder naar Cienfuegos, waar we een boottripje maken rondom de kust. Vervolgens vindt de transfer naar het hotel plaats, waar we zullen dineren in het El Pescador Restaurant. We overnachten in Pasacaballo.

Dag 3: Cienfuegos - Trinidad

v
+2
+1
Na het ontbijt maken we een stadstour met een bezoek aan het Terry Theater en het Valle Palace. We rijden verder naar Trinidad. Trinidad was het centrum van de suikerproductie. Trinidad is de meest koloniale stad van het land, met leuke keienstraatjes, mooie kerken, rustige parken en pastelkleurige huizen. Deze stad staat sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. We maken na de lunch een wandeling door het historische centrum en brengen een bezoek aan het Romantisch Museum. Vervolgens nuttigen we een cocktail in de Canchanchara bar. We overnachten in de omgeving van Trinidad waar we dineren in het hotel.

Dag 4: Trinidad

v
+2
+1
We beginnen vandaag met een bezoek aan de Suikermolens in Manaca-Iznaga, hier vindt u de vallei van suikermolens waar onder andere de 45 meter hoge toren “Torre de Manaca-Iznaga” een prachtig uitzicht biedt over de vallei. Gedurende de 17e en 18e eeuw was de suikerproductie één van de belangrijkste industries in Cuba. We krijgen vandaag uitgebreide uitleg over de geschiedenis van de suikerproductie. Vervolgens zullen we terugkeren naar Trinidad we zullen dineren. Na het diner heeft u de tijd om deze stad nader te ontdekken en kunt u een bezoek brengen aan het centrum en genieten van de live-muziek op straat.

Dag 5: Trinidad - Viñales

v
Cuba.Cienfuegoss
+2
+1
Vandaag maken we een mooie rit van Trinidad naar Viñales. We stoppen onderweg voor de lunch. In de uiterst vruchtbare velden en valleien van dit westelijke gedeelte van Cuba wordt tabak verbouwd, waarvan de wereldberoemde Cubaanse sigaren geproduceerd worden. U verblijft hier vannacht bij een Cubaanse familie thuis. Bij deze 'Casa Particular' krijgt u een eigen kamer en badkamer met airconditioning in het centrum van Viñales, inclusief diner. Een unieke ervaring met het echte Cubaanse leven!

Dag 6: Viñales - Havana, inscheping cruise

v
+1
Na het ontbijt maken we een wandeling door de Valle de Viñales o.l.v. een lokale gids. Deze bijzondere vallei wordt getypeerd door vreemd gevormde, steile kalksteenformaties, ‘mogotes’ genoemd. Geniet van het prachtige landschap! We zien hoe de boeren tabak telen tussen de prachtige mogotes. We bezoeken een boerderij en we nuttigen de lunch in een organische farm met uitzicht over de vallei. Aansluitend rijden we naar Havana, waar de rondreis zal eindigen. Vervolgens vindt de transfer plaats naar de haven van Havana, voor de start van de cruise per MSC Armonia.

Dag 7: Havana (Cuba), start cruise

v
Plaza Vieja
46803343_Plaza_Vieja_Havana_Cuba
46803343_Plaza_Vieja_Havana_Cuba
Plaza Vieja
+1
Vertrek cruise: 23:55 uur

In het bruisende oud-Havana, kunt u heerlijk dwalen door de straatjes, over de pleintjes en langs de aristocratische herenhuizen van dit schitterende stadsgedeelte. Deze authentieke koloniale wijk is in 1982 door UNESCO uitgeroepen tot cultureel erfgoed en bezit tal van prachtig gerestaureerde historische gebouwen. Het sociale leven speelt zich hier af op straat en u moet eigenlijk 's avonds even gaan flaneren op de levendige Malecón boulevard, ontmoetingsplek bij uitstek!

Dag 8: op zee

Vandaag brengt u de hele dag door op het schip. Ontdek alle faciliteiten en geniet van het uitzicht!

Dag 9: Belize City (Belize)

v
94290604_Xunantunich_Belize_s
966206_Xunantunich_Belize_s
+3
+2
Aankomst: 08:00 uur
Vertrek: 17:00 uur

Belize City is de hoofdstad van Belize. In deze hoofdstad is het mogelijk om maya-ruïnes te bewonderen in Xunantunich of Altun Ha. Ook snorkelen in de bekende Shark Ray Alley, een kayaksafari en een stadstour door Belize City behoren tot de mogelijkheden in deze hoofdstad.

Dag 10: Isla de Roatan (Honduras)

Aankomst: 08:00 uur
Vertrek: 17:00 uur

Deze dag brengt u door op de bijzondere Roatan Eilanden, die behoren tot Honduras. Ook vandaag zijn er diverse facultatieve excursies mogelijk. Of laat u zich toch verleiden door het tropisch witte strand?

Dag 11: Playa del Carmen (Mexico)

Aankomst: 09:00 uur
Vertrek: 17:00 uur

Het kleurrijke en schilderachtige stadje Playa del Carmen is een voormalig vissersdorpje, gelegen aan de rand van de jungle. Dankzij de mooie zandstranden en de palmbomen is het uitgegroeid tot een toeristenplaatsje van betekenis. Het is hier heerlijk toeven in de leuke restaurantjes en gezellige bars aan het levendige plein. Winkelliefhebbers zijn op de boulevard, waar souvenirkraampjes staan opgesteld, aan het juiste adres. Vanuit de haven gaan geregeld veerboten naar Cozumel, waar u indrukwekkende ruïnes vindt uit het legendarische rijk van de Maya’s. De koraalriffen voor de kust zijn beroemd bij duikers over de gehele wereld en liggen praktisch op u te wachten.

Dag 12: Isla de la Juventud (Cuba)

Aankomst: 09:00 uur
Vertrek: 15:00 uur

Het eiland Isla de la Juventud, in het Spaans 'Eiland van de Jeugd', is een heerlijke bestemming om geheel tot rust te komen. Voorheen heette het Isla de Pinos (eiland van de pijnbomen), omdat er grote aantal naaldbossen dat er te vinden was. Tussen de 16de en de 18de eeuw was het eiland echter een schuilplaats voor heel wat piraten zoals bijvoorbeeld Francis Drake, Henry Morgan en Thomas Baskerville. Zij noemden het in die tijd Papegaaieneiland en de plaats inspireerde R. L. Stevenson dan ook tot het schrijven van zijn verhaal. Tegenwoordig doet het eiland aan als waanzinnige natuurbestemming. De hele zuidkant van het eiland wordt immers bedekt door het tweede grootste moerasgebied van Cuba. En natuurlijk blijft Isla de la Juventud een trekpleister voor duikers. De koraalformaties zijn er prachtig!

Dag 13: Havana (Cuba), ontscheping, transfer naar Varadero

Omstreeks 13.30 uur meert het schip weer aan in de haven van het Cubaanse Havana. Hierna volgt de ontscheping en wordt u per transferbus naar Hotel Meliá Las Antillas aan het strand van Varadero gebracht waar u één nacht zult verblijven. Voor meer informatie over uw hotel, zie tabblad 'Hotel'.

Dag 14: Hotel Meliá Las Antillas

Het 4-sterren hotel ligt direct aan het hagelwitte zandstrand van Varadero. Het resort heeft een prachtig wit zandstrand en helder blauw water en wordt omringd door palmbomen. Een ideaal resort om een paar dagen heerlijk bij te komen van de rondreis en de cruises! Voor meer informatie over uw hotel, zie tabblad 'Hotel'.

Dag 15: Varadero, transfer, terugvlucht naar Amsterdam

Na het ontbijt checkt u uit. Daarna wordt u per transferbus naar de luchthaven van Varadero gebracht. U vliegt per nachtvlucht terug naar Amsterdam.

Dag 16: Aankomst Amsterdam

In de ochtend komt u weer aan op Schiphol in Amsterdam. Einde van een indrukwekkende reis!

Informatie m.b.t. excursies zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Excursies aan boord zijn facultatief. Bij uw reispapieren ontvangt u het reserveringsnummer van de cruise-rederij. Hiermee kunt u, online via de website van de cruise-rederij, excursies reserveren. Betalingen van deze excursies geschieden aan de rederij of aan boord. Excursies kunnen niet via de website van Kras gereserveerd worden.

Het kan voorkomen dat, i.v.m. de vertrek- en aankomsttijden van de vluchten, u niet kunt deelnemen aan de optionele (door de rederij aan boord aangeboden) excursies, op de eerste en laatste dag.

Route 3 (19 dagen): 22 december

Open alle items

Dag 1: vliegreis Amsterdam-Varadero, transfer naar hotel

U vliegt vandaag van Amsterdam naar Varadero. Na aankomst heet de Nederlandssprekende gids u welkom. Daarna volgt de transfer naar uw hotel in Varadero, gelegen op ca. 30 minuten rijden ten westen van het vliegveld. U verblijft hier vannacht in hotel Starfish Las Palmas, Hotel Aguas Azules of Hotel Playa de Oro.

Dag 2: Varadero - Santa Clara - Cienfuegos

v
Nuestra Senora Del Carmen Kerk in Santa Clara
Nuestra Senora Del Carmen Kerk in Santa Clara
+2
+1
Na het onbijt rijden we naar Santa Clara, waar o.a. een stadstour, een bezoek aan het Vidal Park en een bezoek aan de gepantserde treinen op het programma staan. Santa Clara is het universitair en agrarisch centrum van Cuba en kent een heftige geschiedenis. In december 1958 vochten de Revolutionaire Troepen van Che Guevara een slag met de manschappen van Fulgencio Batista. Bezienswaardig in Santa Clara zijn het monument van de Tren Blindado en het mausoleum van Che Guevara, wiens gebeente hier werd bijgezet in 1997, nadat het werd gerepatrieerd uit Bolivia. Na de lunch in het Los Caneyes restaurant rijden we verder naar Cienfuegos, waar we een boottripje maken rondom de kust. Vervolgens vindt de transfer naar het hotel plaats, waar we zullen dineren in het El Pescador Restaurant. We overnachten in Pasacaballo.

Dag 3: Cienfuegos - Trinidad

v
+2
+1
Na het ontbijt maken we een stadstour met een bezoek aan het Terry Theater en het Valle Palace. We rijden verder naar Trinidad. Trinidad was het centrum van de suikerproductie. Trinidad is de meest koloniale stad van het land, met leuke keienstraatjes, mooie kerken, rustige parken en pastelkleurige huizen. Deze stad staat sinds 1988 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. We maken na de lunch een wandeling door het historische centrum en brengen een bezoek aan het Romantisch Museum. Vervolgens nuttigen we een cocktail in de Canchanchara bar. We overnachten in de omgeving van Trinidad waar we dineren in het hotel.

Dag 4: Trinidad

v
+2
+1
We beginnen vandaag met een bezoek aan de Suikermolens in Manaca-Iznaga, hier vindt u de vallei van suikermolens waar onder andere de 45 meter hoge toren “Torre de Manaca-Iznaga” een prachtig uitzicht biedt over de vallei. Gedurende de 17e en 18e eeuw was de suikerproductie één van de belangrijkste industries in Cuba. We krijgen vandaag uitgebreide uitleg over de geschiedenis van de suikerproductie. Vervolgens zullen we terugkeren naar Trinidad we zullen dineren. Na het diner heeft u de tijd om deze stad nader te ontdekken en kunt u een bezoek brengen aan het centrum en genieten van de live-muziek op straat.

Dag 5: Trinidad - Viñales

v
Cuba.Cienfuegoss
+2
+1
Vandaag maken we een mooie rit van Trinidad naar Viñales. We stoppen onderweg voor de lunch. In de uiterst vruchtbare velden en valleien van dit westelijke gedeelte van Cuba wordt tabak verbouwd, waarvan de wereldberoemde Cubaanse sigaren geproduceerd worden. U verblijft hier vannacht bij een Cubaanse familie thuis. Bij deze 'Casa Particular' krijgt u een eigen kamer en badkamer met airconditioning in het centrum van Viñales, inclusief diner. Een unieke ervaring met het echte Cubaanse leven!

Dag 6: Viñales - Havana, inscheping cruise

v
+1
Na het ontbijt maken we een wandeling door de Valle de Viñales o.l.v. een lokale gids. Deze bijzondere vallei wordt getypeerd door vreemd gevormde, steile kalksteenformaties, ‘mogotes’ genoemd. Geniet van het prachtige landschap! We zien hoe de boeren tabak telen tussen de prachtige mogotes. We bezoeken een boerderij en we nuttigen de lunch in een organische farm met uitzicht over de vallei. Aansluitend rijden we naar Havana, waar de rondreis zal eindigen. Vervolgens vindt de transfer plaats naar de haven van Havana, voor de start van de cruise per MSC Armonia.

Dag 7: Havana (Cuba), start cruise

v
Plaza Vieja
46803343_Plaza_Vieja_Havana_Cuba
46803343_Plaza_Vieja_Havana_Cuba
Plaza Vieja
+1
Vertrek cruise: 23:55 uur

In het bruisende oud-Havana, kunt u heerlijk dwalen door de straatjes, over de pleintjes en langs de aristocratische herenhuizen van dit schitterende stadsgedeelte. Deze authentieke koloniale wijk is in 1982 door UNESCO uitgeroepen tot cultureel erfgoed en bezit tal van prachtig gerestaureerde historische gebouwen. Het sociale leven speelt zich hier af op straat en u moet eigenlijk 's avonds even gaan flaneren op de levendige Malecón boulevard, ontmoetingsplek bij uitstek!

Dag 8: op zee

Vandaag brengt u de hele dag door op het schip. Ontdek alle faciliteiten en geniet van het uitzicht!

Dag 9: Belize City (Belize)

v
94290604_Xunantunich_Belize_s
966206_Xunantunich_Belize_s
+3
+2
Aankomst: 08:00 uur
Vertrek: 17:00 uur

Belize City is de hoofdstad van Belize. In deze hoofdstad is het mogelijk om maya-ruïnes te bewonderen in Xunantunich of Altun Ha. Ook snorkelen in de bekende Shark Ray Alley, een kayaksafari en een stadstour door Belize City behoren tot de mogelijkheden in deze hoofdstad.

Dag 10: Isla de Roatan (Honduras)

Aankomst: 08:00 uur
Vertrek: 17:00 uur

Deze dag brengt u door op de bijzondere Roatan Eilanden, die behoren tot Honduras. Ook vandaag zijn er diverse facultatieve excursies mogelijk. Of laat u zich toch verleiden door het tropisch witte strand?

Dag 11: Playa del Carmen (Mexico)

Aankomst: 09:00 uur
Vertrek: 17:00 uur

Het kleurrijke en schilderachtige stadje Playa del Carmen is een voormalig vissersdorpje, gelegen aan de rand van de jungle. Dankzij de mooie zandstranden en de palmbomen is het uitgegroeid tot een toeristenplaatsje van betekenis. Het is hier heerlijk toeven in de leuke restaurantjes en gezellige bars aan het levendige plein. Winkelliefhebbers zijn op de boulevard, waar souvenirkraampjes staan opgesteld, aan het juiste adres. Vanuit de haven gaan geregeld veerboten naar Cozumel, waar u indrukwekkende ruïnes vindt uit het legendarische rijk van de Maya’s. De koraalriffen voor de kust zijn beroemd bij duikers over de gehele wereld en liggen praktisch op u te wachten.

Dag 12: Isla de la Juventud (Cuba)

Aankomst: 09:00 uur
Vertrek: 15:00 uur

Het eiland Isla de la Juventud, in het Spaans 'Eiland van de Jeugd', is een heerlijke bestemming om geheel tot rust te komen. Voorheen heette het Isla de Pinos (eiland van de pijnbomen), omdat er grote aantal naaldbossen dat er te vinden was. Tussen de 16de en de 18de eeuw was het eiland echter een schuilplaats voor heel wat piraten zoals bijvoorbeeld Francis Drake, Henry Morgan en Thomas Baskerville. Zij noemden het in die tijd Papegaaieneiland en de plaats inspireerde R. L. Stevenson dan ook tot het schrijven van zijn verhaal. Tegenwoordig doet het eiland aan als waanzinnige natuurbestemming. De hele zuidkant van het eiland wordt immers bedekt door het tweede grootste moerasgebied van Cuba. En natuurlijk blijft Isla de la Juventud een trekpleister voor duikers. De koraalformaties zijn er prachtig!

Dag 13: Havana (Cuba), ontscheping, transfer naar Varadero

Omstreeks 13.30 uur meert het schip weer aan in de haven van het Cubaanse Havana. Hierna volgt de ontscheping en wordt u per transferbus naar Hotel Meliá Las Antillas aan het strand van Varadero gebracht waar u één nacht zult verblijven. Voor meer informatie over uw hotel, zie tabblad 'Hotel'.

Dag 14 t/m 17: Hotel Meliá Las Antillas

Het 4-sterren hotel ligt direct aan het hagelwitte zandstrand van Varadero. Het resort heeft een prachtig wit zandstrand en helder blauw water en wordt omringd door palmbomen. Een ideaal resort om een paar dagen heerlijk bij te komen van de rondreis en de cruises! Voor meer informatie over uw hotel, zie tabblad 'Hotel'.

Dag 18: Varadero, transfer, terugvlucht naar Amsterdam

Na het ontbijt checkt u uit. Daarna wordt u per transferbus naar de luchthaven van Varadero gebracht. U vliegt per nachtvlucht terug naar Amsterdam.

Dag 19: Aankomst Amsterdam

In de ochtend komt u weer aan op Schiphol in Amsterdam. Einde van een indrukwekkende reis!

Informatie m.b.t. excursies zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Excursies aan boord zijn facultatief. Bij uw reispapieren ontvangt u het reserveringsnummer van de cruise-rederij. Hiermee kunt u, online via de website van de cruise-rederij, excursies reserveren. Betalingen van deze excursies geschieden aan de rederij of aan boord. Excursies kunnen niet via de website van Kras gereserveerd worden.

Het kan voorkomen dat, i.v.m. de vertrek- en aankomsttijden van de vluchten, u niet kunt deelnemen aan de optionele (door de rederij aan boord aangeboden) excursies, op de eerste en laatste dag.

Vaarprogramma en tijden onder voorbehoud van wijzigingen.

Het kan voorkomen dat, i.v.m. de aankomst- en vertrektijden van de vluchten, u niet kunt deelnemen aan de optionele (aan boord aangeboden) excursies, op de eerste en laatste dag.

Het schip

MSC Armonia

Cruisen met het MSC Armonia zal een absolute beleving zijn. Het schip is eind 2014 gerenoveerd en is sindsdien voorzien van de nieuwste functies en voorzieningen. Zo zijn er nieuwe balkonhutten toegevoegd, zijn de restaurants vergroot en zijn er nieuwe ruimtes voor muziek en dans ontworpen.
Het schip beschikt over veel buitenruimtes waar genoten kan worden van de prachtige uitzichten en het lekkere weer. ’s Avonds bruist het schip met zijn verschillende bars en lounges, theater, discotheek en het casino. Aan boord van het MSC Armonia is een wereld van ervaringen te vinden, iedere dag, ieder moment.

v

Open alle items

Video Impressie

Entertainment

v
+17
+16

Op het MSC Armonia heeft u vele faciliteiten tot uw beschikking. Neem bijvoorbeeld een duik in een van de twee zwembaden, ga sporten in het volledig uitgeruste sportcentrum of bezoek een spetterende show in het theater. Toe aan wat ontspanning? Dan kunt u terecht bij de luxe Aurea Spa, waar u kunt genieten van heerlijke behandelingen. ’s Avonds kunt u terecht in de gezellige barretjes en lounges of kunt u de hele nacht dansen in de Starlight discotheek. Maar ook aan de kinderen is gedacht, zij kunnen namelijk terecht bij een van de vele kidsclubs.

Animatieteam

Vervelen aan boord is er absoluut niet bij. Het animatieteam organiseert dagelijks verschillende leuke activiteiten. Deelname aan deze activiteiten is geheel vrijwillig. Van kookwedstrijden tot danslessen en van themafeestjes tot een video quiz: er is voor ieder wat wils. Doe mee aan de zogenaamde ‘poolgames’, volg een creatieve workshop en vier het Oktoberfest. U kunt het zo gek niet bedenken, alles is mogelijk bij MSC Cruises!

Kinderen

MSC Cruises zorgt ervoor dat cruisen met kinderen zo leuk en makkelijk mogelijk gemaakt wordt. Aan boord worden dagelijks activiteiten georganiseerd voor verschillende leeftijdscategorieën. De MSC Babycare service, voor kinderen tussen de 1 en 3 jaar oud, geeft u de mogelijkheid om uw kinderen onder te brengen bij de Mini Club. Daarnaast is er voor deze leeftijdscategorie MSC Baby Time, waar u urenlang samen met uw kind kunt spelen. Kinderen van 3 tot 6 jaar kunnen terecht bij de Miniclub en kinderen van 7 tot 11 jaar kunnen zich aansluiten bij de Juniors Club. Dagelijks worden vele leuke activiteiten georganiseerd, waaronder knutselen, sporten, videospellen spelen en danslessen. Daarnaast heeft MSC Cruises een samenwerking met LEGO®. Elke cruise wordt er een speciaal LEGO® evenement gehouden en uiteraard is er een groot aanbod waarmee gespeeld kan worden. Voor jongeren is er een speciale ruimte waar zij, onder toezicht, gebruik kunnen maken van verschillende faciliteiten. Ook worden er activiteiten zoals sportwedstrijden, schoonheidsbehandelingen en feesten georganiseerd.

Casino

Op alle schepen van MSC Cruises is een casino beschikbaar. Het casino beschikt over diverse speelautomaten en –tafels en er is genoeg te doen voor zowel beginnende als ervaren spelers. Ook is er de mogelijkheid om mee te spelen met toernooien in onder andere Back Jack, Roulette en Poker. Durft u een gokje te wagen?

Avondprogramma

Ook ’s avonds hoeft u zich absoluut niet te vervelen. Elke loungebar heeft een eigen programma wat dagelijks wisselt. Daarnaast worden er elke avond verschillende activiteiten georganiseerd. Zo zijn er onder andere elegante gala avonden, danswedstrijden, talentenjachten, karaokeshows en worden er quizzen georganiseerd. In het theater kunt u elke cruise minstens zes verschillende shows bekijken. Geniet hier van getalenteerde internationale zangers, dansers, acrobaten en artiesten. Tot slot kunt u elke avond genieten van live muziek. Dansorkesten, pianomuziek, swingbands, jazz en countrymuziek, de muzikanten aan boord garanderen u een geweldige avond!

Sport & Wellness

v
Pool 2s
+2
+1

Wellness

Aan boord van het MSC Armonia kunt u genieten in de luxe MSC Aurea Spa. Deze authentieke Balinese spa biedt een enorme keuze uit verschillende behandelingen. Kies bijvoorbeeld voor een uitgebreide Hot Stone massage, laat uw nagels weer blinken met een manicure en pedicure of geniet van een van de exclusieve wellness cocktails. Het ultieme dagje ontspannen beleeft u hier!

Zwembaden

Het MSC Armonia beschikt over twee zwembaden: Le Piscine en het Doremi Spray Park. Het Doremi Spray Park is speciaal ontworpen voor de allerkleinsten en biedt urenlang waterpret. Naast de zwembaden zijn er nog een aantal whirlpools aan boord.

Sport

Het MSC Armonia maakt het u makkelijk om ook tijdens uw vakantie fit te blijven. Het schip beschikt over vele sportfaciliteiten waar u gebruik van kunt maken. In het fitnesscentrum kunt u profiteren van op maat gemaakte fitnessprogramma’s of kunt u zich laten begeleiden door een personal trainer. Ook kunt u een balletje slaan op de tennisbaan of kunt u een potje minigolfen met het hele gezin.

Culinair

v
+2
+1

Uw verblijf aan boord is op basis van volpension. Dit houdt in dat uw ontbijt, lunch en diner zijn inbegrepen. U heeft de keuze uit verschillende restaurants om in te eten. Tevens heeft u de beschikking tot roomservice en kunt u gebruik maken van de pizza bezorgingsdienst

Selfservice restaurants

In La Brasserie, het buffetrestaurant aan boord van het MSC Armonia, kunt u twintig uur per dag binnenlopen voor heerlijke maaltijden en snacks. In dit restaurant is onder andere een vleesbuffet, pastastation, Kids Corner en een toetjeshoek te vinden.

Specialiteiten restaurants

Ook heeft u de mogelijkheid om te dineren in een van de specialiteitenrestaurants aan boord: het Marco Polo restaurant of La Pergola. Hier kunt u genieten van de lekkerste maaltijden bij u aan tafel geserveerd. Een snelle maaltijd haalt u bij Il Girasole, de Poolbar die zich naast het zwembad bevindt.

Bars & Chocolaterie

Aan boord van het MSC Armonia bevinden zich ook een aantal gezellige barretjes waar u kunt genieten van een drankje en een hapje. De Red Bar staat in het teken van pianomuziek, bij Caffè San Marco proeft u de lekkerste koffie en in de Cigar Room geniet u van authentieke sigaren.

MasterChef at Sea

Ga de uitdaging aan tijdens uw cruise en wordt de Champion of MasterChef At Sea. Om te kwalificeren voor de kookwedstrijd genaamd de Mystery Box Challenge dient u eerst de MasterChef at Sea quiz te winnen. Tijdens de kookwedstrijd worden uw gerecht beoordeeld door een jury op basis van voorbereiding, presentatie, de smaak en organiliteit.

Een keer per jaar worden alle winnaars meegenomen in de Final Lucky Draw trekking, waar ze kans maken om getrokken te worden als winnaars voor één van de 2 exclusieve prijzen:

1ste Prijs: een diner in het huis van de winnaar met één van de MasterChef sterren als persoonlijke chef. Ook krijgt de winnaar een MasterChef kookboek met daarin 50 exclusieve recepten en maakt de winnaar ook kans om deel te mogen nemen aan het selectieproces voor het MasterChef TV programma*.

2de Prijs: de MasterChef Challenge Access, de kans om deel uit te maken van een MasterChef aflevering. Een diner in een restaurant waar de gerechten bereid zijn door de deelnemers van het programma, tijdens een aflevering buiten de studio.

*Onderdeel van het filmschema en de officiële selectievoorwaarden: (i) winnaars moeten woonachtig zijn in één van de volgende landen: Italië, Duitsland, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Brazilië, Portugal of Nederland; en (ii) mogen alleen in het land waarin ze rechtmatig wonen zich aanmelden voor het selectieproces.

Dekkenplan

Bekijk het dekkenplan van de MSC Armonia: Dekkenplan

Specificaties schip

Algemeen

Passagiers 2679
Naam schip MSC Armonia
Taal aan boord Meertalig
Valuta aan boord Euro (Middellandse Zee) en US Dollar
Vlag Italië
Crew leden 721
Aantal dekken 13 (9 voor gasten)

Faciliteiten

Wellness x
Theater x
Bioscoop -
Bibliotheek x
Bars 4
Restaurants 4
Kinderfaciliteiten x
Zwembaden 2
Winkels x
Whirlpool 2
Internetcafé x
Casino x
Discotheek x

Technische gegevens

Gewicht -
Voltage aan boord 220/110
Breedte 32 meter
Snelheid 20,1
Bouwjaar 2001
Lengte 274,9 meter

Hutten

Hutten

Hieronder vindt u een overzicht van de verschillende hutcategorieën per huttype (binnenhut, buitenhut, balkonhut en suite). Per categorie worden de meestgestelde vragen over de hut beantwoord, zoals: Op welke dekken kan de hut liggen? Hoe groot is de hut? Is een mindervalidehut op aanvraag mogelijk? Welke services horen bij deze hut? Zo kunt u makkelijk en snel de hut kiezen die het beste bij u past.

Let op: Per hut wordt aangegeven hoeveel personen er maximaal kunnen verblijven. Meestal zijn er maar een paar hutten beschikbaar met het maximale aantal personen. Op het tabblad Prijzen ziet u of een dergelijke hut nog beschikbaar is op uw vertrekdatum. Als dat niet het geval is, zal er automatisch een extra hut aan uw boeking worden toegevoegd.

Binnenhut

Binnenhut Bella cat. I1
 • Grootte hut: 16 m2
 • Aantal personen: max. 4
 • Mindervalide hut: op aanvraag
Toon faciliteiten
Algemene faciliteiten hut
Airconditioning x
Bad of douche douche
Balkon -
Zitje x
Roomservice x
Föhn x
Minibar x
Raam -
Kluisje x
Telefoon x
Televisie x
Toilet x
Algemene kenmerken hut
Mindervalide hut op aanvraag
?
dek 8
Grootte hut 16 m2
Extra services x
Ligging hut dek 7, 8 en 9
Aantal personen max. 4
dek 7, 8 en 9
Dekkenplan
 • Bezetting met 1 persoon€ 1540,00 p.p.Op aanvraag
 • Bezetting met 2 personen€ 1360,00 p.p.
 • Bezetting met 3 personen€ 1200,00 p.p.Op aanvraag

personen

Hut 1:
Hut 2:
Binnenhut Fantastica cat. I2
 • Grootte hut: 16 m2
 • Aantal personen: max. 4
 • Extra services: ontbijt in hut, 50% korting fitnesslessen
 • Mindervalide hut: op aanvraag
Toon faciliteiten
Algemene faciliteiten hut
Airconditioning x
Bad of douche douche
Balkon -
Zitje x
Roomservice 24- uurs roomservice
Föhn x
Minibar x
Raam -
Kluisje x
Telefoon x
Televisie x
Toilet x
Algemene kenmerken hut
Mindervalide hut op aanvraag
?
dek 9
Grootte hut 16 m2
Extra services ontbijt in hut, 50% korting fitnesslessen
?
ontbijt in hut mogelijk, 50% korting op fitnesslessen en personal trainer
Ligging hut dek 7, 8, 9 en 10
Aantal personen max. 4
dek 7, 8, 9 en 10
Dekkenplan
 • Bezetting met 1 persoon€ 1540,00 p.p.Op aanvraag
 • Bezetting met 2 personen€ 1360,00 p.p.
 • Bezetting met 3 personen€ 1200,00 p.p.Op aanvraag

personen

Hut 1:
Hut 2:
Binnenhut Wellness cat. IW
 • Grootte hut: 13 m2
 • Aantal personen: max. 2
 • Raam: nee
 • Extra services: Wellness Experience powered by Technogym
 • Roomservice
Toon faciliteiten
Algemene faciliteiten hut
Airconditioning x
Bad of douche douche
Balkon -
Zitje x
Roomservice x
Föhn x
Minibar x
Raam -
Kluisje x
Telefoon x
Televisie x
Toilet x
Algemene kenmerken hut
Mindervalide hut -
Grootte hut 13 m2
Extra services Wellness Experience powered by Technogym
?
Een verscheidenheid van exclusieve kenmerken, waaronder een bevoorrechte toegang tot specifiek, moderne fitnessapparatuur en voorzieningen, een één-op één gezondheidscheck met de MSC-Professional° en één-op-één lichaamsanalyse met uw persoonlijke, door Technogym opgeleide, Master trainer° en vergeet niet de selectie van vers, gezond eet- & drinkmogelijkheden.
Ligging hut dek 7, 8, 9 en 10
Aantal personen max. 2
dek 7, 8, 9 en 10
Dekkenplan
 • Bezetting met 1 persoon€ 1540,00 p.p.Op aanvraag
 • Bezetting met 2 personen€ 1360,00 p.p.
 • Bezetting met 3 personen€ 1200,00 p.p.Op aanvraag

personen

Hut 1:
Hut 2:

Buitenhut

Buitenhut Bella cat. O1
 • Grootte hut: 17 m2
 • Aantal personen: max. 4
 • Raam: ja - gedeeltelijk zeezicht
Toon faciliteiten
Algemene faciliteiten hut
Airconditioning x
Bad of douche douche
Balkon -
Zitje x
Roomservice x
Föhn x
Minibar x
Raam ja - gedeeltelijk zeezicht
Kluisje x
Telefoon x
Televisie x
Toilet x
Algemene kenmerken hut
Mindervalide hut -
Grootte hut 17 m2
Extra services x
Ligging hut dek 7 en 10
Aantal personen max. 4
dek 7 en 10
Dekkenplan
 • Bezetting met 1 persoon€ 1540,00 p.p.Op aanvraag
 • Bezetting met 2 personen€ 1360,00 p.p.
 • Bezetting met 3 personen€ 1200,00 p.p.Op aanvraag

personen

Hut 1:
Hut 2:
Buitenhut Fantastica cat. O2
 • Grootte hut: 17 m2
 • Aantal personen: max. 4
 • Raam: ja - gedeeltelijk zeezicht
 • Extra services: ontbijt in hut, 50% korting fitnesslessen
Toon faciliteiten
Algemene faciliteiten hut
Airconditioning x
Bad of douche douche
Balkon -
Zitje x
Roomservice 24- uurs roomservice
Föhn x
Minibar x
Raam ja - gedeeltelijk zeezicht
Kluisje x
Telefoon x
Televisie x
Toilet x
Algemene kenmerken hut
Mindervalide hut -
Grootte hut 17 m2
Extra services ontbijt in hut, 50% korting fitnesslessen
?
ontbijt in hut mogelijk, 50% korting op fitnesslessen en personal trainer
Ligging hut dek 7, 8, 9 en 10
Aantal personen max. 4
dek 7, 8, 9 en 10
Dekkenplan
 • Bezetting met 1 persoon€ 1540,00 p.p.Op aanvraag
 • Bezetting met 2 personen€ 1360,00 p.p.
 • Bezetting met 3 personen€ 1200,00 p.p.Op aanvraag

personen

Hut 1:
Hut 2:
Buitenhut Wellness cat. OW
 • Grootte hut: 17 m2
 • Aantal personen: max. 2
 • Raam: ja - zeezicht
 • Extra services: Wellness Experience powered by Technogym
Toon faciliteiten
Algemene faciliteiten hut
Airconditioning x
Bad of douche douche
Balkon -
Zitje x
Roomservice x
Föhn x
Minibar x
Raam ja - zeezicht
Kluisje x
Telefoon x
Televisie x
Toilet x
Algemene kenmerken hut
Mindervalide hut -
Grootte hut 17 m2
Extra services Wellness Experience powered by Technogym
?
Een verscheidenheid van exclusieve kenmerken, waaronder een bevoorrechte toegang tot specifiek, moderne fitnessapparatuur en voorzieningen, een één-op één gezondheidscheck met de MSC-Professional° en één-op-één lichaamsanalyse met uw persoonlijke, door Technogym opgeleide, Master trainer° en vergeet niet de selectie van vers, gezond eet- & drinkmogelijkheden.
Ligging hut dek 9
Aantal personen max. 2
 • Bezetting met 1 persoon€ 1540,00 p.p.Op aanvraag
 • Bezetting met 2 personen€ 1360,00 p.p.
 • Bezetting met 3 personen€ 1200,00 p.p.Op aanvraag

personen

Hut 1:
Hut 2:

Balkonhut

Balkonhut Fantastica cat. B2
 • Grootte hut: 12 m2
 • Aantal personen: max. 3
 • Balkon: 4 m2
 • Extra services: ontbijt in hut, 50% korting fitnesslessen
Toon faciliteiten
Algemene faciliteiten hut
Airconditioning x
Bad of douche douche
Balkon 4 m2
Zitje x
Roomservice 24-uurs roomservice
Föhn x
Minibar x
Raam ja - kamerhoge glazen schuifdeuren
Kluisje x
Telefoon x
Televisie x
Toilet x
Algemene kenmerken hut
Mindervalide hut -
Grootte hut 12 m2
Extra services ontbijt in hut, 50% korting fitnesslessen
?
ontbijt in hut mogelijk, 50% korting op fitnesslessen en personal trainer
Ligging hut dek 9 en 10
Aantal personen max. 3
dek 9 en 10
Dekkenplan
 • Bezetting met 1 persoon€ 1540,00 p.p.Op aanvraag
 • Bezetting met 2 personen€ 1360,00 p.p.
 • Bezetting met 3 personen€ 1200,00 p.p.Op aanvraag

personen

Hut 1:
Hut 2:
Balkonhut Wellness cat. BW
 • Grootte hut: 14 m2
 • Aantal personen: max. 2
 • Balkon: 4 m2
 • Extra services: Wellness Experience powered by Technogym
Toon faciliteiten
Algemene faciliteiten hut
Airconditioning x
Bad of douche douche
Balkon 4 m2
Zitje x
Roomservice x
Föhn x
Minibar x
Raam ja - kamerhoge glazen schuifdeuren
Kluisje x
Telefoon x
Televisie x
Toilet x
Algemene kenmerken hut
Mindervalide hut -
Grootte hut 14 m2
Extra services Wellness Experience powered by Technogym
?
Een verscheidenheid van exclusieve kenmerken, waaronder een bevoorrechte toegang tot specifiek, moderne fitnessapparatuur en voorzieningen, een één-op één gezondheidscheck met de MSC-Professional° en één-op-één lichaamsanalyse met uw persoonlijke, door Technogym opgeleide, Master trainer° en vergeet niet de selectie van vers, gezond eet- & drinkmogelijkheden.
Ligging hut dek 9 en 10
Aantal personen max. 2
dek 9 en 10
Dekkenplan
 • Bezetting met 1 persoon€ 1540,00 p.p.Op aanvraag
 • Bezetting met 2 personen€ 1360,00 p.p.
 • Bezetting met 3 personen€ 1200,00 p.p.Op aanvraag

personen

Hut 1:
Hut 2:

Suite

Suite Fantastica cat. S2
 • Grootte hut: 20 m2
 • Aantal personen: max. 3
 • Balkon: 6 m2
 • Roomservice: 24-uurs butlerservice
Toon faciliteiten
Algemene faciliteiten hut
Airconditioning x
Bad of douche douche en bad
Balkon 6 m2
Zitje x
Roomservice 24-uurs butlerservice
Föhn x
Minibar x
Raam x
Kluisje x
Telefoon x
Televisie x
Toilet x
Algemene kenmerken hut
Mindervalide hut -
Grootte hut 20 m2
Extra services x
Ligging hut dek 10
Aantal personen max. 3
dek 10
Dekkenplan
 • Bezetting met 1 persoon€ 1540,00 p.p.Op aanvraag
 • Bezetting met 2 personen€ 1360,00 p.p.
 • Bezetting met 3 personen€ 1200,00 p.p.Op aanvraag

personen

Hut 1:
Hut 2:
Suite Aurea cat. S3
 • Grootte hut: 20 m2
 • Aantal personen: max. 3
 • Balkon: 6 m2
 • Extra services: o.a. onbeperkt drankjes, wellnesspakket inclusief
 • Roomservice: 24- uurs butlerservice
Toon faciliteiten
Algemene faciliteiten hut
Airconditioning x
Bad of douche bad met douche
Balkon 6 m2
?
Let op: niet alle Aurea Suites hebben een balkon, sommige Aurea suites hebben een panoramisch waterdicht raam
Zitje x
Roomservice 24- uurs butlerservice
Föhn x
Minibar x
Raam x
Kluisje x
Telefoon x
Televisie x
Toilet x
Algemene kenmerken hut
Mindervalide hut -
Grootte hut 20 m2
Extra services o.a. onbeperkt drankjes, wellnesspakket inclusief
?
onbeperkt drankjes, wellnesspakket inclusief, Pakket met wellnessproducten, voorrang bij aan boord gaan & bagage aflevering in de hut
Ligging hut dek 9, 10, 11 en 12
Aantal personen max. 3
dek 9, 10, 11 en 12
Dekkenplan
 • Bezetting met 1 persoon€ 1540,00 p.p.Op aanvraag
 • Bezetting met 2 personen€ 1360,00 p.p.
 • Bezetting met 3 personen€ 1200,00 p.p.Op aanvraag

personen

Hut 1:
Hut 2:

Hotel

Melia Las Antillas

v
nl_00252166_s
Melia Las Antillas5_s
Junior_Suite_OV
nl_00252166_s
+13
+12

Welkom in het paradijs! Het smaakvolle Melia las Antillas in Varadero heeft alle ingrediënten voor een geslaagde vakantie; een prachtig zwembad, directe ligging aan het strand en Adults Only, wel zo rustig. Dit elegante resort is omgeven door groene tuinen en vijvers waar u heerlijk doorheen kunt wandelen. Voor wat meer ontspanning is er een relaxing area; wat dacht u van een jacuzzi of een middagdutje in de hangmat? Een ding is zeker; wanneer u in Melia las Antillas verblijft komt u nooit met lege handen thuis – daar zorgt de souvenirmarkt op het resort wel voor!

Open alle items

Ligging

Het centrum van Varadero vindt u op 8 km van hotel Melia Las Antillas. En de luchthaven van Varadero vindt u op ca. 34 km van het resort. Het hotel is direct aan het strand gelegen.

Faciliteiten

Het ruim opgezette, luxe complex straalt ultieme rust uit. Het hotel beschikt over een receptie met lobbybar met terras, liften (in hoofdgebouw), internetfaciliteiten, wifi in de lobby (tegen betaling) en diverse winkeltjes en kapsalon. Er zijn 4 restaurants, waarvan een buffetrestaurant met terras en showcooking. Daarnaast zijn er 3 à la carte restaurants welke beschikken over een internationale, Mediterraans en Caribische keuken (reserveren verplicht max. 3x per week). Bestel een heerlijk drankje bij de mojitobar of de 5 overige bars, discotheek of bezoek de snackbar. Het ruime zwembad beschikt over 2 jaccuzi's en er zijn zowel bij het zwembad als op het strand ligbedden, parasols en badhanddoekenservice gratis te gebruiken. Ter ontspanning is er een sauna en diverse schoonheids- en massagebehandelingen (tegen betaling). Qua sport is er een fitnessruimte, aerobics, tennis, (strand)volleybal, basketbal, voetbal, tafeltennis en biljart. Op het water zijn er mogelijkheden voor kayakken, catamaranzeilen, windsurfen, snorkelen en waterfietsen. Er is dagelijks een uitgebreid entertainmentprogramma, zowel overdag als 's avonds met live-muziek en shows. Ga bijvoorbeeld helemaal los tijdens karaoke of ervaar Cuba op een van de Cubaanse feestjes.

Verzorging

U verblijft op basis van All Inclusive, d.w.z. dat het volgende is inbegrepen:
• Ontbijt (07.30-10.00 uur)
• Lunch (12.30-14.30 uur)
• Diner (18.30-22.00 uur)
• À la carte diners (19.00-22.00 uur, reserveren verplicht, max. 3x per week)
• Snacks (11.00-00.00 uur)
• Alle non-alcoholische en alcoholische dranken (24 uur per dag)
Dit op de door het hotel vastgestelde tijden en plaatsen.

Kamers

Deluxe kamer (max. 2 pers.)

v
Deluxe kamer
nl_00252166_s
Deluxe kamer
De ruime kamers zijn voorzien van airconditioning, flatscreen televisie, telefoon, kluisje, dagelijks gevulde minibar, koffie- en theefaciliteiten en strijkfaciliteiten. De badkamer beschikt over een bad/douche, toilet en föhn. Er is een balkon of terras met zitje en uitzicht op de tuin of het zwembad.

Voordeelkamer (max. 2 pers.)

v
Deluxe kamer
nl_00252166_s
Deluxe kamer
Qua faciliteiten gelijk aan de Deluxe kamer, echter beperkt beschikbaar.

Junior suite zeezicht (max. 2 pers.)

v
Junior Suite zeezicht
Junior_Suite_OV
Junior Suite zeezicht
Qua faciliteiten gelijk aan de Deluxe kamer, echter liggen deze kamers op de 4e en 5e verdieping met een persoonlijke concierge service en zeezicht.

Extra informatie

• De minimum leeftijd voor alle gasten is 16 jaar
• Er bestaat een dresscode voor mannen tijdens de á la carte diners; lange broek verplicht.
• In het laagseizoen kan een deel van de genoemde faciliteiten gesloten of beperkt beschikbaar zijn vanwege gebrek aan belangstelling of onderhoudswerkzaamheden. Uiteraard probeert de hotelier het ongemak voor de gasten zoveel mogelijk te beperken.
• De standaarden van de hotels op Cuba liggen lager dan op andere (Caribische) bestemmingen, omdat de tijd in Cuba op veel aspecten heeft stilgestaan. Dit betekent dat hotels eenvoudiger uitgerust zijn en niet beschikken over hoogstaande moderne faciliteiten. Hierdoor kan het voorkomen dat het eten lauw is, af en toe de elektriciteit uitvalt en u soms enkel over lauw water kan beschikken. Daarom adviseren wij u om uw verwachtingen af te stemmen op de omstandigheden in Cuba.

Extra info

MSC Cruises Algemene Informatie

Open alle items

Baby

Baby's zijn toegestaan aan boord, echter de rederij raadt een minimum leeftijd aan van ca. 3 maanden. Dit i.v.m. voorzieningen aan boord. Babybedjes zijn altijd op aanvraag.

De schepen van MSC Cruises lenen zich uitste­kend voor gezinnen. Er zijn speciale kinderspeelruimtes en vele specifieke kin­der­activiteiten. Ook is er een kinderprogramma:
• Mini Club voor kinderen van 3 tot 6 jaar, deze is ook beschikbaar tijdens de excursies.
• Junior Club voor kinderen van 7 tot 11 jaar.
• Young Club voor kinderen van 12 tot 14 jaar.
• Teenagers Club voor kinderen van 15 tot 17 jaar.

Alle entertainmentactiviteiten, zowel voor jonge gasten als volwassenen, worden in alle aan boord gesproken talen aangeboden. De miniclub blijft in alle aanleghavens open om activiteiten en vermaak onder toezicht te bieden voor kinderen van 3 jaar en ouder wier ouders of voogden op een MSC-excursie gaan.

Bagage

Voor de cruise wordt u geadviseerd om bagage te beperken tot maximaal 2 koffers per persoon (maximaal 90x75x43 cm groot en 23 kg in gewicht per stuk), en twee stuks handbagage per persoon ( maximaal 56x45x25 cm groot en 23 kg in gewicht per stuk). Voor een eventuele vliegreis gelden er wellicht andere instructies. U dient zich hierbij te houden aan de instructies van de luchtvaartmaatschappij. Meestal is het gewicht beperkt tot 20 kilo per passagier en 1 stuk handbagage van maximum 8 kilo. Echter bevelen wij alle gasten wél aan hun bagage te beperken tot één ingecheckte koffer per persoon die niet groter is dan 75x50x29cm, en één stuk handbagage die niet groter is dan 55x35x25cm. Bagage dient in de hut te worden gehouden. Vergeet niet uw bagagelabels, die benodigd zijn voor inscheping, mee te nemen in uw handbagage en ze te bevestigen wanneer u bij de inschepingshaven arriveert. Wij raden alle passagiers aan geneesmiddelen, belangrijke documenten en dergelijke persoonlijke bezittingen in hun handbagage te houden. Kinderwagens en rolstoelen zijn altijd toegestaan aan boord, maar dienen te worden aangevraagd bij boeking zowel voor de cruise als voor de eventuele vliegreis.
MSC Cruises is niet aansprakelijk voor eventueel verlies van of schade aan uw eigendommen.

Excursies

Het volledige programma van de excursies aan land is aan boord te verkrijgen. De excursies die tijdens de cruise zijn gepland, zijn facultatief en tegen betaling. De excursies worden aangerekend op uw lopende cruiserekening en de uiteindelijke betaling moet contant of met creditcard worden voldaan. De route en prijs van de excursie kan zonder voorafgaande kennisgeving door MSC Cruises worden gewijzigd in het geval van prijsveranderingen en onvoorziene gebeurtenissen. Voor een compleet overzicht van de te boeken excursies aan boord zie www.msccruises.nl .

Let op: Informatie m.b.t. excursies onder voorbehoud van wijzigingen. Excursies aan boord zijn facultatief. Bij uw reispapieren ontvangt u het reserveringsnummer van de cruise-rederij. Hiermee kunt u, online via de website van de cruise-rederij, excursies reserveren. Dit kan tot 7 dagen voor vertrek. Betalingen van deze excursies geschieden rechtstreeks aan de rederij of aan boord. Excursies kunnen niet via de website van Kras gereserveerd worden.
Het kan voorkomen dat, i.v.m. de aankomst en vertrektijden van de vluchten, u niet kunt deelnemen aan de optionele (door de rederij aan boord aangeboden) excursies, op de eerste en de laatste dag.

Dineren

Dineren kan de hoofdrestaurants van het schip, specialiteitenrestaurants of in het buffetrestaurant. Het uitgebreide buffetrestaurant is 20 uur per dag geopend voor ontbijt, lunch, middagssnacks, diner en middernachtsnacks. Ook zijn er speciale kids selecties beschikbaar voor ontbijt, lunch en het diner in de hoofdrestaurants. Dinertijden in de hoofdrestaurants zijn gebaseerd op de route en geografische ligging van het schip.
Op dagen dat het schip aan wal ligt, kunnen de openingstijden van de restaurants afwijken. Dit houdt verband met het tijdstip van de excursies. Speciale dieetwensen moeten ruim voor de afvaartdatum worden doorgeven. U bespreekt dit de eerste dag met uw hoofdober.

Fooien

Tijdens uw cruise biedt het personeel van MSC u overal op het schip een uitstekende service. Zij worden achter de schermen ondersteund door evenzoveel medewerkers en bemanningsleden, die hun uiterste best doen om uw verblijf aan boord zo aangenaam mogelijk te maken. Voor uw gemak zal MSC Cruises automatisch een dagelijkse hotelservicebijdrage aan uw cruiserekening toevoegen, afhankelijk van uw route en het aantal dagen waarop de diensten daadwerkelijk zijn geleverd. De hotelservicebijdrage is bedoeld om de MSC gasten te garanderen dat de diensten aan de hoogste kwaliteitsstandaarden voldoen. De hieronder aangegeven dagelijkse bedragen zijn met inachtneming hiervan berekend en kunnen niet gewijzigd worden. Mocht u echter, in het onwaarschijnlijke geval dat u niet tevreden bent over de service, bezwaar willen maken tegen een of meerdere bedragen van de hotelservicebijdrage, dan kunt u zich wenden tot de Guest Relations Manager aan boord. Een indicatie van de fooien wordt bij prijzen getoond.
MSC adviseert om geen fooien te geven aan individuele medewerkers.

Geldzaken & betalingen aan boord

U ontvangt bij aankomst een Cruisekaart in uw hut. Deze dient u te activeren voor aankopen aan boord met het registeren van uw credit / debitkaart of pinpas. Dit kunt u zelfstandig doen tot 11:00 uur de volgende dag bij de Cruise Card Activation Points op het schip. Houdt u er rekening mee dat u wordt gevraagd om uw pincode in te voeren. Het uiteindelijke afrekenen van via finale boordrekening kan via creditcard, pinpas of debitkaart of contant geld.
Start de cruise vanuit Noord-Europa, de Middellandse Zee of het Midden-Oosten, dan betaalt men aan boord met de Euro. Start de cruise in de Caraïben, Zuid-Amerika of Zuid-Afrika dan betaalt men met de Amerikaanse Dollar.

Gezondheid

Alle schepen zijn voorzien van een medisch centrum, dat onder toezicht staat van een arts en medisch personeel. De scheepsarts is geen specialist en het medisch centrum van het schip is niet hetzelfde ingericht als een hospitaal aan land. De uitrusting en geneesmiddelen aan boord zijn erop gericht eerste zorg te verstrekken, in overeenstemming met de regelgeving van het land onder wiens vlag het schip vaart. De cruisemaatschappij, noch de arts, zijn verantwoordelijk ten opzichte van de passagier indien er eventueel niets gedaan kan worden aan een medisch probleem. De kosten voor de medische zorgen worden aan boord verrekend. Wij adviseren u bij het betrekken van uw hut elke warmwaterkraan enige minuten zo heet mogelijk te laten lopen. U kunt het beste de handdouche op de vloer leggen en op de heetste stand openzetten. In stilstaand water van ca. 25-50 graden Celsius kan zich nl. de legionella bacterie ontwikkelen.

Handdoeken

Handdoeken service is bij uw reissom inbegrepen.

In- en ontscheping

De inscheping start ongeveer 3 uur voor het tijdstip van vertrek en sluit anderhalf uur voor vertrek, bij Amerikaanse havens sluit de check-in twee uur voor vertrek. Bij inscheping krijgt u uw kofferlabel, die u dient te plakken. Deze bagage wordt dan afgegeven en wordt vervolgens rechtstreeks naar uw hut gebracht. Nadat u hebt ingecheckt bij de Check-in en uw bagage gecontroleerd is mag u aan boord.
Het is ook mogelijk om thuis online in te checken. Online check-in is mogelijk tot 24 uur voor afvaart. Kijk voor meer informatie op www.mscwebcheckin.com en kies voor Nederlands. Daarna kunt u inchecken met uw reserveringsnummer van MSC Cruises dat op de papieren staat vermeldt welke zij per email versturen. De instructies en de uurregeling voor de ontscheping worden op de dag zelf meegedeeld.

Kleding

Zorg ervoor dat u de juiste kleding inpakt voor de verschillende activiteiten die u zult ondernemen tijdens uw cruise, zoals feesten, diners, sport en excursies. Voor het dagelijkse leven aan boord wordt vrije tijdskleding aanbevolen. Voor informele avonden raadt MSC zomerse jurken voor vrouwen en een overhemd/shirt met pantalon voor mannen. Voor de gala-avonden is de dresscode formeler. Jasje met das voor de heren en een cocktailjurk of feestelijke outfit voor vrouwen. Ook worden er aan boord verschillende themafeesten georganiseerd, zoals een Italiaanse avond, Flower Power of White party. Ook wordt het aangeraden om een tui of sjaal mee te nemen aan boord, in geval van veranderingen van temperatuur aan boord tussen de van airconditioning voorziene ruimtes van het schip en buitengebieden. Tijdens het diner zijn korte broeken niet toegestaan.
Voor excursies waarbij een bezoek wordt gebracht aan religieuze plaatsen, raden we ‘geschikte’ kleding aan (geen broeken, bermuda’s, shirts zonder mouwen, enz.)

Kluis

Kluisjes zijn aanwezig in alle hutten. MSC Cruises is niet verantwoordelijk voor verlies of diefstal van geld of waardevolle spullen in uw hut of bagage.

Kraanwater

Kraanwater aan boord is gezuiverd en gechloreerd. Wij raden u aan dit water niet te drinken. U kunt aan boord flesjes water kopen. Het ijswater wat bij het diner eventueel geserveerd wordt, kunt u uiteraard wel drinken.

Receptie aan boord

De receptie is 24 uur per dag open. Het personeel kan u alle beschikbare en nodige informatie verstrekken. Voertalen zijn Italiaans, Engels, Frans, Portugees of Duits.

Reisdocumenten

U dient zelf voor geldige reisdocumenten voor de gehele reis te zorgen. U hebt voor alle cruises binnen Europa een geldig paspoort of geldige identiteitskaart nodig. Het reisdocument moet tot minimaal zes maanden na terugkomst geldig zijn. Ook baby’s en kinderen hebben een eigen paspoort of ID-kaart nodig en mogen niet bij hun ouders in het paspoort bijgeschreven staan. Voor cruises buiten Europa is een geldig paspoort vereist en indien van toepassing een visum (zie tabblad visuminformatie). Voor de Verenigde Staten geldt dat iedereen persoonlijk in het bezit dient te zijn van een digitaal leesbaar paspoort. Zonder geldige reisdocumenten wordt de toegang tot het schip geweigerd, zonder terugbetaling van de kosten van de reis. Voor paspoort- en visa-informatie: de visumafdeling van Kras (tel. 0900-9697).

Roken

Aan boord van de schepen van MSC Cruises vindt u rokers- en niet-rokers gedeelten. Het is verboden te roken in het medisch centrum, kinderopvangruimtes, hallen, liftfoyers, openbare toiletten, het theater, in de liften, buffetten en in het restaurant. Roken is alleen mogelijk in de speciale, daartoe aangewezen, rookgebieden/ locaties.
Door het bewezen risico op brand, is roken (met inbegrip van elektronische sigaretten) nooit toegestaan in de hutten of op de balkons van de hutten. Als er bewijs van roken wordt gevonden, worden er speciale schoonmaakkosten van ca. € 70 in rekening gebracht aan de passagier en kan er additioneel een boete worden opgelegd. Het is ten strengste verboden om sigaretten/rookgerei overboord te gooien.

Rolstoel of scootmobiel

De schepen van MSC Cruises zijn rolstoeltoegankelijk, mits de rolstoel opvouwbaar is en uw reisgenoot de nodige bijstand kan verlenen. Houd er rekening mee dat ontschepen niet mogelijk is in de havens waar het cruiseschip niet direct aan de kade ligt. Niet iedere hut is rolstoeltoegankelijk, indien u voornemens bent een rolstoel tijdens de cruise te gebruiken, dient u een rolstoeltoegankelijke hut te boeken. Bij boeking wordt gewenst zoveel mogelijk informatie door te geven betreffende uw handicap. Indien u in het bezit bent van een gemotoriseerde rolstoel dient u dit bij uw boeking door te geven, inclusief de afmetingen.

Taal

De aankondigingen aan boord van de MSC Cruises worden meestal in het Engels gedaan en vaak nog in drie an­de­re internationale talen herhaald. Ook door het bedienende personeel zult u veelal in het Engels te woord worden gestaan. Na Engels zijn de meest gebruikte talen aan boord Italiaans, Spaans, Portugees, Duits en Frans. Het treffen van Nederlands per­soneel is een toevalligheid en zeker geen van­zelfspre­kend­heid.

Telefoon / internet

Telefoneren is mogelijk op de schepen. Houdt u rekening met slechte bereikbaarheid (i.v.m. beperkte capaciteit communicatiesatellieten) en hoge kosten.

Aan boord van alle MSC schepen vindt u een internetcafé waar u (tegen betaling) gebruik kunt maken van een computer met internet. Bovendien zijn tegenwoordig alle schepen voorzien van een draadloze WiFi verbinding. Hiervoor kunt u, zeer voordelige, pakketten afsluiten. Er is keuze uit de volgende pakketten:
- Social pakket: Toegang tot sociale netwerken (o.a. Facebook, Instagram, Snapchat en Twitter) en chat apps (waaronder WhatsApp) met een ongelimiteerd aantal MBs (let op: geen audio of video verzenden/ontvangen).
- Surfer pakket: Toegang tot sociale netwerken (o.a. Facebook, Instagram, Snapchat en Twitter) en chat apps (waaronder WhatsApp) (let op: geen audio of video verzenden/ontvangen) + e-mail en web-browsing tot 200MB per dag.
- Streamer pakket: Volledige internettoegang inclusief audio en video.

Televisie

Elke hut is voorzien van een satelliet televisie.

Valuta

Voor de cruises in de Middellandse Zee en Noord-Europa, evenals Oceaancruises, Franse Antillen vertrekkend vanuit Europa, is de valuta de euro (€). Voor de cruises in het Caribisch gebied, Noord-Amerika en Zuid-Afrika is de valuta de Amerikaanse dollar ($).

Verboden producten

Op de schepen van MSC Cruises zijn een aantal producten verboden:
- Strijkijzers, waterkokers en stijltangen;
- Scherpe voorwerpen, vuurwapens, munitie, wapens van welke aard dan ook;
- Explosieve stoffen/goederen van een gevaarlijke aard;
- (Huis-)dieren (met uitzondering van geleide dieren);
- Ook behoudt MSC zich het recht voor om drank in de bagage in beslag te nemen.

Indien de rederij van mening is dat u gevaarlijke of illegale voorwerpen tracht mee te nemen, heeft de rederij het recht u de toegang tot het schip te ontzeggen. Indien de rederij, de kapitein of andere bevoegden van mening zijn dat er zich gevaarlijke of illegale voorwerpen in uw hut bevinden, heeft de kapitein of een door hem aangewezen personeelslid het recht uw hut te doorzoeken en het/de desbetreffende voorwerp(en) in beslag te nemen. Ook heeft men het recht u dringend te verzoeken van boord te gaan.

Verzorging

U verblijft op basis van volpension. Alle maaltijden aan boord (ontbijt, lunch en diner) zijn inbegrepen. Dit kunt u nuttigen in de hoofdrestaurants van het schip of in het buffetrestaurant.

Voltage

Het voltage aan boord van alle schepen is 110/220 V. U kunt bij het informatiekantoor om adapters vragen. Let op: warmte generende apparaten (zoals waterkokers, flessenwarmers voor baby's, elektrische dekens etc.) zijn niet toegestaan aan boord.

Wasserij

MSC Cruises maakt gebruik van wasserette-pakketten. Tegen betaling kunt u van deze service gebruik maken wanneer u maar wilt voor maximaal 20 items per hut per cruise. Verzamel uw kleding voor 9 uur ’s morgens, behalve op de laatste dag van uw cruise en uw kleding zal fris gewassen dezelfde dag voor 17 uur naar uw hut gebracht worden.

Zwangerschap

Het wordt zwangere vrouwen aangeraden een arts te raadplegen voor zij een reis ondernemen, dit ongeacht het stadium waarin de zwangerschap zich bevindt. Vrouwen die op de einddatum van de cruise 24 weken of langer zwanger zijn worden niet geaccepteerd door de cruiserederij. Vrouwen die tot 23 weken zwanger zijn op het moment van inscheping moeten een medische verklaring overhandigen waaruit blijkt dat zij in staat zijn om te reizen. Zwangere vrouwen worden aanbevolen om bij elk stadium van hun zwangerschap medisch advies te zoeken voordat men gaat reizen.

Bovenstaande informatie is afkomstig van derden. Kras is niet aansprakelijk voor eventuele fouten en/of wijzigingen.