Vakantie Sal - Culturele zonvakantie in Kaapverdië

Van de Pedra de Lume zoutvlakte tot de stranden van Santa Maria

Sal heeft alles waaraan een tropisch eiland moet voldoen: parelwitte stranden, azuurblauwe zee en een zonovergoten klimaat. Daarnaast kunt u tijdens een vakantie Sal talloze bezienswaardigheden ontdekken. Zo vertelt de zoutmijn Pedra de Lume over de geschiedenis van het eiland en ontdekt u lokale gebruiken in het vissersdorp Palmeira. U maakt kennis met de veelzijdigheid van Kaapverdië tijdens een vakantie naar Sal!

Excursie naar de Kaapverdische zoutpannen

Sal betekent letterlijk ‘zout’. Geen verrassing als u bedenkt dat de economie van dit Kaapverdische eiland ten westen van Afrika ooit draaide op zoutexport. Ga tijdens een vakantie naar Sal dus gerust op excursie naar de eeuwenoude zoutmijn Pedra de Lume aan de oostkust. Op de vulkanische krater waait een aangenaam briesje als u uitkijkt over de weidse vlakte met witte zoutpannen. In de zoutmeren kunt u na afloop van uw bezoek nog even lekker dobberen onder de Kaapverdische zon. Nog een van de unieke bezienswaardigheden vindt u aan de westkust in Buracona, op een half uurtje rijden van het hotel van Kras. Op een warme zomerdag wordt in deze grot aan de Atlantische Oceaan de oogverblindende ‘Blue Eye’ zichtbaar. Zodra de zonnestralen door het gat naar binnen vallen licht het blauwe water schitterend op.

Zorgeloze strandvakantie in Santa Maria

Tijdens een vakantie Sal van Kras verblijft u in Santa Maria, een bekende badplaats aan de zuidkust. De golven van de Atlantische Oceaan worden hier geroemd door surfers, maar de kustplaats is ook voor zonaanbidders een ideale bestemming. De Kaapverdische zon zorgt voor een aangename temperatuur als u op het parelwitte zandstrand langzaam wegdut. Een kleinschaliger vissersdorp vindt u juist aan de westkust. In de smalle straatjes van het authentieke Palmeira zult u naast de lokale bevolking weinig mensen tegenkomen. Rond het middaguur varen de gekleurde vissersbootjes de haven binnen, wat iedere dag veel levendigheid én verse vis met zich meebrengt. De rijkdommen uit zee verschijnen ’s avonds op uw bord in een van de visrestaurantjes in de haven. Zo proeft u ‘pastel com diabo dentro’, een krokant gebakken pastei gevuld met gepeperde tonijn. Dát is pas genieten tijdens een vakantie naar Sal!

3 vakanties naar Kaapverdië gevonden
Verfijn uw keuze)
Continent
Afrika(3)
Land
xKaapverdiëv
SAlle landen
Plaats
Soort vakantie
Cruise(3)
Vervoersoort
Cruise(3)
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
15-22 dagen(1)
23+(2)
Klantbeoordeling
8 en hoger(1)
7 en hoger(1)
6 en hoger(2)
Geen beoordeling(1)
Accommodatie Type
Cruiseschip(3)
Aantal sterren
3 sterren(2)
4 sterren(1)
Rederij
Cruise en Maritime Voyages(2)
Transocean(1)
Schip
MS Magellan(2)
MS Astor(1)
Budget p.p.
Vanaf € 1000(3)
Sorteer op

Een moment geduld a.u.b.

Cruise Brazilië, Amazone & Caribbean
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 09-01-2020
Reisduur 43 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 25,00 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf3349
L
6,9
Beoordeling Vakantie Kaapverdië door reizigers van Kras
Gebaseerd op 11 reviews