Schitterende stranden met rieten parasols, Romeinse ruïnes en een diverse natuur met zeldzame planten. U ontdekt het tijdens een vakantie Krk! Het ‘Gouden Eiland’ Krk ligt in het noordwesten van de Adriatische Zee in Kroatië en is een perfecte locatie voor een actieve zonvakantie. Of proef van een sprankelende witte wijn op een klif in het Middeleeuwse dorp Vrbnik.

Reis naar het ‘Gouden Eiland’ Krk

Zet voet aan wal op het grootste eiland ten noorden van de Adriatische Zee tijdens een vakantie Krk. Het Kroatische eiland Krk wordt ook wel het ‘Gouden Eiland’ genoemd vanwege zijn vele zonuren en de vruchtbare grond. Ontspan op een van de vele stranden zoals het Vela Plaza-strand in vissersdorp Baška aan de Kvaner-baai. Dit 2 kilometer lange kiezelstrand met rieten parasols heeft een prachtig uitzicht op rotsige bergen die telkens van kleur veranderen naarmate de zon ondergaat. Of ontdek het landschapsverschil op dit eiland tijdens een reis naar Krk. Wandelend door het zuidoosten bij Baška bent u omringd door een grijswit landschap dat ruig en kaal is. In het noordwesten, dat prachtig groen is met vele bossen, vindt u juist akkers, zeldzame plantsoorten en olijfgaarden. Plaatjes die het goed doen in het vakantiealbum!

Zonvakantie naar historisch Krk

Tijdens een vakantie Krk vindt u ook eeuwenoude stadjes waar Grieken en Romeinen duidelijk hun sporen hebben achtergelaten. Met de overblijfselen van Romeinse muren en verdedigingstorens treed u bijna een fort binnen als u de gelijknamige hoofdstad Krk bezoekt. Terwijl u al wandelend de klokkentoren van de Heilige Maagd Maria-kathedraal boven de stad ziet uitsteken, loopt u naar het stadsplein. Hier vindt u bij de Volsonis-bar een Romeinse opgraving met torens én ondergrondse gangen. Of bezoek met Kras het middeleeuwse dorp Vrbnik ten oosten van het eiland. Wandel door gezellige steegjes en bewonder de vele kerken in de stad die bekend staat om zijn broederschappen. Plof neer bij een van de vele tavernes aan de rand van de klif, waardoor Vrbnik uit de zee lijkt te zijn gerezen. En proef hier van de sprankelende witte wijn die op de bodem van de zee is gefermenteerd. Dat is pas genieten tijdens deze voordelige reis naar Kroatië!

Verfijn uw keuze
4 vakanties Krk
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Busreis Opatija, Parel van Kroatië
Busreis Opatija, Parel van Kroatië
  • Gratis drankjes bij het diner Kroatië
  • Verblijf in uitstekend hotel in het centrum én aan zee
  • Bezoek o.a. Rovinj, Porec en Krk
  • 12 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum19-10-2020
Reisduur12 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf729
I
8,2erg goed259 beoordelingenKaart
Bekijk reis
Rondreis Kroatië Compleet
Rondreis Kroatië Compleet
  • Geniet van de mediterrane sfeer
  • Zagreb; historie versus modern
  • Watervallen en meren
  • 11 of 12 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum07-05-2020
Reisduur11 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf914
IG
7,5goed121 beoordelingenKaart
Bekijk reis
8,1
917 beoordelingen Vakantie Kroatië Krk door reizigers van Kras