Of u nu houdt van een actieve vakantie in de natuur, een strandvakantie aan de Adriatische Zee of een historische stedentrip in Kroatië: havenstad Rijeka, dat lange tijd Fiume werd genoemd en 'rivier' betekent, is van alle markten thuis. Bewonder tijdens een vakantie Rijeka de middeleeuwse St. Vituskathedraal voordat u neerstrijkt op het Kantridastrand voor een duik in het helderblauwe water van de Kvarnergolf. Of ga op zoek naar lynxen rondom de smaragdgroene wateren van Nationaal Park Risnjak.

Historische stedentrip Rijeka

Een van de minder toeristische, maar niet minder mooie kustplaatsen van Kroatië is de belangrijke havenstad Rijeka. Tijdens een vakantie in Rijeka van Kras kunt u de culturele bezienswaardigheden in het historische centrum bewonderen. De cirkelvormige, St. Vituskathedraal bijvoorbeeld, met gotische en barokke elementen. Binnen in deze kerk vindt u prachtige beeldhouwwerken, schilderijen en zeldzame boeken. Ook het 19e eeuwse Gouveneurspaleis is tijdens uw stedentrip Rijeka een bezoek meer dan waard. In dit voormalige Hongaarse Gouverneurspaleis is het 'Maritieme en Historische museum van de Kroatische kust' gehuisvest, waar u alles te weten komt over de Kroatische scheepvaart door de eeuwen heen.

De kleurrijke wateren van Kroatië

Vanaf het op een 138 meter hoge heuvel gelegen Trsatkasteel ziet u tijdens een vakantie in Rijeka meteen een andere trekpleister liggen: de Adriatische Zee! Gelukkig kunt u de hoge, helderblauwe golven ook heel goed van dichterbij bekijken. Rijeka beschikt namelijk over meerdere strandjes. Strijk bijvoorbeeld neer op het populaire Kantridastrand, bekroond met de Blauwe Vlag en omringd door tal van gezellige strandbars en restaurants. Is luieren op het strand niets voor u? Trek dan goede wandelschoenen aan en breng tijdens een actieve vakantie in Kroatië een bezoek aan Nationaal Park Risnjak, op minder dan een uur rijden vanaf Rijeka. Misschien komt u tussen de bossen, hoge bergtoppen en smaragdgroene rivieren wel een lynx of edelhert tegen!

Verfijn uw keuze
2 vakanties Rijeka
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

7,4
14 beoordelingen Vakantie Kroatië Rijeka door reizigers van Kras