Tijdens een vakantie Split kunt u niet alleen luieren aan een van de idyllische baaitjes, maar ook historische gebouwen bekijken. Deze Kroatische stad in de regio Dalmatië staat niet voor niks op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Zo kunt in het oude centrum het paleis van Diocletanius bezoeken. Dit Romeinse paleis staat bekend om de stadsmuren, uitkijktorens en de kathedraal van Sint-Domnius. Toe aan verkoeling? Dat vindt u tijdens deze culturele vakantie op het Bačvice strand.

Zonvakantie op het Bačvice strand

Dankzij de sfeervolle paviljoens, idyllische stranden en historische bezienswaardigheden wordt Split bestempeld als een van de mooiste bestemmingen van de Balkan. In deze Kroatische stad in de zuidelijke regio Dalmatië wacht dan ook een veelzijdige zonvakantie. Omdat Split aan de Adriatische Zee ligt én over een indrukwekkende haven beschikt kunt u de stad bezoeken tijdens een cruise door het Middellandse Zeegebied. Vanuit de haven van Split loopt u zo naar het naastgelegen Bačvice-strand dat in een beschutte baai ligt. Hier kunt u ontspannen op een van de ligbedjes, maar ook een frisse duik nemen in het kraakheldere water van de baai. En bij het Žbirac paviljoen kunt u van de populaire perenlikeur Kruskovac proeven. Živjeli, oftewel proost!

De historische bezienswaardigheden van Split

Cultuurliefhebbers kijken hun ogen uit tijdens een reis naar Split dankzij de talloze kerken, paleizen en kathedralen. Het oude centrum, Stari Grad, staat niet voor niks op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Tijdens een vakantie Split kunt u niet om het Paleis van Diocletanius heen. Dit vierkante bouwwerk wordt ommuurd door toegangspoorten en uitkijktorens en wordt gezien als een van de best bewaarde paleizen uit de Romeinse tijd. Binnen de ommuring staat ook de Kathedraal van Sint-Domnius. Deze kerk is versierd met rijk gedecoreerde pilaren, gotische beeldhouwwerken en plafondschilderingen. U kunt hier gedurende een excursie het mausoleum van keizer Diocletanius bezoeken. Of beklim de Romaanse klokkentoren en kijk uit over de terracotta daken van deze Kroatische kustplaats.

Idyllische baaitjes in het Marjan Forest Park

U kunt Split ook bezoeken tijdens een rondreis door Kroatië. Wie de benen na een lange autorit wil strekken moet tijdens een vakantie Split in het Marjan Forest Park zijn. Dit dennenbos bevindt zich op een heuvel nabij de stad en kent vele picknickplekken en bankjes met uitzicht. U kunt hier dan ook op uw gemak wandelen en uitrusten met uitzicht op Split. Wist u dat er in het Marjan Forest Park ook idyllische baaitjes te vinden zijn? Deze zijn een stuk minder druk dan de stadsstranden van Split en vormen de ideale plek om in alle rust te luieren. Een plons in het kraakheldere water van de Adriatische Zee is zo gemaakt. Kunt u nog even opfrissen voordat u weer de comfortabele touringcar instapt.

Verfijn uw keuze
2 vakanties Split
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Rederij
Schip
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,3
39 beoordelingen Vakantie Kroatië Split door reizigers van Kras