Aan de Kroatische westkust ligt het relatief onbekende Zadar. Fijn, want zo kunt u de vele bezienswaardigheden in alle rust bewonderen! De Romeinse zuilen op het Forum Romanum bijvoorbeeld, met daarnaast de bijzondere ronde kerk van St. Donat. Kunt u daarna een kijkje nemen op de brede boulevard, met bijzondere zon- en zeemonumenten. Om ook de magische zonsondergang boven de Adriatische Zee niet te vergeten.

Romeinse pareltjes in Zadar

De Kroatische kustplaats Zadar staat bekend om de Romeinse en Venetiaanse overblijfselen in het oude stadscentrum. En dan met name de rechte straten, die nog stammen uit de tijd van de Romeinen. Wie tijdens een vakantie in Zadar een wandeling maakt door het kenmerkende, op een schiereiland gelegen hart van de stad, komt tal van culturele bezienswaardigheden tegen. Die u overigens op uw gemak kunt bekijken, want gek genoeg is Zadar door het massatoerisme nog niet ontdekt. Bewonder de goed bewaard gebleven Venetiaanse stadspoort en de overblijfselen van Romeinse zuilen op het 3e eeuwse Forum Romanum. En de daarnaast gelegen preromaanse kerk van St. Donat, een bijzonder rond gebouw met prachtige witte toren.

Groeten aan de zon in Kroatië

Niet alleen voor de historische bezienswaardigheden, ook voor hele andere trekpleisters kunt u bij Kras een vakantie naar Zadar boeken. Maak bijvoorbeeld een wandeling over de brede boulevard Istarska obala en bezichtig de bijzondere kunstwerken die u hier tegenkomt. Een prachtig zonne-monument genoemd 'Groeten aan de Zon' met een lichtspel dat werkt op zonne-energie, en een uniek zee-orgel. Dit door de zee gespeelde muziekinstrument geeft bij iedere golf een andere klank! Aan het water kunt u aan het einde van de dag nog een ander betoverend schouwspel bijwonen. Vanaf een van de terrasjes aan de promenade bijvoorbeeld, onder het genot van een glaasje rakija. Zadar staat namelijk ook bekend om de spectaculaire zonsondergangen boven de Adriatische Zee, die u tijdens een vakantie aan de Kroatische kust natuurlijk niet mag missen!

Verfijn uw keuze
4 vakanties Zadar
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Rederij
Schip
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,1
119 beoordelingen Vakantie Kroatië Zadar door reizigers van Kras