Vakantie Laos - Authentiek Azië

Bijzondere natuur, blinkende tempels en een authentieke sfeer

Laos is het land van uitgestrekte regenwouden, schitterende rivieren en blinkende tempels. Met Kras is het mogelijk om het beste van deze parel in Zuidoost-Azië te ontdekken. Begin tijdens een vakantie Laos bijvoorbeeld in de hoofdstad Vientiane, waar de immense gouden stoepa Pha That Luang de blikvanger is. Of vervolg uw tocht langs de Mekong naar Luang Prabang. In deze noordelijke plaats zijn leuke excursies te maken naar de toeristische night market en de prachtige Kuang Si watervallen.

Het oogverblindende Pha That Luang

Een vakantie naar Laos zal uw verwachtingen ongetwijfeld overtreffen! Uitgestrekte regenwouden en schitterende rivieren worden in dit Zuidoost-Aziatische land afgewisseld met blinkende tempels en historische bezienswaardigheden. Start bijvoorbeeld een rondreis Laos in de hoofdstad Vientiane die door de gemoedelijke sfeer ook wel de ‘slapende stad’ wordt genoemd. Het belangrijkste tempelcomplex en tevens symbool van Laos is Pha That Luang. In deze gigantische gouden stoepa is onder meer een beeld van de laatste koning van Angkor te bekijken en er schijnt ook een haar van Gautama Boeddha te worden bewaard. Een van de andere populaire bezienswaardigheden in deze hoofdstad is het COPE museum aan de Khou Vieng Road. De indrukwekkende geschiedenis van de bombardementen in Laos tijdens de Vietnamoorlog worden in dit museum getoond. Sluit de dag of met het heerlijke biertje ‘beerlao’ bij het rooftop restaurant Bor Pen Yang, terwijl u getrakteerd wordt op een onvergetelijk uitzicht over deze stad en de rivier de Mekong.

Luang Prabang: de parel aan de Mekong

Een van de mooiste steden van Laos en misschien wel in heel Zuidoost-Azië is Luang Prabang. In deze noordelijke stad aan de Mekong zijn nog veel oude gebouwen en tempels te vinden in authentieke staat. Een van de mooiste tempels van Luang Prabang is de rijk gedecoreerde Wat Xieng Thong uit 1560 die schittert aan de oever van de Mekongrivier. Dit is ook de plek waar de koningen van Laos gekroond worden. Breng tijdens een vakantie Laos ook zeker eens een bezoekje aan de gezellige night market. Hier raakt u uw Laotiaanse kip eenvoudig kwijt aan mooie souvenirs als zijden sjaals, keramiek en bamboe lampen. Waar u ook dwaalt in het centrum, de groene Phu Si heuvel is niet te missen. Wie besluit om de 328 traptreden van deze berg te beklimmen, wordt getrakteerd op een verbluffend uitzicht over Luang Prabang.

De kletterende Kuang Si watervallen

Ongeveer dertig kilometer buiten Luang Prabang liggen de Kuang Si watervallen. Bij het zien van deze watervallen zult u waarschijnlijk een paar keer met uw ogen moeten knipperen om te geloven hoe prachtig mooi deze plek is. In de mystieke omgeving van het groene oerwoud klettert via meerdere kleine watervallen het water bijna vijftig meter naar beneden. Door het aangename tropische klimaat kan het tijdens een vakantie Laos zijn dat u regelmatig snakt naar verkoeling. Vergeet daarom niet uw badkleding tijdens een excursie naar deze watervallen, het is namelijk heerlijk zwemmen in deze natuurlijke baden. Wie besluit om Laos te door doorkruisen met een rondreis van Kras, kan een stop maken in Ban Pak Ou. Stap hier aan boord van een boot om de Pak Ou grotten te bewonderen. Deze twee grotten bieden onderdak aan meer dan vijfhonderd houten en goeden Boeddhabeelden.

2 vakanties naar Laos gevonden
Verfijn uw keuze)
Continent
Azie(2)
Land
xLaosv
SAlle landen
Plaats
Soort vakantie
Rondreis(2)
Singlereis(1)
Vervoersoort
Bus(2)
Inclusief vlucht(2)
Luchthaven
Amsterdam(2)
Vertrekperiode
Februari 2019(1)
Maart 2019(2)
April 2019(1)
Juli 2019(1)
Augustus 2019(1)
September 2019(2)
Oktober 2019(1)
Reisduur
23+(2)
Klantbeoordeling
Geen beoordeling(2)
Accommodatie Type
Hotel(1)
Doelgroep
Singles: alle leeftijden(1)
Budget p.p.
Vanaf € 1000(2)
Sorteer op

Een moment geduld a.u.b.

Extra korting
Rondreis Vietnam, Cambodja & Laos
Rondreis Vietnam, Cambodja & Laos
  • Een nacht op een boot in de mooie Halong Bay
  • De overwoekerde tempels van Angkor... fantastisch
  • Inclusief twee binnenlandse vluchten
  • 23 dagen
Extra korting
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 25-03-2019
Reisduur 23 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19,50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf2149
IG