Diep verborgen in de bergen en volledig omringd door Zuid-Afrika ligt het minicontinent Lesotho. Ontdek tijdens een vakantie Lesotho ‘The Kingdom in the Sky’. De bijnaam heeft Lesotho te danken aan het feit dat het land maar liefst 1000 meter boven de zeespiegel ligt. Laat u verrassen door de spectaculaire natuur en de torenhoge bergtoppen van het op de grens liggende Drakensbergen-gebergte. En maak kennis met de inheemse cowboys van het Malealea bergdorpje.

De unieke cultuur van Malealea

Ontdek tijdens een vakantie Lesotho het groene landschap en de adembenemende bergen van dit bijzondere land dat omringd wordt door Zuid-Afrika. Deze unieke bestemming ligt maar liefst 1000 meter boven de zeespiegel en is een van de hoogst liggende landen ter wereld. Start een rondreis door Lesotho van Kras bijvoorbeeld in het zuidwesten gelegen dorp Malealea. Hier maakt u kennis met de traditioneel geklede dorpelingen en cowboys van het bergdorpje. Deze zijn te herkennen aan de veelkleurige bivakmutsen en dekens die zij dragen. Ook kunt u op bezoek gaan bij een lokale school en komt u meer te weten over het dagelijks leven van de inlandse bevolking. Ga vervolgens eens op excursie door het bergachtige landschap per inheemse Basuto pony. Hier wordt u verrast door de vele vergezichten van Lesotho. En geniet u met volle teugen van het groene landschap van ‘The Kingdom in the Sky’.

Op ontdekkingstocht door het Drakensbergen-gebergte

Het ministaatje Lesotho ligt overigens verborgen achter het grandioze Drakensbergen-gebergte van Zuid-Afrika. De hoogste bergtoppen liggen op de grens van Zuid-Afrika en Lesotho, en reiken tot bijna 3.500 meter hoogte. Een gebied dat veel grotten, gouden zandsteenwallen, graslanden, steile rivierdalen en rotsachtige kloven kent. Door de jaren heen hebben diverse archeologen in het Drakensbergen-gebergte vondsten gedaan van dinosaurusfossielen en artefacten van inheemse bevolkingsgroepen. Tijdens een rondreis van Kras kunt u op excursie door dit onvergetelijke Drakensbergen-gebergte. Ontdek hier de eeuwenoude San Rock rotstekeningen en bewonder de intrigerende jachtverhalen van het inheemse San-volk. Het is een van de mooiste gebieden van Zuid-Afrika om te wandelen met de meest spectaculaire panorama’s.

Verfijn uw keuze
1 vakantie Lesotho
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,3
4 beoordelingen Vakantie Lesotho door reizigers van Kras