Reistips Libanon

Open alle items

Algemeen

Officiële naam: Republiek Libanon
Oppervlakte: 10.400 km²
Hoofdstad: Beiroet
Inwoners: ca. 6 miljoen
Taal: Arabisch
Staatsvorm: parlementaire democratie
Valuta/waarde: Libanese Pond (LBP)
Tijdverschil: + 1 uur
Voltage: In Libanon worden de stopcontacten van type A, B, C, D en G gebruikt ( 220 Volt).

Grensdocumenten

Inwoners van Nederland krijgen bij aankomst in Libanon een gratis bezoekersvisum. U heeft een paspoort nodig dat na vertrek uit Libanon nog minstens één maanden geldig is en één lege pagina bevat. Ook mag uw paspoort geen stempel van Israël bevatten.

Hotels in Libanon kunnen ook vragen om uw paspoortgegevens. Om de incheck vlot te laten verlopen, raden wij u aan om een kopie van uw paspoort mee te nemen (indien gewenst kunt u uw Burgerservicenummer doorstrepen).

LET OP: bezit u niet de Nederlandse nationaliteit, dan dient u zélf te controleren welk(e) grensdocument(en) er voor uw reis naar Libanon noodzakelijk is/zijn!

Noot: u bent altijd zelf verantwoordelijk voor de juiste grensdocumenten.

Gezondheid &veiligheid

Voor een actueel en deskundig advies op het gebied van gezondheid en vaccinaties verwijzen wij u naar Reisprik , het grootste landelijk netwerk van gespecialiseerde huisartsen. U kunt natuurlijk ook uw eigen huisarts raadplegen.
Tip: Zorg altijd voor een goede reisverzekering die medische kosten in het buitenland dekt.

Legionella
Laat voordat u water gebruik in uw accommodaties, alle warmwaterkranen (inclusief douche of bad) enige minuten zo heet mogelijk lopen en ventileer ondertussen goed. In stilstaand water kan zich de legionella bacterie ontwikkelen, die u op deze manier doeltreffend bestrijdt.

Drinkwater
De kwaliteit van leidingwater is per land verschillend. Op sommige bestemmingen wordt het leidingwater niet voldoende gezuiverd en kan het drinken hiervan schadelijk zijn voor uw gezondheid. In dat geval kunt u beter flessenwater drinken. Voor actuele adviezen en tips omtrent het drinkwater op uw bestemming, verwijzen wij u door naar de website www.waterinhetbuitenland.nl .

Mobiliteit
Tijdens een rondreis op deze bestemming ziet en onderneemt u veel in een relatief korte tijd en verblijft u vaak in meerdere accommodaties. Wilt u een groepsreis boeken, dan heeft u een goede basisconditie nodig én een goede mobiliteit.

Houd er rekening mee dat er in de steden veel wordt gelopen en dat het niet altijd mogelijk is om u dicht bij het centrum of bezienswaardigheid af te zetten of op te halen. Het is dus noodzakelijk dat u gemakkelijk grotere afstanden kunt lopen, trappen kunt nemen en dat u zelfstandig (eventueel met behulp van uw medereiziger binnen dezelfde boeking) in en uit de minibus, touringcar of trein enz. kunt stappen. De rondreis kan voor mensen die minder mobiel zijn als zwaar worden ervaren en deelname aan sommige programmaonderdelen is misschien niet haalbaar (er wordt dan geen restitutie verleend). Onze rondreizen zijn dan ook niet geschikt voor rolstoel- of rollatorgebruikers.

Twijfelt u of de reis van uw keuze wel geschikt is, of wilt u uw situatie toelichten? Neem dan gerust contact op met een van onze medewerkers.

Veiligheid
Voor delen van Libanon wordt het reizen afgeraden. Dat we onveilige gebieden op onze reizen mijden, is vanzelfsprekend. Zie voor meer informatie de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Geldzaken

De munteenheid in Libanbon is de Libanese Pond (LBP).

Gebruik bankpas in het buitenland
Het komt steeds vaker voor dat criminelen geld opnemen met gestolen gegevens van betaalpassen. Dit gebeurt vooral in landen buiten Europa. De meeste bankpassen staan tegenwoordig dan ook standaard ingesteld op gebruik binnen Europa. Gaat u naar een land buiten Europa, dan kan het dus zijn dat u uw pas tijdelijk moet (laten) instellen op wereldwijd gebruik. Informeer ruim voor vertrek bij uw bank of uw bankpas geschikt is (‘aan’ staat) voor pinnen op uw vakantiebestemming.

Telefoon & internet

Aan het gebruik van uw mobiele telefoon buiten Europa zijn doorgaans extra kosten verbonden. U kunt bij uw telefoonprovider de tarieven op vragen die gelden op uw bestemming.

Taal

De officiële taal in Libanon is Arabisch. Naast het Arabisch kan men zich in met Frans of Engels ook goed verstaanbaar maken.

Eten en drinken

In Libanon zijn er verschillende restaurants en caféetjes. In de restaurants worden lokale en internationale gerechten geserveerd. Een typisch Libanese maaltijd is "maza", dat kan bestaan uit wel 50 gerechtjes zoals spinazietaart, pizza, gevulde wijnbladeren en kaas en waarbij "araq" gedronken wordt. In Libanon wordt zeer veel koffie en thee gedronken. Deze zijn sterk en zoet. De koffie is te vergelijken met Turkse koffie. Verder kan men vers geperste fruitsappen kopen of andere frisdrankjes zoals cola en 7-up. In openbare gelegenheden worden geen alcoholische dranken geschonken, in het hotel wel.