Busreis In het spoor van de Ottomanen

19-daagse rondreis door o.a. Hongarije, Macedonië, Griekenland en Bosnië & Herzegovina

1635_InHetSpoorVanDeOttomanen_BUZ_2019
1_Alte_Hofburg_Wenen_Oostenrijk
420504676_Parlementsgebouw_Wenen
Het klooster van Sveti Naum in Ohrid
2_St_John_Kaneo_Ohrid_Macedonie
364645733_Kasteel_MeerVanBled
v
Het klooster van Sveti Naum - Ohrid, Macedonië
1635_InHetSpoorVanDeOttomanen_BUZ_2019
1_Alte_Hofburg_Wenen_Oostenrijk
420504676_Parlementsgebouw_Wenen
Het klooster van Sveti Naum in Ohrid
2_St_John_Kaneo_Ohrid_Macedonie
364645733_Kasteel_MeerVanBled
7,0
IY
Deelnemers per groep:

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 20

Minimum aantal deelnemers is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum.

  • Nieuw in ons aanbod!
  • Alle data per Top Class touringcar
  • Met vele culturele hoogtepunten
  • Ontdek maar liefst 9 landen
  • Verblijf in comfortabele hotels
7.0107
7,0
Beoordeeld door 7 reizigers van Kras
Busreis In het spoor van de Ottomanen
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)

Prijzen en boeken

Uw voorkeuren

x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

• Reis per Top Class touringcar
• Ervaren chauffeur
• 18 nachten verblijf in hotels zoals beschreven
• Hotelverzorging op basis van 18 x ontbijt en diner
• Welkomstdrankje
• Kras-hostess
• Lokale gidsen in Wenen, Boedapest, Griekenland (engelstalig) en Ohrid
• Excursie Berovo inclusief lunch
• Het beschreven excursieprogramma
• Dinerbuffet op het wisselpunt

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Optioneel (direct bij te boeken)
• Reis- en annuleringsverzekering
Overnachting voorafgaand aan uw reis op één van de geselecteerde opstapplaatsen, inclusief ontbijt

Bijkomende kosten ter plaatse
• Entreegelden tenzij anders vermeld
• Eventuele verplichte gidsen en optionele excursies

Extra informatie

• Bekijk hier de op-/uitstapplaatsen
• Voor deze reis dient u goed ter been te zijn. Klik hier voor meer informatie.
• Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 20
Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 21 dagen voor vertrek.
Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

Kaart

Accommodatie

Tussenovernachting Duitsland

Dagprogramma

Busreis In het spoor van de Ottomanen

v
+1

Het zuiden van de Balkan, waar Albanië, Macedonië, Griekenland en Bulgarije elkaar raken, is de culturele schatkamer van een ongerept stukje Europa. Sinds de tijden van de legendarische Macedonische heerser Alexander de Grote hebben machtige keizer- en koninkrijken hun sporen achtergelaten in oude steden en prachtige kloosters. Christelijke Romeinen en Byzantijnen enerzijds en islamitische Ottomanen anderzijds zorgden voor een culturele mengelmoes waar moskeeën, mystieke bazaars, kloosters en erfenissen uit de Klassieke Oudheid hand in hand gaan.

Open alle items

Maandag en dinsdag - heenreis

Vanaf het wisselpunt in Asten rijden we naar ons overnachtingshotel. Dinsdag rijden we door naar het prachtige Wenen.

Woensdag - Wenen

v
1_Alte_Hofburg_Wenen_Oostenrijk
420504676_Parlementsgebouw_Wenen
1_Alte_Hofburg_Wenen_Oostenrijk
420504676_Parlementsgebouw_Wenen
+1
De stad van keizerin Sissi, de Spaanse Rijschool, van opera, zang en natuurlijk van componisten als Mozart, Beethoven en Strauss. Een uitgebreide stadstour is dan ook de basis van een goede kennismaking met de stad. Zo zien we de Hofburg met de stallen van de Spaanse Rijschool, de Stephansdom en de Obere Belvédère. Trek goede schoenen aan, want we verkennen de stad gedeeltelijk te voet. In de middag zullen we verder rijden naar Boedapest.

Donderdag - Boedapest en Novid Sad

v
+1
De ochtend besteden we aan een korte kennismaking met de ‘Lichtstad van het Oosten’. De stad bestaat uit de stadsdelen Boeda en Pest, gescheiden door de Donau. In de middag rijden we verder naar Novi Sad en Servië; een strategisch gelegen plaats met een mooi oud centrum.

Vrijdag - via Nis naar Skopje

v
+1
Op weg naar Skopje bezoek aan Nis, gelegen in het zuiden van Servië. De geboortestad van Constantijn de Grote is een van de oudste steden van de Balkan. Na een kort bezoek rijden we door naar de hoofstad van Macedonië; Skopje. Skopje is één van de minst bekende hoofdsteden van Europa, maar kent een rijke historie die die Grieken, Romeinen, Byzantijnen, Ottomanen en Slaven hebben nagelaten. Helaas legde een zware aardbeving in 1963 de stad grotendeels in puin. Nu wordt de binnenstad weer in "neoklassieke" stijl opgebouwd en vesierd, met vele standbeelden, musea en bruggen.

Zaterdag - Stobi

We bezoeken Stobi, dat eens een welvarende stad was, getuigen de resten van een (Romeins)theater en joodse en vroegchristelijke gebedshuizen. Indien de tijd het toe laat bezoeken we nog een wijnproducent die ons kennis laat maken met de lokale wijn. Aansluitend rijden we door naar het oosten van Macedonië.

Zondag - Excursie Berovo inclusief lunch

De Kras-bus staat vandaag stil. U heeft de gelegenheid om bij het hotel te blijven of gaat u mee op excursie naar de locals. We brengen een bezoek aan plaatselijke herders waar u kennis kunt maken met de traditionele cultuur van deze afgelegen streek. De lunch is bij deze excursie inbegrepen.

Maandag - Thessaloniki en Vergina

v
+1
In de namiddag rijden we de Griekse stad Thessaloniki binnen, de na Athene grootste stad van Griekenland. Een stadstour leidt ons o.a. naar de kerk van de Heilige Dimitrios en maakt een stop bij de stadsmuren. Het centrum kent nog een rijke geschiedenis met o.a. het Paleis van Galerius, de Rotunda en de Witte Toren. In de late namiddag maken we eerst een stop bij het Hotel in Veria, na de stop gaan we door naar Vergina. Hier treffen we de archeologisch zeer belangrijke vindplaats aan van de graven van de Macedonische koningen. Uiteraard staat we hier stil bij het ongeschonden graf van koning Philippius II, vader van Alexander de Grote. Daarnaast zien we in het museum ook de gouden graf-giften die bekendheid genieten over de wereld.

Dinsdag - Meteora

v
+1
Aan het einde van de ochtend vertrekken we vanuit het hotel richting Kalambaka. 's Middags bezoeken we twee Meteoren kloosters. In de Byzantijnse periode hadden de eeste monniken hun kluizenaarswoningen in de holten van deze rotsen. Zo vormde zich een gemeenschap van 24 kloosters. Door de ligging waren ze vroegen alleen met een net-met-katrol te bereiken. We bezichtigen twee van de nog zes bewoonde kloosters!

Woensdag - Ioannina - Ohrid

v
+1
We beginnen de dag met een bezoek aan Ioannina en maken een boottocht naar het eilandje in Pamvotis meer, waar we het museum van de Turkse heerser Ali Pasha bezoeken. De Turkse invloeden zijn goed zichtbaar met minaretten naast de kerktorens in de historische binnenstad van Ionnina. Aansluitend rijden we naar Macedonië, naar Ohrid.

Donderdag - Ohrid

Vandaag bezoeken we onder leiding van een lokale gids het beroemde en door UNESCO als Werelderfgoed erkende centrum van Ohrid, gelegen aan het Ohrid Meer. De stad heeft een karakteriskieke architectuur, Byzantijnse 11e tot 14e eeuwse kerken en fresco's. We brengen een bezoek aan de belangrijkste kerken en bezichtigen de wereldberoemde Byzantijnse iconen in de inconengalerij. 'Museumstad' Ohrid is een culturele schatkist en wordt vaak 'het Jeruzalem van de Balkan' genoemd. Na de stadwandeling is er nog voldoende vrije tijd in het centrum van Ohrid. Tevens maken we een boottochtje van St. Kaneo naar Ohrid.

Vrijdag - vrije dag in Ohrid

v
Het klooster van Sveti Naum - Ohrid, Macedonië
Het klooster van Sveti Naum in Ohrid
2_St_John_Kaneo_Ohrid_Macedonie
Het klooster van Sveti Naum in Ohrid
Het klooster van Sveti Naum - Ohrid, Macedonië
+1
2_St_John_Kaneo_Ohrid_Macedonie
Geniet van een vrije dag in Ohrid. Of maak een zelf boottocht naat het prachtig gelegen Sveti Naum klooster. Het klooster is bijzonder fraai gelegen op een rotsachtige heuvel boven het Meer van Ohrid. Het klooster werd gebouwd in de 10e eeuw en is vooral bekend vanwege de monniken St. Naum en St. Kliment. Deze monniken waren leerlingen van Cyrillus en Methodius, de verspreiders van de (Slavische) verlichting, en uitvinder van het Cyrillische schrift dat door vele orthodoxe landen nog steeds wordt gebruikt.

Zaterdag - Elbasan en Tiranan

De reis gaat verder naar Albanië. Met een korte stop in Elbasan naar Tirana. In de middag heeft u voldoende tijd voor een bezoek aan Tirana. Tirana werd pas in 1920 vanwege de centrale ligging hoofdstad van het land, om geen jaloezie te krijgen tussen Noord-Albanese Gheghen en de Zuid-Albanese Tosken; de stad groeide snel uit en werd in typisch communistische stijl opgebouwd, met brede straten, grote pleinen en ontelbare woonblokken. Het laatste decennium heeft de burgemeester de stad leefbaarder gemaakt, met frisse kleuren en groene parken. Centraal in de stad ligt het wijdse Skanderbegplein, met het historische parlementsgebouw, het operagebouw, de oude Ethem Bey-moskee en natuurlijk een groot standbeeld van de nationale held.

Zondag - Sarajevo

v
+1
We hebben een lange rit voor de boeg en rijden via Montenegro naar Sarajevo, de hoofdstad van Bosnië en Herzegovina en één van de belangrijkste steden van de Balkan. Maar ook een stad met een turbulent verleden. De stad werd in 1461 gesticht door de Ottomanen en in 1914 werd aartshertog Frans Ferdinand hier vermoord, wat ervoor zorgde dat de Eerste Wereldoorlog begon. Tussen 1992 en 1995 was deze stad het middelpunt van de Bosnische oorlog en werd zwaar gebombardeerd. Na deze gebeurtenissen heeft de stad zich goed hersteld en is zelfs gegroeid tot één van de beste economieën van Bosnië en Herzegovina. Daarnaast vond in 1984 de Olympische Winterspelen hier plaats.

Maandag - via Travnik naar Zagreb

v
+1
Laat u verrassen door Travnik, de 'middeleeuwse hoofdstad van Bosnië'. Breng een bezoek aan het geboortehuis van de auteur en Nobelprijswinnaar Ivo Andric. Hij schreen onder meer De kroniek van Travnik en over het leven in de Balkan tijdens de Ottomaanse periode.

Dinsdag - Ljubljana

v
+1
Laat u verrassen door het authentieke Ljubljana. Deze duizend jaren oude barokstad ligt ingeklemd tussen een slingerend riviertje en de burchtheuvel, van waar het trotse kasteel de stad bewaakt. Bezienswaardig zijn onder meer het kasteel, de Drakensbrug, de Robbafontein, het Franciskanerklooster en het Nationaal Museum. De stad is verder rijk aan kronkelige straatjes en leuke pleintjes en loont zich dus uitstekend voor een leuke wandeling. U kunt er bovendien alle dagen de markt bezoeken of wandelen door de fraaie botanische tuin. Hierna vervolgen we onze weg naar het meer van Bled of Bohinj.

Woensdag - vrije dag in Bled of Bohinj

v
364645733_Kasteel_MeerVanBled
364645733_Kasteel_MeerVanBled
+1
Lekker ontspannen aan het meer van Bled* . In het midden van dit meer ligt het kleine fotogenieke eilandje met de beroemde kerk. U heeft de mogelijkheid om dit eiland met een traditionele ‘pletna-boot’ te bezoeken (niet inbegrepen).
* We verblijven in Bled of Bohinj.

Donderdag en vrijdag - terugreis

Met een diner en overnachting in Zuid-Duitsland rijden we in twee dagen terug naar huis.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Accommodatie

Hotels tijdens de busreis In het spoor van de Ottomanen

Hieronder vindt u een selectie van de hotels we aandoen tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren in de genoemde plaats of in de nabije omgeving . Houdt u er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar/geopend kunnen zijn en dat niet alle accommodaties over een lift beschikken. De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren, ca. 8 dagen voor vertrek.

Maandag - overnachtingshotel Zuid-Duitsland

Dinsdag - Cityhotel Bauer **** nabij Wenen (1 nacht)

Het comfortabele 4-sterren Cityhotel Bauer ligt in het centrum van Stockerau, in de provincie Neder-Oostenrijk. Het hotel beschikt over een receptie, lift, bar, (ontbijt)restaurant, terras en gratis sauna, fitness en stoombad. Uw kamer is voorzien van een telefoon, televisie, minibar (tegen betaling), wifi (gratis) en een badkamer met bad en/of douche, toilet en föhn.

Woensdag - Hotel Budapest *** in Boedapest

Hotel Budapest ligt heel centraal in een groen gebied, op ca. 4 km van het centrum van Boedapest. Bushalte en metrolijn liggen in de directe omgeving van het hotel. Het hotel beschikt een receptie, lift, bar, restaurant, terras en gratis wifi . De kamers zijn voorzien van telefoon, televisie en badkamer met bad/douche, toilet en föhn.

Donderdag - Ribarsko Ostrvo *** in Novi Sad (1 nacht)

Gelegen in een rustige omgeving aan de oever van de rivier de Donau ligt Ribarsko Ostrvo. Het hotel beschikt over een bar, restaurant, terras, gratisi wifi in openbare ruimtes en een receptie. De kamers zijn voorzien van een telefoon, televisie, kluisje, minibar, airconditioning en een badkamer met bad en/of douche en toilet.

Vrijdag - Hotel Karpos *** in Skopje (1 nacht)

Vannacht verblijven we in Skopje in het Hotel Karpos. Het hotel beschikt over een restaurant, terras, receptie, lift, gratis wifi, fitnessruimte en sauna. De kamers zijn voorzien van een telefoon, televisie, minibar, koffie- en theefaciliteiten en een badkamer met bad en/of douche, toilet en föhn.

Zaterdag en zondag - Hotel Manastir *** in Berovo (2 nachten)

Gelegen in het berggebied van Maleshevo en op slechts ca. 10 meter van het klooster St. Archangel Michael bevindt ons hotel voor de komende twee nachten. Het hotel beschikt over een restaurant, receptie, gratis wifi, sauna, fitnessruimte en sauna. De kamers zijn voorzien van een televisie, minibar en een badkamer met bad en/of douche en toilet.

Maandag - Aiges Melathron *** in Veria (1 nacht)

Vanavond overnachten we in Veria. Het hotel beschikt over een bar, restaurant, receptie, lift, fitnessruimte, sauna en buitenzwembad. De kamers zijn voorzien van een telefoon, televisie, minibar, airconditioning, kluisje en badkamer met bad en/of douche, toilet en föhn.

Dinsdag - Famissi *** in Kalambaka (1 nacht)

In het centrum van Kalambaka vinden we hotel Famissi Het hotel beschikt over een bar, restaurant en receptie. De kamers zijn voorzien van een televisie, airconditioning en badkamer met bad en/of douche, toilet en föhn.

Woendag, donderdag en vrijdag - Hotel Mizo *** in Ohrid (3 nachten)

De komende nachten verblijven we op ca. 10 meter van het meer van Ohrid. Het hotel heeft een zeer rustige locatie nabij de UNESCO Werelderfgoedstad Ohrid. Het hotel beschikt over een bar, restaurant, terras en receptie. De kamers zijn voorzien van een televisie, airconditioning en een badkamer met bad en/of douche, toilet en föhn.

Zaterdag - Hotel Doro City *** in Tirana (1 nacht)

Vanavond overnachten we in de binnenstad van Tirana. Het hotel beschikt over een bar, restaurant, receptie, lift en gratis wifi. De kamers zijn voorzien van een telefoon, televisie, kluisje, airconditioning, minibar, en een badkamer met bad en/of douche, toilet en föhn.

Zondag - Hotel Hercegovina *** in Sarajevo (1 nacht)

Hotel Hercegovina ligt naat het Nationale park Vrelo Bosne. Het hotel beschikt over bar, restaurant, terras, receptie, lift en gratis wifi. De kamers zijn voorzien van telefoon, televisie, kluisje, minibar, koffie- en theefacilteiten en een badkamer met bad en/of douche, toilet en föhn.

Maandag - hotel n.n.b. in Zagreb (1 nacht)

Dinsdag en woensdag - hotel Krim in Bled (2 nachten)

In het centrum gelegen Hotel Krim bevindt zich op ca. 100 meter van het Meer van Bled. Het hotel beschikt over bar, restaurant, 24-uursreceptie, gratis wifi en een lift. De kamers zijn voorzien van een telefoon, televisie, balkon en een badkamer met bad en/of douche, toilet en föhn.

Donderdag - overnachtingshotel Zuid-Duitsland

Opstapplaats

Op- en uitstapschema busreizen

Wij bieden de keus uit ruim 50 opstapplaatsen in heel Nederland. Vanaf deze opstapplaats wordt je naar ons centrale wisselpunt in Asten (tussen Eindhoven en Venlo) gebracht.

Bij aankomst in Asten, met de servicelijnen of met je eigen auto, staat de koffie al klaar. Het vertrek vanaf het wisselpunt in Asten naar jouw vakantiebestemming in de periode april t/m oktober en vertrek 21 en 23 december is omstreeks 09.00 uur.

De terugkomst op het wisselpunt in Asten is omstreeks 17.30 uur. Nadat je de gelegenheid hebt gehad om de koffietafel* te nuttigen zullen de servicelijnen vanaf Asten naar de door jou gekozen uitstapplaats om ca. 18.30 vertrekken.
* niet van toepassing bij de 4-daagse reizen en genoemde tijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen

Open alle items

Drenthe

OpstapplaatsOpstaptijd
MeppelNS Station - voorzijdeca. 05.30 uur

Gelderland

OpstapplaatsOpstaptijd
ApeldoornA50 afrit 24 / Carpool - Landgoedlaanca. 06.00 uur
Arnhem-RijnhalOlympuswegca. 06.30 uur
BeesdTankstations Bisde en Lingehorst aan de A2ca. 06.30 uur
EdeNS busstation Ede-Wageningenca. 06.00 uur
Heerde/EpeTransferium Horsthoekca. 05.45 uur
Nijmegen/WijchenCafe Rest. de Teersdijkca. 07.00 uur

Limburg

OpstapplaatsOpstaptijd
MaastrichtGeusselt Stadionca. 06.00 uur
RoermondNS Station - voorzijdeca. 06.55 uur
SittardNS Station - voorzijdeca. 06.25 uur
VenloNS Station - voorzijdeca. 09.30 uur
WeertNS Station - voorzijdeca. 07.30 uur

Noord-Brabant

OpstapplaatsOpstaptijd
AstenHotel Nobis - Wisselpunt KRASca. 08.15 uur
Bergen op ZoomNS Station - voorzijdeca. 05.30 uur
BredaNS Station Prinsenbeekca. 06.30 uur
Breda NovotelDr. Batenburglaanca. 06.40 uur
Den BoschPettelaarspark (transferium)ca. 06.45 uur
EindhovenP+R Meerhoven (transferium)ca. 07.30 uur
HelmondParkeerplaats de Braakca. 07.45 uur
OssNS Station - Spoorlaanca. 07.30 uur
RoosendaalNS Station - voorzijdeca. 06.00 uur
TilburgZwembad Stappegoorca. 07.00 uur
VeghelStadhuispleinca. 07.15 uur

Noord-Holland

OpstapplaatsOpstaptijd
AlkmaarNS Station Noordca. 05.20 uur
AmsterdamEuropa Boulevard P18 t.o. Shellca. 06.15 uur
BeverwijkNS busstation Halve Maanca. 05.40 uur
HaarlemNS busstation Spaarnwoude Oostca. 06.00 uur
PurmerendLeeuwerikpleinca. 05.30 uur
HoornNS Station - voorzijdeca. 05.15 uur
ZaandamNS Station - achterzijde bushalteca. 05.45 uur

Overijssel

OpstapplaatsOpstaptijd
AlmeloCarpoolplaats A35 - afrit 30ca. 05.30 uur
Deventer/ColmschateSporthal de Schegca. 06.00 uur
EnschedeNS Station Kennisparkca. 05.00 uur
HengeloNS Station - achterzijdeca. 05.15 uur
ZwolleNS Station - achterzijdeca. 06.15 uur
Zwolle - MercureMercure Hotel Zwolleca. 06.20 uur

Utrecht

OpstapplaatsOpstaptijd
AmersfoortNS Station - Touringcarhalteca. 05.45 uur
UtrechtP + R Westravenca. 06.15 uur
VianenBusstation Lekbrug aan de A2ca. 06.25 uur

Zeeland

OpstapplaatsOpstaptijd
GoesNS Station - busstationca. 05.00 uur

Zuid-Holland

OpstapplaatsOpstaptijd
Alphen aan de RijnNS Station - achterzijdeca. 05.00 uur
DelftIkeaca. 05.30 uur
Den HaagPrinsessegracht 5ca. 05.15 uur
DordrechtParkeerplaats Weeskinderendijkca. 06.30 uur
GoudaNS Station - achterzijdeca. 05.30 uur
LeidenLammerschansweg t.o. de Gammaca. 04.55 uur
Rotterdam CapelsebrugMetro Capelsebrug P+Rca. 06.00 uur
Rotterdam-ZuidZuidplein - touringcarhalteca. 06.10 uur
ZoetermeerBusstation Centrum Westca. 05.00 uur

LET OP! Genoemde tijden zijn een indicatie en onder voorbehoud van wijzigingen. De definitieve vertrektijd en navigatieadres staat vermeld op de reispapieren.

* Bovenstaand schema is van toepassing op reizen met vertrek in de periode vanaf 15 april 2019 en thuiskomst 3 november 2019
* Het wijzigen van de opstapplaats is indien beschikbaar kosteloos mogelijk tot 3 werkdagen voor vertrek

Het centrale wisselpunt in Asten

Voor vrijwel al onze busreizen maken wij gebruik van het gastvrije Best Western Hotel Nobis in het Brabantse Asten als overstapplaats.

Service ter plaatse

Op ons wisselpunt wordt je welkom geheten door een KRAS-vertegenwoordig(st)er. Om de reis goed te beginnen krijg je op de dag van vertrek een kop koffie met cake. Ter afsluiting van de reis gebruiken we een gezamenlijke koffietafel* . In de wintermaanden zal er een stamppotbuffet geserveerd worden in plaats van een koffietafel. (Op het tabblad Prijzen bij 'Inbegrepen' kan je zien of de koffie en koffietafel/stamppotbuffet inbegrepen is bij uw reis.) Bij het centrale wisselpunt vindt u een overdekte voetgangerszone.

* Niet van toepassing voor op-/uitstappen Venlo en de 4-daagse (steden)reizen.

Parkeren

Wanneer je met de eigen auto naar Asten komt, kan je de auto parkeren op de onbewaakte parkeerplaats van het Best Western Hotel Nobis. Het parkeren hoeft vooraf niet gereserveerd te worden en geschiedt op eigen risico. De kosten bedragen € 20 voor de gehele reisduur. Indien je via ons een overnachting bij Best Western Hotel Nobis heeft geboekt dan parkeer je die nacht gratis en zijn de parkeerkosten € 15 gedurende de rest van de vakantie.

Video

Overnachten

Hotelovernachting voorafgaand aan de reis

Begin de vakantie ontspannen! KRAS biedt je de mogelijkheid om voorafgaand aan je vakantie te overnachten in één van onderstaande hotels, waar je de volgende ochtend wordt opgehaald om aan de vakantie te beginnen. Geen stress, maar lekker op het gemak opstaan, ontbijten en de bus in. Zo wil je een vakantie toch starten? Bovendien kun je je auto voordelig parkeren bij het door jou gekozen hotel gedurende de gehele reis. Onderstaande prijzen zijn inclusief ontbijt per kamer.

Een overnachting is, indien beschikbaar, direct bij boeking te reserveren. De locatie van het hotel kies je als opstapplaats (m.u.v. overnachting in Helmond, in dit geval kies je voor 'Asten Hotel Nobis' als opstapplaats).

*Momenteel is het nog niet mogelijk om een van de voorovernachtingen bij te boeken na april 2020. Wij verwachten dit medio november voor je te kunnen reserveren.

Best Western Hotel Nobis in Asten (wisselpunt)

v
Brasserie Nobiss
+1
Brasserie Nobiss
Standaard kamer
2-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 67,50 per kamer
1-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 62,50 per kamer

Overnachting na afloop van de reis is enkel te boeken op aanvraag, tegen een gelijk tarief. Wanneer je hier gebruik van wilt maken kun je het contactformulier op de website invullen o.v.v. je boekingsnummer.

Deluxe kamer
2-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 107,50 per kamer
1-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 92,50 per kamer

- Exclusief toeristenbelasting à € 2,20 p.p.
- Parkeren € 15 per auto

Hotel Golden Tulip West-Ende in Helmond

v
Helmond-West-Ende1_s
Helmond-West-Ende7_s
Helmond-West-Ende1_s
+1
Helmond-West-Ende7_s
2-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 67,50 per kamer
1-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 62,50 per kamer

- Exclusief toeristenbelasting à € 1,50 p.p.

Let op: dit hotel is geen opstapplaats! Je dient op te stappen op ons wisselpunt: het Best Western Nobis Hotel in Asten.
Parkeren in Helmond is gratis. Wel dien je in Helmond alvast de uitrijmunt voor het parkeren bij het Best Western Nobis Asten te betalen à € 15 per munt.

Hotel Mercure in Zwolle

v
+1
2-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 60 per kamer
1-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 60 per kamer

- Exclusief toeristenbelasting à € 0,60 p.p.
- Gratis parkeren (max. 14 dagen, daarna € 15 p.d.)

NB: in verband met de vroege opstaptijd, krijg je bij verblijf in Hotel Mercure Zwolle een ontbijtpakket mee.

Hotel Novotel Breda

v
tui_577174
tui_577173
tui_577170
tui_577174
tui_577173
+1
tui_577170
2-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 75 per kamer
1-persoonskamer inclusief ontbijt v.a. € 75 per kamer

- Exclusief toeristenbelasting à € 2,50 per kamer
- Gratis parkeren (max. 14 dagen, daarna € 15 p.d.)

Touringcar

De touringcars van KRAS

v
+1

Wij bieden je het modernste wagenpark van Nederland. Onze touringcars voldoen aan de hoogste eisen en bieden veel comfort tijdens de reis. Het merendeel van onze busreizen voeren wij uit per Comfort Class touringcar. Een select aantal reizen voeren wij uit met onze nieuwe luxe Top Class touringcars.

Open alle items

Comfort Class

v
De Comfort Class touringcars van KRAS zijn comfortabele reisbussen met een gemiddelde leeftijd van 3 jaar oud. Ze bieden veel beenruimte, een fris interieur en zijn voorzien van airconditioning, toilet, koffieapparaat, koelkast, DVD-speler en een audio-installatie met cd-speler. Door de aanwezigheid van o.a. verstelbare voetsteunen en een grotere verstelbaarheid van de stoelen heb je nog meer comfort! De vakantie begint zodra je de touringcar instapt op weg naar je vakantiebestemming.

Top Class *****

v
+1
Als je in onze Top Class touringcar stapt, is de reis het doel. Of het nu gaat om een rondrit in Londen, een route door het glooiende Toscane of rijden langs fjorden en woest gebergte naar de Noordkaap: we brengen je ernaartoe in dit paradepaardje onder de touringcars. Van de eerste rij tot de laatste zitplaats is het uitzicht ‘hemels’ door het glazen panoramadak. Met extra beenruimte, comfortabele stoelen én de beste koffie aan boord was Europa nog nooit zo mooi.

Vanaf 2019 hebben we een aantal extra's toevoegd aan de reizen per Top Class Touringcar, een korte toelichting:

KRAS-hostess*
Naast een ervaren chauffeur zal er ook een hostess aanwezig zijn tijdens de reis. De hostess stapt in Nederland aan boord van de touringcar en zal je onderweg voorzien van een drankje (niet inbegrepen) in de bus, ondersteunen bij de incheck en beantwoorden van vragen onderweg. De hostess is ter ondersteuning van de chauffeur en is geen gids of reisleider.
*M.u.v. vertrekken op 22 en 24 december.

Dinerbuffet bij thuiskomst
Wanneer je met 'Schema A' reist staat er bij thuiskomst in Nederland op het KRAS wisselpunt in Asten een dinerbuffet klaar inclusief 1 drankje (fris of bier). Speciaal voor de reizigers per Top Class touringcar hebben wij een aparte ruimte gereserveerd.

Kenmerken Top Class touringcar

De touringcar biedt plaats aan 42 personen waardoor de stoelen in een ruimere opstelling staan met een onderlinge afstand van maar liefst 92 cm. Natuurlijk zijn de stoelen van een uitmuntende kwaliteit en zijdelings verstelbaar. En wat dacht je van een handige USB-oplader voor je telefoon of tablet? De modernste techniek op het gebied van airconditioning is toegepast. Een geraffineerd lichtconcept en een compleet ingerichte keuken met een professioneel koffiezetapparaat maken het aanbod compleet.

Een overzicht van de belangrijkste eigenschappen
• panoramadak en ver naar onderen reikende zijruiten
• wifi aan boord per 1 april 2019
• 42 stoelen in Top Class opstelling met een onderlinge afstand van 92 cm
• luxe stoelen met USB-aansluiting die ook zijdelings verstelbaar zijn
• uitklapbaar tafeltje met bekerhouder
• verstelbare voetensteun
• airconditioning
• leeslampje met LED-verlichting
• 3 LCD beeldschermen en een camera op de voorruit
• compleet ingerichte keuken met professioneel koffieapparaat
• toilet

Bekijk de Top Class touringcar in 360 graden:

Welke reizen worden uitgevoerd met de Top Class touringcar?

September
23 - Slovenië en Kroatië - 12 dagen
23 - Grand Tour Balkan - 19 dagen
25 - Noordkaap en het Noorderlicht - 15 dagen
30 - Grand Tour Spanje en Portugal - 19 dagen

Oktober
07 - Dresden en Leipzig Compleet - 5 dagen
07 - Kroatische kust en Dubrovnik - 12 dagen
12 - Noordkaap en het Noorderlicht - 15 dagen
14 - Klassiek Spanje - 12 dagen
14 - Dresden, Praag, Boedapest en Wenen - 12 dagen

December
21 - Kerst in Wenen - 8 dagen
21 - Kerst aan de Côte d'Azur - 8 dagen
23 - Feestdagen in Wenen & Boedapest - 12 dagen

Algemeen

v
Chauffeur/reisleider
Bij alle reizen per Comfort Class touringcar is de chauffeur tevens de reisleider. Er wordt wel in veel gevallen gebruik gemaakt van plaatselijke gidsen en vertegenwoordigers. In enkele steden en bij enkele bezienswaardigheden is een officiële stadsgids zelfs verplicht. De kosten van de gids zullen hoofdelijk over de deelnemers worden verdeeld. Deelname aan de excursies staat vrij.

In de touringcar
In de touringcar kennen we geen vaste plaatsen en roken is niet toegestaan. Indien je om medische redenen (doktersverklaring en medische essentie noodzakelijk) voorin de touringcar moet plaatsnemen, dan worden zitplaatsen gereserveerd op de 3e rij.

Reisbagage
De bagageruimte in een touringcar is beperkt, daarom mag je per persoon 1 koffer van normale afmetingen met een gewicht van maximaal 20 kg meenemen en 1 stuk handbagage. Een rollator of opvouwbare rolstoel is op aanvraag. Elektrische rolstoelen en/of scootmobiel zijn niet toegestaan.

Er is géén bagageservice inbegrepen, dus van de chauffeur mag niet verwacht worden dat hij/zij jouw koffer draagt. Zij hebben bij aankomst enkel de zorg voor de kamerindeling en het uitladen van de touringcar. In enkele gevallen is het mogelijk om (tegen een kleine vergoeding) de hulp van de receptie in te roepen.

Bagage die zich gedurende de nacht in de onbeheerde touringcar bevindt (al dan niet in het bagageruim), is gedurende deze tijd niet verzekerd. Om deze reden adviseren wij de bagage indien mogelijk ’s nachts uit de touringcar te halen. Belangrijk: indien je handbagage achterlaat in het passagiersgedeelte van de touringcar, dan gebeurt dit te allen tijde voor eigen risico. Dit eigen risico geldt ook voor kostbaarheden, zoals waardepapieren, geld, sieraden, fototoestel etc. die zich gedurende de dag in het bagageruim van de touringcar bevinden. Bagage buiten de bagageruimte valt niet onder de verantwoordelijkheid van onze organisatie.

Wanneer je een busvakantie hebt geboekt waarbij je overnacht aan boord van een cruiseferry, raden wij je aan om een apart tasje met overnachtingsspullen mee te nemen als handbagage in de bus. De koffer blijft tijdens de overtocht in de bagageruimte van onze touringcar staan.

Ontmoet

Ontmoet

v
Ontmoet hiken singles
Ontmoet hiken singles

Leer medereizigers kennen en inspireer elkaar
Ontmoet is een website waar je de reisgenoten voorafgaand aan jouw groepsreis kunt ontmoeten. Hier kan je elkaar alvast een beetje leren kennen, van gedachten wisselen over de reis of bijvoorbeeld afspreken om samen te reizen.

Zijn er al reacties op deze reis?
Op Ontmoet kies je eerst bij de reis een van de vertrekdata. Je ziet dan gelijk of er al reacties zijn van medereizigers waarop je kan reageren of dat je zelf een eerste bericht wilt plaatsen. Let wel op met het uitwisselen van gegevens. Ontmoet is namelijk voor iedereen toegankelijk zodat reizigers die nog niet geboekt hebben ook mee kunnen praten.

Ga snel naar deze reis op Ontmoet en neem alvast een voorproefje op je vakantie!

Beoordelingen