Vakantie Madagaskar - Paradijs van Zuidoost-Afrika

Onvergetelijke landschappen met unieke bezienswaardigheden

Dromen lijken werkelijkheid te worden tijdens een vakantie naar Madagaskar. Dit exotische eiland in Zuidoost-Afrika telt namelijk talloze paradijselijke natuurverschijnselen. Ga bijvoorbeeld op excursie door de oerbossen van het Andasibe National Park waar de excentrieke indri lemuur te spotten is. Of bewonder het bijzondere groene water van het Tritrivameer, dat in schril contrast staat met de omringende rotsen in zandsteenkleur.

Het paradijselijke eiland van Afrika

Natuurliefhebbers opgelet; een vakantie naar Madagaskar van kras kan beschreven worden als een droom die uitkomt! Dit hemelse eiland in Zuidoost-Afrika kent zoveel bijzondere en unieke natuurgebieden, dat u tijdens een rondreis bijna niet weet waar u moet beginnen. Wat te denken van het Andasibe National Park, gelegen in het oosten van het land. De oerbossen van dit natuurgebied is het ‘thuis’ van de indri lemuur. Deze inheemse halfaapjes die hoog in de bomen slingeren, zijn door de groene 'knikkerogen' en zwart-witte vacht een opvallende verschijning. In het regenwoud van dit exotische natuurpark wordt u ook omringd door ranke bamboeplanten, sierlijke varens een kleurrijke orchideeën.

De onvergetelijke natuur van Madagaskar

Een minstens net zo’n indrukwekkend natuurschijnsel die te ontdekken is tijdens een vakantie Madagaskar is het Tritrivameer, gelegen nabij de hoofdstad Antananarivo. Dit kratermeer kent een diepte van maar liefst 160 meter en ligt boven op de top van de Tritriva berg. Bekijk vanaf het naastgelegen wandelpad zeker eens het ondoorzichtige en smaragdgroene wateroppervlak, dat in schril contrast staat met de steile zandkleurige rotswanden die het meer omhelzen. Wie geen genoeg kan krijgen van de prachtige zandsteenkleur, zal waarschijnlijk graag op excursie gaan door het zuidelijke Nationaal Park Isalo. Wandel door dit grillige bergmassief om uzelf te trakteren op onvergetelijk panorama’s. Zo steken de eeuwenoude zandsteenformaties als sculpturen boven het begroeide landschap uit, en liggen mysterieuze grotten en nauwe ravijnen hier te wachten om ontdekt te worden.

Fonkelende edelstenen uit Ilakaka

Om tijdens een rondreis door Madagaskar kennis te maken met de authentieke leefwijze van de lokale bevolking, is het mogelijk om te dwalen over de markt van de oostelijk stad Ambositra. In felgekleurde kleding zitten marktkooplui op deze markt onder parasols om zichzelf te beschermen tegen de brandende zonnestralen. Verder staan de houten kratjes hier tot de nok toe gevuld met verse groente en fruit. En op de tapijtjes liggen handgemaakt houtsnijwerk en andere streekproducten uitgestald. Een typisch ‘product’ dat ook veel in Madagaskar wordt gevonden zijn fonkelende saffieren. Om het delfproces van deze edelstenen te aanschouwen, kunt u op excursie door de saffiermijnen van het zuidelijke dorpje Ilakaka. Het is bijna wonderbaarlijk om te zien hoe ‘locals’ met een simpele schep het dorre zandlandschap verkennen, op zoek naar deze waardevolle en glinsterende saffieren.

Verfijn uw keuze
1 vakantie Madagaskar
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,0
4 beoordelingen Vakantie Madagaskar door reizigers van Kras