Vakantie Mauritius - Meer dan een bounty eiland

Van het VOC-fort in Port Louis tot de Seven Coloured Earth

Is een droomvakantie voor u een zonvakantie op een bounty eiland? Ga dan op vakantie naar Mauritius! Wandel vanuit uw hotel langs de palmbomen het parelwitte strand van Pointe-aux-Piments op. Dit Afrikaanse eiland is een paradijs om te duiken en snorkelen vanwege de koraalriffen. In de hoofdstad Port Louis vinden cultuursnuivers de ruïnes van het VOC-fort Frederik Hendrik en voor natuurliefhebbers is er het surrealistische duinlandschap Seven Coloured Earths.

Verfijn uw keuze
1 vakantie Mauritius
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Rederij
Schip
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Nederlands fort in hoofdstad Port Louis

Een vakantie naar Mauritius staat bekend om de uitgestrekte witte zandstranden met wuivende palmbomen en de azuurblauwe Indische Oceaan. Dit Afrikaanse eiland ligt ten oosten van Madagaskar en is ongeveer zo groot als de provincie Utrecht. In de hoofdstad Port Louis, dat gelegen is in het noordwesten van het land aan de voet van de berg Moka, kunt u daarnaast volop cultuur snuiven. Neem een duik in de geschiedenis van het land en ontdek dat Mauritius zijn naam dankt aan de Nederlandse prins Maurits, zoon van Willen van Oranje. Hollandse handelsvaarders bouwden het VOC-fort Frederik Hendrik, wat tegenwoordig nog maar een ruïne is. Dit historische fort en het naastgelegen museum dat herinnert aan de vestiging is leuk om te bezoeken. Port Louis is een verrassend moderne havenstad met wolkenkrabbers en een leuke haven de Caudan Waterfront. Hier kunnen shopliefhebbers naar hartenlust winkelen onder de met paraplu’s versierde straten.

Duiken en snorkelen op ‘bounty eiland’ Mauritius

Zo’n 15 kilometer ten noorden van de Port Louis strekt de smalle kustlijn zich uit en zijn de beroemde witte zandstranden te vinden. Vanuit het luxe hotel van Kras loopt u tijdens een zonvakantie Mauritius zo het ‘paradijs’ van Pointe-aux-Piments op. Dit met palmbomen omzoomde strand is dé plek om uw badlaken uit te slaan en lekker te gaan zonnen of om ontspannen een boekje te lezen. In de maanden november tot april is de temperatuur van het zeewater op z’n lekkerst, namelijk tussen de 25 en 30 graden. Voor liefhebbers van watersporten zoals snorkelen en duiken is Mauritius dan ook een paradijs op aarde. Naast de prachtige kleurrijke koraalriffen waarmee het eiland is gezegend, zijn er in het noordwesten ook scheepswrakken te water gelaten voor mooie duik-hotspots.

Excursie naar Chamarel en de Seven Coloured Earth

In het zuiden van Mauritius ligt het groene nationaal park Black River. Een van de toeristische trekpleisters hier zijn de watervallen van Chamarel, waarvan de hoogste vanaf 83 meter als een bruidssluier naar beneden stroomt. De absolute must-see is de Seven Coloured Earths, een surrealistisch duinlandschap dat bestaat uit zeven verschillende kleuren. Een andere populaire excursie is die naar de botanische tuin Sir Seewoosagur Ramgaloom Botanic Garden in Pamplemousses. Wandel tijdens een vakantie Mauritius tussen bijzondere inheemse plantensoorten. Voel u overigens geen uitzondering als u zich net als de hoofdpersonage uit Sjakie en de bonenstaak voelt, want de Victoria Amazonica waterlelies zijn echt reuzegroot.