Maak tijdens een vakantie in Akumal kennis met de bewoners van deze tropische Mexicaanse kustplaats. De babyschildpadjes, die vanuit hun ei over het parelwitte zandstrand naar de Caribische Zee kruipen. Of pak het meteen groots aan en spot de volwassen exemplaren tussen het zeegras, tijdens een duikvakantie in Mexico. Even toe aan iets anders? Maak dan een dagtrip naar de Maya bezienswaardigheden van Tulum.

Duikvakantie in Akumal

Aan de oostkust van het Mexicaanse schiereiland Yucatán ligt het kleine plaatsje Akumal. Dat bekend staat om de betoverende onderwaterwereld. Tijdens een vakantie met Kras verblijf je in een van de luxe hotels nabij Akumal. Het leuke is, dat het zeeleven van de kustplaats eigenlijk al op het brede zandstrand begint. Op het parelwitte zandstrand aan de baai van Akumal beginnen de babyschildpadjes namelijk aan hun tocht naar de helderblauwe Caribische Zee. Wie weet komt er tijdens het zonnebaden dus wel een zeeschildpad voorbij! Zijn ze op het strand nergens te bekennen? Grote kans dat u er tijdens een snorkel- of duikvakantie in Mexico tussen het zeegras op de zeebodem wel een aantal enorme groene zeeschildpadden spot. Gewoon voor de kust van Akumal. Onze tip: ga 's ochtends op schildpaddentocht. Dan bent u verzekerd van het helderste water.

Van Mayastad tot luxe resort

Akumal mag dan bekend staan om de schildpadden, tijdens een vakantie in Akumal kunt u natuurlijk ook de beroemde Mayabezienswaardigheden van Yucatán niet overslaan. Waarvoor u alleen de kustlijn maar hoeft te volgen naar de opgravingen van het nabijgelegen Tulum. Bewonder het grootste bouwwerk van de oude Mayastad, het prachtig aan zee gelegen Castillo met kenmerkende trappen en godenbeelden. En bezichtig de reliëfs en kleurrijke fresco's van de regengod Chac in de Templo de los Frescos. Zo heeft u weer van alles om terug in het resort over bij te praten. Onder het genot van een glas tequila, want dankzij het All Inclusive concept van een vijf sterren hotel in Akumal hoeft u zich over de prijs van de drankjes geen zorgen meer te maken.

Verfijn uw keuze
1 vakantie Akumal
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Soort vakantie
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,6
8 beoordelingen Vakantie Mexico Akumal door reizigers van Kras