Indrukwekkende taferelen, moderne gebouwen en historische steden vormen samen het decor in het Midden-Oosten. Cultuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in dit gebied in het zuidoosten van Azië. Ga tijdens een vakantie Midden-Oosten op stedentrip naar de Israëlische stad Jeruzalem. U kunt hier de Klaagmuur bezichtigen of de imposante Al-Asqa moskee bewonderen. En bezoek ook gerust de in rotsen uitgehakte stad Petra in het land Jordanië.

Stedentrip naar 'openluchtmuseum' Jeruzalem

Dankzij de vele historische en religieuze plekken kunt u het Midden-Oosten bijna omschrijven als één groot openluchtmuseum. Dit gebied in het noordwesten van Afrika en het zuidoosten van Azië is erg geliefd bij cultuurliefhebbers. U kunt landen als Israël , Jordanië en Dubai zelf bezoeken tijdens een vakantie Midden-Oosten en in Israël een bezoek brengen aan Jeruzalem. Deze hoofdstad van Israël is voor zowel Joden, moslims als christenen één van de heiligste plekken ter wereld. U vindt in deze stad ook vele kerken en moskeeën. Vooral de tempelberg is dankzij de Klaagmuur en de Al-Asqa moskee 'the place to be' in Jeruzalem. Bij de Klaagmuur kunt u de joden met hun zwarte keppeltjes gebeden zien achterlaten door middel van briefjes. Of bewonder de gouden koepel en de mozaïeken versieringen bij de Al-Asqa moskee. 

Een Arabisch sprookje in de stad Petra

Tijdens een vakantie Midden-Oosten kunt u ook een van de zeven wereldwonderen bezoeken in Jordanië. De historische stad Petra laat zich kenmerken door het feit dat deze in rood-roze gekleurde rotsen is uitgehakt. De vele huizen, tempels en tombes die in de rotsen zijn gelegen zullen u misschien wel doen denken aan een Arabisch sprookje. Bewonder hier de Koningsgraven, het Amfitheater en de schatkamer 'al Khazneh' die in de klassieke oudheid bewoond werden door de Nabateeërs. U kunt de stad ook 's avonds bezoeken. De stad aan de Siq kloof wordt dan verlicht door duizenden kaarsjes die zorgen voor een magische sfeer. Dat is nog eens een 1001-nacht belevenis!

De moderne bezienswaardigheden van Dubai

Liefhebbers van moderne cultuur kunnen tijdens een vakantie Midden-Oosten een bezoek brengen aan Dubai. Deze Emiraat aan de Perzische Golf staat bekend om zijn beroemde bouwprojecten. Zo is de 828 meter hoge Burj Khalifa het hoogste gebouw ter wereld. U kunt dit gebouw bezoeken en vanuit het At The Top-observatiedek uitkijken over Dubai. Bewonder de Palmeneilanden, de luxe cruiseschepen in Dubai Marina en de witte zandstranden. En misschien spot u in de verte de roodkleurige woestijnduinen wel. In Dubai bevinden zich ook enorme winkelcentra's waar u uren kunt winkelen. De centraal gelegen Dubai Mall is het grootste overdekte winkelcentrum ter wereld. In een van de 1.200 winkels kunt u vast een geschikt aandenken vinden aan deze reis naar het Midden-Oosten.

Verfijn uw keuze
26 vakanties Midden-Oosten
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Rederij
Schip
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Fly-drive Oman (self-drive)
Fly-drive Oman (self-drive)
  • Ontdek de oude stad Muscat met haar prachtige moskee
  • Off road door de woestijn en langs oases
  • Overnachting in een desert camp mét sterrenhemel
  • 9 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum03-11-2019
Reisduur9 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1959
GK
Fly-drive Imposant Israël
Fly-drive Imposant Israël
  • Inclusief alle autohuur verzekeringen, € 0 eigen risico
  • Ontdek op eigen gelegenheid het karakteristieke Israël
  • Beleef het unieke Jeruzalem met o.a. de klaagmuur
  • 8 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum17-10-2019
Reisduur8 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf1452
GK