Tijdens een vakantie Mongolië maakt u kennis met het winderige steppelandschap van dit Oost-Aziatische land. Vooral het Nationale Park Terelj met zijn nomadenfamilies die in ger-tenten slapen en waar wilde paarden grazen is onvergetelijk. Maar de reis zelf zal ook onvergetelijk zijn. U reist namelijk in de Trans-Mongolië Express door het land. Onderweg stopt de trein in hoofdstad Ulaanbaatar waar het Tibetaanse Gadanklooster een bezoek waard is.

Uitkijken over het steppelandschap van Mongolië

In Mongolië maakt u kennis met winderige steppen en nomadenfamilies die hier met hun paarden en ger-tenten rondtrekken. De besneeuwde bergen, adelaars die rondvliegen en groene heuvels maken het onvergetelijke plaatje compleet. Mongolië is een land in het oosten van Azië dat bekend staat om zijn ongerepte landschappen en authenticiteit. Maar dankzij de traditionele gebruiken van de lokale bevolking is Mongolië ook een cultureel land te noemen. Tijdens een vakantie Mongolië staat u dan ook een afwisselende reis te wachten. En zeker ook een unieke, want u reist mee met de Trans-Mongolië Express. Een indrukwekkende treinreis die van Moskou naar Beijing voert.

De bezienswaardigheden van Ulaanbaatar

In Mongolië zal de Trans-Mongolië Express stoppen in de hoofdstad Ulaanbaatar. Een stad waar hoge skyscrapers gebroederlijk naast traditionele gertenten staan. En waar het Tibetaanse Gandanklooster een van de belangrijkste bezienswaardigheden is. In dit klooster leven vandaag de dag nog altijd honderden monniken die u tijdens een rondleiding tegen zult komen. Tijdens een vakantie Mongolië kunt u ook niet om The Genghis Square heen. Op dit plein in het midden van Ulaanbaatar staat een standbeeld van de Mongoolse krijger Genghis Khan. Zijn veldtochten met een leger van wel 100.000 krijgers zijn legendarisch. In het Historisch Museum komt u er alles over te weten.

Op ontdekking in het Nationale Park Terelj

Voordat de Trans-Mongolië Express u naar Beijing brengt staat er tijdens een vakantie Mongolië een bezoek aan het Nationale Park Terelj op het programma. Een steppelandschap vol bergstoompjes, rotsformaties en wilde paarden vormt hier het decor. Maar Terelj dankt zijn gezicht vooral aan de nomaden die hier in gertenten leven en met adelaars op hun maaltijden jagen. Tijdens een vakantie Mongolië verblijft u in zo'n nomadenkamp en overnacht u in een heuse ger-tent. Een unieke ervaring. Overdag ontdekt u het gebied tijdens een wandeling. Misschien spot u wel een Mongoolse gazelle of Siberische wapiti die hier leven.

Verfijn uw keuze
2 vakanties Mongolië
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,4
19 beoordelingen Vakantie Mongolië door reizigers van Kras