Aan de zuidkust van Montenegro ligt de populaire badplaats Budva. En dat is niet voor niets! Tijdens een vakantie Budva met Kras geniet u op de witte stranden van de Budva Rivièra en verkent u het middeleeuwse centrum. Bewonder de iconografie van de kerk van de Heilige Drie-eenheid en waan u door de versierde gebouwen in Venetië. En in het luxe hotel geniet u 's avonds natuurlijk van een goede Montenegrijnse wijn tijdens een vakantie Budva!

Zonvakantie aan de Budva Rivièra

Een van de populairste badplaatsen in Montenegro is Budva. Een belangrijke reden hiervoor is de uitgestrekte kustlijn, de Budva Rivièra. Met beschutte baaien omringd door subtropische vegetatie, is Budva een perfecte zonbestemming. Werk bijvoorbeeld aan een gezond kleurtje tijdens een vakantie Budva op het 1,5 kilometer lange strand Slovenska Plaža. Of spring in de Adriatische zee vanaf de witte zandstranden van het nabijgelegen eiland Sveti Nikola. Of loop eens vanuit de jachthaven naar de boulevard. Hier vindt u talloze winkeltjes, terrassen en restaurants waar u kunt genieten van een Montenegrijnse specialiteit 'Brodet': vissoep van sardientjes. Een goede hap vraagt om een goede slok, dus geniet gerust van een Montenegrijns Krstač-wijntje tijdens een vakantie Budva!

Ontdek historisch Budva

Voor cultuurliefhebbers is een vakantie Budva ook ideaal. Het middeleeuwse centrum van de badplaats ligt op een autovrij schiereiland omringd door een stadsmuur. Zodra u door de stadspoorten van Stari Grad bent, waant u zich in een andere wereld. Hier dwaalt u door een wirwar van smalle straatjes, omringd door huizen met rode daken. De versierde deuren, ramen en balkons doen haast Venetiaans aan. Net als de traditionele huizen heeft de Kerk van de Heilige Drie-eenheid een opvallend rood dak. Het interieur van de 19e-eeuwse kerk is bekleed met Griekse iconografie van grote artistieke waarde. Voor de kerk vindt u de grafsteen van de beroemde schrijver en politicus Stefan Mitrov Ljubisa. Een historisch stukjes Montenegro tijdens een vakantie Budva met Kras! Kiest u bij Kras voor een voordelige strandvakantie of een cultuurvakantie in Budva?

Verfijn uw keuze
1 vakantie Budva
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

7,5
11 beoordelingen Vakantie Montenegro Budva door reizigers van Kras