Fly-drive Grand Tour Montenegro

Ga in 12 dagen op zoek naar mystieke kloosters, ondergrondse piramides en culinaire verrassingen

v
8,4
GK
  • All-in autohuur (€0 eigen risico)
  • Met ook Kroatië & Bosnië-Herzegovina
  • Mooie uitgestippelde route
  • Inclusief ontbijt
8.4108
8,4
Beoordeeld door 8 reizigers van Kras
Fly-drive Grand Tour Montenegro
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)

Prijzen en boeken

Uw voorkeuren

x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

Retourvlucht Eindhoven-Tivat met TUI fly
Handbagage
• Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
• 11 nachten verblijf in genoemde middenklasse hotels (of gelijkwaardig)
• 11 x ontbijt
• transfer naar de luchthaven
Autohuur van dag 1 t/m dag 12

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking
• Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen

Bijkomende kosten ter plaatse• Excursies en entreegelden
• Parkeerkosten (ook bij hotels indien van toepassing)

Optioneel (direct bij te boeken)• Reis- en annuleringsverzekering
Ruimbagage

Extra informatie

Let op: bij het huren van een auto is een geldige creditcard (géén prepaid) op naam van de hoofdbestuurder én voorzien van pincode verplicht. Voor alle vereisten met betrekking tot uw creditcard en alle overige autohuurinformatie klik hier

Groepsgrootte en annuleringstermijn

Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 2

Kaart

Dagprogramma

Fly-drive Grand Tour Montenegro

v
+1

Een unieke reis door drie prachtige en authentieke Balkan landen. Maak tijdens uw reis zeker kennis met een van de meest imposante bergen van Montenegro en centraal Bosnië, ontdek de verborgen verhalen over het roerige verleden van Sarajevo en ga op zoek naar de juweeltjes van deze landen. Stap in het bekende en belangrijkste orthodoxe klooster van Montenegro, Vasilije Ostrosk. O nderweg naar Mostar geniet u van het karst gesteente en de prachtige bergen die dit zuidoostelijke gedeelte van Bosnië en Herzegovina rijk is. Breng zeker een bezoek aan de Bosnische ondergrondse piramides en geniet van het vele natuurschoon en de vele vissersdorpjes die overal aan de adriatische kust liggen. Combineer deze reis met heerlijke culinaire verassingen en gastvrijheid en uw bijzondere reis is volledig compleet.

Open alle items

Dag 1 • Eindhoven-Tivat-Cetinje

v
U vliegt van Eindhoven naar Tivat. Na aankomst neemt u uw huurauto in ontvangst en rijdt u naar het eerste hotel in Cetinje waar u de eerste twee nachten verblijft. De rest van de dag heeft ter vrije besteding, Ondek wat Cetinje u te bieden heeft. Dit was in de 19 e eeuw de hoofdstad van onafhankelijk Montenegro. Breng hier zeker een bezoek aan het paleis waar koning Nikola verbleef. Het paleis is omgebouwd tot het nationale museum en er bevinden zich traditionele Montenegrijnse klederdrachten en wapens. Reisafstand ca. 52 kilometer

Dag 2 • Lovcen gebergte

v
+6
+5
Vandaag gaat u de Montenegrijnse geschiedenis bekijken met een ochtendbezoek aan het Lovcen gebergte. U rijdt via een prachtige bergweg naar het indrukwekkende mausoleum van Petar II Njegos-Petrovic, dichter, prins, krijgsman en bisschop van Montenegro van 1832 tot 1851. Zijn poëzie die in verscheidene talen vertaald is, heeft een grote invloed gehad op het culturele denken in ex-Joegoslavië. Het mausoleum is ontworpen door Ivan Mestrovic, de veelzijdige ex-Joegoslavische beeldhouwer. Twee van zijn opvallende kariatiden, reusachtige Montenegrijnse vrouwenfiguren, bewaken de ingang. Binnen is een door Mestrovic gemaakt standbeeld van Prins Petar II, in groen graniet en bijna vier meter hoog. Njegos is afgebeeld met een boek op zijn schoot, als symbool voor wijsheid terwijl de adelaar achter hem de vrijheid symboliseert. Na het bezoek aan het mausoleum vertrekt u naar Kotor, vermeld op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Maak onderweg een stop bij het punt van Krstac voor een adembenemend uitzicht op de oude stad van Kotor. U heeft hier de eigen gelegenheid om Kotor te ontdekken. De oude stad met zijn nauwe schaduwrijke straatjes is aan drie zijden omgeven door stadsmuren van tien meter dik en vijftien tot twintig meter hoog. Aan de vierde zijde verrijst de kale bergwand van de Lovcenberg, met op 260 meter hoogte de vesting Sveti Ivan. Deze vesting is door middel van een driedubbele muur van bijna vier kilometer lengte met de stadsmuur verbonden. In Kotor, waar de Venetiaanse bouwstijl in het oog springt, zijn verschillende belangrijkste cultuurmonumenten te vinden, waaronder de St. Tryphon kathedraal. Na het bezoek keert u terug naar Cetinje. Reisafstand ca. 110 kilometer.

Dag 3 • Cetinje - Zabljak

v
+2
+1
Vandaag vertrekken we naar het Noorden van het land. Onderweg kunt u een bezoek brengen aan het klooster van Moraca, één van de mooiste en interessante kloosters van Montenegro. Maak ook een stop bij Natuur Park Biogradska Gora en bij Djurdjevic Tara, waar ooit de hoogste brug ter wereld was. Deze brug gebouwd in 1940 is 154 meter hoog. Laat in de middag komen we aan in Zabljak voor de volgende twee overnachtingen. Reisafstand ca. 210 kilometer.

Dag 4 • Durmitor gebergte

v
U kunt vandaag een wandeltocht maken door het Durmitor gebergte. Durmitor is een beschermd gebied door UNESCO en is omringd door de rivieren Piva, Komarnica en Tara, met haar enorme kloof. Na de Grand Canyon is de Tarakloof de diepste van de wereld. Durmitor heeft meer dan 40 toppen boven de 2100m, 16 bergmeren, 14 bergpassen, 3 canyons, zeldzame soorten dieren, 172 soorten vogels en meer dan 1500 soorten flora. Alles bij elkaar maakt dit natuurpark een mooie plek voor trektochten. Een andere optie voor vandaag is een korte rit naar het Zwarte Meer. Vanuit daar kunt u op eigen gelegenheid wandelen door de goed onderhouden wandelroutes rondom het meer, dat verscholen tussen beboste omgeving ligt, een rustige kennismaking met het Durmitorgebergte. De rest van de dag is naar eigen invulling.

Dag 5 Zabljak-Trebinje

v
Vandaag vertrekt u richting Trebinje in Bosnië en Herzegovina. Onderweg bezoekt u het meest bekende en belangrijkste orthodoxe klooster van Montenegro, Vasilije Ostroski. Dit klooster is een samenstel van twee kloosters waarvan het ene klooster op 900m op de bergwand ligt. Het klooster van Ostrog werd gebouwd in de 17e eeuw door vladika St. Vasilije van Zahumlje en Herzegovina, die één van de vier Montenegrijnse heiligen is. In het klooster worden al zijn relikwieën bewaard en men gelooft dat deze helende krachten bezitten. Het klooster van Ostrog is een groot heiligdom en een favoriete plek voor orthodox -christenen. Het klooster is opgetrokken uit twee kerken. De zogenaamde bovenkerk, gebouwd in 1665 en in dezelfde periode door de kunstenaar Radul gedecoreerd met muurschilderingen. In deze bovenkerk bevindt zich de graftombe van St. Vasilije. De benedenkerk dateert uit eind 18e eeuw/begin 19e eeuw en bezit waardevolle voorwerpen zoals haar eigen gebedenboek, Mineon, uit 1732 en gedecoreerde kaarsen uit 1779. Geniet van het prachtige uitzicht en ontdek de mystiek van het orthodoxe kerkklooster. Later in de middag rijdt u door naar Trebinje, een stadje gelegen in het uiterste zuidenoosten van Herzegovina, gevestigd aan de rivier Trebišnjica, de grootste onderaardse rivier van ex-Joegoslavië. Reisafstand ca. 135 km.

Dag 6 • Trebinje

v
Dag gereserveerd voor Trebinje en haar omgeving. Trebinje is een stadje in het uiterste zuiden van Herzegovina, gelegen aan de rivier Trebišnjica, de grootste onderaardse rivier van Ex-Joegoslavië. De bezienswaardig zijn 2 moskeeën en het Beg-huis, een Turks patriciërshuis waarin de Pasja leefde met zijn harem. In Trebinje kunt u de sfeer van de Nabije Oriënt opsnuiven en kennis maken met de tradities van de plaatselijke bevolking. Net buiten de stad kunt u ook een bezoek brengen aan de twee plaatselijke Orthodoxe kloosters; het klooster van Tvrdos waar u de plaatselijke wijnen kunt proeven en het klooster van Decani, een replica van het klooster uit Kosovo, gebouwd als laatste rustplaats van de meest bekende plaatselijke schrijver Ducic.

Dag 7 • Trebinje-Mostar-Sarajevo

v
+4
+3
Na het ontbijt rijdt u verder naar Mostar, onderweg kunt u genieten van het karst gesteente en de prachtige bergen die dit zuidoostelijke gedeelte van Bosnië en Herzegovina rijk zijn. Na aankomst in Mostar kunt u deze oude stad gaan bezoeken. Mostar is sinds eeuwen een ontmoetingsplaats van 2 verschillende culturen, westers en oosters, en van twee verschillende godsdiensten, het christendom en de Islam, zodat de stad op de rivier Neretva, met zijn architectuur, zijn gewoontes en levenswijze van zijn inwoners, een interessante mengeling vertegenwoordigt van deze twee culturen. De brug over Neretva, waaraan de stad zijn naam heeft te danken, de oude markt, de moskeeën en de boulevard in de oude stad Mostar bieden u de gelegenheid om de charmes van het oosten te ontdekken! U vervolgt uw reis langs de rivier van Neretva en de schitterende bergen van centraal Bosnië. Aan het eind van de dag komt u aan in Sarajevo, waar u de komende twee nachten overnacht. Reisafstand ca. 245 kilometer.

Dag 8 • Sarajevo

v
+1
Er is vandaag uitgebreid de tijd om Sarajevo te ontdekken. Sarajevo is één van de belangrijkste steden van de Balkan. De stad werd in 1461 gesticht door de Ottomanen. In 1914 speelde de stad een belangrijke rol in de wereldgeschiedenis. U kunt een bezoek brengen aan de plek waar de moord door Gavrilo Princip op aartshertog Frans Ferdinand plaatsvond, de moord die de Eerste Wereldoorlog inluidde. Zeventig jaar later was de aandacht van de wereld wederom gericht op Sarajevo, maar nu vanwege een meer eervolle reden: in 1984 werden de Olympische Winterspelen hier gehouden. Tussen 1992 en 1995, tijdens de Bosnische oorlog, werd Sarajevo zwaar gebombardeerd en heeft weer de wereldaandacht gekregen.

Dag 9 • Visoko

v
U vertrekt naar Visoko, een stadje gelegen in de buurt van Sarajevo. Hier kunt u een bezoek brengen aan de Bosnische Ondergrondse Piramides. De Bosnische piramides halen wetenschappelijke theorieën en de verhalen vanuit het Christendom bikkelhard onderuit. Deze piramides in Bosnië zijn 12.000 jaar oud en gebouwd door mensen die beschikten over zeer geavanceerde technologieën. Men gebruikte bijvoorbeeld beter beton dan men nu kent, er is een energiebundel ontdekt bij de piramide van de zon en er is bewijs gevonden van heuse genezingskamers in het ondergrondse labyrint van maar liefst 16 km lang. Na het bezoek aan de Piramides rijdt u door naar Travnik, stadje gelegen in centraal Bosnië, bekend als middeleeuwse hoofdstad van Bosnië waar u het geboortehuis van de Nobelprijswinnaar Ivo Andric kunt bezoeken, die onder meer ‘De kroniek van Travnik’ schreef. Hierna volgt de terugkeer naar Mostar voor de overnachting. U kunt een andere mooie route nemen naar Mostar in plaats van de oorspronkelijke route: Travnik – Gornji Vakuf – Bugojno – Jablanica – Mostar. Reisafstand ca. 245 km.

Dag 10 • Medugorje

v
+1
Deze dag staat gereserveerd voor een bezoek aan Medugorje, een bergdorp welke bekend werd door een reeks verschijningen van Maria die er sinds 1981 zouden plaatsvinden. Het is sindsdien een bedevaartsoord geworden. Sinds het begin van de verschijningen hebben meer dan 25 miljoen bedevaarders Medugorje bezocht. Met meer dan 1 miljoen bezoekers per jaar is Medugorje het grootste rooms-katholieke bedevaartsoord in Zuidoost-Europa. De rest van de dag vrij, overnachting wederom in Mostar

Dag 11 • Mostar-Dubrovnik-Tivat

v
+5
+4
Na het ontbijt gaat u op weg naar Dubrovnik in Kroatië. Onderweg kunt u genieten van het vele natuurlijke schoon en de vissersdorpjes die overal aan de kust van de Adriatische zee liggen. De oude stad van Dubrovnik is de grootste toeristische trekpleister van de Zuid-Dalmatische kust, door haar cultuurhistorische waarde staat de oude stad geplaatst op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De slagader van het middeleeuwse Dubrovnik met zijn stadsmuren is de Stradun, waar zich aan de kant van de westelijke stadspoort de fontein van Onofrio bevindt en aan de oostkant het Lužplein met het beeld van Orlando, het symbool van de vrijheid van Dubrovnik. De oude stadskern is rijk aan paleizen, kerken, kloosters en musea. U rijdt hierna van Dubrovnik naar Tivat waar u de laatste nacht overnacht. Reisafstand ca. 215 kilometer.

Dag 12 • Tivat-Eindhoven

Nadat u de huurauto op de luchthaven van Tivat heeft ingeleverd vliegt u terug naar Eindhoven.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Autohuur

All inclusive autohuur Montenegro

v

Per huurauto op ontdekking door Montenegro, wat een fijn idee! Op de luchthaven neemt u de sleutels van uw huurauto in ontvangst en kunt u zich direct gaan verdiepen in de cultuur, natuur en rijke tradities van dit authentieke land . U maakt de mooiste tochten, door fraaie landschappen en naar charmante middeleeuwse dorpen en steden met flair. Zoek een lokale radiozender op; met de typische Balkan muziek komt de omgeving nóg beter tot zijn recht. Op de afwisselende route kunt u, zo lang u maar wilt, pauzeren bij kloosters, forten, kerken en op tal van prachtige plekken. Ruige bergen, dichte bossen, meren en lange zandstranden waar de jetset ontspant... ook dát is Montenegro. Geniet van de vrijheid die uw huurauto u brengt.

Natuurlijk zorgt Kras er, in samenwerking met de gerenommeerde autoverhuurder Europe Car, voor dat de autohuur goed geregeld is. Uw huurauto is namelijk all-inclusive verzekerd, met € 0 eigen risico bij schade en/of diefstal en dus zonder onverwachte bijkomende kosten ter plaatse. U hoeft eigenlijk maar één ding te doen: zorgeloos het ‘Monaco van de Balkan’ (een verrassende bijnaam nietwaar?) verkennen!

Bij uw reis is standaard een huurauto inbegrepen. Naar wens kunt u, tegen een meerprijs, een huurauto van een hogere categorie reserveren (zie stap 3 in het boekingsproces). Hieronder vindt u de verschillende autotypes:

Inbegrepen in de huurprijs:
• Schadeverzekering (SCDW), geen eigen risico*
• Diefstalverzekering (TP), geen eigen risico*
• Persoonlijke inzittendenverzekering (PAI)
• Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (AO)
• Lokale belastingen
• Cross Border Card (CBC) om eventueel buurlanden te bezoeken
• Ongelimiteerd aantal kilometers
• 24-uurs assistentie

* In Montenegro is het verplicht om bij schade aan uw huurauto een officieel politierapoort op te laten stellen. Indien u dit niet doet, zal de verzekering de schade niet dekken en niet tot uitkering overgaan.

Let op: bij het huren van een auto is een geldige creditcard (géén prepaid) op naam van de hoofdbestuurder én voorzien van pincode verplicht.

Voor alle vereisten met betrekking tot uw creditcard, alle overige autohuurvoorwaarden én extra's ter plaatse klik hier.

Vlucht

TUI fly

v
TUI fly dreamliner
Tui
TUI fly dreamliner
Tui

Hieronder vindt u de belangrijkste informatie over TUI fly, zoals bagageregels en incheckmogelijkheden. Overige informatie vindt u op de site van TUI, of neem contact op met ons Contact Center.

Open alle items

Bagage

Bij TUI fly is één stuk handbagage (maximaal 10 kg en met afmetingen van maximaal 55x40x20 cm) inbegrepen.
Uitzondering : voor een vlucht naar Paramaribo is t/m 31-10-2019 handbagage met afmetingen van maximaal 50x40x25 cm toegestaan. Daarna gelden de maximale afmetingen 55x40x20 cm ook voor deze vlucht.

Ruimbagage van verschillende afmetingen kunt u direct bijboeken tijdens het boekingsproces, daar ziet u ook gelijk de prijzen. Achteraf bijboeken kan tot 48 uur voor vertrek bij een van onze medewerkers.

Tip: Boek uw ruimbagage van tevoren. De tarieven die u op de luchthaven betaalt voor het meenemen van ruimbagage zijn over het algemeen hoger dan wanneer u vooraf boekt.

Stoelkeuze

Is reserveren nodig?
Wilt u bij het raam zitten of stoelen naast elkaar? Reserveer dan uw favoriete plek tegen betaling. U kunt uw stoel reserveren vanaf 30 dagen tot en met 48 uur voor vertrek. Voor de bestemmingen Cuba, Dominicaanse Republiek, Jamaica, Mexico of de Verenigde Staten kunt u tot 74 uur voor vertrek uw stoel reserveren. U kunt dan ook gelijk online inchecken.

Reserveert u geen stoel, dan krijgt u er automatisch een toegewezen bij het online inchecken of bij het inchecken op de luchthaven. U kunt dan vanaf 24 uur tot 5 uur voor vertrek online inchecken.

Welke stoelen kan ik kiezen?
Er is keuze uit verschillende stoeltypen: standaardstoel, stoel aan het raam, stoel met extra beenruimte, stoel aan de nooduitgang, stoel aan de nooduitgang zonder extra beenruimte en stoel op de eerste rij.

Daarnaast verschillen de zitcomforts in beenruimte:
Economy - minstens 74 cm
Comfort - minstens 81 cm
Deluxe - minstens 106 cm

De stoelen hebben verschillende prijzen en kunnen variëren per bestemming, zitcomfort en vluchtdatum.

Hoe reserveer ik mijn stoel?
Voor het reserveren van uw stoel gaat u naar de website van TUI fly via onderstaande button, en logt u in met uw boekingsnummer:

Nu uw stoel reserveren

Een stoel kan alleen gereserveerd worden als de boeking volledig is bevestigd. Passagiers met een extra stoel of alleenreizende kinderen (Unaccompanied Minor) kunnen niet inloggen op de website. Het is dan wel mogelijk om een stoelreservering door te geven aan een van onze medewerkers.

Zitcomfort en service

TUI fly heeft verschillende serviceconcepten. Bij Economy en Comfort is er alleen verschil in beenruimte. De klassen Premium en Star Class zijn per 1 juli 2018 vervangen door Deluxe.

Bij het boeken van uw reis kunt u uw gewenste serviceconcept selecteren en u ziet dan gelijk de bijbehorende prijzen.
Heeft u al geboekt en wilt u alsnog upgraden? Neem dan telefonisch of via e-mail contact op met ons op.

EconomyComfortDeluxe
Beenruimtemin. 74 cmmin. 81 cmmin. 106 cm
Bagagetegen betalingtegen betaling40 kg inbegrepen
Stoel reserveringtegen betalingtegen betalinginbegrepen
Persoonlijk Entertainment programma*inbegrepeninbegrepeninbegrepen met koptelefoon
Catering op verre vluchtenSoft drinks, één maaltijd en een snackSoft drinks, één maaltijd en een snackAlle drankjes, twee maaltijden en een snack
Verzorgingskit van RITUALS**--inbegrepen
Eigen incheckbalie op Schiphol--inbegrepen
Vip-lounge op Schipholtegen betalingtegen betalinginbegrepen

*Op verre vluchten (langer dan 6,5 uur) uitgevoerd met toesteltype 767-300ER of 787-8
**Op nachtvluchten naar verre bestemmingen

Verre bestemmingen zijn: Aruba, Bonaire, Cuba, Curaçao, Dominicaanse Republiek, Gambia, Jamaica, Kaapverdië, Mexico, Senegal, Suriname, Tanzania, Verenigde Arabische Emiraten en de Verenigde Staten.

Inchecken

Hoe kan ik inchecken?
Online inchecken is een service van TUI fly en u mag zelf kiezen hoe u wilt inchecken. Uiteraard bent u op de luchthaven van harte welkom aan de incheckbalie (vanaf ongeveer 3 uur voor vertrek) of bij Selfservice Check-in. Maar u kunt ook eenvoudig online inchecken vanuit huis.

Hoe werkt online inchecken?
Online inchecken kan kosteloos vanaf 24 uur tot 5 uur voor vertrek, als u gebruik maakt van een automatische geselecteerde stoel. Mocht u eerder willen inchecken, dan kan dat vanaf 30 dagen voor vertrek wanneer u (tegen betaling) een stoel reserveert. Na het reserveren van uw stoel kunt u namelijk direct online inchecken. Zie voor meer informatie het onderdeel 'Stoelkeuze' hierboven.

Middels onderstaande button kunt u online incheken op de site van TUI (Kras heeft hier geen invloed op). U gebruikt voor het online inchecken uw 7-cijferige boekingsnummer van Kras.

Nu online inchecken

Wat moet ik nog doen op de luchthaven?
Als u online heeft ingecheckt, hoeft u op de luchthaven niet meer in de rij te staan voor de incheckbalie. U kunt uw bagage afgeven bij de zogenaamde 'Drop-off'-balie. Let op: u moet naast uw instapkaarten ook uw e-tickets, die u van ons heeft ontvangen, meenemen.

Voor een aantal bestemmingen is het vanwege regelgeving niet toegestaan om u vooraf een instapkaart te sturen. U ontvangt in dat geval een bevestiging van uw online check-in. Deze bevestiging kunt u op de luchthaven inwisselen tegen een instapkaart.

Eten en Drinken

Europese- en Middellandse Zee bestemmingen
Zin in iets lekkers? Aan boord op vluchten van en naar Europese- en Middellandse Zee bestemmingen bestelt u tegen betaling iets uit het TUI Café.

Verre bestemmingen
Op alle verre vluchten (verder dan 6,5 uur) serveert TUI fly een gratis maaltijd, een gratis snack en gratis softdrinks. Nog een extra drankje of een snack? Tegen betaling kunt u van alles bestellen uit het TUI Café. Op vluchten van/naar Paramaribo zijn maaltijden, snacks en dranken inbegrepen tijdens de vlucht.

Speciale wensen
Op vluchten naar verre bestemmingen is een maaltijd inbegrepen. Volgt u een dieet of wilt u een speciale maaltijd, bijvoorbeeld vanwege medische of religieuze redenen? Geen probleem. Geef dit kosteloos door aan TUI fly via onderstaande button, en zij zorgen voor een aangepaste maaltijd.

Speciale wensen doorgeven

Mobiliteitsbeperking

Reist u met een rolstoel of heeft u andere begeleiding nodig op het vliegveld? TUI fly helpt u verder.

Meer informatie

Vliegen met de Dreamliner

v
TUI fly dreamliner
De Dreamliner Boeing 787 is een revolutionair nieuw en ultramodern toestel dat lichter, stiller, zuiniger, sneller en comfortabeler is. Kras vliegt vijf keer per week met de Dreamliner van TUI fly. Meer informatie over de Dreamliner Boeing 787.


Bestemmingen met de Dreamliner:
  • Antillen: Curaçao, Aruba, Bonaire en Sint Maarten
  • Verenigde Staten: Miami, Orlando en Baltimore
  • Midden-Amerika: Dominicaanse Republiek, Jamaica, Mexico, Cuba
  • Japan: Tokyo

Afhankelijk van het seizoen worden er ook andere type vliegtuigen ingezet. Het is incidenteel mogelijk dat uw vlucht met een ander type toestel wordt uitgevoerd.

Partners van TUI fly

TUI fly vliegt de hele wereld over. In drukke periodes werkt TUI fly soms samen met andere luchtvaartmaatschappijen om ervoor te zorgen dat iedereen van een welverdiende vakantie kan genieten.

Bij uw vluchttijden op het tabblad Prijzen staat welke luchtvaartmaatschappij uw vlucht uitvoert. Meer informatie over de samenwerking tussen TUI fly en partners en de bijbehorende services kunt u lezen op de website van TUI.

Parkeren, overnachten en vervoer van/naar luchthaven

v

Gaat u binnenkort op vakantie met het vliegtuig en heeft u al nagedacht over de manier waarop u naar de luchthaven gaat? Wij helpen u graag een handje.

Overnachten

Wilt u ontspannen uw vakantie beginnen? Boek dan een van de voordelige park sleep fly-arrangementen. Alle hotels bieden een shuttle-service naar de luchthaven en u kunt uw auto daar gedurende een bepaalde periode gratis parkeren.

Meer informatie

Parkeren

Wij bieden u diverse parkeermogelijkheden aan op de luchthavens, waar u 24 uur per dag, 7 dagen per week, uw auto kunt parkeren.

Meer informatie

Vervoer van/naar de luchthaven

Heeft u vervoer nodig van/naar uw luchthaven? Wij bieden u diverse mogelijkheden aan per taxi en trein.

Meer informatie

Voorwaarden

• Bij het boeken van uw reis dient u de eerste voornaam en achternaam van alle reizigers - exact - zoals in hun reisdocument staat op te geven.
• Indien er kortingen of toeslagen m.b.t. de vlucht van toepassing zijn, dan worden deze automatisch meegenomen in de prijsberekening.
• Het vluchtschema en genoemde vluchttijden zijn onder voorbehoud van wijzigingen door de luchtvaartmaatschappij, wij hebben hier geen invloed op.
• In uw reispapieren worden de exacte (lokale) tijden vermeld.
• Wij wijzen u erop dat als uw terugvlucht vóór middernacht vertrekt en ná middernacht landt in Nederland uw reis effectief één dag langer is dan uw geboekte reisduur. Houd daar ook rekening mee bij het afsluiten van uw reisverzekering.

Hotels

Hieronder vindt u voorbeelden van hotels tijdens deze rondreis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een hotel niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren (in de genoemde plaats of in de nabije omgeving). Houd er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar of geopend kunnen zijn. De definitieve hotellijst ontvangt u bij uw reispapieren, ca. 8 dagen voor vertrek.

Pension 22 *** - Cetinje

v
+3
+2

Het pension is gelegen in het hart van het oude centrum van Cetinje. Op ca. 200 meter afstand vindt u de bezienswaardigheden Zetski dom, King Nikola's Museum, Cetinje klooser en President's Residence. Het kleinschalige pension beschikt over kamers met televisie en een badkamer met bad/douche en toilet. Op loopafstand vindt u een plaatselijk eethuisje, waar het ontbijt wordt geserveerd.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Zabljak **** - Zabljak

v
+2
+1

Het hotel is gelegen in het centrum van Zabljak, op ca. 2 kilometer afstand van het nationaal park Zabljak. Op ca. 3 kilometer afstand vindt u verschillende wandelroutes. Het hotel beschikt over een receptie, gratis wifi, restaurant, bar, fitnessruimte (tegen betaling), spa (tegen betaling) en gratis parkeergelegenheid. De kamers beschikken over een televisie, kluisje, minibar en een badkamer met douche, toilet en föhn.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Platani **** – Trebinje

v

Het hotel ligt in het centrum van Trebinje. Op een afstand van 30 kilometer ligt Dubrovnik in Kroatië. Het hotel is gevestigd in een gerestaureerd gebouw uit de vroege twintigste eeuw en beschikt over een 24-uursreceptie, restaurant, bar/lounge en gratis parkeergelegenheid. De kamers zijn voorzien van airconditioning, televisie, telefoon en gratis wifi. Er is een badkamer met bad/douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Hercegovina / Crystal **** - Sarajevo

v

Dit hotel is gelegen naast het natuurreservaat Vrelo Bosne en ligt op 10 kilometer van het centrum van de stad. Het hotel beschikt over een tuin, een terras, restaurant, bar, bagageopslag, airconditioning, lift, kluisjes en gratis wifi. De kamers zijn voorzien van een televisie, een comfortabele bank, minibar, gratis wifi en een badkamer met toiletartikelen.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

City Hotel **** - Mostar

v

Modern hotel gelegen in een woonwijk op loopafstand van het stadscentrum van Mostar. Het beschikt over 24-uursreceptie, lift, bar, restaurants en luxe wellnesscenter met binnenzwembad, fitnessruimte, whirlpool, sauna en schoonheids-/massagebehandelingen. Er is gratis wifi. Kamers met airconditioning, televisie, telefoon, minibar en kluisje. Badkamer met douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hotel Palma *** - Tivat

v

Het hotel is gelegen in de prachtige baai van Tivat en heeft hierdoor een indrukwekkend uitzicht op de baai zelf. Het heeft een eigen prive strand waar ook diverse eetgelegenheden en bars te vinden zijn. Verder heeft het hotel een restaurant en gratis wifi. De kamers zijn voorzien van airconditioning, een minibar, een sateliet televisie en een badkamer met bad of douche en toilet.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Plaatsinfo

Montenegro

v
Gospa.od.Skrpjela.Montenegrs
Gospa.od.Skrpjela.Montenegrs

Montenegro is rijk aan culturele schatten, oude tradities en ongerept natuurschoon. De prachtige Baai van Kotor met UNESCO stad Kotor is een absolute must-see! Laat u verrassen door dit authentieke land dat nog niet wordt overspoeld door toeristen.

Beoordelingen