Waan u een ontdekkingsreiziger terwijl u Afrika’s best bewaarde geheim verkent tijdens een vakantie Mozambique. Zodra de zon zijn gezicht laat zien komt het wereldberoemde Kruger National Park tot leven. Brullende leeuwen en springende impala’s luiden de ochtend in. Op de kleurrijke markten van hoofdstad Maputo maakt u tijdens een zonvakantie vele ‘vrienden’. Of zet de duikbril op en spring in het aquarium van de Bazaruto Archipel.

Into the Wild: Kruger National Park

De nog vrij onontdekte vakantiebestemming Mozambique in het oosten van Afrika heeft alles in huis wat een mens zich kan wensen. Van een 2.500 kilometer lange kustlijn vol paradijselijke stranden aan de Indische Oceaan, een ongeëvenaarde onderwaterwereld tot beroemde safariparken waar u de Big Five van heel dichtbij kunt zien. Het nationaal park dat op menig wensenlijstje prijkt is zonder twijfel het Kruger National Park. Dit beroemdste natuurpark ter wereld, op de grens van Zimbabwe en Mozambique, vormt het vlaggenschip onder de Zuid-Afrikaanse nationale parken. Van het gebrul van leeuwen, lachende hyena’s tot gapende nijlpaarden en springende impala’s. Zodra de zon zijn gezicht laat zien komt het magische wildpark tot leven. Tijdens een rondreis Mozambique kunt u per terreinwagen de Afrikaanse savanne trotseren. Houd uw camera in de aanslag want wie weet kunt u vandaag al een deel van de Big Five van het to-see lijstje afstrepen. De geheugenkaart vult zich binnen no-time zodra u oog in oog staat met giraffen, zebra’s, gnoes, en stampvoetende olifanten.

City of Acacia’s: Maputo

Eenmaal terug in de bewoonde wereld waant u zich tussen de koloniale gebouwen, kleurrijke markten en wolkenkrabbers van de Mozambikaanse hoofdstad Maputo. Deze levendige havenstad vormt een van Afrika’s aantrekkelijkste steden en wordt vanwege de vele acacia-bomen ook wel City of Acacia’s genoemd. Al van grote afstand ziet u de moderne skyline van Maputo met zijn blinkende wolkenkrabbers opdoemen tijdens een zonvakantie met Kras. Moderne gebouwen staan hier pal naast schitterende gebouwen uit de koloniale tijd van Portugal. Vooral het statige station Estación de Ferrocarril Maputo, een van de mooiste stations in de wereld verwelkomt u in vol ornaat tijdens een vakantie Mozambique. Zodra u door de zijstraten van Av. 24 de julho, de hoofdstraat van Maputo, dwaalt hoort u meteen Hello, my friend! Een stralende Mozambikaan probeert vol enthousiasme zijn producten aan de man te brengen.

Het aquarium van de Bazaruto Archipel

Een magische plek om even tot rust te komen na een safarireis in Mozambique vormt het onaangetaste paradijs van de Bazaruto Archipel ook wel de ‘Pearl of the Indian Ocean’. Het stadje Vilanculos aan de zuidoostkust van Mozambique is de poort hier naar toe. Deze tropische eilandengroep voor de kust van Mozambique bestaat uit zes ongerepte eilanden omgeven door kleurrijke koraalriffen. Vooral het water van het eiland Benguerra is de toplocatie voor duikers en snorkelaars. Neem tijdens een duikvakantie eens een kijkje in het Two Mile Reef dat ook wel bekend staat als The Aquarium. In een regenwoud van kleurrijke koralen zwemmen vissen van ongekende schoonheid maar ook zeeschildpadden en dolfijnen voelen zich in deze wateren thuis. Boven water zijn er talloze bounty-stranden waar u zich op een onbewoond eiland waant. Met een beetje geluk kleuren flamingo’s en roze pelikanen het decor nog wat feller.

Verfijn uw keuze
1 vakantie Mozambique
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Rederij
Schip
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.