Vakantie Bagan – Op vakantie tussen de tempels

Tempels en zandschilderingen in Bagan

Streept u Bagan binnenkort ook van uw bucketlist? Deze mystieke tempelstad is een absoluut hoogtepunt van een groepsrondreis Myanmar. Bezoek tijdens een vakantie Bagan de beroemde Ananda tempel en laat u verblinden door de gouden Shwezigon pagode. De Dhammayangyi tempel zal met zijn omvang indruk op u maken en winkelen in Myinkaba Village is een onvergetelijke ervaring. Ook is zandschilderen een bijzonder proces om te aanschouwen.

Verfijn uw keuze
1 vakantie Bagan
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Luchthaven
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Rondreis Puur & mystiek Myanmar
Rondreis Puur & mystiek Myanmar
  • De magische zonsondergang in Bagan
  • Per boot over het Inlemeer langs markten en tempels
  • De 3 koningssteden Amarapura, Sagaing en Ava
  • 15 of 16 dagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum13-02-2020
Reisduur15 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf2149
IG
8,6
geweldig20 beoordelingen
Kaart
Bekijk reis

Gouden accenten in mystiek Bagan

Nergens ter wereld vind je zoveel tempels en religieuze bouwwerken bij elkaar als in Bagan. Deze mystieke tempelstad, gelegen in het noordwesten van Myanmar, is een absoluut hoogtepunt van een groepsrondreis Myanmar. Bagan is gesticht in het jaar 849 en tegenwoordig zijn er meer dan 2.000 tempels en bouwwerken te bewonderen. Tip van Kras: neem een sarong of kleding mee die je schouders en knieën bedekt om de tempels te mogen betreden. Tijdens een vakantie Bagan bezoekt u een van de beroemdste tempels van Bagan: de Ananda tempel. Het indrukwekkende decor is rijkelijk versierd en bevat gouden accenten zoals de koepel en de vier Boeddhabeelden. De Shwezigon pagode overtreft de Ananda tempel qua hoeveelheid goud; de stoepa blinkt volledig in goud en is oogverblindend in de zon. Volgens de verhalen herbergt de tempel een stuk bot en tand van Boeddha.

Een onvergetelijke vakantie naar Bagan

Tijdens een vakantie Bagan zal het reusachtige voorkomen van de Dhammayangyi tempel even veel indruk op u maken. Opvallend aan deze grootste tempel van Bagan is dat het topje van de stoepa ontbreekt. De tempel, gebouwd in opdracht van koning Narathu, is namelijk nooit helemaal afgemaakt. Ook bezoekt u samen met uw reisgenoten Myinkaba Village, het beroemdste winkelgebied van Bagan. Hier omringen tientallen lakwerk werkplaatsen en winkeltjes de tempels en stoepa's. Op de lokale markt shopt u voor een souvenir zoals een versierde schaal, gong of houten beeldje. Ook worden er overal in Bagan zandschilderijen verkocht. Een bijzonder proces om te aanschouwen tijdens een vakantie Bagan. De kunstenaar tovert een katoenen doek met lijm en zand om tot een waar kunstwerk.

8,6
20 beoordelingen Vakantie Myanmar Bagan door reizigers van Kras