Lodge safari door Zuidelijk Afrika - Desert & Delta

namibie-etosha7_s
Afrika.Victoria.Fallss
Himba-kindjes_s
namibie-himbastam2_s
himbaS
namibie-etosha6_s
Zuid-Afrika.olifantens
Zambia.Zimbabwe.VictoriaFallss
v
namibie-etosha7_s
Afrika.Victoria.Fallss
Himba-kindjes_s
namibie-himbastam2_s
himbaS
namibie-etosha6_s
Zuid-Afrika.olifantens
Zambia.Zimbabwe.VictoriaFallss
JG
  Lodge safari door Zuidelijk Afrika - Desert & Delta
  Klik op een prijs voor de totaalprijs
  )
  • Prijzen
  • Inbegrepen
  • Dagprogramma
  • Accommodatie
  • Extra info
  • Plaatsinfo
  • Praktische info

  Prijzen

  x
  • -
  • +
  v
  Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
  Een ogenblik geduld.

  De prijsinformatie wordt opgehaald.

  Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
  Zondag: 10.00-23.00 uur
  Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

  Inbegrepen

  Inbegrepen & niet inbegrepen

  Inbegrepen

  • Vliegreis Amsterdam-Windhoek en Victoria Falls-Amsterdam bji vertrek vanaf april met Air Namibia (met overstap) (voor meer informatie over de vlucht zie het tabblad Vluchtinfo)
  • Vliegreis Maun-Moremi Crossings v.v.
  • Luchthavenbelastingen en brandstofheffing
  • Transfers luchthaven-hotel v.v.
  • Rondreis met internationaal reisgezelschap per comfortabele safaritruck zoals beschreven
  • Engelssprekende reisleiding/chauffeur en kok
  • Verblijf in hotels/lodges
  • 14x ontbijt, 11x lunch en 9x diner
  • Entreegelden Nationale Parken
  • Beschreven excursieprogramma

  Niet inbegrepen

  • Niet genoemde maaltijden
  • Facultatieve excursies
  • Eventuele verplichte lokale gidsen
  • Fooien
  • Reis- en annuleringsverzekering

  Toeslagen

  • Reserveringskosten € 19,50 per boeking (verplicht)
  • Bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking van max. 9 personen (verplicht)
  • NS-Combikaart € 28 p.p. (optioneel, meer info)

  Extra informatie

  • Reisprogramma onder voorbehoud van wijzigingen
  • Let op! de minimum leeftijd voor het deelnemen aan deze reis is 12 jaar!
  • Het kan zijn dat op de terugvlucht van Victoria Falls naar Amsterdam 3 overstappen zijn

  Groepsgrootte en annuleringstermijn

  Minimum aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze reis: 4
  Uiterste termijn van annulering wegens onvoldoende deelname: 21 dagen voor vertrek.
  Minimum aantal deelnemers en uiterste termijn van annulering is niet van toepassing op een reeds gegarandeerde vertrekdatum

  Dagprogramma

  Desert & Delta

  1e dag - Amsterdam - Windhoek

  v

  We vliegen van Amsterdam naar Namibië.

  2e dag - Windhoek - Swakopmund

  Na aankomst in Windhoek volgt de reis naar Swakopmund, stad tussen oceaan en woestijn. Hier brengen we de komende 2 nachten door.

  Wanneer uw vlucht in de middag of avond aankomt verblijft u 1 nacht in Windhoek en 1 nacht in Swakopmund.

  3e dag - Swakopmund

  v

  Een dag in de koloniale badplaats Swakopmund die u geheel naar eigen wens kunt indelen. Gaat u genieten aan het strand of wat winkelen? Er worden ook diverse facultatieve excursies aangeboden, zoals quadbiken, sandboarden of skydiving voor de sportievelingen onder u. Ook vissen is mogelijk, evenals een rondvlucht over de zandduinen.

  4e dag - Kamanjab-Himba stammen

  v
  Himba-kindjes_s
  namibie-himbastam2_s
  himbaS
  Himba-kindjes_s
  +2
  namibie-himbastam2_s
  +1

  Noordwaarts en dieper Nambië in, naar onze volgende bestemming Kamanjab. Dit is het gebied van de Himba-stammen, die nog altijd op nomadische wijze leven en met hun vee door het desolate gebied trekken. We zoeken één van de stammen op en maken kennis met hun manier van kleden en leven! Absoluut een geweldige ervaring. Reisafstand ca. 220 km, reistijd ca. 5 tot 6 uur.

  5e en 6e dag - Etosha National Park

  v
  namibie-etosha6_s

  Op weg naar het beroemde Etosha National Park, zonder twijfel één van de hoogtepunten van deze reis. Dit is één van de grootste en belangrijkste wildparken van Afrika en we hebben deze dagen ruimschoots de tijd om te genieten van de natuur- en wildpracht! Dit reservaat, in 1907 uitgeroepen tot Nationaal Park, heeft een oppervlakte van maar liefst 22.270 km² en herbergt een indrukwekkende fauna van 114 zoogdiersoorten, 340 vogelsoorten, 110 reptielensoorten, 16 amfibiesoorten en (verrassend) 1 vissoort. Etosha is gelegen rondom een zoutmeer van ca. 5.000 km², hetgeen de naam verklaart: Etosha betekent namelijk ‘grote witte vlakte’. We maken hier verschillende gamedrives waarbij de kans groot is dat we wilde dieren spotten! Optioneel kunt u deelnemen aan een avontuurlijke nachtsafari! Reisafstand ca. 220 km, reistijd ca. 3 tot 4 uur.

  7e dag - Etosha NP - Windhoek

  Na een laatste gamedrive in de ochtend reizen we naar Windhoek. Onderweg pauzeren we bij een populaire markt, waar tal van handgemaakte producten worden verkocht. ’s Middags een korte stadstour langs de belangrijkste bezienswaardigheden van Windhoek, zoals de Alte Feste (het oude fort), de Christuskirche en het Tintenpalast (parlementsgebouwen). De Duitse namen en architectuur herinneren ons duidelijk aan het koloniale verleden van de stad! Vanavond facultatief diner bij Joe’s Beer House. Want wist u dat Windhoek een belangrijk bierbrouwerijcentrum is? Reisafstand ca. 550 km, reistijd ca. 7 tot 9 uur.

  8e dag - Windhoek - Botswana - Ghanzi

  Via een mooie route bereiken we de grenspost Buitepos, waar we Botswana binnen rijden. We overnachten in Ghanzi, waar we vanavond kennismaken met de Bosjesmannen en getuige zijn van een traditionele dansvoorstelling. Reisafstand ca. 540 km, reistijd ca. 8 tot 9 uur.

  9e dag - Ghanzi - Okovango Delta

  v

  Met het ochtendgloren staan we op voor onze tocht naar Maun, de toegangspoort tot de Okavango delta. Deze delta is één van de grootste delta’s ter wereld. Lagunes, eilandjes, palmbossen, exotische planten en vele wilde dieren bepalen hier het beeld. Meer dan 95% van het water in de delta verdampt voordat het de Thamalakane Rivier nabij Maun bereikt. Het is een uniek paradijs op aarde! In Maun bereiden we ons voor op de komende 2 dagen waarin we de delta zullen gaan verkennen. Reisafstand ca. 300 km, reistijd ca. 4 tot 5 uur.

  10e en 11e dag - Okavango Delta

  v
  +3
  +2

  We vliegen in ca. 20 minuten van Maun naar Moremi Crossings (max. 10 kg bagage per persoon), waar we de komende 2 nachten verblijven in het wild, met op de achtergrond ongetwijfeld nijlpaarden en kikkers die ons ‘toezingen’ in de stille avond en nacht. Ter plaatse maken we gebruik van mekoros, traditionele kano’s, waarmee we smalle deltakanalen volgen, door lagunes en langs eilandjes varen. Grote kans dat we krokodillen en nijlpaarden in het water om ons heen ontdekken! Dat wordt genieten van het rijke vogelleven en de overweldigende natuur!

  12e dag - Okavango Delta - Gweta

  We nemen afscheid van de delta en vliegen terug naar Maun, vanwaar we per truck naar Gweta rijden. Gweta is gelegen halverwege Maun en Nata, op de grens met het Makgadikgadi Pans National Park. Dit park was eens een enorm meer met een diepte van zo'n 30 meter en een oppervlakte van 80.000 km². Met de klimaatsverandering die ruim 10.000 jaar geleden inzette, begon het Makgadikgadi meer op te drogen. Wat overbleef? Enorme pannen met zoutkorsten en een veelzijdige fauna! Per jeeps en mokoros gaan we op verkenning, onder andere bij de rivierbedding van de Boteti rivier. Reisafstand ca. 200 km, reistijd ca. 3 tot 4.

  13e dag - Gweta - Chobe National Park

  v
  Zuid-Afrika.olifantens
  Zuid-Afrika.olifantens

  Op weg naar het beroemde Chobe National Park, het volgende natuurjuweel dat we zullen bewonderen! Dit natuurpark herbergt tal van verschillende landschappen, van moerassen tot tropische gebieden en van woestijnachtige regio’s tot vruchtbare graslanden. Dit is het absolute domein van de olifanten (de olifantenpopulatie is gigantisch), maar we kunnen er nog veel meer dieren bewonderen, waaronder buffels en giraffen. Ook de majestueuze Afrikaanse visadelaar draait hier langzaam en fier haar rondjes op zoek naar prooi. De middag staat in het teken van een riviercruise. Op zoek naar de wilde dieren! Reisafstand ca. 400 km, reistijd ca. 6 tot 7 uur.

  14e dag - Kasane - Victoria Falls

  v
  Zambia.Zimbabwe.VictoriaFallss
  Zambia.Zimbabwe.VictoriaFallss

  Maakt u vanochtend nog een facultatieve gamedrive door het Chobe National Park? Het laatste deel van onze tocht brengt ons naar de machtige Victoria Falls in Zimbabwe. Toen David Livingstone deze watervallen voor de eerste keer zag zei hij: ‘Op plaatsen zo mooi als deze moeten zelfs engelen verbaasd zijn geweest’. Het zien van deze watervallen is bijna een spirituele belevenis en zeker één die u nooit zult vergeten! Vanavond kunt u tijdens de zonsondergang optioneel een cruise maken over de Zambezi-rivier, die de watervallen voedt. Reisafstand ca. 100 km, reistijd ca. 2 uur.

  15e dag - Victoria Falls

  v
  Afrika.Victoria.Fallss
  Afrika.Victoria.Fallss

  Een hele dag in het teken van de machtige watervallen. U kunt vandaag kiezen voor tal van facultatieve activiteiten, zoals raften, bungeejumpen of paardrijden.

  16e dag - Victoria Falls - Amsterdam

  Transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Amsterdam.

  17e dag - Amsterdam

  Aankomst op Schiphol.

  Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

  Accommodatie

  Safaritrucks en lodges

  Safaritruck

  v
  safaritruck1_s
  safaritruck7_s
  safaritruck2_s
  safaritruck6_s
  safaritruck5_s
  safaritruck4_s
  safaritruck3_s
  safaritruck1_s
  safaritruck7_s
  safaritruck2_s
  +5
  safaritruck6_s
  +4

  De safaritruck is voorzien van grote ramen zodat iedereen een goed uitzicht heeft, zitplaatsen voor iedereen, bagagerekken boven de zitplaatsen, kluisje(s) voor waardevolle documenten, radio, een volledig uitgeruste (compacte) keuken waar de maaltijden bereid worden, koelkast, informatief leesmateriaal en spelletjes. Een aantal trucks beschikken ook over een groot uitschuifbaar zonnescherm dat voor voldoende schaduw zorgt.

  • Door ruimte in het bagageruim is het niet mogelijk om een harde koffer mee te nemen!
  • Maaltijden vinden plaats bij de truck en onderweg op parkeerplaatsen

  • Bent u 65 jaar of ouder en wilt u een van onze safarireizen boeken, dan dient u een medische verklaring in te vullen. Download het formulier via deze link .

  Lodges

  v
  lodge1_s
  lodge2_s
  lodge1_s
  lodge2_s

  Hieronder vindt u een selectie van de campings, lodges of hotels die we aandoen tijdens deze reis. Deze accommodaties zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Houd er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar/geopend kunnen zijn.

  Bij een lodgesafari reist u per safaritruck, maar overnacht u niet in tenten, maar in eenvoudige toeristenklasse lodges/chalets (veelal in bungalowstijl, soms met 2 aparte slaapkamers met gedeelde badkamer). Sanitaire voorzieningen zijn veelal voor gezamenlijk gebruik. Neem uw eigen handdoeken mee, deze zijn niet altijd voorzien.

  -------------------------------------------------------------------------------------------

  Sentrim Boulevard - Nairobi

  Overnachting in een kamer met eigen sanitair.

  -------------------------------------------------------------------------------------------

  Masai Mara Camp - Masai Mara National Reserve

  Overnachting in een permanente safaritent met gezamenlijke toilet- en douchefaciliteiten.

  -------------------------------------------------------------------------------------------

  Lake Kivu Lodge - Lake Nakuru National Park

  Overnachting in een kamer met gezamenlijke toilet- en douchefaciliteiten

  -------------------------------------------------------------------------------------------

  Eden Rock Resort - Jinja

  Overnachting in een kamer met gezamenlijke toilet- en douchefaciliteiten.

  -------------------------------------------------------------------------------------------

  Kabalega Resort Hotel - Masindi

  Overnachting in een kamer met gezamenlijke toilet- en douchefaciliteiten

  -------------------------------------------------------------------------------------------

  Sky Hotel - Kampala

  Overnachting in een kamer met eigen sanitair

  -------------------------------------------------------------------------------------------

  Lake Bunyonyi Overland Resort - Lake Bunyonyi

  Overnachting in een kamer met eigen sanitair

  -------------------------------------------------------------------------------------------

  Naiberi River Camp - Eldoret

  Overnachting in een kamer met gezamenlijke toilet- en douchefaciliteiten

  -------------------------------------------------------------------------------------------

  Extra info

  Algemene informatie kampeer- en lodgesafari's

  Niveau van de reis

  v
  Safaritruck-Zuid-Afrika_s

  Voor deze reis is het van belang dat u over een redelijke basisconditie beschikt. Naast uw gezondheid is ook uw reisinstelling van belang: wees bereid op onverwachte omstandigheden! In de modder staan om een vrachtwagen te duwen, in een boom klimmen omdat er een kudde buffels aankomt, vertraging vanwege mechanische problemen… het kan gebeuren op deze avontuurlijke reis!

  Internationaal reisgezelschap

  v

  Deze rondreis wordt uitgevoerd met een internationaal reisgezelschap. De groepen bestaan meestal uit ca. 20 mensen bij de kampeersafari’s (max. 24 personen) en max. 18 bij de lodgesafari’s. De meeste passagiers komen uit Australië, Nieuw Zeeland, Verenigd Koninkrijk, Europa, Noord- en Zuid Amerika. Hoewel er vaak stellen en vriendengroepen zijn die de reis samen boeken, zijn er ook alleengaande reizigers. De verhouding man-vrouw is meestal ongeveer gelijk. De gemiddelde leeftijd varieert van ca. 18 tot 55 jaar (waarbij de gemiddelde leeftijd bij de kampeersafari’s over het algemeen wat jonger is dan bij de lodgesafari’s).

  Kampeersafari: slapen in tenten

  v
  tent3_s
  tent1_s
  tent4_s
  tent3_s
  tent1_s
  tent4_s

  Bij een kampeersafari verblijft u in safaritenten (max. 2 personen, min. afmeting: 2,2 m x 2,2 m) van stevig canvas, voorzien van een klamboe en een matras van schuim. De meeste campings beschikken over toilet- en douchefaciliteiten (niet altijd is er warm water beschikbaar). Het kan ook zijn dat u een aantal nachten doorbrengt op bushcamps zonder faciliteiten. U dient elke avond zelf uw tent op te zetten. Neem een eigen slaapzak, kussentje en handdoek(en) mee. Er is onvoldoende tijd/gelegenheid om deze ter plaatse aan te schaffen. In grotere plaatsen zoals Kaapstad, Swakopmund, Windhoek, Maputo of Johannesburg verblijft u in toeristeklasse lodges waar u de kamer deelt met medereizigers

  Lodgesafari: slapen in lodges/chalets

  v
  lodge1_s
  lodge2_s
  lodge1_s
  lodge2_s

  Bij een lodgesafari reist u per safaritruck, maar overnacht u niet in tenten, maar in eenvoudige toeristenklasse lodges/chalets (veelal in bungalowstijl, soms met 2 aparte slaapkamers met gedeelde badkamer). Sanitaire voorzieningen zijn veelal voor gezamenlijk gebruik. Neem uw eigen handdoeken mee, deze zijn niet altijd voorzien.

  Maaltijden

  v
  safaritruck5_s

  Tijdens uw reis zijn er veel maaltijden inbegrepen. Deze worden op de camping, truck, lodge of onderweg bereid door de kok die met u mee reist. In de truck zijn stoeltjes aanwezig. Er wordt wel verwacht dat er altijd 2 of 3 mensen uit de groep meehelpen het eten te bereiden door bijvoorbeeld groente te snijden of te wassen en stoelen klaar te zetten. Na afloop van de maaltijd zal ook meegeholpen worden met afruimen en afwassen.

  Een gemiddelde dag

  v
  safaritruck1_s

  De dagen beginnen over het algemeen vroeg, zo rond 06.00 uur (soms wat vroeger om de Afrikaanse zonsopgang te bewonderen!). Vertrek rond 07.00 uur, na het ontbijt. Onderweg is er een lunchpauze en in de namiddag staan ontspanning, verkenning en excursies op het programma. De avonden worden meestal doorgebracht rond het kampvuur. Van de reizigers wordt verwacht dat ze meehelpen bij het afwassen. Wilt u helpen met koken… dit is niet verplicht, maar mag altijd! Het reizen per safaritruck gaat niet altijd zo vlot als we gewend zijn. De dagafstanden die afgelegd moeten worden zijn meestal groot en de gemiddelde snelheid ligt rond de 80 km per uur. Op onverharde wegen met kuilen en bulten wordt deze snelheid uiteraard flink gereduceerd vanwege de veiligheid. Houd altijd in gedachten: het hoort allemaal bij de Afrika-ervaring!

  Wat mee te nemen?

  Belangrijk! Pak uw bagage in één slappe sporttas of rugzak van max. 20 kg. Het is NIET mogelijk om een harde koffer mee te nemen! De bagageruimte van de safaritrucks is beperkt. Bovendien moet u uw bagage zélf kunnen tillen, dus neem vooral niet teveel mee!
  * Tijdens de okavango delta excursie kunt u de overige bagage in de truck achterlaten.

  Handig om mee te nemen: slaapzak en kussen (bij kampeersafari) • handdoeken (kampeer en lodgesafari) • kleine dagrugzak • sport-/wandelschoenen • warme kleding voor de avond/nacht • makkelijk wasbare, sneldrogende en strijkvrije katoenen kleding, zowel met korte als lange mouwen (bescherming tegen muggen) • zwemkleding • zonnehoed of pet • regenjas/poncho • vochtige doekjes (snoetenpoetsers) • zonnebrandcrème • kleine reisapotheek (o.a. muggenwerend middel met DEET, pijnstillers, pleisters, antidiarree middel, lippenbalsem e.d.) (in de safaritruck is een EHBO-kit aanwezig voor noodgevallen) • een beetje wasmiddel (in een zakje of flesje) • een paar wasknijpers • (hoofd)zaklamp • voldoende fotogeheugen en batterijen • kopieën van uw waardevolle documenten (paspoort e.d.).

  Geldzaken

  Neem voldoende contant geld mee, in Amerikaanse Dollars of Zuid-Afrikaanse Rand (bij reizen door Zuid-Afrika & Namibië) (bij voorkeur in coupures van 20 of 50 USD). Creditcards (worden niet overal geaccepteerd) raden we af. Neem liever te veel geld mee dan te weinig, geld bijpinnen is onderweg alléén in de grote steden mogelijk.

  Indicatie budget

  Reken voor persoonlijke uitgaven ca. USD 10 tot 15 (ca. R 50) per persoon per dag. Een en ander is natuurlijk afhankelijk van uw uitgavenpatroon (Rookt u? Houdt u van shoppen? Wilt u tussendoor ook wat snacks nuttigen? Drinkt u ’s avonds een of meerdere biertjes of een flesje water?). De meeste maaltijden (ontbijt, lunch en diner) zijn bij de reissom inbegrepen. Belangrijk is ook het feit of u van plan bent om veel optionele excursies bij te boeken.

  Fooien
  Bij deze reizen is er meestal iemand in de groep die enveloppen o.i.d. voor fooien rond zal laten gaan. Uiteraard bent u vrij om zelf te bepalen wat u wilt geven. Gebruikelijk is een bedrag van ca. USD 1 (of ca. R 5) per persoon per dag per gids (meestal 1 gids, 1 kok en 1 chauffeur).

  Plaatsinfo

  Namibië

  v
  Sossusvlei-dune-45_s
  Namibie.Etoshas
  Namibie.Kalahari.woestijns
  namibie3_s
  shipwreck (AP©)S
  111 elewaters
  Sossusvlei-dune-45_s
  +5
  Namibie.Etoshas
  +4

  Namibië… verrassend veelzijdig en ronduit fascinerend! Hyena’s, leeuwen, stokstaartjes, antilopen, vogels en reptielen… al deze dieren voelen zich uitstekend thuis in dit indrukwekkende land, waar de ruige Atlantische kust fel contrasteert met de rode duinen van de Sossusvlei. Ook imposante kloven en onherbergzame woestijngebieden dragen bij aan de onweerstaanbare aantrekkingskracht die het land heeft op toeristen. Het culturele erfgoed is tevens zeer rijk en boeiend. De Portugese ontdekkingsreizigers, die aan land kwamen bij Diaz Point, lieten duidelijk hun sporen na. Ook herinneren diverse plaatsnamen en bouwstijlen nog duidelijk aan de korte tijd dat het land een kolonie van Duitsland was. Tot slot maakt de diversiteit aan stammen en rassen Namibië met recht een vakantiebestemming die u gezien moet hebben!

  Zimbabwe

  v
  Victoria watervallen
  Victoria watervallen
  Victoria watervallen

  Prachtige safarimogelijkheden in ongerepte natuurparken en bijkomen in de mooie, schone steden als Harare en Bulawayo. Schitterend Zimbabwe is nog niet overspoeld door toeristen en dat is een groot raadsel, want het heeft bijzonder veel fraais te bieden. Een bezoek aan de machtige, meer dan 1 km brede, Victoria Falls mag ook zeker niet ontbreken tijdens een reis door Zimbabwe! U zult versteld staan van dit oorverdovend ruisende natuurwonder!

  Botswana

  v

  Botswana is een land dat nog relatief onontdekt is, maar zeer zeker het ontdekken waard is als u houdt van ongerepte natuurgebieden! Het is rijk aan uitgestrekte vlaktes en gevarieerde landschappen (waaronder de oase Okavangodelta en de wereldbereoemde Kalahari-woestijn die een groot deel van het land in beslag neemt)! Met name voor safarigangers is het een populaire vakantiebestemming!