Een vakantie in Assen heeft veel meer te bieden dan alleen het beroemde TT Circuit. Picknick tijdens een weekendje weg in Drenthe tussen de vlinders aan het blotevoetenpad in het Oertijdpark. Maar niet voordat u een bezoek heeft gebracht aan hunebed D27. Of maakt u liever eerst kennis met de bezienswaardigheden in het centrum van Assen, waar u in het Drents Museum de werken van Toorop en Van Gogh kunt bezichtigen?

Veelzijdige vakantie in Assen

Wie denkt aan een vakantie in Assen, denkt misschien al snel aan het bekende TT Circuit. Dat u tijdens een weekendje weg natuurlijk kunt verkennen. Tijdens een rondleiding over het circuit, onder begeleiding van een gids. Of misschien wel met eigen auto of motor, op een van de Track Days. Maar ook als u niet komt voor het circuit, is er tijdens een weekendje Assen genoeg vermaak te vinden. Maar bijvoorbeeld een wandeling door het centrum van de Drentse provinciehoofdstad, dat vol zit met culturele bezienswaardigheden. Zoals de deels middeleeuwse Kloosterkerk, onderdeel van het voormalig klooster Maria in Campis en tegenwoordig onderdeel van het Drents Museum. Hier kunt u tijdens een stedentrip Assen behalve aardewerk ook werk van Toorop en Van Gogh bezichtigen.

Megalitische bezienswaardigheden in Borger

Een ander hoogtepunt tijdens een vakantie in Assen, zijn natuurlijk de beroemde Drentse hunebedden. En het leuke is, dat u vanuit een luxe hotel van Kras in Assen al in 20 minuten naar het Hunebedcentrum in Borger rijdt! Bewonder D27, met ruim 22 meter lengte het grootste hunebed van Nederland. En maak een reis door de tijd in het Oertijdpark, waar u tussen de hutten van rendierjagers, grafheuvels en veenpaden ziet hoe het leven hier duizenden jaren geleden was. Neem bij mooi weer ook vooral een picknick mee, want tussen de kleurrijke bloemen en vlinders die u op het blotevoetenpad tegenkomt, is altijd wel een geschikt bankje te vinden. Maar u kunt voor de lunch natuurlijk ook terug naar het vier sterren hotel van Kras. Bij een verblijf van minimaal twee nachten overnacht u hier namelijk op basis van All Inclusive. En ook toegang tot het tropisch zwemparadijs en de bowlingbaan zijn inbegrepen. Leuk voor een weekendje weg met de hele familie!

Verfijn uw keuze
1 vakantie Assen
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,6
38 beoordelingen Vakantie Nederland Assen door reizigers van Kras