In het Noord-Brabantse Asten bevindt zich niet zomaar een klokkengieterij, maar de grootste ter wereld! Tijdens een vakantie in Asten komt u in het museum Klok en Peel alles te weten over de imposante klokken die hier gemaakt worden. Maar u kunt natuurlijk ook kiezen voor een actieve fietsvakantie in Noord-Brabant, en het Nationaal Park De Groote Peel ontdekken. Misschien spot u tijdens een weekendje weg wel een kraanvogel!

De beroemde klokken van Asten

De Noord-Brabantse plaats Asten staat bekend om twee dingen: de natuur en klokken. In Asten bevindt zich namelijk de grootste klokkengieterij ter wereld! En in het nabijgelegen museum Klok en Peel komt u tijdens een vakantie in Asten meer te weten over het productieproces en de geschiedenis van klokken. Bovendien zit het museum vol imposante bezienswaardigheden. Zo vindt u op het binnenplein een replica van de klok die in Asten werd gegoten voor de beroemde Notre-Dame in Parijs, met een diameter van maar liefst 1,6 meter. Om ook het Astronomisch Kunstuurwerk niet te vergeten, met een poortje waaruit ieder uur de Drie Koningen tevoorschijn komen.

Actieve vakantie in Noord-Brabant

Heeft u zin in een actieve vakantie in Noord-Brabant? Vanuit een hotel van Kras fietst u tijdens een vakantie in Asten in minder dan een uur naar Nationaal Park De Groote Peel, gelegen op de grens met Limburg. Dit waterrijke hoogveengebied staat vooral bekend om de vele vogelsoorten. Grote kans dus dat u tijdens een weekendje Asten tussen de bossen, moerassen en heidevelden een bruine kiekendief of zelfs een kraanvogel spot. Maar ook zoogdieren en reptielen komt u in De Groote Peel regelmatig tegen. Een wild zwijn of een gladde slang bijvoorbeeld. En wat dacht u van de bonte verzameling aan vlinders en libellen? Bij Kras kunt u een fietsarrangement door Noord-Brabant boeken en verblijven in een 4 sterren hotel in Asten en in het centrum van Deurne. De bagagetransport tussen de verschillende hotels en een knooppunten fietskaart is dan inbegrepen.

Verfijn uw keuze
3 vakanties Asten
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,5
37 beoordelingen Vakantie Nederland Asten door reizigers van Kras