De nog altijd door monniken bewoonde Abdij Koningshoeven en de Oude Toren zijn bezienswaardigheden die u tijdens een vakantie Berkel-Enschot niet kunt overslaan. Maar ook een dagtrip naar Tilburg kan tijdens een weekendje Noord-Brabant niet ontbreken! Maak kennis met de geschiedenis van de stad in het TextielMuseum. Of laat u in vervoering brengen door de muziek van nu in de zalen van poppodium 013.

Culinair en cultureel Berkel-Enschot

Net buiten het centrum van Tilburg, ligt het gezellige dorp Berkel-Enschot. Tijdens een vakantie in Berkel-Enschot kunt u kennis maken met bourgondisch Noord-Brabant. Dankzij een culinair arrangement in een luxe hotel van Kras bijvoorbeeld. Maar ook de culturele bezienswaardigheden van het dorp zijn een bezoek zeker waard. De 15e eeuwse Oude Toren van de voormalige Sint Michielskerk bijvoorbeeld, met kleurrijke gebrandschilderde ramen van kunstenaar Huib de Corti. Tegenwoordig doet de toren dienst als gedachteniskapel voor slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. Maar ook de imposante Abdij Koningshoeven, waar nog altijd monniken leven, is een kijkje tijdens een vakantie in Noord-Brabant zeker waard.

Stedentrip naar textielstad Tilburg

Vanuit een 4 sterren hotel bent u tijdens een vakantie in Berkel-Enschot binnen de kortste keren in het sfeervolle centrum van Tilburg. Ook in deze voormalige textielstad vindt u tal van bezienswaardigheden, zoals het in opdracht van koning Willem II gebouwde Paleis-Raadhuis. En in het TextielMuseum komt u van alles te weten over de textielgeschiedenis van de stad. In het museum kunt u door het gebruik van zowel oude als moderne machines het hele productieproces van textiel volgen! Is de zon inmiddels ondergegaan, maar vindt u het nog te vroeg om terug te gaan naar het hotel in Berkel-Enschot? In de zalen van het bekende poppodium 013 is het nog tot in de late uurtjes feest! Kiest u voor een weekend Berkel-Enschot met kinderen? Kies dan voor het pretparkarrangement van Kras inclusief entreekaart voor de Efteling.

Verfijn uw keuze
2 vakanties Berkel-Enschot
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,1
308 beoordelingen Vakantie Nederland Berkel-Enschot door reizigers van Kras