In het Zeeuwse dorp Burgh-Haamstede kunt u niet vakantie vieren aan het Noordzeestrand, maar ook de middeleeuwen beleven bij Slot Haamstede. Burgh-Haamstede ligt op het eiland Schouwen-Duiveland en wordt omringd door zandduinen, uitgestrekte stranden en de indrukwekkende Deltawerken. Breng tijdens een vakantie Burgh-Haamstede zeker een bezoek aan deze stormvloedkering. Om daarna op te warmen in een strandpaviljoen.

Strandvakantie in het Zeeuwse Burgh-Haamstede

Glooiende duinen, een middeleeuws slot én uitgestrekte stranden vormen samen het gezicht van de Zeeuwse badplaats Burgh-Haamstede. Eigenlijk bestaat dit dorp op het eiland Schouwen-Duiveland uit twee dorpen: Burgh en Haamstede. Het luxe 4 sterren hotel van Kras staat in Burgh en vanuit hier wandelt u zo naar het indrukwekkende Slot in Haamstede. Dankzij de gracht, de kantelen en de toegangspoort stapt u hier zo de middeleeuwen binnen. Er worden regelmatig concerten georganiseerd in het kasteel die u kunt bijwonen. Wandel vanuit het luxe hotel in Burgh-Haamstede ook eens de andere kant op in de richting van het dorpje Westenschouwen. Dankzij de zandduinen en het Noordzeestrand is dit de ideale plek om uit te waaien. Opwarmen doet u tijdens de reis in een van de strandpaviljoens met een warme kop chocomelk.

Excursie naar de Deltawerken

Vanaf het Noordzeestrand bij Burgh-Haamstede zul je de Deltawerken zien liggen. Dit indrukwekkende 'verdedigingssysteem' moet Zeeland beschermen tegen het water van de Noordzee. Vooral als het flink waait ziet u de golven tegen de hoge sluizen beuken. Is het water kalm en wilt u toch zien hoe de stormvloedkering werkt? Dan is een bezoek aan de Neeltje Jans aan te raden. In dit informatiecentrum vindt u exposities, films en demonstraties die de kracht van het water laten zien. Overigens kunt u tijdens een vakantie Burgh-Haamstede de stormvloedkering ook van binnen bekijken. Stalen deuren en betonnen muren zullen u beschermen terwijl het getij onder u door raast. Een onvergetelijke excursie tijdens de vakantie in Zeeland.

Verfijn uw keuze
2 vakanties Burgh-Haamstede
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Kortingsdagen
Zeeland - Grand Hotel ter Duin
Zeeland - Grand Hotel ter Duin
  • Luxe 4-sterrenhotel met ontbijtbuffet
  • Uitgebreide wellnessfaciliteiten
  • Verfijnd en klassiek restaurant
  • 2, 3, 4 of 5 dagen
Kortingsdagen
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum05-01-2020
Reisduur2 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf49
K
8,2
erg goed20 beoordelingen
KaartBekijk reis
8,2
40 beoordelingen Vakantie Nederland Burgh-Haamstede door reizigers van Kras