In de Noord-Hollandse badplaats Callantsoog draait het om strand, natuur en gezelligheid. Het dorp wordt omgeven door glooiende grasduinen en een breed zandstrand aan de Noordzee. U kunt tijdens een vakantie Callantsoog dan ook heerlijk uitwaaien tijdens een strandwandeling of een fietstocht maken door het Zwanenwater. In het centrum van Callantsoog bevinden zich boetiekjes en gezellige terrassen. Dé plek om bij te komen van een actieve vakantie.

Het strand van Callantsoog

In de gezellige badplaats Callantsoog kunnen actievelingen hun hart ophalen. Dit dorp in de Kop van Noord-Holland wordt omgeven door glooiende duinen met wuivende rietkragen en graspollen. De ideale plek voor een wandel- of fietstocht. Maar in Callantsoog vindt u ook een van de schoonste en mooiste stranden van Nederland. Het brede zandstrand aan de Noordzee laat zich goed lenen voor een strandwandeling. Of natuurlijk gewoon om al luierend te profiteren van de zon. Wie trek heeft gekregen kan een van de strandpaviljoens opzoeken en onder genot van een tosti of warme chocolademelk met slagroom de vele kitesurfers bewonderen.

Het gezellige Dorpsplein Callantsoog

Dankzij de vele terrassen, boetiekjes en evenementen is Callantsoog een badplaats aan de Noordzee dat bruist van het leven. Het is hier dan ook het hele jaar door gezellig druk. Tijdens een vakantie Callantsoog kunt u verblijven in een modern hotel op loopafstand van het centrum van het dorp. Stap langs het Dorpsplein de vele kledingwinkels binnen op zoek naar een nieuwe outfit of neem plaats op een van de terrasjes met een vers gebakken visje. Net om de hoek van dit plein bevindt zich Boerderijmuseum Tante Jaantje. Tijdens een excursie maakt u hier kennis met de historie van het dorp dankzij foto-exposities en vondsten van strandjutters. In Callantsoog worden ook regelmatig evenementen georganiseerd. Kofferbakmarkten, muzikale optredens, modeshows en schilderworkshops vormen maar een kleine greep. Het geplaveide Dorpsplein vormt gedurende deze activiteiten vaak letterlijk het bruisende hart van een vakantie in Callantsoog!

Op ontdekking in het Zwanenwater

Net buiten Callantsoog ligt het natuurgebied Zwanenwater. Dit duingebied herbergt poeltjes, moerassen en graslanden vol kleurrijke bloemen. Natuurliefhebbers zullen zich prima thuis voelen in het Zwanenwater. Tijdens een vakantie Callantsoog kunt u door het gebied fietsen en de grazende runderen en orchideeën bewonderen. Dankzij deze bloemen is het Zwanenwater een paradijs voor vlinders, insecten en vogels. U vindt er dan ook uitkijkpunten waarvandaan de buizerd, lepelaar en aalscholver gespot kunnen worden. En misschien ziet u zelfs wel een icarusblauwtje of duinparelmoervlinder. Het Zwanenwater loopt door tot in de badplaats Sint Maartenszee wat een mooie bestemming is tijdens een fietsvakantie Callantsoog. 

Verfijn uw keuze
1 vakantie Callantsoog
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,3
67 beoordelingen Vakantie Nederland Callantsoog door reizigers van Kras