Ook in eigen land valt van alles te ontdekken. Wanneer u een vakantie in Delft boekt bijvoorbeeld, voor een culturele stedentrip in Zuid-Holland. Bewonder het kenmerkende Delfts Blauw en de meesterwerken van verschillende Delftse kunstenaars in Museum Prinsenhof. Of maak een rondvaart langs de bezienswaardigheden aan de oude grachten, zoals de middeleeuwse Oostpoort, voordat u neerstrijkt onder de platanen van de Beestenmarkt.

Culturele stedentrip Delft

Voor een vakantie vol culturele bezienswaardigheden, gezellige terrasjes langs mooie grachten én natuurlijk Delfts Blauw, kunt u bij Kras een vakantie naar Delft boeken. In deze Prinsenstad hoeft u zich tijdens een weekendje Zuid-Holland geen moment te vervelen. Zo wandelt u vanuit een centraal gelegen 4 sterren hotel zo naar de Museum Prinsenhof aan het Sint Agathaplein. Hier vindt u, behalve kenmerkende Delfts Blauwe meesterwerken, een grote collectie beelden en schilderijen van onder andere de Delftse kunstenaars Van Mierevelt en Schoonhoven. Bovendien vond in het Prinsenhof een belangrijke gebeurtenis uit de geschiedenis van ons land plaats: de moord op Willem van Oranje. U kunt de kogelgaten nog in de muur zien zitten! Na een bezoek aan het Prinsenhof kunt u de naastgelegen scheve Oude Kerk bewonderen, met prachtig gekleurde gebrandschilderde ramen en de graven van onder andere zeeheld Piet Hein en schilder Johannes Vermeer.

Rondvaart door de Delftse grachten

Er zijn tijdens een stedentrip Delft genoeg musea en kerken te bezoeken om met gemak een heel weekendje weg mee te kunnen vullen. Maar er valt nog veel meer te beleven in de gezellige binnenstad! Maak een rondvaart door de Delftse grachten, langs de oude grachtenpanden en middeleeuwse stadspoort de Oostpoort. Of strijk neer onder de hoge platanen op een van de vele terrasjes aan de gezellige Beestenmarkt. Kunt u daarna een tocht maken langs de verborgen hofjes in de binnenstad, zoals het Bagijnhof met een middeleeuwse toegangspoort.

Verfijn uw keuze
1 vakantie Delft
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,6
31 beoordelingen Vakantie Nederland Delft door reizigers van Kras