De Noord-Brabantse hoofdstad Den Bosch zit vol culturele bezienswaardigheden, die u tijdens een vakantie in Den Bosch kunt ontdekken per rondvaart over de Binnendieze. Bewonder de bruggetjes, imposante luchtbogen van de gotische kathedraal en middeleeuwse vestingwerken. Of breng tijdens een fietsvakantie in Noord-Brabant een bezoek aan de 'Brabantse Sahara': de stuifzandvlakte van Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen.

Historische stedentrip Den Bosch

Een van de hoogtepunten van Noord-Brabant, net over de grens met Gelderland, is hoofdstad Den Bosch. Tijdens een vakantie in Den Bosch kunt u de bezienswaardigheden van de historische binnenstad bewonderen. Dé blikvanger van de stad bijvoorbeeld: de enorme Sint-Janskathedraal. Deze kathedraal is een van de mooiste voorbeelden van Brabantse gotiek en beschikt over prachtige versieringen, zoals dubbele luchtbogen en stenen boogfiguren. Maar ook een rondvaart over de Binnendieze, ofwel de verschillende watertjes in de binnenstad, is tijdens een stedentrip Den Bosch een echte aanrader. Een gids kan u tijdens de boottocht alles vertellen over de oude panden, bruggetjes en middeleeuwse vestingmuren die u onderweg tegenkomt. Kunt u daarna een overheerlijke Bossche bol proeven op een van de gezellige terrasjes aan de Bossche Markt.

Fietsvakantie door de Brabantse Sahara

Bij Kras kunt u een vakantie Den Bosch boeken als onderdeel van een fietsvakantie door Noord-Brabant en Gelderland. Zo verkent u niet alleen de stad, maar ook de omliggende landschappen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, gelegen op circa 40 minuten fietsen van Den Bosch. Dankzij de grote stuifzandvlakte wordt dit gebied ook wel de 'Brabantse Sahara' genoemd! Wie weet komt u tijdens een weekendje weg tussen het zand, de heide en de bossen wel herten, hagedissen en zandbijen tegen. Aan het einde van de vakantiedag komt u tot rust bij het sfeervolle hotel van Kras met uitzicht over de rivier de Waal.

Verfijn uw keuze
3 vakanties Den Bosch
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,4
154 beoordelingen Vakantie Nederland Den Bosch door reizigers van Kras