Van het oudste stenen huis van Nederland tot het veerpontje over de IJssel: een vakantie in Deventer zit vol verrassende bezienswaardigheden. Bewonder het glas in lood van de gotische Lebuïnuskerk, voordat u doorloopt naar het centrale plein van de stad: de Brink. Hier kunt u tijdens een stedentrip Deventer een plakje echte Deventer koek niet overslaan! Zo kunt u er weer helemaal tegenaan. De antiekzaken in de Walstraat wachten op u!

Culturele Hanzestad Deventer

De Nederlandse rivieren lenen zich uitstekend voor een riviercruise van Kras langs de vele culturele en natuurlijke trekpleisters die ons land te bieden heeft. Hanzestad Deventer bijvoorbeeld, een van de oudste steden van Nederland met een prachtige ligging aan de IJssel. Hier kunt u na een wandeling door het Worpplantsoen, een van de oudste stadsparken van Nederland, per veerpont de IJssel oversteken naar de oude binnenstad. Op weg naar de Brink, het centrale plein van de stad, komt u meerdere bezienswaardigheden tegen. De gotische Lebuïnuskerk bijvoorbeeld, een imposante hallenkerk met gebrandschilderde ramen en middeleeuwse muurschilderingen. En neem ook vooral een kijkje bij de Proosdij in de Sandrasteeg: het oudste nog bestaande huis van Nederland!

Shoppen in de oude Walstraat

Eenmaal op de Brink aangekomen kunt u tijdens een vakantie in Deventer op een van de gezellige terrasjes Deventer koek proeven, terwijl u geniet van het uitzicht op de Wilhelminafontein en de laatgotische Waag. In dit gebouw is onder andere het Museum de Waag gevestigd, waar u van alles te weten komt over de geschiedenis van de stad. Of gaat u tijdens een vakantie in Overijssel liever shoppen in de boetiekjes en antiekwinkels van de oude Walstraat?

Verfijn uw keuze
2 vakanties Deventer
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Rederij
Schip
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,3
4 beoordelingen Vakantie Nederland Deventer door reizigers van Kras