Vakantie Dordrecht - Voordelige vakantie vol historie

Per riviercruise naar het historische Dordrecht

Brengt u straks een vakantie door in Dordrecht in Zuid-Holland? Wie Dordrecht binnenkomt, kan zich vergapen aan de honderden monumenten die de stad rijk is. Een absolute topper is de Groothoofdspoort. Beklim tijdens een vakantie Dordrecht de 275 treden van de toren van de Grote Kerk en kijk uit over de historische binnenstad. Natuurliefhebbers gaan op ontdekkingstocht te voet of met een bootje door de prachtige Biesbosch vlakbij Dordrecht.

Ontdek het rijke verleden van Dordrecht

Vier vakantie in Dordrecht, de oudste stad van Holland. De historische stad ligt verborgen tussen de rivieren de Merwede, Noord en de Oude Maas. Aan boord van een luxe cruise vaart u de haven van Dordrecht binnen waar uw blik vast wordt getrokken door de laatgotische Groothoofdspoort. De stadspoort ligt aan het drierivierenpunt waar jaarlijks 150.000 schepen passeren. Deze stad in het zuiden van Zuid-Holland was in de Middeleeuwen een belangrijke handelsstad van Europa en beleefde glorierijke jaren. De sporen van dit rijke verleden zijn terug te zien in de vele pak- en koopmanshuizen en de talrijke monumenten in de historische binnenstad. Dankzij de meer dan duizend monumenten waant u zich tijdens een vakantie Dordrecht in een openluchtmuseum. Bij de haven pronkt een van de opvallendste bezienswaardigheden van Dordrecht, namelijk de Grote Kerk. De buitenkant is gebouwd in een indrukwekkende gotische stijl en wie de klim van 275 treden maakt, wordt beloond met een weids uitzicht over het drierivierenpunt en de binnenstad.  

Op avontuur in de Biesbosch

Na alle culturele parels ontdekt te hebben in de historische stad, draagt ook een avontuur in de prachtige Hollandse Biesbosch bij aan het ultieme vakantiegevoel tijdens een vakantie Dordrecht. Vlakbij het centrum van Dordrecht ligt de groene trekpleister het Nationaal Park De Biesbosch. Een groot deel van dit enorme natuurpark ligt op Dordts grondgebied. Naast ruige wandeltochten door de dichte bossen en mooie fietsroutes volgen over open weides, kunt u in dit dynamische natuurgebied vogels en bevers spotten. Voor de echte ‘Biesboschbelevenis’ ervaart u de natuur vanaf het water tijdens een rondvaart. De eilandjes met wilgenbossen, watervogels en kreken van dit zoetwatergetijdengebied zullen u betoveren.  Tijdens uw vakantie Dordrecht bent u in de Biesbosch een met de natuur.

Verfijn uw keuze
1 vakantie Dordrecht
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Rederij
Schip
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

7,4
43 beoordelingen Vakantie Nederland Dordrecht door reizigers van Kras