Vakantie Drenthe - Heide en hunebedden

Fietsen en wandelen langs weide, hunebedden en natuurparken

In de provincie Drenthe kunt u niet alleen de hunebedden met eigen ogen bekijken, maar ook de verschillende natuurlandschappen verkennen. Bezoek tijdens een vakantie Drenthe eens het Nationaal Park Dwingelderveld en aanschouw de paarse heidevelden, esdorpen en het stuifzand. Of zet tijdens de fietsvakantie koers naar Geopark de Hondsrug. Hier ziet u hoort u verhalen over de grafheuvels en legendes uit de IJstijd. 

De hunebedden en heidevelden van Drenthe

Zegt u Drenthe dan zegt u waarschijnlijk al snel hunebedden. Maar de landschappen worden in deze provincie ook versierd door paars kleurige heide, zandvlaktes en uitgestrekte weilanden. Dat maakt Drenthe een ideale plek voor een fiets- of wandeltocht. Tijdens een vakantie Drenthe kunt u een tour maken langs de hunebedden. Deze oudste monumenten van Nederland liggen verspreid in een straal van 30 kilometer rondom het dorp Borger. In Borger kunt u ook het Hunebedcentrum bezoeken en meer te weten te komen over deze bijzondere grafkamers uit de Steentijd. Kiest u voor een fietsvakantie of wandelvakantie in Drenthe? Breng dan eens een bezoek brengen aan het Nationaal Park Dwingelderveld. In dit natuurgebied wisselen glooiende heidevelden, stuifzand en esdorpen elkaar af met vennetjes en plassen. De grazende koeien, Drentse heideschapen en de bonte specht maken het decor compleet.

Een bezoek aan Kamp Westerbork

De hunebedden zijn niet de enige historische bezienswaardigheden die in Drenthe te vinden zijn. Buiten het dorp Westerbork ligt namelijk Kamp Westerbork. Dit kamp werd tijdens de Tweede Wereldoorlog gebruikt als Joods doorgangskamp naar de vernietigingskampen. Tijdens een vakantie Drenthe kunt u verblijven in een 4 sterren hotel in Westerbork en het kamp bezoeken. Vooral de gerestaureerde treinwagon is erg indrukwekkend om te zien. Maar ook de persoonlijke verhalen in het Herinneringscentrum zult u niet snel vergeten. Of zet koers naar Geopark de Hondsrug dat in de IJstijd is ontstaan. In dit natuurgebied dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat kunt u indrukwekkende grafheuvels en hoge zandduinen bekijken.

Snelheid in Assen

Drenthe mag dan wel bekend staan om zijn prachtige natuur, ook stadsliefhebbers zullen zich hier prima kunnen vermaken. Zo kunt u tijdens een vakantie Drenthe verblijven in een All Inclusive hotel in Assen. Deze stad kent nationale én internationale bekendheid vanwege de TT Assen. De bekendste motorraces worden georganiseerd in juni, maar ieder weekend is er wel iets te beleven op het circuit. In het centrum van Assen bevindt zich ook het belangrijkste museum van de provincie Drenthe. In het Drents Museum liggen botten van Mammoeten en voorwerpen van Neanderthalers tentoongesteld. Bij terugkomst in het 4 sterren hotel kunt u aanschuiven bij het diner om vervolgens het zwembad en de sauna op te zoeken.

14 vakanties in Drenthe gevonden
Nederland
v
Drenthe
v
Alle filters verwijderen
Verfijn uw keuze)
Continent
Europa(14)
Land
xNederlandv
SAlle landen
Streek
xDrenthev
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Hotel(10)
Aantal sterren
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Sorteer op

Een moment geduld a.u.b.

Fietsen in Drenthe - Giethoorn & Nationale Parken
Fietsen in Drenthe - Giethoorn & Nationale Parken
  • Bijzonder aantrekkelijk geprijsd
  • Uitstekende hotels
  • Inclusief 4 x ontbjit en 2 x diner
  • 5 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 01-10-2018
Reisduur 5 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19,50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf219
K
8,5
Beoordeling Vakantie Nederland Drenthe door reizigers van Kras
Gebaseerd op 530 reviews