Boekt u ook een bruisende vakantie Eindhoven en laat u zich verrassen door deze bourgondische lichtstad? De gemoedelijkheid van het bourgondische Brabant is in deze stad, vol historische gebouwen zoals ‘De Witte Dame’ en de Lichttoren, goed te proeven. Voor een gezellige en ‘verlichtende’ vakantie bent u met Kras in Eindhoven dan ook zeker aan het goede adres!

Ontdek de historie van lichtstad Eindhoven

Het in het zuidoosten van Noord-Brabant gelegen Eindhoven wordt ook wel de ‘lichtstad’ genoemd, en dat is zeker niet voor niets. De invloed van lampenfabrikant Philips op de historie van de stad is groot geweest en dat is nog steeds overal te zien. Zo zijn de bijzondere gebouwen de ‘Witte Dame’ en de bijbehorende Lichttoren één van de meest in het oog springende monumenten van de stad. Door zijn opvallende architectuur en aparte witte kleur heeft de voormalige gloeilampenfabriek sinds 2002 de status van rijksmonument gekregen. Een andere populaire bezienswaardigheid van de stad is het DAF-museum. In dit gerestaureerde pand van de allereerste DAF-fabriek kunt u zelfs de allereerste DAF vrachtwagen zien die ooit gemaakt is!

Gezelligheid in het bourgondische Brabant

Eindhoven ligt bovendien in het bourgondische Noord-Brabant en dat is overal in de stad goed te merken. De bruisende Brabantse stad is namelijk rijk aan warenhuizen, winkels, kroegjes en restaurants. Voornamelijk de langgerekte straat Stratumseind staat symbool voor de Brabantse gezelligheid en is zeker de moeite waard om eens doorheen te lopen. Vooral in de avond klinkt er muziek door de straat. U loopt bovendien vanzelf tegen de neogotische Sint-Catharinakerk aan met zijn kenmerkende dubbeltorenfront. De twee torens van de kerk steken 73 meter hoog boven de verlichte stad uit. Vanuit een 4 sterren hotel van Kras hoeft u zich dan ook zeker niet te vervelen tijdens een vakantie Eindhoven. Een aantal accommodaties van Kras hebben zelfs een Michelinsterarrangement waarbij een 4-gangendiner is inbegrepen!

Verfijn uw keuze
5 vakanties Eindhoven
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Afstand tot luchthaven
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,5
62 beoordelingen Vakantie Nederland Eindhoven door reizigers van Kras