Op vakantie in Enkhuizen gaat u voor even terug in de tijd. Het decor van oude huizen met prachtige gevels, een middeleeuwse stadspoort en historische zeilschepen herinnert aan het gouden verleden van de stad aan het IJsselmeer. Ook het Zuiderzeemuseum brengt de verhalen tot leven. Voorkeur voor een fietsvakantie? Bezoek dan Enkhuizen tijdens een rondje IJsselmeer, een van de mooiste fietsroutes van Nederland.

Het gouden verleden van EnkhuizenIn de pittoreske ‘haringstad’ Enkhuizen aan het IJsselmeer komt de geschiedenis tot leven. De sfeervolle binnenstad met verdedigingswerken, smalle ophaalbruggetjes, oude huizen met prachtige gevelstenen en de middeleeuwse stadspoort 'Dromedaris' herinnert nog aan het rijke VOC-verleden van Enkhuizen. Elk gebouw heeft zijn eigen historie. In de verte ziet u de haven van Enkhuizen met de Bruine Vloot, een reeks van historische vrachtschepen die omgebouwd zijn naar zeilschepen. Tijdens een weekendje weg kunt u meevaren met een klipper voor een rondje over het IJsselmeer.  Ontdek ook het Zuiderzeemuseum tijdens een vakantie in Enkhuizen, waar u kunt zien hoe mensen hier vroeger woonden en leefden. Oude huizen, klinkerstraatjes, klederdracht en ambachten als vis roken, manden maken en hout draaien staan hier centraal. Voor cultuurliefhebbers is dit museum zeer interessant!

Fietsvakantie rondje IJsselmeerEen vakantie Enkhuizen boekt u bij Kras als onderdeel van een fietsvakantie. U ontdekt de prachtige IJsselmeerroute, een van de mooiste fietsroutes van Nederland. U reist op eigen vervoer naar Nunspeet, waar u de auto gedurende de vakantie gratis kunt parken bij het hotel. Vanuit hier fiets u via Harderwijk, Amersfoort, Purmerend en Volendam naar Enkhuizen. Onderweg wacht een panoramisch uitzicht over het donkerblauwe water van het Ijsselmeer. Grote kans dat u met mooi weer tientallen zeilschepen ziet dobberen. Vanuit Enkhuizen pakt u de veerboot naar het Friese Stavoren, een van de Friese Elfsteden. Zet tijdens de fietsvakantie eens koers naar Lemmer. Ontspan hier op het zandstrand, neem plaats op een terrasje aan het water of breng een bezoek aan het Woudagemaal. Dit grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO en is absoluut een bezoek waard. Niet alleen de stoommachines zijn indrukwekkend, ook het gebouw met de ingetogen gevelversieringen is erg bijzonder.

Verfijn uw keuze
2 vakanties Enkhuizen
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Rederij
Schip
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.