Giethoorn ligt in de kop van Overijssel en is misschien wel het meest unieke dorpje dat ons kikkerlandje rijk is. Giethoorn is namelijk één van de weinige vakantieplekken in ons land die u per boot kunt ontdekken. Vanuit een luxe hotel in Giethoorn vaart u door kavelsloten en bruggetjes in een dorp van sprookjesachtige schoonheid. Een vakantie Giethoorn is inclusief diner in een Michelinsterren restaurant!

Vaar door het ‘Venetië’ van Overijssel

Kras biedt u een vakantie in Giethoorn waarbij u de schoonheid van Nederland op een unieke manier kunt ervaren. Het dorp tussen Steenwijk en Meppel wordt namelijk ook wel het ‘Hollandse Venetië’ genoemd aangezien het dorpje voor het grootste deel uit kanaaltjes bestaat! Deze kanaaltjes en kavelsloten scheiden de huizen waardoor ieder huis als het ware op een apart eilandje is gebouwd. Het dorpje staat vol met rietgedekte huizen die dan ook alleen via het water en bruggetjes te bereiken zijn. Dit maakt Giethoorn uniek en u kunt het dorp dan ook het beste verkennen met een fluisterboot. Een rondvaart door Giethoorn neemt u mee langs een sprookjesachtig plaatje dat met recht een lust voor het oog mag worden genoemd!

Stééngoede musea in Giethoorn

Verder kunt u ook genieten van bijvoorbeeld verschillende musea in Giethoorn zoals ’t Olde Maat Uus en museum ‘De Oude Aarde’. Bij de laatste loopt u geheel in stijl via een bruggetje het museum binnen! In het museum staan vervolgens de mooiste edelstenen, mineralen en fossielen sinds 1969 tentoongesteld. U kunt in de bijbehorende winkel bovendien als verzamelaar van deze pronkstukken terecht maar ook voor unieke sieraden en andere souvenirs. Om de vakantie compleet te maken biedt Kras u bovendien een fantastisch hotel, inclusief restaurant met 2 Michelinsterren, waarin u het genieten volop kunt voortzetten!

Verfijn uw keuze
1 vakantie Giethoorn
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,9
60 beoordelingen Vakantie Nederland Giethoorn door reizigers van Kras