Boek een vakantie Gouda en kom genieten in het oude centrum van deze pittoreske Zuid-Hollandse stad. Breng een bezoek aan het middeleeuwse stadhuis en bewonder glas-in-loodkunst in de monumentale Sint-Janskerk. Maak verder kennis met Goudse hoogtepunten als de ambachtelijke Kaasmarkt en de kerstsferen op Kaarsjesavond. En probeer ook eens een actieve vakantie in Gouda als u gek bent op wandelen en fietsen.

Ontdek het historische hart van Gouda

Als u van dwalen door een eeuwenoud stadscentrum houdt, is een vakantie Gouda u op het lijf geschreven. Deze in het westen van Nederland gelegen stad is sinds de middeleeuwen weinig veranderd. Dé blikvanger is het 15e eeuwse kalkstenen stadhuis dat midden op de met terrasjes en restaurants bezaaide Markt staat. Dit gotische bouwwerk met zijn spitse torens heeft de bijzondere status een van de oudste stadhuizen in Nederland te zijn. Een andere grote bezienswaardigheid is de Sint-Janskerk die net achter de Markt gelegen is. In deze lange kathedraal kunt u kleurrijke in de 16e eeuw vervaardigde gebrandschilderde glas-in-loodramen bewonderen. Neem er wel de tijd voor, want er zijn maar liefst 72 grote ramen te zien met voorstellingen uit de Bijbelse of vaderlandse geschiedenis!

Vakantie Gouda vol leuke activiteiten

Maak een vakantie Gouda extra interessant door bij Kras te boeken tussen april en augustus als de wekelijkse Kaasmarkt bezocht kan worden. Zie hoe traditioneel geklede boeren lange rijen uitgestalde kazen verhandelen zoals het eeuwenlang gebruikelijk was. Of kom naar Gouda op Kaarsjesavond in december, tijdens de donkere dagen voor Kerst. De gezellige drukte in de stad centreert zich dan op de Markt rond het sprookjesachtig verlichte stadhuis en een gigantische kerstboom. Houdt u meer van een actieve vakantie vol wandel- en fietsplezier? Ook dan heeft Gouda veel te bieden. De stad is namelijk gelegen in een prachtig gedeelte van natuurgebied het Groene Hart. Ontdek bijvoorbeeld de Goudse Houtroute. Die voert u via smalle paden en bruggetjes langs het water van de Elfhoevenplas. Of fiets langs de Hollandsche IJsselrivier en bezoek de naast Gouda gelegen historische stadjes Haastrecht en Oudewater. Aan het eind van de dag kunt u aanschuiven in het hotel voor een 2- of 3 tangendiner, welke inclusief is tijdens een vakantie Gouda.

Verfijn uw keuze
1 vakantie Gouda
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,7
6 beoordelingen Vakantie Nederland Gouda door reizigers van Kras