De Friese stad Harlingen valt het best te omschrijven als Amsterdam in het klein. Het centrum van Harlingen dankt zijn gezicht aan de vele grachten vol woonboten, bruggen en oude pakhuizen. Struinen door pittoresk Harlingen zal nooit vervelen. Breng zeker eens een bezoek aan de Aardewerk en Tegelfabriek. Of maak tijdens een vakantie Harlingen de overtocht naar Vlieland of Terschelling. De ideale eilanden om op het strand te genieten van de zon.

Het pittoreske centrum van Harlingen

De negende stad van de Elfstedentocht. En de plek waar de veerboot naar Vlieland en Terschelling van vertrekt. Zo kent u Harlingen misschien het best. Maar deze Friese stad verdient veel meer krediet. Het centrum van Harlingen laat zich kenmerken door vele grachten, oude pakhuizen en huizen die in Hollandse stijl zijn gebouwd. Het is net Amsterdam in het klein. Bruggetjes en dobberende woonboten maken het plaatje helemaal compleet. Bij Kras zult u Harlingen bezoeken tijdens een riviercruise. Nadat het luxe schip aanlegt in de haven van Harlingen kunt u mee op stadstour. Breng tijdens de vakantie Harlingen zeker een bezoek aan de Aardewerk en Tegelfabriek. Het traditionele tegelwerk van Harlingen doet het goed als souvenir.

Varen over het IJsselmeer

Natuurlijk kunt u tijdens een vakantie Harlingen de overtocht maken naar de Waddeneilanden. Harlingen heeft een directe verbinding met het rustige Vlieland en gezellige Terschelling. Maar ook een boottocht over de Waddenzee behoort tot de mogelijkheden. Grote kans dat u robben en zeehonden spot op een van de zandbanken. Bij Kras bezoekt u Harlingen tijdens een cruise over het IJsselmeer. Traditionele vissersdorpen als Enkhuizen, Urk en Stavoren kunnen bezocht worden tijdens zo'n cruise. Maar ook Texel wordt aangedaan. Met mooi weer kunt u op dit Waddeneiland heerlijk luieren op de brede zandstranden aan de Noordzee. Of neem plaats op een van de terrasjes en proef van een echte Texelse kruidenbitter.

Verfijn uw keuze
3 vakanties Harlingen
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Rederij
Schip
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

6,1
7 beoordelingen Vakantie Nederland Harlingen door reizigers van Kras