Voor wie de echte Sahara te ver is, is er gelukkig altijd nog de Brabantse Sahara. Die u tijdens een vakantie in Helvoirt per fiets of te voet gemakkelijk kunt verkennen. Ga een weekendje op zoek naar zandbijen en hagedissen in de zandverstuivingen en naaldbossen van Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen. Of maak een dagtrip naar de culturele bezienswaardigheden van Den Bosch, waar Picasso en Fontana op u wachten.

Actieve vakantie in de Brabantse Sahara

Een hotel in Helvoirt van Kras is de ideale uitvalsbasis voor het ontdekken van de Noord-Brabantse natuur. Tijdens een vakantie in Helvoirt bent u namelijk zo in Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen! Verken het park te voet, tijdens een wandelweekend Noord-Brabant. Of neem de fiets door de 'Brabantse Sahara', die de bijnaam te danken heeft aan de enorme zandverstuivingen die u hier tegenkomt. Behalve zand komt u in het steeds veranderende gebied ook uitgestrekte naaldbossen en heidevelden tegen, waar u tijdens een vakantie in Noord-Brabant misschien de schaapskudde wel tegenkomt. Maar ook hagedissen, zandloopkevers en zandbijen zijn gek op het natuurgebied!

Culturele stedentrip Den Bosch

Niet alleen voor de natuur, ook voor een stedentrip Den Bosch zit u goed tijdens een vakantie in Helvoirt. Het centrum van deze gezellige Noord-Brabantse stad ligt namelijk op nog geen half uur rijden van een hotel van Kras. Maak een rondvaart over de watertjes van de Binnendieze, en bewonder de vele bezienswaardigheden aan het water zoals de historische stadsmuren en de Kruisbroedershekel. Let wel goed op, want veel van de charmante bruggetjes zijn zo laag dat u toch echt moet bukken! Echte kunstliefhebbers brengen tijdens een dagtrip Den Bosch een bezoek aan het Design Museum. Naast werken van Fontana en Picasso vindt u hier ook een indrukwekkende collectie keramiek en sieraden.

Verfijn uw keuze
4 vakanties Helvoirt
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,4
416 beoordelingen Vakantie Nederland Helvoirt door reizigers van Kras