Ongetemde wildernis is misschien niet het eerste dat u tijdens een vakantie in Hengelo verwacht tegen te komen. Toch fietst u er vanuit een luxe hotel van Kras zo naartoe. Bewonder aardbeivlinders en tureluurs rondom de vennen tussen de dichte wilgenbossen van natuurgebied Het Molenven. Of ontdek de historische bezienswaardigheden van de stad, zoals de deels neogotische Onze-Lieve-Vrouwekerk met imposante spitsbogen.

Fietsvakantie in de Twentse wildernis

Een vakantie in Hengelo is de perfecte uitvalsbasis voor het ontdekken van de natuurlijke en culturele bezienswaardigheden van Twente. Neem uw eigen fiets mee, of huur er een bij het 4 sterren hotel van Kras, en verken al fietsend het typisch Twentse coulisselandschap. En ongetemde wildernis, gewoon in ons eigen Nederland. In het beschermde natuurgebied Het Molenven vindt u tussen de watertjes en in de dichte wilgenbossen een rijkdom aan flora en fauna. Vanuit de vogelobservatiehut kijkt u uit over vennen en spot u met een beetje geluk een watersnip, tureluur of aardbeivlinder.

Culinair weekendje weg in Hengelo

Vanuit een centraal gelegen hotel van Kras wandelt u tijdens een vakantie in Hengelo ook zo naar de historische bezienswaardigheden van de stad. Bezichtig Tuindorp 't Lansink, een beschermd dorpsgezicht met arbeidershuizen ontworpen door architect Karel Muller. En breng ook vooral een bezoek aan de imposante Onze-Lieve-Vrouwekerk, met zowel kenmerken van de Delfse School als neogotische elementen. Opvallend zijn vooral de hoge spitsbogen en kleurrijke gebrandschilderde ramen. Voor een gezellige avond uit kunt u tijdens een weekendje Hengelo terecht in de Schouwburg Hengelo. Hier worden niet alleen regelmatig theatervoorstellingen gehouden. Of kies voor een vakantie Hengelo met Michelinsterarrangement en geniet in de avond van een 4-gangendiner met zalige streekgerechten.

Verfijn uw keuze
5 vakanties Hengelo
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,9
137 beoordelingen Vakantie Nederland Hengelo door reizigers van Kras