Een vakantie in Hoorn is als een reis terug in de tijd. In de voormalige havenstad aan het IJsselmeer zijn de sporen die aan de Gouden Eeuw herinneren duidelijk zichtbaar. Duik de rijke geschiedenis van Hoorn in, in het Westfries Museum en beeld u het zeeleven in op het VOC schip de Halve Maen. Bewonder de Oosterpoort of eet een hapje in de Hoofdtoren. Maak ook vakantiekiekjes van de beroemde beelden van de Jongens van Bontekoe.

Zie, proef en hoor Hoorn

Hoorn is een stad met een rijke geschiedenis die eigenlijk iedereen een keer gezien, gehoord en geproefd moet hebben. Gelegen aan het IJsselmeer, was Hoorn tijdens de 17e eeuw een belangrijke havenstad en een zeer welvarende plaats. Tegenwoordig herinneren historische monumenten, pittoreske kerken en versierde voorgevels aan deze glorietijd. Met Kras geniet u van een dagje uit in Hoorn tijdens een riviercruise IJsselmeer & Hanzesteden. In het Westfries Museum duikt u in het verre verleden van de stad, terwijl u in het Museum van de Twintigste Eeuw in de recentere jaren blijft. Een bezoek aan de replica van het VOC schip de Halve Maen mag eigenlijk ook niet tijdens een vakantie Hoorn ontbreken. Door een rondleiding of audiotour kunt u zich goed inbeelden hoe het zeeleven in de Gouden Eeuw geweest moet zijn.

Historische bezienswaardigheden in Hoorn

De geschiedenis van Hoorn voelt u ook in het historische centrum. Nabij de Halve Maen ligt de Hoofdtoren, een van de weinige verdedigingswerken in Hoorn die bewaard is gebleven. Mocht u tijdens een vakantie Hoorn honger krijgen voordat u terugkeert naar het cruiseschip; tegenwoordig is er in de toren een restaurant gevestigd. Andere overblijfselen uit een ver verleden zijn de Oosterpoort, de vroegere entree van Hoorn, en de Mariatoren. Deze laatgotische verdedigingstoren was vroeger onderdeel van de stadsomwalling. Monumenten die ook goed staan op vakantiekiekjes zijn de standbeelden van Jan Pieterszoon Coen, de Jongens van Bontekoe en de hoofdrolspelers in het gelijknamige boek van Johan Fabricius. Vereeuwigd in brons op de kademuur, kijken ze naar de horizon.

Verfijn uw keuze
1 vakantie Hoorn
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Rederij
Schip
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.