Tijdens een vakantie in IJmuiden mag u dan wachten op het cruiseschip voor een zeecruise door Noord-Europa. Ook de bezienswaardigheden aan het Noordzeekanaal zijn een bezoek meer dan waard. Maak kennis met de staalindustrie in het Hoogovensmuseum. Of kom meer te weten over de Nederlandse visserij in het Zee- en Havenmuseum. Vanaf het Forteiland zie je de cruiseschepen de haven binnenkomen. Onder het genot van een Fortbiertje.

Veelzijdige vakantie IJmuiden

Een vakantie in IJmuiden is bij Kras het startpunt van een zeecruise door Noord-Europa. Maar natuurlijk niet voordat u kennis heeft gemaakt met de bezienswaardigheden van de Noord-Hollandse kustplaats zelf. De beroemde Hoogovens bijvoorbeeld, gelegen aan de noordelijke oever van het Noordzeekanaal. In het Hoogovensmuseum, gevestigd in de oude buizengieterij, komt u tijdens een vakantie in Noord-Holland alles te weten over de geschiedenis en de ontwikkelingen van het bekende staal- en ijzerbedrijf. Maar u kunt natuurlijk ook een kijkje nemen in het IJmuider Zee- en Havenmuseum. In een voormalige visserijschool wordt hier de geschiedenis van het graven van het Noordzeekanaal in beeld gebracht. En leert u ook nog eens van alles over de visserij in de Noordzee.

Uitwaaien aan de Noordzee

Wilt u tijdens een vakantie in IJmuiden vast toekijken hoe de enorme cruiseschepen de haven naderen? Dat kan vanaf het Forteiland in de monding van het Noordzeekanaal. Vanaf hier heeft u een betoverend uitzicht over de Noordzee, de haven en de roodbruine, gietijzeren vuurtorens van IJmuiden. En neem ook meteen een kijkje in het ondergrondse gangenstelsel van het fort, voordat u een glas Fortbier bestelt. Heeft u op een zonnige Nederlandse dag uw zwemkleding meegenomen? Struin dan door de duinen van Wijk aan Zee het lange zandstrand op. En neem na het uitwaaien een verfrissende duik in onze eigen Noordzee. Kunt u geen genoeg krijgen van de vakantie aan de Noordzee? Aan het einde van de cruise komt u gelukkig ook weer aan in IJmuiden.

Verfijn uw keuze
3 vakanties IJmuiden
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Streek
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Rederij
Schip
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Kortingsdagen
Cruise Nederland naar Italië
Cruise Nederland naar Italië
per Costa Mediterranea
  • Inclusief vliegreis per KLM & transfer
  • Vertrek cruise IJmuiden & aankomst Genua
  • o.a. Dover, Vigo, Lissabon en Barcelona
  • 12 dagen
Kortingsdagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 22-09-2019
Reisduur 12 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 25.00 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf979
LG
8,6
12 beoordelingen Vakantie Nederland IJmuiden door reizigers van Kras