Tijdens een vakantie in Leeuwarden kunt u vanaf het water kennis maken met de bezienswaardigheden in de Friese hoofdstad. Vaar per traditionele Friese praam door de singels en grachten van de binnenstad, langs de voormalige gevangenis de Blokhuispoort en de jachthaven van het groene stadspark de Prinsentuin. En vergeet ook een bezoek aan de trots van Leeuwarden niet: de 16e-eeuwse scheve kerktoren Oldehove.

Waterrijke stedentrip Leeuwarden

Een vakantie naar Leeuwarden is een reis naar dé cultuurstad van Nederland! Deze Noord-Nederlandse stad zit vol historische bezienswaardigheden, gezellige winkelstraten en musea. Ideaal dus voor een bruisende vakantie in Friesland, lekker dicht bij huis. Vanuit een hotel in Leeuwarden van Kras wandelt u zo de binnenstad in. Dé manier om zo snel mogelijk kennis te maken met de schatten van de stad, is per Friese praam. Deze kenmerkende houten boot neemt u mee door de singels en grachten, langs de belangrijkste trekpleisters. Stadspark en jachthaven de Prinsentuin bijvoorbeeld, en de 19e-eeuwse Blokhuispoort. Deze voormalige gevangenis kunt u op zaterdagmiddag overigens ook van binnen bekijken, tijdens een rondleiding door een oud-gevangenisbewaarder. Zo krijgt u een goede indruk van hoe het gevangenisleven eraan toegaat.

De 'scheve trots' van Leeuwarden

Een van de bezienswaardigheden die u tijdens een vakantie in Leeuwarden zeker niet kunt overslaan is de Oldehove: hét symbool van de stad. Deze vrijstaande kerktoren moest in de 16e eeuw de hoogste kerktoren van Nederland worden. Dit is door verzakkingen nooit gelukt, maar het uitzicht vanaf de top is er niet minder op. Wie de 183 treden beklimt, wordt tijdens een stedentrip Leeuwarden getrakteerd op een geweldig uitzicht over de stad en de Noordzee. En met een beetje geluk ziet u bij helder weer in de verte zelfs de Waddeneilanden liggen! Boek bij Kras ook eens een vakantie Leeuwarden inclusief ontbijt, high tea of dinerarrangement. Zo heeft u de hele dag volop energie om de Friese hoofdstad te ontdekken!

Verfijn uw keuze
3 vakanties Leeuwarden
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Rederij
Schip
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Extra korting
Riviercruise IJsselmeer & Friese steden
Riviercruise IJsselmeer & Friese steden
per MS Arkona
  • Exclusief bij KRAS te boeken!
  • Cruise vanuit Arnhem, ontscheping in Rotterdam
  • o.a. Lelystad, Harlingen, Leeuwarden en Hoorn
  • 8 dagen
Extra korting
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum01-08-2020
Reisduur8 dagen
Aantal personen2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten€ 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds€ 2,50 per boeking
vanaf754
L
8,3
239 beoordelingen Vakantie Nederland Leeuwarden door reizigers van Kras