Vissersplaats Lemmer is een van de populairste plaatsen aan het IJsselmeer. Dat is niet zo gek, want een vakantie in Lemmer zit vol bezienswaardigheden. Bezoek 's werelds grootste functionerende stoomgemaal of bewonder de gebrandschilderde ramen van de neogotische Sint-Willibrorduskerk. Maar u kunt tijdens een actieve vakantie in Friesland ook zwemmen in het IJsselmeer of fietsen door het Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân.

Bezienswaardigheden aan het IJsselmeer

Ingeklemd tussen het IJsselmeer en de Friese meren, ligt de populaire vissersplaats Lemmer. Hier komen bij mooi weer bewoners uit de wijde omtrek genieten van het mooie strand, schone zwemwater en de vele gezellige terrasjes. Deze trekpleisters kunt u tijdens een vakantie in Lemmer dan ook niet overslaan! En als u dan toch een strandwandeling over het Lemmerstrand langs het IJsselmeer maakt, kunt u meteen de nabijgelegen bezienswaardigheden aan het water bewonderen. De stalen Vuurtoren van Lemmer aan de haven bijvoorbeeld. Om tijdens een vakantie in Friesland ook het Ir. D.F. Woudagemaal niet te vergeten. Dit sobere gebouw, in de stijl van de Amsterdamse school, is het grootste functionerende stoomgemaal ter wereld.

Actieve vakantie in Friesland

Niet alleen langs het water, ook in het hart van de vissersplaats vindt u tijdens een vakantie in Lemmer tal van historische bezienswaardigheden. De neogotische Sint-Willibrorduskerk bijvoorbeeld, met kleurrijke gebrandschilderde ramen gemaakt door kunstenaar Joep Nicolas. Maar u kunt tijdens een actieve vakantie in Friesland ook de omgeving van Lemmer te voet of op de fiets verkennen. Ontdek de vier deelgebieden van het Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân, met een veen- en merengebied, stuwwallen en natuurlijk de IJsselmeerkust. U bezoekt Lemmer bij Kras tijdens een veelzijdige riviercruise door Nederland. Ook hoogtepunten van andere steden aan het water, zoals Deventer en Arnhem, staan tijdens de cruise op het programma!

Verfijn uw keuze
3 vakanties Lemmer
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Rederij
Schip
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.