Vakantie Makkum - Pittoresk visserdorp aan het IJsselmeer

Historische plaats direct aan het IJsselmeer, dat is het Friese Makkum

De gotische Doniakerk met spitse kerktoren en de 17e eeuwse Waag: een vakantie in Makkum zit vol historische bezienswaardigheden. Maar er is in de Friese plaats nóg een belangrijke trekpleister: het IJsselmeer. Vanuit een hotel in Makkum steekt u namelijk zo de brede boulevard over naar het lange zandstrand. Neem een duik in de hoge golven of kijk toe hoe de windsurfers deze proberen te bedwingen.

Uitwaaien in Makkum aan het IJsselmeer

De Friese plaats Makkum staat vooral bekend om zijn historische centrum. En om de watersport dankzij de prachtige ligging aan het IJsselmeer, waar u vanuit een aan het meer gelegen luxe hotel van Kras zo naartoe wandelt. U hoeft alleen nog maar de brede boulevard over te steken en u staat al op het zandstrand! Ideaal voor een dagje ontspanning, terwijl u kijkt hoe de windsurfers de hoge golven bedwingen. Of gaat u tijdens een actieve vakantie in Friesland zelf het avontuur aan en huurt u misschien wel een zeilboot? Een vakantie Makkum is ook te boeken met fietsarrangement. Dit is inclusief lunchpakket en fietsroutes. Zo leert u Makkum pas echt goed kennen.

Beerenburg op de markt van Makkum

Behalve het IJsselmeer is dus ook het historische centrum een goede reden om een vakantie naar Makkum te boeken. Bewonder de 17e eeuwse gotische Doniakerk, met een spitse kerktoren en een bijzondere windvaan. En neem een kijkje bij de nabijgelegen Sluis Makkum, die hier al vanaf de 17e eeuw schepen van en naar het IJsselmeer doorlaat. Kunt u daarna een gezellig terrasje opzoeken voor een glaasje Friese Beerenburg op de markt, met uitzicht op historische bezienswaardigheden als trapgevels en de oude Waag.

Verfijn uw keuze
3 vakanties Makkum
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Plaats
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Rederij
Schip
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

8,8
595 beoordelingen Vakantie Nederland Makkum door reizigers van Kras