Vakantie Noord-Brabant - Genieten met een zachte G

Een bourgondische vakantie vol natuur, wandelen en lekker eten

Noord-Brabant laat zich goed lenen voor een actieve vakantie in eigen land. Deze zuidelijk gelegen provincie laat zich kenmerken door vele natuurgebieden, kloosters en culturele steden. Zo kunt u tijdens een vakantie Noord-Brabant de heidevelden in de Brabantse Kempen en het Saharazand in de Loonse en Drunense duinen bekijken. Of verblijf in een hotel waarvan het restaurant een Michelinster heeft in Eindhoven of Breda. Dat is op en tot genieten in Brabant.

Wandelen, fietsen en yoga in Noord-Brabant

Dankzij de vele natuurgebieden, gezellige steden en beroemde attractieparken zult u zich niet snel vervelen in Noord-Brabant. Deze provincie in het zuiden van Nederland laat zich dan ook goed lenen voor een weekend weg. Bij Kras kunt u de natuurgebieden in Brabant verkennen tijdens een wandelweekend, fietsvakantie en zelfs tijdens een Yoga-weekend. Kies bijvoorbeeld voor de Brabantse Kempen dat zich laat kenmerken door heide, bos, slingerende beekjes en zandpaden. Maar u kunt natuurlijk ook het Saharazand van de Loonse en Drunense duinen ontdekken. Waterliefhebbers kiezen voor een boottocht door de Biesbosch of voor een rondje fietsen langs de Maas en Waal. Natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een vakantie in Noord-Brabant.

Cultuur proeven in de steden van Brabant

Met steden als Eindhoven, Breda en Tilburg is er ook voor liefhebbers van cultuur genoeg te zien in Noord-Brabant. In Eindhoven en Breda kunt u verblijven in een luxe hotel waarvan het restaurant een Michelinster heeft. Het diner is tijdens de vakantie in Noord-Brabant zelfs bij de prijs inbegrepen. Zo wordt u na een dag sightseeing culinair verwend. Kiest u voor het luxe hotel in Eindhoven? Dan kunt u eerst een bezoek brengen aan het Philips Museum. Eindhoven staat niet voor niks bekend als ' lichtstad'. Verblijft u tijdens een vakantie Noord-Brabant in Breda? Dan is een bezoek aan de Onze-Lieve-Vrouwekerk op de Grote Markt een aanrader. In deze middeleeuwse kerk kunt u het schilderij van het Sacrament van Niervaert bekijken in de Nievaartkapel.

Fietsen langs trappistenkloosters

Wist u dat er in Noord-Brabant en net over de grens met België veel kloosters en abdijen te vinden zijn? Veel van die kloosters worden nog altijd bewoond door monniken, maar in een aantal gebouwen zijn ook bierbrouwerijen gevestigd. U kunt tijdens een vakantie Noord-Brabant de trappistenroute fietsen en verschillende trappistenkloosters bezoeken in Brabant en Vlaanderen. Proef van de Zundert Trappist in de Abdij Maria Toevlucht net buiten Breda of bezoek het Proeflokaal in de Abdij O.L.V. Koningshoeve bij Tilburg. In dit trappistenklooster kunt u niet alleen zelf gebrouwen biertjes proeven, maar ook eigengemaakt trappistenbrood, koekjes en chocolade testen.

Verfijn uw keuze
40 vakanties Noord-Brabant
Alle filters verwijderen
Gekozen filters
    Alle filters verwijderen
Continent
Soort vakantie
Vervoersoort
Vertrekperiode
Kies een datum
Reisduur
Klantbeoordeling
Accommodatie Type
Aantal sterren
Faciliteiten
Afstand tot centrum
Afstand tot openbaar vervoer
Afstand tot luchthaven
Doelgroep
Budget p.p.

Een moment geduld a.u.b.

Single Reis Nederland - Yogaweekend Brabantse Kempen
Single Reis Nederland - Yogaweekend Brabantse Kempen
  • 1-persoonskamer inclusief!
  • Veel inbegrepen; ontbijt, lunch, diner én onbeperkt koffie, thee en fruitwater
  • Onder begeleiding van een ervaren yoga-docente
  • 3 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 27-09-2019
Reisduur 3 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 10.00 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf259
K
Bijzonder overnachten Noord-Brabant - Landgoed Huize Bergen (hotel)
Bijzonder overnachten Noord-Brabant - Landgoed Huize Bergen (hotel)
  • Klassiek hotel op een mooi landgoed
  • Inclusief 1 x 2-gangendiner en fiets- of wandelroutes
  • Vlak bij Nationaal Park De Loonse en Drunense duinen
  • 3 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 25-05-2019
Reisduur 3 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19.50 per boeking
Calamiteitenfonds € 0,00 per boeking
vanaf129
K
8,5
1186 beoordelingen Vakantie Nederland Noord-Brabant door reizigers van Kras