Fietsvakantie Rondje IJsselmeer

7/8 dgn incl. verblijf in goede hotels, bagagetransport en fietsroutes naar o.a. Volendam en 't Gooi

1_fietsen_molen_Hoorn_Nederland
molen_met_groen_rondom
v
1_fietsen_molen_Hoorn_Nederland
molen_met_groen_rondom
8,6
K
  • Populaire fietsklassieker
  • Naar o.a. Volendam en 't Gooi
  • Verblijf in 3-/4-sterrenhotels
  • Inclusief ontbijt en bagagetransport
8.61037
"Mooie afwisselende route."
P WESTERS - april 2019
8,6
Beoordeeld door 37 reizigers van Kras
Fietsvakantie Rondje IJsselmeer
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)
Prijzen en boeken
Uw voorkeuren
x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.
Inbegrepen
Inbegrepen & niet inbegrepenInbegrepen

• 6 of 7 nachten verblijf in 3-/4-sterrenhotels zoals beschreven
• 6 of 7 x ontbijt
• Parkeerplaats bij het eerste hotel
• Bagagetransport tussen de hotels
• Nederlandstalige routebeschrijving en kaart
• Gebruik zwembad in Nunspeet, Zwartsluis en Lemmer
• Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking

Optioneel bij te boeken
6 x diner € 170 (niet tijdens de eventuele verlengingsnacht)
• 6 dagen huur toerfiets € 65
• 6 dagen huur E-Bike € 125
diefstalverzekering huurfiets:
- toerfiets € 18 voor 6 dagen
- E-bike € 30 voor 6 dagen
• Hulp bij fietspech in Nederland en België (€ 2,50 p.p.p.d.)

Bijkomende kosten ter plaatse
• Eventuele kofferservice op dag 5, ca. € 2,50 per koffer (ter plaatse te betalen)
• Ferryovertocht Enkhuizen-Stavoren, ca. € 17 p.p. (ter plaatste te betalen)
• Eventuele borg bij voor de huurfiets
• Eventuele entreegelden
• Eventuele optionele excursies

Extra informatie

• Er zijn van deze routes geen GPS-tracks aanwezig
• Het reisprogramma en de routes zijn onder voorbehoud van wijzigingen
• De reistechnische uitvoering van deze reis is in handen van VOS Travel
• U ontvangt de fietsroutebeschrijving per post. Let op! Als u kort voor vertrek boekt ontvangt u deze echter digitaal en dient u deze zelf uit te printen en mee te nemen. Er ligt op de bestemming geen geprinte versie klaar.

Kaart
Dagprogramma

Fietsvakantie Rondje IJsselmeer

v
+1

Eén van de mooiste fietsroutes van Nederland is de IJsselmeerroute. Rustige weggetjes, dijken en fietspaden leiden u door bossen en polders naar oude vissersen handelsstadjes aan de oever van het IJsselmeer. In deze dorpen is het heerlijk bijkomen op een terrasje aan het water. Maar deze plaatsjes vertellen u ook hun verhaal over de walvisvangst en de komst van de gigantische dijk, waardoor de Zuiderzee veranderde in het IJsselmeer. Deze fietsroute mag zich met recht een ‘fietsklassieker’ noemen!

Open alle items
Dag 1 - naar Nunspeet
U reist op eigen gelegenheid naar Nunspeet. U kunt uw auto gedurende de vakantie gratis parkeren bij het hotel.
Dag 2 - Amersfoort (ca. 60 km)
v
+1
U laat Nunspeet achter u en fietst naar Harderwijk. Eet een visje op de kade en slenter door de historische binnenstad alvorens u verder gaat naar Amersfoort. In deze gezellige stad komt de historie tot leven. Achter de muren van Amersfoort, in de smalle stegen met oude grachtenpandjes, waar klinkers onder je voeten door glijden, is het rustig toeven. Even verderop gonst het van de gezellige geluiden en beweging. En niet alleen op zaterdag, waar op het Hof bij de Sint Joriskerk de mannen en vrouwen op de markt hun waar proberen te verkopen. Ook talrijke speciaalzaakjes met snuisterijen en cadeau-artikelen en grote warenhuizen hebben hun weg naar de historische binnenstad gevonden. Dat Amersfoort ook zeker met haar tijd mee gaat, bewijzen de veelzijdige wijken Kattenbroek en Vathorst, met moderne architectuur.
Dag 3 - Purmerend (ca. 68 km)
v
+1
Door het stroomgebied van de Eem fietst u naar Baarn en het koninklijke Paleis Soestdijk. Dan fietst u 't Gooi binnen. Misschien komt u hier wel een bekende Nederlander tegen. Nadat u de vestingstad Naarden bent gepasseerd, volgt u de bekende Zuiderzeeroute via Muiderberg en Diemen naar Amsterdam. Doorkruist u onze bruisende hoofdstad op weg naar Purmerend of kiest u voor een route via de Zuiderzeedijk? Eenmaal in Purmerend is het lekker ontspannen op een van vele terrasjes.
Dag 4 - Enkhuizen (ca. 56 km)
v
+1
Op weg naar Enkhuizen fietst u door het leuke Hoorn en Volendam. De voormalige handelsstad Hoorn was de thuishaven van de scheepsjongens van Bontekoe. De jongens zitten nu in brons vereeuwigd op de kademuur te kijken naar de horizon. Volendam is rijk aan piepkleine huisjes, grachtjes en smalle ophaalbruggetjes. En natuurlijk kennen we dit dorp als de plek waar vele bekende Nederlandse artiesten vandaan komen zoals Jan Smit, Nick & Simon en BZN. Ook de traditionele klederdracht wordt nog steeds trouw gedragen. Strakke lijfjes, kanten kapjes en gestreepte rokken, dit moet u zien!
Dag 5 - Lemmer of Harich (ca. 38 km)
v
+1
Vanaf Enkhuizen neemt u de ferryboot naar Stavoren, een van de Friese Elfsteden. De korte fietsroute die we voor u in petto hebben leidt u door de Gaasterlandse bossen naar Lemmer of Harich.

NB: omwille van het bagagetransport dient u de boot van 08.30 uur te nemen. U dient zelf de bagage en fiets mee te nemen naar de haven en op de veerboot; het hotel in Enkhuizen ligt op ca. 200 m van de haven. Ter plaatse kan een nabrengdienst voor de koffers worden geregeld, kosten ca. € 2,50 per koffer. Bij aankomst van de boot in Stavoren staat de bagagevervoerder klaar om de koffers op te halen en naar Lemmer of Harich te brengen.
Dag 6 - Zwartsluis (ca. 50 of 62 km)
v
+1
Heeft u in Harich geslapen, dan fietst u naar Lemmer. Hier volgt een mooie route naar het Nationaal Park De Weerribben. Dit waterrijke gebied is een van de mooiste natuurgebieden van ons land. Talloze watervogels huizen hier in het hoge riet. Het laatste gedeelte van de lange etappe van vandaag voert u door de IJsselmeerstadjes Blokzijl en Vollenhove. Romantiek en nostalgie vieren hier hoogtij.
Dag 7 - Nunspeet (ca. 50 km)
v
molen_met_groen_rondom
molen_met_groen_rondom
+1
Na het ontbijt fietst u terug naar Nunspeet. Op uw route ligt de oude Hanzestad Kampen. In het centrum treft u nog allerlei middeleeuwse monumenten aan, die een bezoek zeker waard zijn. Uiteraard leent de stad zich ook perfect als lunchstop. Eenmaal in Nunspeet keert u op eigen gelegenheid huiswaarts.
8-daagse reis
Nog even nagenieten van uw rondje IJsselmeer? Boekt u dan de 8-daagse reis, dan heeft u aan het einde van de reis nog een extra overnachting in Nunspeet.
Fietsniveau
Fietsniveau 1. Zie tabblad 'Fietsinfo' voor meer informatie over deze indicatie.

Noot: het is mogelijk dat uw fietsreis wegens organisatorische redenen start/eindigt in een andere plaats dan aangegeven (afhankelijk van de beschikbaarheid). De routes blijven gelijk, echter in een andere volgorde.
Het is wegens organisatorische redenen niet mogelijk om op eigen initiatief een andere start of eindplaats te kiezen.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Accommodatie
Overnachtingen

Tijdens deze reis verblijft u in verschillende 3-/4-sterrenhotels. Uw kamer is ten minste voorzien van een badkamer met douche/bad en toilet. Het bagagetransport tussen de verschillende hotels wordt voor u verzorgd. De verzorging is alleen op basis van logies en ontbijt. Tegen een meerprijs kunt u het dagelijks diner bijboeken. Bij het starthotel in Nunspeet kunt u uw auto gedurende de week gratis parkeren.

NB: op dag 5 dient u uw bagage wel op de ferryboot in Enkhuizen te brengen. De aanlegsteiger is ca. 200 meter van uw overnachtingshotel verwijderd. Bij aankomst in Stavoren wacht de koerier op u voor het overnemen van de bagage. Deze wordt dan verder vervoerd naar uw
overnachtingshotel.

Hieronder vindt u een selectie van de hotels we aandoen tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Houd er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar/geopend kunnen zijn.

Nunspeet

NH Hotel Sparrenhorst****
Hotel De Hoeve van Nunspeet***

Amersfoort

NH Hotel Amersfoort****
Best Western Berghotel****

Purmerend

Hampshire Burggolf Hotel Waterland****

Enkhuizen

Suydersee Hotel****
Hotel Die Port van Cleve***

Lemmer of Harich

Sporthotel Iselmar**** in Lemmer
Landgoed Welgelegen*** in Harich

Zwartsluis

Hotel Zwartewater****

Fietsinfo
Algemene informatie individuele fietsvakanties
v

Tijdens een fietsvakantie bent u in beweging en ontdekt u de meest prachtige bestemmingen. Door u zo goed mogelijk te informeren zult u uw vakantie zo optimaal mogelijk beleven.

Open alle items
Fietsroutes en/of -kaarten
Bij al onze individuele fietsreizen zijn routes en/of kaarten inbegrepen. Deze ontvangt u in de meeste gevallen voorafgaand aan uw reis, per post of digitaal (Let op: bij lastminute-boekingen/aanvragen kan het voorkomen dat u uw papieren kort voor vertrek ontvangt. Bij agenten zoals VOS Travel ontvangt u de routes dan alleen digitaal. Er ligt bij aankomst geen pakketje voor u klaar in het eerste hotel. U dient de routes zelf uit te printen en mee te nemen!). Indien u de routes digitaal ontvangt, ligt er op uw vakantiebestemming ook een papieren versie klaar. Bij een aantal reizen ontvangt u de fietsroutes pas op uw vakantiebestemming.

De fietsroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het fietsseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure of op de website. De genoemde afstanden dienen als richtlijn.

Van een aantal fietsvakanties zijn ook GPS-tracks beschikbaar. Indien dit het geval is, staat dit op het tabblad ‘Inbegrepen’. Wenst u de GPS-tracks te ontvangen, dan kunt u hiervoor een aanvraagformulier invullen.
Fietsreizen voor elk niveau
Onze fietsreizen zijn geschikt voor recreatieve fietsers en zijn uiteenlopend in zwaarte. Van belang zijn bijvoorbeeld de dagafstanden en door welk gebied wordt gefietst. Om u een indicatie te geven van de zwaarte van onze sportieve reizen, hebben we een systeem ingevoerd, die u globaal een idee geven van het niveau van de meeste fietsreizen. Omstandigheden als het weer en uw fysieke gesteldheid hebben wij uiteraard niet in de hand, maar zijn ook van essentieel belang.

Het aangegeven niveau is bedoeld als een aanwijzing, die u kunt gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij u past. De fietsreizen vereisen een normale conditie en voldoende fietservaring. Bij fietsreizen met fietsniveau 2 adviseren wij het gebruik van een E-bike.

Niveau 1: gemakkelijke tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
Niveau 2: gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties dient u te beschikken over een goede conditie en voldoende fietservaring.
Niveau 3: stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Een uitstekende conditie evenals voldoende fietservaring is vereist.
Huurfiets of eigen fiets

U kunt op individuele fietsreizen uw eigen fiets meenemen of een huurfiets reserveren. Voor vliegreizen geldt dat een eigen fiets meenemen niet mogelijk is; om deze reden is een huurfiets bij de reissom inbegrepen.

In de meeste gevallen heeft u de beschikking over een moderne lichtgewicht fiets met minimaal 7, maar meestal 21 of 24 versnellingen. De fietsen zijn geschikt voor deelnemers van 1.60 m tot 1.95 m. Afwijkende maten zijn alleen op aanvraag mogelijk.

Op diverse bestemmingen is tegen een toeslag ook een E-bike beschikbaar. Indien dit van toepassing is staat dit aangegeven bij optioneel bij te boeken.

De reistechnische uitvoering van onze fietsvakanties is in handen van agenten. Door welke agent deze reis wordt uitgevoerd vindt u onder het kopje 'inbegrepen'.

Donau Touristik
Donau Touristik

Toerfiets van het merk Schauff, Kettler, Kalkhoff of KTM:
• 7 versnellingen of op aanvraag 21/24 versnellingen mogelijk
• Dubbelzijdige fietstas (ook gratis te lenen indien u gebruikmaakt van uw eigen fiets)
• Diverse framehoogtes beschikbaar. Indien u langer bent dan 1.90m of kleiner dan 1.60m raden wij u dit bij boeking door te geven

E-bike van het merk KTM:
• KTM e-bikes: actieradius van ca. 70km en 24 versnellingen
• Kalkhoff e-bikes: actieradius van ca. 70km en 8 versnellingen
• Dubbelzijdige fietstas (ook gratis te lenen indien u gebruikmaakt van uw eigen fiets)

Girolibero
Girolibero
v

Toerfiets (Shimano Deore):
• 27 versnellingen
• aluminium frame
• comfortabel gelzadel
• anti-lek banden
• fietscomputer
• kaarthouder of stuurtasje
• fietstas
• een veldfles (0,75 l)
• reparatiedoosje per 2 fietsen (binnenband, lijm, bandenpleister, fietspomp)
• fietsslot per twee fietsen (met code)

E-bike (op aanvraag):
• met fietscomputer
• kaarthouder
• fietstas
• een veldfles (0,75 l)
• reparatiedoosje per 2 fietsen (binnenband, lijm, bandenpleister, fietspomp)
• fietsslot per 2 fietsen (met code)

VOS Travel
VOS Travel

Toerfietsen met 7 tot 27 versnellingen
E-bikes met 8 versnellingen
• Met fietspomp, reparatieset, fietstas en fietsslot
*Het is voor sommige bestemmingen niet mogelijk een E-bike te huren.

Toerfietsen met 7 versnellingen
Fietsvakantie Rondje IJsselmeer
Fietsvakantie Nederland – Elfstedentocht Friesland
Fietsvakantie België - Vlaanderen & Belgische Kust (of 21 versnellingen)
Fietsvakantie België - Brugge: stad & strand
Fietsvakantie Duitsland – Niederrhein & Ruhr
Fietsvakantie Duitsland - Duitse Wijnroute
Fietsvakantie Duitsland - Berlijn & Potsdam
Fietsvakantie Thüringen (of 21 versnellingen)
Toerfietsen met 21 versnellingen
Fietsvakantie België - Vlaanderen & Belgische Kust (of 7 versnellingen)
Fietsvakantie Duitsland - Langs de Weser
Fietsvakantie Thüringen (of 7 versnellingen)
Fietsvakantie Sauerland
Fietsvakantie Saar, Moezel, Ober & Sauer
Fietsvakantie Bretagne & Mont St.-Michel
Fietsvakantie Portugal – Algarve
Fietsvakantie De Minho, een Portugese verrassing
Fietsvakantie van Porto naar Coimbra
Toerfietsen met 24+ versnellingen
Fietsvakantie Nederland – Het land van Maas & Waal
Fietsvakantie Hart van Nederland – Stad, stand & tulpen
Fietsvakantie Rondje Mallorca
Fietsvakantie Beleef Corfu
Fietsvakantie Zweden
Aktiva Tours
Aktiva Tours
v

Toerfiets van het merk Batavus
• 24 versnellingen
• kilometerteller

E-bike van het merk Batavus
• 7 versnellingen
• met actieradius van 75km
• digitale display

Leludi ltd.
Leludi ltd.
v

Toerfiets (Scott Sub Cross of IDEAL)
• 24 versnellingen
• extra binnenband
• fietspomp
• plakset
• fietstas
• fietshelm

E-bike (Sub Cross E-ride of O2 Feel Vog D7)
• aluminium frame
• voorvering
• 26 inch wielen
• 6 versnellingen
• max snelheid 25 km/u
• actieradius batterij 50 km

Fietsvakantiewinkel
Fietsvakantiewinkel
v

Hybridefiets Giant Aero RS2/ Batavus Galibier (of gelijkwaardig)
• 24 versnellingen
• fietstas en stuurtas
• anti-lek banden
• gelzadel

E-bike Kalkhoff impulse 2.0 (of gelijkwaardig)
• met 14,5 ah accu
• fietstas
• acculader
• instructiekaart
• kettingslot
• noodkit met fietspomp

Waterman Travel & More
Waterman Travel & More

• Giant fietsen (MTB of Hybride) met alle accessoires, type ATX hardtail serie (met afsluitbare voorvering en schijfremmen)
• Expedition/Leader, bidon houder, 27 top gear systeem, professionele helm Giro en Bell

EKB Costa Blanca Cycling
EKB Costa Blanca Cycling

Toerfiets van het merk Cube, model Town
• 24 versnellingen
• een geveerde voorvork
• reparatiesetje en EKB Costa Blanca Cycling fietstassen
• veiligheidsvestje

E-Bike
• 36 v accu
• 7 versnellingen
• een geveerde voorvork
• reparatiesetje en EKB Costa Blanca Cycling fietstassen
• veiligheidsvestje

Mecklenburger Radtour
Mecklenburger Radtour

Toerfiets van het merk Kettler of Kalkhoff
• 8 of 24 versnellingen
• Gelzadel

E-bike van het merk
• 7 of 8 versnellingen
• met actieradius van 80km

Orfeo Office
Orfeo Office

Toerfiets of E-bike
• met 21, 24 of 27 versnellingen
• straatuitvoering
• fietstassen
• fietsservice

Noot: Kras kan niet garanderen dat er ter plaatse een fietsenmaker beschikbaar is met kennis over uw eigen fiets. Het kan dus voorkomen dat eventuele defecten aan uw eigen fiets niet gedurende de reis gerepareerd kunnen worden.

Aansprakelijkheid - verzekeringen
Het is belangrijk dat u goed verzekerd op reis gaat. Heeft u al aan een fietsverzekering gedacht? Hieronder zetten we de verschillende verzekeringen op een rijtje:

Verzekeren van uw eigen fiets
Bij de meeste reisverzekeringen zijn schades aan uw fiets niet inbegrepen. U kunt zich via Kras verzekeren bij de Europeesche Verzekeringen. Zij bieden u als aanvulling op de standaard reisverzekering de optie 'Extra sportuitrusting' aan. In dit geval is uw fiets verzekerd tot maximaal € 2500. U kunt een reisverzekering met extra sportuitrusting afsluiten via ons Contact Center of op Kras.nl/verzekeringen.

Verzekeren van een huurfiets
Boekt u bij Kras een huurfiets, dan ontvangt u deze ter plaatse van onze agent die verantwoordelijk is voor de reistechnische uitvoering van de reis. Door welke agent uw reis wordt uitgevoerd, vindt u op het tabblad 'Inbegrepen'. Net als bij het gebruik van een huurauto, zijn er aan het gebruik van een huurfiets voorwaarden verbonden. De verhuurder kan u vragen een ontvangstbewijs te tekenen voor de fiets. Inzage in de huurvoorwaarden en het afsluiten van eventuele verzekeringen doet u ter plaatse.

Onze agenten Vos Travel en Fietsvakantiewinkel geven u de mogelijk om bij boeking een diefstalverzekering af te sluiten. Meer informatie hierover vindt u in het boekingsproces.
Veiligheid
Als fietser bent u extra kwetsbaar. Kras beveelt u dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Daarnaast adviseren wij u met klem om op de fiets een valhelm te dragen. Bij slecht weer is het raadzaam om een reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen zijn valhelmen evenals veiligheidshesjes verplicht gesteld. U dient zelf zorg te dragen voor de juiste uitrusting. Gepaste fietskleding biedt u naast bescherming comfort. Vergeet ook uw regenkleding, zonnebrand, pet en zonnebril niet. En… neem altijd water en iets te eten mee.

U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. Kras kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis.
Hulp bij fietspech in Nederland en België (€2,50 p.p.p.d.)
Laat uw fietsvakantie niet in het water vallen door materiaalpech. Regel nu direct pechhulp tijdens uw fietsvakantie in Nederland of België.

Voor meer informatie, zie: https://www.fietsned.nl/kras-fietsvakantie-pechhulp

Kras is bemiddelaar bij het tot stand komen van de dienst. De dienst wordt uitgevoerd door FietsNED. Bij eventuele klachten over de uitvoering van de dienst kunt u zich wenden tot FietsNED.
Beoordelingen