Fietsreis Hart van Nederland - Stad, Strand & Tulpen

7 dgn met verblijf in 4-sterrenhotels, ontbijt, bagagetransport en fietsroutes naar o.a. Amsterdam, de Keukenhof en Den Haag

v
8,4
K
  • Verblijf in uitstekende 4-sterrenhotels
  • Langs windmolens en grachten
  • Met o.a. Amsterdam en De Keukenhof
  • Bagagetransport tussen de hotels
  • Dagelijsk ontbijt inbegrepen
8.4107
8,4
Beoordeeld door 7 reizigers van Kras
Fietsreis Hart van Nederland - Stad, Strand & Tulpen
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)
Prijzen en boeken
Uw voorkeuren
x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.
Inbegrepen
Inbegrepen & niet inbegrepenInbegrepen

• 6 of 7 nachten verblijf in 4-sterrenhotels
• 6 of 7 x ontbijt
• Parkeerplaats bij het eerste hotel
• Bagagetransport tussen de hotels
• Nederlandstalige routebeschrijving en kaart
• Toeristenbelasting

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking

Optioneel bij te boeken
• 6 x diner € 170 (niet tijdens de eventuele verlengingsnacht)
• 6 dagen huur toerfiets € 65
• 6 dagen huur E-bike € 140
diefstalverzekering toerfiets € 18
diefstalverzekering E-bike € 30
• Hulp bij fietspech in Nederland en België (€ 2,50 p.p.p.d.)

Bijkomende kosten ter plaatse
• Eventuele borg bij voor de huurfiets
• Eventuele entreegelden
• Eventuele optionele excursies

Belangrijk

• Reisprogramma en routes onder voorbehoud van wijzigingen
• De reistechnische uitvoering van deze reis is in handen van VOS Travel
• Er zijn van deze routes geen GPS-tracks aanwezig
• U ontvangt de fietsroutebeschrijving per post. Let op! Als u kort voor vertrek boekt ontvangt u deze echter digitaal en dient u deze zelf uit te printen en mee te nemen. Er ligt op de bestemming geen geprinte versie klaar.

Kaart
Dagprogramma

Fietsen in het Hart van Nederland

v
+1

Het Hart van Nederland, hier vindt u alles waar ons kikkerlandje zo bekend om staat. Uitgestrekte polders, veenweiden met grazende koeien, monumentale boerderijen, tulpen, grachten, windmolens en duinen. De fietsroutes zijn perfect te combineren met allerlei leuke activiteiten: fijn picknicken tussen de miljoenen bloemen van de Keukenhof, op stap in de Jordaan, uitwaaien of zonnebaden aan het strand van Scheveningen, het Binnenhof in Den Haag bewonderen en terrasjes pakken aan de Utrechtse grachten.

Open alle items
Dag 1 Aankomst Amersfoort
U reist op eigen gelegenheid naar het hotel aan de rand van Amersfoort, waar u uw auto gratis kunt parkeren. Amersfoort is een charmante stad waar de geschiedenis nog steeds leeft. Getuigen daarvan zijn de prachtige stadsmuren. Binnen deze muren kunt u flaneren in de vele gezellige straatjes.
Dag 2 Amersfoort - Amsterdam (ca. 63 of 68 km)
v
+1
Op naar Amsterdam! De route loopt langs Naarden-Vesting, een van de best bewaard gebleven versterkingen van Europa, en kort langs het IJsselmeer. Eenmaal in Amsterdam is het volop genieten van gezellige terrasjes, statige herenhuizen en fotogenieke grachten. Lekker uit eten, wandelen door de Jordaan, winkelen op de Kalverstraat, een film pakken of een drankje doen in een van de vele cafés… u komt vast nog tijd te kort!
Dag 3 Amsterdam - Zandvoort/Noordwijkerhout (ca. 50 of 60 km)
v
+1
Wederom zet u koers richting het westen, ditmaal richting de Hollandse kust. Op uw route ligt onder meer Haarlem. Dé plek voor een ontspannen lunchstop of om de bekende werken van Frans Hals te bekijken in het voormalige Oude Mannenhuis. Even verderop fietst u in Lisse langs de Keukenhof, het mooiste florapark ter wereld. Zet uw fiets even aan de kant en geniet van meer dan 7 miljoen tulpen, narcissen en hyacinten. Een spektakel van geuren en kleuren. De hotelovernachting staat gepland in Zandvoort of Noordwijkerhout. In het eerste geval fietst u morgen pas langs de Keukenhof.

Noot: de periode van bloei en de openstelling van de Keukenhof is seizoensgebonden (maart t/m mei).
Dag 4 Zandvoort/Noordwijkerhout - Den Haag/Delft (ca. 45, 55 of 60 km)
v
+1
Duin, bos en strand voeren vandaag de boventoon. Een natuurlijke omgeving mét zeer aansprekende steden. Al snel fietst u Leiden binnen. Hierna dient Scheveningen zich aan. Gaat u voor een picknick op het strand of een leuk eettentje aan de boulevard? Einddoel van vandaag is Den Haag: onze regeringsstad met het Binnenhof en Koninklijke paleizen. In deze bruisende stad is het ook ’s avonds goed toeven. Den Haag kent vele goede restaurants, gezellige cafés, bioscopen, theaters en casino’s. Voor ieder wat wils dus!
Dag 5 Den Haag/Delft - Papendrecht (ca. 45, 60 of 68 km)
v
+1
Op weg naar de groene Alblasserwaard fietst u via de Oranjestad Delft. Eenmaal de historie van de stad achter u gelaten fietst u langs Kinderdijk, een van de meest karakteristieke plekjes van Nederland, met maar liefst 19 molens. Overnachting in/nabij Papendrecht.
Dag 6 Papendrecht - Utrecht (ca. 62 km)
v
+1
Deze etappe gaat door het Groene Hart van Nederland. De route gaat onder meer langs het zilverstadje Schoonhoven. Bewonder een van de vele galerietjes, alle in het teken van traditioneel én modern zilverwerk. Aan het einde van de route ligt Utrecht met haar bekende Dom. De stad dankt haar levendige karakter voor het grootste deel aan de prachtige grachten, waar u op de werven een terrasje kunt pikken voor een verkoelend drankje aan het water.
Dag 7 Utrecht - Amersfoort (ca. 45 km)
Vandaag de laatste tocht door het mooie Nederlandse landschap. Eenmaal terug in Amersfoort komt er een einde aan de reis.
8-daagse reis
Nog even nagenieten van uw rondje Hart van Nederland? Boekt u dan de 8-daagse reis, dan heeft u aan het einde van de reis nog een extra overnachting in Amersfoort.
Fietsniveau
Fietsniveau 1. Zie tabblad 'Fietsinfo' voor meer informatie over deze indicatie.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Accommodatie
Hotels

Tijdens deze reis verblijft u in 4-sterrenhotels in of nabij de in het programma genoemde plaatsen. Alle hotels beschikken over een restaurant; tegen een meerprijs kunt u het dagelijkse 3-gangendiner bijboeken. Uw kamer is ten minste voorzien van badkamer met bad en/of douche en toilet. U kunt uw auto gratis parkeren bij het eerste hotel. In de hotels zijn fietsenstallingen aanwezig. Het bagagetransport tussen de hotels wordt voor u geregeld.

Hieronder vindt u een selectie van de hotels u aandoet tijdens deze reis. Deze hotels zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Wanneer een accommodatie niet meer beschikbaar is, zullen wij een gelijkwaardig alternatief voor u reserveren. Houd er rekening mee dat bepaalde faciliteiten door diverse omstandigheden niet beschikbaar/geopend kunnen zijn.

Amersfoort
Best Western Berghotel ****

Amsterdam
NH Amsterdam Zuid ****

Noordwijkerhout/Zandvoort
NH Leeuwenhorst ****
NH Zandvoort ****

Den Haag/Delft
NH Atlantic Den Haag ****
Hotel Delft Centre****

Papendrecht
Apollo Hotel Papendrecht ****

Utrecht
NH Utrecht ****

Fietsinfo
Algemene informatie individuele fietsvakanties
v

Tijdens een fietsvakantie bent u in beweging en ontdekt u de meest prachtige bestemmingen. Door u zo goed mogelijk te informeren zult u uw vakantie zo optimaal mogelijk beleven.

Open alle items
Fietsroutes en/of -kaarten
Bij al onze individuele fietsreizen zijn routes en/of kaarten inbegrepen. Deze ontvangt u in de meeste gevallen voorafgaand aan uw reis, per post of digitaal (Let op: bij lastminute-boekingen/aanvragen kan het voorkomen dat u uw papieren kort voor vertrek ontvangt. Bij agenten zoals VOS Travel ontvangt u de routes dan alleen digitaal. Er ligt bij aankomst geen pakketje voor u klaar in het eerste hotel. U dient de routes zelf uit te printen en mee te nemen!). Indien u de routes digitaal ontvangt, ligt er op uw vakantiebestemming ook een papieren versie klaar. Bij een aantal reizen ontvangt u de fietsroutes pas op uw vakantiebestemming.

De fietsroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het fietsseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure of op de website. De genoemde afstanden dienen als richtlijn.

Van een aantal fietsvakanties zijn ook GPS-tracks beschikbaar. Indien dit het geval is, staat dit op het tabblad ‘Inbegrepen’. Wenst u de GPS-tracks te ontvangen, dan kunt u hiervoor een aanvraagformulier invullen.
Fietsreizen voor elk niveau
Onze fietsreizen zijn geschikt voor recreatieve fietsers en zijn uiteenlopend in zwaarte. Van belang zijn bijvoorbeeld de dagafstanden en door welk gebied wordt gefietst. Om u een indicatie te geven van de zwaarte van onze sportieve reizen, hebben we een systeem ingevoerd, die u globaal een idee geven van het niveau van de meeste fietsreizen. Omstandigheden als het weer en uw fysieke gesteldheid hebben wij uiteraard niet in de hand, maar zijn ook van essentieel belang.

Het aangegeven niveau is bedoeld als een aanwijzing, die u kunt gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij u past. De fietsreizen vereisen een normale conditie en voldoende fietservaring. Bij fietsreizen met fietsniveau 2 adviseren wij het gebruik van een E-bike.

Niveau 1: gemakkelijke tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
Niveau 2: gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties dient u te beschikken over een goede conditie en voldoende fietservaring.
Niveau 3: stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Een uitstekende conditie evenals voldoende fietservaring is vereist.
Huurfiets of eigen fiets

U kunt op individuele fietsreizen uw eigen fiets meenemen of een huurfiets reserveren. Voor vliegreizen geldt dat een eigen fiets meenemen niet mogelijk is; om deze reden is een huurfiets bij de reissom inbegrepen.

In de meeste gevallen heeft u de beschikking over een moderne lichtgewicht fiets met minimaal 7, maar meestal 21 of 24 versnellingen. De fietsen zijn geschikt voor deelnemers van 1.60 m tot 1.95 m. Afwijkende maten zijn alleen op aanvraag mogelijk.

Op diverse bestemmingen is tegen een toeslag ook een E-bike beschikbaar. Indien dit van toepassing is staat dit aangegeven bij optioneel bij te boeken.

De reistechnische uitvoering van onze fietsvakanties is in handen van agenten. Door welke agent deze reis wordt uitgevoerd vindt u onder het kopje 'inbegrepen'.

Donau Touristik
Donau Touristik

Toerfiets van het merk Schauff, Kettler, Kalkhoff of KTM:
• 7 versnellingen of op aanvraag 21/24 versnellingen mogelijk
• Dubbelzijdige fietstas (ook gratis te lenen indien u gebruikmaakt van uw eigen fiets)
• Diverse framehoogtes beschikbaar. Indien u langer bent dan 1.90m of kleiner dan 1.60m raden wij u dit bij boeking door te geven

E-bike van het merk KTM:
• KTM e-bikes: actieradius van ca. 70km en 24 versnellingen
• Kalkhoff e-bikes: actieradius van ca. 70km en 8 versnellingen
• Dubbelzijdige fietstas (ook gratis te lenen indien u gebruikmaakt van uw eigen fiets)

Girolibero
Girolibero
v

Toerfiets (Shimano Deore):
• 27 versnellingen
• aluminium frame
• comfortabel gelzadel
• anti-lek banden
• fietscomputer
• kaarthouder of stuurtasje
• fietstas
• een veldfles (0,75 l)
• reparatiedoosje per 2 fietsen (binnenband, lijm, bandenpleister, fietspomp)
• fietsslot per twee fietsen (met code)

E-bike (op aanvraag):
• met fietscomputer
• kaarthouder
• fietstas
• een veldfles (0,75 l)
• reparatiedoosje per 2 fietsen (binnenband, lijm, bandenpleister, fietspomp)
• fietsslot per 2 fietsen (met code)

VOS Travel
VOS Travel

Toerfietsen met 7 tot 27 versnellingen
E-bikes met 8 versnellingen
• Met fietspomp, reparatieset, fietstas en fietsslot
*Het is voor sommige bestemmingen niet mogelijk een E-bike te huren.

Toerfietsen met 7 versnellingen
Fietsvakantie Rondje IJsselmeer
Fietsvakantie Nederland – Elfstedentocht Friesland
Fietsvakantie België - Vlaanderen & Belgische Kust (of 21 versnellingen)
Fietsvakantie België - Brugge: stad & strand
Fietsvakantie Duitsland – Niederrhein & Ruhr
Fietsvakantie Duitsland - Duitse Wijnroute
Fietsvakantie Duitsland - Berlijn & Potsdam
Fietsvakantie Thüringen (of 21 versnellingen)
Toerfietsen met 21 versnellingen
Fietsvakantie België - Vlaanderen & Belgische Kust (of 7 versnellingen)
Fietsvakantie Duitsland - Langs de Weser
Fietsvakantie Thüringen (of 7 versnellingen)
Fietsvakantie Sauerland
Fietsvakantie Saar, Moezel, Ober & Sauer
Fietsvakantie Bretagne & Mont St.-Michel
Fietsvakantie Portugal – Algarve
Fietsvakantie De Minho, een Portugese verrassing
Fietsvakantie van Porto naar Coimbra
Toerfietsen met 24+ versnellingen
Fietsvakantie Nederland – Het land van Maas & Waal
Fietsvakantie Hart van Nederland – Stad, stand & tulpen
Fietsvakantie Rondje Mallorca
Fietsvakantie Beleef Corfu
Fietsvakantie Zweden
Aktiva Tours
Aktiva Tours
v

Toerfiets van het merk Batavus
• 24 versnellingen
• kilometerteller

E-bike van het merk Batavus
• 7 versnellingen
• met actieradius van 75km
• digitale display

Leludi ltd.
Leludi ltd.
v

Toerfiets (Scott Sub Cross of IDEAL)
• 24 versnellingen
• extra binnenband
• fietspomp
• plakset
• fietstas
• fietshelm

E-bike (Sub Cross E-ride of O2 Feel Vog D7)
• aluminium frame
• voorvering
• 26 inch wielen
• 6 versnellingen
• max snelheid 25 km/u
• actieradius batterij 50 km

Fietsvakantiewinkel
Fietsvakantiewinkel
v

Hybridefiets Giant Aero RS2/ Batavus Galibier (of gelijkwaardig)
• 24 versnellingen
• fietstas en stuurtas
• anti-lek banden
• gelzadel

E-bike Kalkhoff impulse 2.0 (of gelijkwaardig)
• met 14,5 ah accu
• fietstas
• acculader
• instructiekaart
• kettingslot
• noodkit met fietspomp

Waterman Travel & More
Waterman Travel & More

• Giant fietsen (MTB of Hybride) met alle accessoires, type ATX hardtail serie (met afsluitbare voorvering en schijfremmen)
• Expedition/Leader, bidon houder, 27 top gear systeem, professionele helm Giro en Bell

EKB Costa Blanca Cycling
EKB Costa Blanca Cycling

Toerfiets van het merk Cube, model Town
• 24 versnellingen
• een geveerde voorvork
• reparatiesetje en EKB Costa Blanca Cycling fietstassen
• veiligheidsvestje

E-Bike
• 36 v accu
• 7 versnellingen
• een geveerde voorvork
• reparatiesetje en EKB Costa Blanca Cycling fietstassen
• veiligheidsvestje

Mecklenburger Radtour
Mecklenburger Radtour

Toerfiets van het merk Kettler of Kalkhoff
• 8 of 24 versnellingen
• Gelzadel

E-bike van het merk
• 7 of 8 versnellingen
• met actieradius van 80km

Orfeo Office
Orfeo Office

Toerfiets of E-bike
• met 21, 24 of 27 versnellingen
• straatuitvoering
• fietstassen
• fietsservice

Noot: Kras kan niet garanderen dat er ter plaatse een fietsenmaker beschikbaar is met kennis over uw eigen fiets. Het kan dus voorkomen dat eventuele defecten aan uw eigen fiets niet gedurende de reis gerepareerd kunnen worden.

Aansprakelijkheid - verzekeringen
Het is belangrijk dat u goed verzekerd op reis gaat. Heeft u al aan een fietsverzekering gedacht? Hieronder zetten we de verschillende verzekeringen op een rijtje:

Verzekeren van uw eigen fiets
Bij de meeste reisverzekeringen zijn schades aan uw fiets niet inbegrepen. U kunt zich via Kras verzekeren bij de Europeesche Verzekeringen. Zij bieden u als aanvulling op de standaard reisverzekering de optie 'Extra sportuitrusting' aan. In dit geval is uw fiets verzekerd tot maximaal € 2500. U kunt een reisverzekering met extra sportuitrusting afsluiten via ons Contact Center of op Kras.nl/verzekeringen.

Verzekeren van een huurfiets
Boekt u bij Kras een huurfiets, dan ontvangt u deze ter plaatse van onze agent die verantwoordelijk is voor de reistechnische uitvoering van de reis. Door welke agent uw reis wordt uitgevoerd, vindt u op het tabblad 'Inbegrepen'. Net als bij het gebruik van een huurauto, zijn er aan het gebruik van een huurfiets voorwaarden verbonden. De verhuurder kan u vragen een ontvangstbewijs te tekenen voor de fiets. Inzage in de huurvoorwaarden en het afsluiten van eventuele verzekeringen doet u ter plaatse.

Onze agenten Vos Travel en Fietsvakantiewinkel geven u de mogelijk om bij boeking een diefstalverzekering af te sluiten. Meer informatie hierover vindt u in het boekingsproces.
Veiligheid
Als fietser bent u extra kwetsbaar. Kras beveelt u dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Daarnaast adviseren wij u met klem om op de fiets een valhelm te dragen. Bij slecht weer is het raadzaam om een reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen zijn valhelmen evenals veiligheidshesjes verplicht gesteld. U dient zelf zorg te dragen voor de juiste uitrusting. Gepaste fietskleding biedt u naast bescherming comfort. Vergeet ook uw regenkleding, zonnebrand, pet en zonnebril niet. En… neem altijd water en iets te eten mee.

U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. Kras kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis.
Hulp bij fietspech in Nederland en België (€2,50 p.p.p.d.)
Laat uw fietsvakantie niet in het water vallen door materiaalpech. Regel nu direct pechhulp tijdens uw fietsvakantie in Nederland of België.

Voor meer informatie, zie: https://www.fietsned.nl/kras-fietsvakantie-pechhulp

Kras is bemiddelaar bij het tot stand komen van de dienst. De dienst wordt uitgevoerd door FietsNED. Bij eventuele klachten over de uitvoering van de dienst kunt u zich wenden tot FietsNED.
Beoordelingen