Wandelvakantie De Drentsche Aa

5 dgn wandelen door dé natuurprovincie van Nederland incl. verblijf, 4 x ontbijt, 2 x diner, bagagetransport en GPS-tracks

v
Extra korting
Vanaf199per persoon
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 01-10-2019
Reisduur 5 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19,50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
7,8
K
 • Te voet door dé natuurprovincie van Nederland
 • Inclusief 4 wandelingen op GPS
 • Verblijf in gemoedelijke 3-sterrenhotels
 • 4 x ontbijt en 2 x diner inbegrepen
 • Bagagetransport tussen de hotels
 • 5 dagen
 • Bewaren
7.8105
7,8
Beoordeeld door 5 reizigers van Kras
Wandelvakantie De Drentsche Aa
Klik op een prijs voor de totaalprijs
)
 • Prijzen
 • Inbegrepen
 • Dagprogramma
 • Hotels
 • Wandelen
 • Beoordelingen

Prijzen

Uw voorkeuren

x
 • -
 • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.

Inbegrepen

Inbegrepen & niet inbegrepen

Inbegrepen

• 4 nachten verblijf in goede hotels in een kamer zoals beschreven
• Hotelverzorging op basis van 4 x ontbijt en 2 x diner (op dag 1 en 3)
• Parkeerplaats bij het eerste hotel
• Bagagetransport tussen de hotels
• Gebruik GPS, GPS-tracks en uitleg, eventueel extra ondersteuning op de dag van aankomst

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking

Optioneel (bij boeking te reserveren)
• 2 extra diners en 4 x lunchpakket voor onderweg € 125 per persoon

Bijkomende kosten ter plaatse
• Eventuele toeristenbelasting
• Alle entreegelden tenzij anders vermeld
• Optionele excursies

Extra informatie

• Het is niet mogelijk om vooraf de GPS-tracks te ontvangen. U ontvangt ter plaatse een GPS met daarop de 4 wandelroutes.
• De reistechnische uitvoering van deze reis is in handen van Fun in Nederland

Kaart

Dagprogramma

Wandelen door de Drentsche Aa

v
+1

Een wandelreis door dé natuurprovincie van ons eigen kikkerlandje, mag natuurlijk niet ontbreken in ons aanbod. Ontdek in een paar dagen wat Drenthe voor moois te bieden heeft, met zijn uitgestrekte heidevelden, veenmeren, hooilanden en niet te vergeten: de Drentsche Aa. Deze beek heeft als enige in Nederland de oorspronkelijke meanderende vorm behouden en is daardoor een van de best bewaarde beekdalen. Een uniek landschap dus!

Open alle items

Dag 1 - naar Anloo

U reist op eigen gelegenheid naar Hotel De Koningsherberg in Anloo, waar u de komende twee nachten te gast bent. Vanavond is er een 3-gangendiner inbegrepen.

Dag 2 - Balloërveld (ca. 15 of 19 km)

v
De eerste tocht voert naar het Balloërveld. Dit heideveld ligt op een hooggelegen plateau, tussen de dalen van het Looner Diep en het Rolderdiep. Bijzonder is dat de heide als onderdeel van het Nationaal Beek- en Esdorpenlandschap Drentsche Aa samen met de omringende beekdalen als reservaat kan worden beheerd. De overwegende heide- en vergraste heidebegroeiing wordt spaarzaam afgewisseld met veenmeertjes, wat plukjes dennenbos en her en der zandverstuivingen. De Herders van Balloo beweiden in opdracht van Staatsbosbeheer het Balloërveld. Het veld wordt doorkruist met een netwerk van zandwegen en karrensporen die deels nog dateren van voor de middeleeuwen.

Dag 3 - Zuidlaren (ca. 15 of 21 km)

Op naar Zuidlaren! Het eerste deel voert u door het Kniphorstbosch en de Strubbenbossen naar het dorp Schipborg. De Strubbenbossen zijn een karakteristiek stukje Drenthe, bestaand uit lage, grillig gevormde eikenboompjes, waarvan veel zware takken bijna over de grond lopen. ‘Strubbe’ betekent kreupelhout en doordat schapen aan de takken van de jonge boompjes knabbelen, verkrijgen ze hun opvallende vorm. In de loop van de middag wandelt u verder door het fraai aangelegde natuurgebied Dennenoord naar het karakteristieke dorp Zuidlaren. Het diner is vandaag inbegrepen. De komende 2 nachten verblijft u in Zuidlaren.

Dag 4 - Zuidlaardermeer (ca. 12 of 19 km)

v
Vandaag heeft u de keuze uit diverse wandelingen naar of rondom het Zuidlaardermeer. Misschien komt u Berend Botje nog tegen; hij is volgens het liedje immers nog steeds spoorloos. Een andere mogelijkheid is een wandeling richting Midlaren, Noordlaren en Glimmen. Overnachting wederom in het Brinkhotel in Zuidlaren.

Dag 5 - Drentsche Aa (ca. 18 of 20 km) en terugreis

In de loop van de ochtend laat u via de karakteristieke brink Zuidlaren achter u. Het belooft een dag vol afwisselende landschappen te worden. Heidevelden, weilanden, houtwallen en bosranden volgen elkaar in snel tempo op. Wanneer u denkt alle gezichten van de streek gezien te hebben, staat u plots oog in oog met de levensader van het Noordenveld: de Drentsche Aa. Geen brede rivier, geen klaterende waterstroom, maar een verzamelnaam voor een stel beken die als kameleons door het land slingeren. Steeds als ze een dorp passeren, nemen ze daarvan de naam aan (Gastersche diep, Oudmolensche diep, Schipborgsche diep). In de loop van de middag ziet u de toren van de Magnuskerk tegenover Hotel De Koningsherberg steeds dichterbij komen. Eenmaal aangekomen bij het hotel komt er een einde aan dit arrangement en reist u op eigen gelegenheid huiswaarts.

Wandelniveau

Wandelniveau 1. Zie tabblad 'Wandelen' voor meer informatie over deze indicatie.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Hotels

Anloo - Hotel De Koningsherberg

Dit 3-sterrenhotel ligt in het centrum van het dorpje Anloo, te midden van bossen en Drentse heide. Het hotel beschikt over een receptie, restaurant, gratis wifi en gratis parkeergelegenheid. De kamers zijn voorzien van telefoon, televisie, radio en badkamer met bad of douche en toilet.

Zuidlaren - Brinkhotel

Dit gastvrije 3-sterren hotel hotel ligt in het brinkdorp Zuidlaren en beschikt over een restaurant en bar. De kamers zijn modern ingericht en voorzien van telefoon, televisie, kluisje, koffie-/theefaciliteiten, gratis wifi en badkamer met douche, toilet en föhn.

Wandelen

Algemene informatie wandelreizen

v

Tijdens een wandelvakantie bent u in beweging en ontdekt u de meest prachtige bestemmingen. Door u zo goed mogelijk te informeren zult u uw vakantie zo optimaal mogelijk beleven.

Open alle items

Groepswandelreizen

Bij onze groeps-/wandelreizen verblijft u in één of meerdere accommodaties, vanwaar dagelijks mooie wandeltochten in de omgeving worden georganiseerd. Het busvervoer* naar het beginpunt van de wandeling en vanaf het eindpunt naar de accommodatie is inbegrepen. Bovendien wandelt u in een groep onder leiding van ervaren wandel-/reisleiding, soms aangevuld met lokale gidsen (m.u.v. de reizen die we uitvoeren i.s.m. andere aanbieders, zoals Aktiva-tours. In deze gevallen geldt hetgeen dat op het tabblad 'Inbegrepen' wordt vermeld).
* indien busvervoer niet mogelijk is wordt er gebruik gemaakt van openbaar vervoer.

Individuele wandelreizen

Reist u liever met uw eigen gezelschap, maar wilt u toch zeker zijn van een goed hotel én de mooiste wandelroutes? Dat kan bij Kras op verschillende manieren. U verblijft in een uitstekend hotel vanwaar u elke dag een andere wandeling in de omgeving kunt maken of naar het volgende hotel wandelt. Vaak is er de keuze uit korte en langere wandelingen, en u kunt zo helemaal uw eigen tijd indelen. Fly-drives: de vliegreis, huurauto en hotels zijn geregeld. U rijdt ter plaatse een mooie route waarbij u in verschillende hotels verblijft en uiteraard elke dag een mooie wandeling maakt.
NB: het kan voorkomen dat u gebruik dient te maken van het openbaar vervoer om naar het beginpunt van de wandelroute te reizen of om van het eindpunt van de route naar het hotel te reizen.

Nordic Walking reizen

Nordic Walking is nog altijd een populaire buitensport in ons land. Veel van onze wandelreizen zijn tevens geschikt voor Nordic Walking.

Winterwandelreizen

Gedurende het winterseizoen bieden we enkele winterwandelreizen aan. Verkent u met ons de besneeuwde wereld van bijvoorbeeld Oostenrijk te voet, denkt u dan wel aan een goede uitrusting. Stevige bergwandelschoenen en telescoopstokken vormen de basis. We raden u ook aan om een paar sneeuwijzers (snowsteps) mee te nemen. Dit zijn rubberen 'antislipzooltjes' die van spikes zijn voorzien en u onder uw schoenen kunt aanbrengen. Bij bevroren of verijsde sneeuw kunnen ze u voor een lelijke val behoeden. Denk verder ook aan water-en winddichte kleding, een dagrugzakje met wat te eten en te drinken en Gamaschen (een soort slobkousen), die voorkomen dat sneeuw in uw schoenen stuift. Kleedt u niet te warm aan, meerdere dunne lagen zijn het beste.

Wandelreizen voor elk niveau

Onze wandelreizen zijn geschikt voor recreatieve wandelaars en zijn uiteenlopend in zwaarte. Van belang zijn bijvoorbeeld de dagafstanden en door welk gebied wordt gewandeld. Om u een indicatie te geven van de zwaarte van onze sportieve reizen , hebben we een systeem ingevoerd, die u globaal een idee geven van het niveau van de meeste wandelreizen. Omstandigheden als het weer en uw fysieke gesteldheid hebben wij uiteraard niet in de hand, maar zijn ook van essentieel belang.

Het aangegeven niveau is bedoeld als een aanwijzing, die u kunt gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij u past. De wandelreizen vereisen een normale conditie en voldoende wandelervaring.

Niveau 1: gemakkelijke tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
Niveau 2: gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties dient u te beschikken over een goede conditie en voldoende wandelervaring.
Niveau 3: stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Een uitstekende conditie evenals voldoende wandelervaring is vereist.

Wandelroutes

De wandelroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het wandelseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure en/of op internet.

Bij groepsreizen bepaalt de reisleid(st)er uiteindelijk het definitieve programma. Eventuele facultatieve excursies gaan alleen door bij een minimum van 20 deelnemers.

Routeboeken en kaarten

Bij al onze individuele wandelreizen zijn routes en/of kaarten inbegrepen. Deze ontvangt u ter plaatse OF voorafgaand aan uw reis (per post of digitaal). Indien u de routes vooraf digitaal ontvangt, ligt er op uw vakantiebestemming ook een papieren versie klaar.

Veiligheid

Als fietser en wandelaar bent u extra kwetsbaar. Kras beveelt u dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Daarnaast adviseren wij u met klem om op de fiets een valhelm te dragen. Bij slecht weer is het raadzaam om een reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen zijn valhelmen evenals veiligheidshesjes verplicht gesteld. U dient zelf zorg te dragen voor de juiste uitrusting. Gepaste kleding biedt u naast bescherming ook comfort. Vergeet ook uw regenkleding, zonnebrand, pet en zonnebril niet. En… neem altijd water en iets te eten mee.

U bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor uw eigen veiligheid. Kras kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis.

Beoordelingen

Anderen bekeken ook
Wandelvakantie Nederland - Drenthe & de Hondsrug
Wandelvakantie Nederland - Drenthe & de Hondsrug
 • Ontdek het enige Geopark van Nederland
 • Inclusief wandeltochten op GPS
 • Met o.a. Borger en het Pieterpad
 • 6 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 01-03-2019
Reisduur 6 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19,50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf299
Extra korting
Single Reis Wandelweekend Brabantse Kempen
Single Reis Wandelweekend Brabantse Kempen
 • 1-persoonskamer inclusief!
 • Prima hotel gelegen in een groene omgeving
 • Ontbijt en diners inbegrepen
 • 3 of 4 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 29-03-2019
Reisduur 3 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 10,00 per boeking
Calamiteitenfonds € 0,00 per boeking
vanaf169
Aanbieding
Extra korting
Wandelvakantie Algarve - de Grand Route 13
Wandelvakantie Algarve - de Grand Route 13
 • Verblijf in authentieke, kleinschalige accommodaties
 • Vele maaltijden zijn inbegrepen
 • Wandelen door uitgestrekte bosgebieden en karakteristieke dorpen
 • 8 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 12-01-2019
Reisduur 8 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19,50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf879
Extra korting
Wandelvakantie Sauerland
Wandelvakantie Sauerland
 • Prachtig wandelparadijs, dicht bij huis
 • Comfortabel 4-sterrenhotel met wellnesscenter
 • Dagelijsk ontbijt en diner inbegrepen
 • 5 dagen
i
v
Prijs per persoon gebaseerd op:
Vertrekdatum 01-04-2019
Reisduur 5 dagen
Aantal personen 2 volwassenen
Exclusief:
Reserveringskosten € 19,50 per boeking
Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
vanaf309