Wandelvakantie Nationaal Park Dwingelderveld

4 dgn wandelen door dé natuurprovincie van Nederland incl. verblijf, 3 x ontbijt, 3 x diner, bagagetransport en huur van GPS met wandelroutes

v
7,5
K
  • Beleef de natuurprovincie van Nederland
  • Zeer compleet, sportief arrangement
  • Inclusief 3 wandelingen op GPS
  • Ontbijt en diner inbegrepen
  • Ook aan het bagagetransport is gedacht
"rust en ruimte in het prachtige nationaal park Dwingelerveld!"
W GOETHALS - april 2019
7,5
Beoordeeld door 2 reizigers van Kras
Prijzen en boeken
Uw voorkeuren
x
  • -
  • +
v
Aantal kinderen (0 t/m 17 jaar)
Een ogenblik geduld.

De prijsinformatie wordt opgehaald.

Maandag t/m zaterdag: 08.30-23.00 uur
Zondag: 10.00-23.00 uur
Groepen vanaf 20 personen?Voor groepen vanaf 20 personen kunt u contact opnemen met Groups & Incentives.
Inbegrepen
Inbegrepen & niet inbegrepenInbegrepen

• 3 nachten verblijf in goede hotels in een kamer zoals beschreven
• Hotelverzorging op basis van 3 x ontbijt en 3 x diner
• Bagagetransport tussen de hotels
• Gebruik GPS, GPS-tracks en uitleg, eventueel extra ondersteuning op de dag van aankomst

Niet inbegrepen

• Reserveringskosten € 19,50 per boeking

Bijkomende kosten ter plaatse
• Eventuele toeristenbelasting
• Eventuele parkeerkosten
• Alle entreegelden tenzij anders vermeld
• Optionele excursies

Extra informatie

• Het is niet mogelijk om vooraf de GPS-tracks te ontvangen. U ontvangt ter plaatse een GPS met daarop de 3 wandelroutes.
• De reistechnische uitvoering van deze reis is in handen van Fun in Nederland

Dagprogramma

Wandelen door het Nationaal Park Dwingelderveld

v
+1

Een wandelreis door dé natuurprovincie van ons eigen kikkerlandje, mag natuurlijk niet ontbreken in ons aanbod. Ontdek in een paar dagen wat Drenthe voor moois te bieden heeft, met zijn uitgestrekte heidevelden, veenmeren, hooilanden en niet te vergeten: het Nationaal Park Dwingelderveld.

Open alle items
Dag 1 - naar Dwingeloo
U reist op eigen gelegenheid naar het oudste familiehotel in Nederland, in Dwingeloo. De 13e generatie heet u van harte welkom in Hotel Wesseling, aan de voet van de 15e-eeuwse kerk met karakteristieke toren. 's Avonds geniet u hier van een heerlijk 3-gangendiner.
Dag 2 - Nationaal Park Dwingelderveld
v
+1
Na het ontbijt in het hotel vertrekt u, wandelend over de brink van Dwingeloo, naar het Nationaal Park Dwingelderveld. De route gaat langs de rand van de heide. Het theehuis Anserdennen, op een unieke locatie midden in de natuur, is een uitstekende plaats voor de lunch. Daarna is het nog maar een uurtje wandelen naar hotel De Stobbe in Ruinen. Hier is het diner en de overnachting. Vergeet niet uw zwemkleding mee te nemen, want het hotel beschikt over een verwarmd, overdekt zwembad.
Dag 3 - Nationaal Park Dwingelderveld
v
+1
Na het ontbijt wandelt u langs het bezoekerscentrum van het Nationaal Park Dwingelderveld. Ook vandaag kunt u weer volop genieten van de natuurlijke schoonheid van dit Nationale Park. U wandelt naar Spier voor het diner en de overnachting in Hotel De Woudzoom.
Dag 4 - wandeltocht en terugreis
Vandaag is het alweer de laatste dag van uw wandelvakantie. Nadat u heeft genoten van het ontbijtbuffet wandelt u door het bos, langs de heide en langs de radiotelescoop terug naar Dwingeloo. Bij Hotel Wesseling staan uw koffers alweer klaar voor de terugreis.
Wandelniveau
Wandelniveau 1. Zie tabblad 'Wandelen' voor meer informatie over deze indicatie.

Het dagprogramma is onder voorbehoud van wijzigingen.

Wandelen
Algemene informatie wandelreizen
v

Tijdens een wandelvakantie ben je in beweging en ontdek je de meest prachtige bestemmingen. Door jezelf zo goed mogelijk te informeren zal je de vakantie zo optimaal mogelijk beleven.

Open alle items
Groepswandelreizen
Bij onze groeps-/wandelreizen verblijf je in één of meerdere accommodaties, vanwaar dagelijks mooie wandeltochten in de omgeving worden georganiseerd. Het busvervoer* naar het beginpunt van de wandeling en vanaf het eindpunt naar de accommodatie is inbegrepen. Bovendien wandel je in een groep onder leiding van ervaren wandel-/reisleiding, soms aangevuld met lokale gidsen (m.u.v. de reizen die we uitvoeren i.s.m. andere aanbieders, zoals Aktiva-tours. In deze gevallen geldt hetgeen dat op het tabblad 'Inbegrepen' wordt vermeld).
* indien busvervoer niet mogelijk is wordt er gebruik gemaakt van openbaar vervoer.
Individuele wandelreizen
Reis je liever met je eigen gezelschap, maar wil je toch zeker zijn van een goed hotel én de mooiste wandelroutes? Dat kan bij ons op verschillende manieren. Je verblijft in een uitstekend hotel vanwaar je elke dag een andere wandeling in de omgeving kunt maken of naar het volgende hotel wandelt. Vaak is er de keuze uit korte en langere wandelingen. Zo kan je jou eigen tijd helemaal naar wens indelen. Fly-drives: de vliegreis, huurauto en hotels zijn geregeld. Je rijdt ter plaatse een mooie route waarbij je in verschillende hotels verblijft en uiteraard elke dag een mooie wandeling maakt.
NB: het kan voorkomen dat je gebruik dient te maken van het openbaar vervoer om naar het beginpunt van de wandelroute te reizen of om van het eindpunt van de route naar het hotel te reizen.
Nordic Walking reizen
Nordic Walking is nog altijd een populaire buitensport in ons land. Veel van onze wandelreizen zijn tevens geschikt voor Nordic Walking.
Winterwandelreizen
Gedurende het winterseizoen bieden we enkele winterwandelreizen aan. Verken je met ons de besneeuwde wereld van bijvoorbeeld Oostenrijk te voet, denk dan wel aan een goede uitrusting. Stevige bergwandelschoenen en telescoopstokken vormen de basis. We raden je ook aan om een paar sneeuwijzers (snowsteps) mee te nemen. Dit zijn rubberen 'antislipzooltjes' die van spikes zijn voorzien en je onder je schoenen kunt aanbrengen. Bij bevroren of verijsde sneeuw kunnen ze je voor een lelijke val behoeden. Denk verder ook aan water-en winddichte kleding, een dagrugzakje met wat te eten en te drinken en Gamaschen (een soort slobkousen), die voorkomen dat sneeuw in je schoenen stuift. Kleed je niet te warm aan, meerdere dunne lagen zijn het beste.
Wandelreizen voor elk niveau
Onze wandelreizen zijn geschikt voor recreatieve wandelaars en zijn uiteenlopend in zwaarte. Van belang zijn bijvoorbeeld de dagafstanden en door welk gebied wordt gewandeld. Om je een indicatie te geven van de zwaarte van onze sportieve reizen, hebben we een systeem ingevoerd, die je globaal een idee geven van het niveau van de meeste wandelreizen. Omstandigheden als het weer en jouw fysieke gesteldheid hebben wij uiteraard niet in de hand, maar zijn ook van essentieel belang.

Het aangegeven niveau is bedoeld als een aanwijzing, die je kan gebruiken bij het maken van een keuze voor de vakantie die bij jou past. De wandelreizen vereisen een normale conditie en voldoende wandelervaring.

Niveau 1: gemakkelijke tocht, met af en toe een lichte helling of afdaling. Deze vakanties zijn voor iedereen met een normale conditie goed te doen.
Niveau 2: gemiddelde tocht, met af en toe een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Voor deze vakanties dient u te beschikken over een goede conditie en voldoende wandelervaring.
Niveau 3: stevige tocht, met regelmatig een pittige helling of afdaling en/of langere dagafstanden. Een uitstekende conditie evenals voldoende wandelervaring is vereist.
Wandelroutes
De wandelroutes zijn indicatief en afhankelijk van het weer en de lokale omstandigheden. De meeste routes ondergaan een extra controle voordat het wandelseizoen begint. Om deze reden kan een beschreven programma iets afwijken van het beschreven programma in de brochure en/of op internet.

Bij groepsreizen bepaalt de reisleid(st)er uiteindelijk het definitieve programma. Eventuele facultatieve excursies gaan alleen door bij een minimum van 20 deelnemers.
Routeboeken en kaarten
Bij al onze individuele wandelreizen zijn routes en/of kaarten inbegrepen. Deze ontvang je ter plaatse OF voorafgaand aan jouw reis (per post of digitaal). Indien je de routes vooraf digitaal ontvangt, ligt er op de vakantiebestemming ook een papieren versie klaar.
Veiligheid
Als fietser en wandelaar ben je extra kwetsbaar. Wij bevelen dan ook sterk aan te allen tijde beschermende kleding en gepast schoeisel te dragen. Daarnaast adviseren wij met klem om op de fiets een valhelm te dragen. Bij slecht weer is het raadzaam om een reflecterend veiligheidshesje te dragen. In sommige landen zijn valhelmen evenals veiligheidshesjes verplicht gesteld. Je dient zelf zorg te dragen voor de juiste uitrusting. Gepaste kleding biedt naast bescherming ook comfort. Vergeet ook regenkleding, zonnebrand, pet en zonnebril niet. En… neem altijd water en iets te eten mee.

Je bent te allen tijde zelf verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. Kras kan nooit aansprakelijk worden gesteld voor eventueel letsel tijdens de reis.
Beoordelingen